הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

משהו שמטריד אותי בלילות

Cura te ipsum

משתמש מתחיל
217
11
נק' מוניטין:
255
217
11
לפני שאני משתף אתכם ,אני לא שייך לשום ארגון ,דת או כת כלשהי ,רק שיהיה ברור.

בזמן האחרון בלילות ,עוברת לי המחשבה בראש על זה שהחיים סופיים ,לכולנו יש את אותו גורל ,להרקב כביכול לנצח.
אני מאמין שקיימת ישות עליונה ,בלי קשר לדת ,שיש משהו מעבר לחיים האלו ,אבל תמיד ישנו אותו ספק ,שאולי לא?
המחשבה על זה שאני אסיים את חיי בתוך חושך מוחלט לנצח ,פשוט משגעת אותי ואני פשוט לא מבין ,איך אנשים ,במיוחד אתאסטים ,לא נרתעים מהעובדה שאנחנו בני תמותה ,שחיים רק פעם?

אני היחיד 😵?

כל אחד רוכש במהלך חייו תרבויות,אמונות,ערכים ועקרונות שונים ..הכל זה עניין של בחירה
אני אישית מאמין שיש ישות ,השגחה עליונה. ולפעמים עוברות מחשבות סופיות אבל אני לא נותן לזה להשפיע/לחשוב על זה יותר מדי.
התכלס בחיים זה להסתכל תמיד על הצד הטוב,החיובי.כמו שאמרת-חיים רק פעם אחת!

אני רק אתאר את זה כמו שאלבר קאמי (או קירקגור?) נהג: נורא קל לך לתפוש מוות של אחרים, אבל ברגע שזה נוגע למוות שלך עצמך אתה נהיה מוטרד, הנצח שלפני המוות, והנצח שאחרי.
ובנימה קצת יותר אישית: אני חושב שהאקסציומה הראשונה שאתה מכיר היא הקיום שלך, נורא קשה לך לעלות על הדעת מצב בו לא תוכל לעלות על הדעת, שזה בדיוק הקושי בתפישת המוות.
אני מעדיף להסתכל עלינו כאל מה שאנחנו באמת, בסך הכל חיות. אורגניזם שהתפתח במיקרה עם אמצעי השרידה האולטימטבי אך אם זאת מגביל גם את ההבנה שלנו על המוות.
בקיצור, אל תרגיש מיוחד, אנחנו בסה"כ חיות 😃

נערך לאחרונה:
"I do not fear death. I had been dead for billions and billions of years before I was born, and had not suffered the slightest inconvenience from it."

Mark Twain.

"I do not fear death. I had been dead for billions and billions of years before I was born, and had not suffered the slightest inconvenience from it."

Mark Twain.

רק אני רואה את הבעיה במשפט הזה?
לפני שנוצרת אין תודעה, ואחרי שתמות כנראה גם אין.
הסטייס אוף מיינד הזה הוא במצב תודעתי בלבד שמתייחס לבאות כתודעה עתידית!

אני באמת אוהב את מארק טווין אבל זה לדעתי משפט טיפשי.

רק אני רואה את הבעיה במשפט הזה?
לפני שנוצרת אין תודעה, ואחרי שתמות כנראה גם אין.
הסטייס אוף מיינד הזה הוא במצב תודעתי בלבד שמתייחס לבאות כתודעה עתידית!

אני באמת אוהב את מארק טווין אבל זה לדעתי משפט טיפשי.
אתה מודע לעובדה שזה משפט ציני שנועד להמחיש את אותה הנקודה כן?
לא צריך להתחבט עם זה יותר מידי, אי אפשר לחשוב על מצב שאתה לא יכול לחשוב, זה אולי הפרדוקס הכי גדול...

"I will not die, it's the world that will end"

אין לנו יכולת לתפוס את מה שלא קיים בקיום הזה מעצם זה שאנחנו נוכחים בו. ולכן עלינו לשער שלכל הפחות, זה מה שיש לנו כעת. ואם אתה יודע שהחיים האלו זה כל מה שיש לך, לא תרצה לנצל את המתנה הזאת?

אתה מודע לעובדה שזה משפט ציני שנועד להמחיש את אותה הנקודה כן?
לא צריך להתחבט עם זה יותר מידי, אי אפשר לחשוב על מצב שאתה לא יכול לחשוב, זה אולי הפרדוקס הכי גדול...

אז אתה מדבר שטויות.
המשפט בא להמחיש שאין מה לפחד ממצב שכביכול כבר היית שרוי בו לפני ולא פחדת בו בעבר והוא לא הפריע לך כביכול אז.
במצב של תודעה אתה תמיד יכול לחשוב על המצב!
אתה עכשיו חי ואתה עכשיו יכול לחשוב על מצב היפותטי.

אז אתה מדבר שטויות.
המשפט בא להמחיש שאין מה לפחד ממצב שכביכול כבר היית שרוי בו לפני ולא פחדת בו בעבר והוא לא הפריע לך כביכול אז.
במצב של תודעה אתה תמיד יכול לחשוב על המצב!
אתה עכשיו חי ואתה עכשיו יכול לחשוב על מצב היפותטי.
אני דווקא הבנתי מהמשפט שהוא לא היה קיים במשך הרבה מאוד זמן, אז אין שום סיבה שהוא יפחד לא להיות קיים גם בהמשך.
בכל מקרה, לא מתאים לי שיחות על אקזיסטנציאליזם אל תוך הלילה, מצטער... \:

אני מאמינה בגלגול נשמות..
כמו שגילגלו את טופאק
תזכורת;

http://invokemobile.com/nana/celebs/article.aspx?ArticleID=826039

---------- התגובה התווספה ב 07:23 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 07:19 ----------

אותי לא מבאסת המחשבה על מוות ואני לא פוחדת ממנו.
אני מקווה למות מוקדם בצורה יצירתית ולא זקנה בלה ולראות את כל האהובים עליי מתים.
אני רוצה למות כמו קרוקודיל דנדי או לעשות תאונה עם האופנוע, או להתרסק עם מטוס.
מוות מגניב ולא כואב יותר מדי

אולי תצטרף לדת כלשהי.

סה"כ דת זה בשביל אנשים פחדנים שזקוקים לחבר הדימיוני הכל יכול.

אני מאמין בערפדים. אני מקווה שאחד יהפוך אותי וכך לעולם לא אמות. 😆

אני מאמינה בגלגול נשמות..
כמו שגילגלו את טופאק
תזכורת;

http://invokemobile.com/nana/celebs/article.aspx?ArticleID=826039

---------- התגובה התווספה ב 07:23 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 07:19 ----------

אותי לא מבאסת המחשבה על מוות ואני לא פוחדת ממנו.
אני מקווה למות מוקדם בצורה יצירתית ולא זקנה בלה ולראות את כל האהובים עליי מתים.
אני רוצה למות כמו קרוקודיל דנדי או לעשות תאונה עם האופנוע, או להתרסק עם מטוס.
מוות מגניב ולא כואב יותר מדי

וואו איזה הרדקור!!

חלק גדול מהאמונה מגיעה מתוך הפחד הזה, אנשים חושבים שאם הם ינהגו לפי דברי האלוהים שלהם אז הם לעולם לא יגיעו למצב של חשכה נצחית. מה שבעצם עוזר להם להשכיח את האמת המרה.

"Remembering you are going to die is the best way I know to avoid the trap of thinking you have something to lose. You are already naked. There is no reason not to follow your heart." - Steve Jobs

לפני שאני משתף אתכם ,אני לא שייך לשום ארגון ,דת או כת כלשהי ,רק שיהיה ברור.

בזמן האחרון בלילות ,עוברת לי המחשבה בראש על זה שהחיים סופיים ,לכולנו יש את אותו גורל ,להרקב כביכול לנצח.
אני מאמין שקיימת ישות עליונה ,בלי קשר לדת ,שיש משהו מעבר לחיים האלו ,אבל תמיד ישנו אותו ספק ,שאולי לא?
המחשבה על זה שאני אסיים את חיי בתוך חושך מוחלט לנצח ,פשוט משגעת אותי ואני פשוט לא מבין ,איך אנשים ,במיוחד אתאסטים ,לא נרתעים מהעובדה שאנחנו בני תמותה ,שחיים רק פעם?

אני היחיד 😵?
אתה לא היחיד, זו "הפרעה" נפוצה בעיקר בקרב בני נוער שמובילה הרבה פעמים לאפקט שאתה מרגיש 'קפוא' מפחד, ולפעמים היא מתפתחת לחרדה (שבמקרים קיצוניים שהיא מפריעה לתפקוד היומיומי (קוצר נשימה, פוביות וכו') מטפלים בה גם בעזרת תרופות). אתה יכול להריץ חיפוש בגוגל "פחד מהמוות" או fear of death ולראות שזה שכיח מאוד. זה בדרך כלל עובר בגילאים מאוחרים יותר, לא בגלל שמישהו מצא נוסחה אלא פשוט כי מדחיקים את זה בצורה טובה יותר (מבוגרים הרבה יותר טובים בקטע של "אבל אני לא רוצה לחשוב על זה"). אגב, זה קורה גם במגזר הדתי בצורה מסיבית, שם יש פשוט יותר אנשים ש"ירגיעו" אותך בצורה של לשים מבטחך בבורא עולם.

כבר חשבתי שתכתוב משהו מעניין כמו שפורצים לך חייזרים לחדר 🙄

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית