הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מה הייתם מציעים במצב כזה ?

plock88

משתמש פעיל
681
2
נק' מוניטין:
181
681
2
גרייט שייפ
שמעו ,חבר שלי במכון נפצע לפני 3 שבועות בSS בסקוואט. אבל בשבוע האחרון הוא ניסה דדליפט ואפילו הצליח לשמור את אותו משקל , כי הוא המשיך באימונים פשוט אבל בלי סקוואט ודדליפט,רק בשבוע שעבר הוא חזר לדדילפט והמשיך מאותו מקום. הוא אמר שאין כאבים בדדליפט אבל ניסה סקוואט בקטנה עם משקל קליל ולא הצליח.קשה לו כשהוא יורד לבור.

הוא רוצה להמשיך בכיוון של כוח ואין לו גם המון זמן לחכות עד שהוא יבריא לגמרי , הוא הספיק להתייעץ עם מומחה ונאמר כי לא כדאי לו לשוב בחודשיים הקרובים לסקוואט.
איך הייתם בונים לו תכנית אימון עם אלמנטים של כוח במצב הזה? (יש לציין שהוא מעדיף AB,4/3 פעמים בשבוע)

• פותח/ת השרשור
הוא אמר שהוא הלך לפיזיותרפיסט והוא בדק אותו בכל מיני תנועות בסיסיות ואבחן שזה כחודשיים "הימנעות" מלעשות תנועות מסויימות (כולל ביצוע סקוואט). אני לא יודע אם זו אבחנה סופית ושל "מומחה" אבל בכל מקרה,גם הוא מעדיף להימנע עכשיו מסקוואט.
חבר שלי סיפר שבאזור המפשעה שלו כואב כזה,כמו דקירות..הוא אמר שזה ב2 הרגליים. כרגע הוא לא צולע וכאלה אבל כשהוא עושה "אייר סקוואט" הוא בקושי יכול לרדת בלי לעקם את הגב וכאלה..קיצר ראיתי את המצב שלו חח על הפנים
יש הצעות?

• פותח/ת השרשור
עזבו את הערכות של הפציעה, לא פתחתי פוסט בשביל זה עם כל הכבוד .
זה פורום אימונים, אני פשוט רוצה לתת לו פתרון למהלך החודשיים הקרובים שנשאר לו למסה ואז הוא מתחיל לחטב עד הקיץ.
יש הצעה לאימון AB ?

כפי מומין טרול ייעץ לך שהוא יילך לרופא פרטי כי זה לא חכם במיוחד לתת תכנית אימונים על בסיס החלטות של מישהו שמישש את הגוף וכמו רופא אלילים הסיק שמשהו לא בסדר שם.

• פותח/ת השרשור
ברור אחי ,גם אני לא הייתי לוקח על עצמי סיכון לתת לו הצעות באוויר.
אבל הקטע הוא שעכשיו זה כאילו "עבר" לו הכאב המרכזי. כי דדליפט כבר שבוע הוא מעלה משקלים וכל שאר המורכבים אין בעיה. אני ראיתי איך הוא עושה סקוואט, כשהוא יורד לבור המקרבים,כלומר אזור המפשעה שלו קצת תפוסה עדיין , מה שיוצא שהגוף עדיין לא החלים לגמרי ויש עדיין תנועות שלא מסוגלות להתבצע במלואן .
לכן אני מניח שסקוואט לא בא בחשבון . לקבל הערכה מדוייקת של זמן ממומחה ? במצבו ובמקומו לא הייתי רץ למומחה כי כמו שאמרתי הכאב המרכזי עבר, כנראה הייתה תקופת עומס אצלו של סקוואטים וכנראה הגיע לאימון יתר. אני גם הייתי במצב דומה ,פשוט נתתי לגוף זמן מנוחה גדול והגוף החלים.
נשאר לו חודשיים למסה,הוא מעדיף פיצול AB 3-4 פעמים בשבוע, משהו כזה יילך טוב?
A-חזה ,רגליים,אחורית
B-גב,קדמית,כתפיים

A:
בנץ' פרס 3X5
לג פרס 4X6
לאנג'ים/פשיטת ברך 2X8
מקבילים 3X8-12
B:
מילטרי פרס 3X5
דדליפט 1X6
כפיפת מרפקים מוט ישר 3/4X8-12
מתח רחב 3X10-12
חתירה במוט אחיזה צרה 2X8

יש הצעות שיפור?

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית