הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ארוחה אחת כנגד 6

SHEM TOV

משתמש מתחיל
124
0
נק' מוניטין:
-38
124
0
מה בעצם ההסבר לזה שארוחה אחת במספר אותו קלוריות שווה ל 6 ארוחות מבחינת בנית מסת שריר?

ואיך זה יתכן אם לגוף אין מאגרי חלבון כמו לפחמימה?

לדעתי הרבה יותר קל ונוח לגוף לקבל 6 ארוחות ביום מאשר אחד, יהיו פה חכמולוגים שיגידו שזה לא משנה ואפשר לדחוף כל הקלוריות וארוחה אחת וללכת לישון ולא חובה לאכול אחרי האימון וכדומה.
א. אני לא בטוח שמפתח גוף כלשהו אוכל פחות מי 6 ארוחות ביום(ולפעמים זה מגיע ל12)
ב. אני לא בטוח שאותם אנשים שאומרים שאפשר להסתדר עם 3 ארוחות ביום באמת ניסו להכניס את כל הכמות הקלוריות הנדרשת ב 3 ארוחות (כאשר מדובר בתפריט עלייה במסה, זה קשה מאוד)
ג. אני לא יודע מה המחקרים הארונים גילו אבל מפחינת הגיון לגוף יהיה הרבה יותר קל לפרק כמות מתונה של מזון מתונה ולא ארוחה של 1000 קלוריות ומלע.
ד. בכל המחקרים שנעשו לא בדקו את השפעת תדירות הארוחות על הפרשת הורמונים כאשר לפי הגיון אפשר להבין שאחרי ארוחה שמכילה בתוכה אמון פחממות(כאשר מדובר בארוחה אחת ביום) תהיה הפרשת אינסולין מתורפת משלא בריא ולא מומלץ. כאשר במהלך היום עקב קיבה ריקה תהיה הפשרת הורמון קורטיזול משגם לא מומלץ.
וראיתי כבר פה בפורום בנ אדם שקרא יותר מידי מאמרים בקילוגרם אז הוא קם לא אוכל כלום עד 5 בערב דופק ארוחה ענקית וחושב שזה בסדר. קיצר לדעתי כדי לספק לגוף התאוששות מקסימלית ולהיות אנבולי 24/7 צריך לאכול 6 פעמים ביום בנוסף זה גם יותר בריא. אני רק אומר את דעתי וזה משאני עושה ומרגיש מעולה.

לא כל-כך קשור לנושא.

אני חייב להודות שהבלוג שהבאת כאן ברגע שראיתי את הבחורצ'יק בתמונה חשבתי שזה בטח עוד איזה דופוס אחד שהולך למכור לי תכניות סיקס פאק אבל בחיי יש לו דברים מעניינים לומר.

• פותח/ת השרשור
6 ארוחות

עדיין לא הצלחתי להבין אם אין מאגרי חלבון בגוף כמו לפחמימה אז ב 3 ארוחות איך הגוף יכול לנצל את כל החלבון?

וראיתי כבר פה בפורום בנ אדם שקרא יותר מידי מאמרים בקילוגרם אז הוא קם לא אוכל כלום עד 5 בערב דופק ארוחה ענקית וחושב שזה בסדר.

אני 😃

אני חושב שזה בסדר כי ככה למדתי , שזה בסדר ,אני אוהב את התקדמות הדיון הזה אני יעקוב

אני 😃

אני חושב שזה בסדר כי ככה למדתי , שזה בסדר ,אני אוהב את התקדמות הדיון הזה אני יעקוב
ירוסלב זה עוד אותו אחד קורא סידרתי באתרי בילדינג שמוכרים חומצות אמינו להתאוששות מהירה דמוי סטרואידים. הוא הגיע מהפורום השני, יקח לו חצי שנה בערך להתאקלם - זה לערך הממוצע.

עדיין לא הצלחתי להבין אם אין מאגרי חלבון בגוף כמו לפחמימה אז ב 3 ארוחות איך הגוף יכול לנצל את כל החלבון?
מאגרי החלבון שלך בגוף זה מאגרי השריר (לא בדיוק, אבל נניח). יש לך גם חלבון בדם (בתור חומצות אמינו - יחסית מעט). העיקרון של לאכול ארוחה אחת ביום שמכילה את כל הקלוריות ביום הוא שתהליכי עיכול וספיגה יקחו יותר זמן. אם תאכל 200 גרם חזה עוף, יקח לך 3-5 שעות לפרק את המזון רק במערכת העיכול, אם תאכל 1 ק"ג חזה עוף, יש לך פי 5-7 זמן מכך. החלבון לא הולך לשום מקום, הוא פשוט יושב בקיבה ומחכה לפירוק (יש פירוק תמידי של מזון, זה יוצא בקצב של X יחידות מהקיבה למעי ולכבד ומשם לדם. תחשוב על זה כמו שעון חול - יש לך חול למעלה שיורד למטה. האוכל שהכנסת כרגע לקיבה שלך נמצא למעלה בשעון חול והפירוק שלו למנות קטנות יותר זה הלמטה של השעון חול. החול לא עובר במכה אחת מלמעלה למטה, אלא לאט לאט, כך גם המזון במערכת העיכול).

מאגרי החלבון שלך בגוף זה מאגרי השריר (לא בדיוק, אבל נניח). יש לך גם חלבון בדם (בתור חומצות אמינו - יחסית מעט). העיקרון של לאכול ארוחה אחת ביום שמכילה את כל הקלוריות ביום הוא שתהליכי עיכול וספיגה יקחו יותר זמן. אם תאכל 200 גרם חזה עוף, יקח לך 3-5 שעות לפרק את המזון רק במערכת העיכול, אם תאכל 1 ק"ג חזה עוף, יש לך פי 5-7 זמן מכך. החלבון לא הולך לשום מקום, הוא פשוט יושב בקיבה ומחכה לפירוק (יש פירוק תמידי של מזון, זה יוצא בקצב של X יחידות מהקיבה למעי ולכבד ומשם לדם. תחשוב על זה כמו שעון חול - יש לך חול למעלה שיורד למטה. האוכל שהכנסת כרגע לקיבה שלך נמצא למעלה בשעון חול והפירוק שלו למנות קטנות יותר זה הלמטה של השעון חול. החול לא עובר במכה אחת מלמעלה למטה, אלא לאט לאט, כך גם המזון במערכת העיכול).

לפי התאוריה הזאת לאן אולך החלבון כשכל המאגרים(גם שרירים וגם דם) מפוצצים בחומצות אמינו ואין מקום להכניס יותר, כאשר מדובר בארוחה של 1קג חזה עוף נניח זה יקרה אחרי שהגוף פירק 300 גרם אז מה עם 600 גרם הנותרים? הם יחכו בתור כמו חומצות אמינו טובים ומחונכים היטב? ומיצי קיבה פשוט יעלמו להם כאשר יש עוד 600 גרם מזון מוצק בקיבה?

---------- התגובה התווספה ב 21:32 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 21:31 ----------

שאלה דומה לגבי פחממות, רק שגוף יכול להגר פחממות גם בכבד אבל עדיין מה קורה כאשר מאגרים מלאים???

לפי התאוריה הזאת לאן אולך החלבון כשכל המאגרים(גם שרירים וגם דם) מפוצצים בחומצות אמינו ואין מקום להכניס יותר, כאשר מדובר בארוחה של 1קג חזה עוף נניח זה יקרה אחרי שהגוף פירק 300 גרם אז מה עם 600 גרם הנותרים? הם יחכו בתור כמו חומצות אמינו טובים ומחונכים היטב? ומיצי קיבה פשוט יעלמו להם כאשר יש עוד 600 גרם מזון מוצק בקיבה?

---------- התגובה התווספה ב 21:32 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 21:31 ----------

שאלה דומה לגבי פחממות, רק שגוף יכול להגר פחממות גם בכבד אבל עדיין מה קורה כאשר מאגרים מלאים???
מה קורה כשפותחים ספר בפיזיולוגיה ומטבוליזם? מקבלים מידע. תפתח אחד ותבין. יש לך גם שלל מאמרים בקילוגרם שמדברים על כך. להסביר את זה כאן בהודעה אחת זה בלתי אפשרי וגם ביזבוז אנרגיה. לא מבין איך הגעת למיצי קיבה ומה הקשר בכלל אליהם ו"למאגרי החלבון" כשאין כאלו בגוף מבחינה טכנית. אתה חושב שהגוף אוגר חלבון ולא משתמש בו לאנרגיה ואתה מסתכל על זה כמו מחסן שמכניסים בו קופסאות, זה לא עובד ככה. הגוף משתמש בחלבון לאנרגיה תמידית לתהליכים כאלו ואחרים בגוף ומכניס חלבון אחר במקום. במקרה של אימונים, חלבון גם מתבזבז בכדי לתקן קרעים בסיבי שריר ושלל תהליכים כאלו ואחרים. לשם הולך החלבון שלך ובין היתר לאנרגיה במידה ואתה אוכל הרבה חלבון (אנרגיה תרמית/ אנרגיה לקיום [הופך לגלוקוז ובמקרים קיצוניים לשומן/ ועוד].
תפסיק לקרוא באתרי בילדינג, זה דופק את המוח יותר מסמים.

לא כל-כך קשור לנושא.

אני חייב להודות שהבלוג שהבאת כאן ברגע שראיתי את הבחורצ'יק בתמונה חשבתי שזה בטח עוד איזה דופוס אחד שהולך למכור לי תכניות סיקס פאק אבל בחיי יש לו דברים מעניינים לומר.

צודק בהחלט. גם אני התרשמתי לרעה בהתחלה מהתמונה וחשבתי שזה משהו בסיגנון SIXPACK , אבל לא הצלחתי להפסיק לקרוא..;a2gasg

מה קורה כשפותחים ספר בפיזיולוגיה ומטבוליזם? מקבלים מידע. תפתח אחד ותבין. יש לך גם שלל מאמרים בקילוגרם שמדברים על כך. להסביר את זה כאן בהודעה אחת זה בלתי אפשרי וגם ביזבוז אנרגיה. לא מבין איך הגעת למיצי קיבה ומה הקשר בכלל אליהם ו"למאגרי החלבון" כשאין כאלו בגוף מבחינה טכנית. אתה חושב שהגוף אוגר חלבון ולא משתמש בו לאנרגיה ואתה מסתכל על זה כמו מחסן שמכניסים בו קופסאות, זה לא עובד ככה. הגוף משתמש בחלבון לאנרגיה תמידית לתהליכים כאלו ואחרים בגוף ומכניס חלבון אחר במקום. במקרה של אימונים, חלבון גם מתבזבז בכדי לתקן קרעים בסיבי שריר ושלל תהליכים כאלו ואחרים. לשם הולך החלבון שלך ובין היתר לאנרגיה במידה ואתה אוכל הרבה חלבון (אנרגיה תרמית/ אנרגיה לקיום [הופך לגלוקוז ובמקרים קיצוניים לשומן/ ועוד].
תפסיק לקרוא באתרי בילדינג, זה דופק את המוח יותר מסמים.

מאגרי החלבון שלך בגוף זה מאגרי השריר - לא אני אמרתי את זה...

ולא מדובר כאן על האימון אלא על סינטז חלבון במהלך היום בכללי נכון שבאימון גוף מסוגל לנצל הרבה יותר חלבון אבל מי סיבות מסויימות אף אחד לא אולך לאימון עם קיבה מלאה.
בנוגע למיצי קיבה - כשיש אוכל בקיבה היא מתחילה להפריש מיצי קיבה...אמרתי את זה כי לפי משאמרתה אוכל "מיותר" פשוט מחכה לטורו בקיבה ולא אולך הלאה - פשוט לא נכון, אוכל חייב לצאת מי קיבה זה לא מחסן וקיבה לא יכולה לאגר אוכל... לכן חלבון מיותר יהפוך לגלוקוז ואם מאגרי גלוקוגן מלאטים אז הגלוקוז יהפוך לשומן! זה למה מחלקים את המנות ל30 גרם חלבון
אולי תביא לי מאמרים שאומרים משהו אחר או שתנסה להוכיח לי משהו אחר אבל להגיד לי לקרוא ספרים זה לא פתרון כי אם לא הייתי בטוח במה שאני אומר לא הייתי רושם את כל זה פה...

נכון שגוף משתמש בחלבון כל הזמן אבל הוא צריך כמות מסויימת ומתונה ולא קג חזה עוף בפעם אחד.

הוא לא צריך להביא לך כלום.

כנס לפורטל קילוגרם יש שם מאמרים להדיוטים.

• פותח/ת השרשור
אז אם זה ככה איך נוצר מצב שעודף של חלבון גורם לעומס על הכבד? אם בכלל הקיבה משחררת אותו בצורה איטית?

הזוי משקורה פה

הוא לא צריך להביא לך כלום.

כנס לפורטל קילוגרם יש שם מאמרים להדיוטים.

אמרתה נכון - מאמרים לידיוטים אחרי שקראתי שם מאמר על תדירות ארוחות הבנתי את זה.

סבבה אם כולם פה כאלה חכמים אבל אף אחד לא יכול להסביר לי בתכלס במה אני טועה ויודעים רק לזלזל אין לי בעיה. זה קצת מדאיג אותי תאמת הרי הגישה של לאכול ארוחה אחת זה נגד כל התורה של בודיבילדינג של כל הזמנים, כל המפתחי גוף בכל הזמנים חובבנים ומקצוענים תמיד אמרו ואכלו 6+ ארוחות - זה הבסיס, ככה חיי מפתח גוף הוא - כל הזמן אוכל. אם יש לכם ביצים לצאת נגד הסידור הזה שמתנהל הרבה שנים אז תתמצאו להסביר מי מבעט פיזיאולוגי למה זה לא נכון/נכון. במקום זה אתם מביאים מאמר טיפשי שמסתמך על מחקרים שעוסקים בהשפעות של צום על הגוף????? מנהל האתר אמר לי באשכול אחר שאם העצות שלי אני יכול לכרום נזק בריותי לבני אדם, אבל משאני אומר לאנשים זה לא אני המצאתי זה משהו שעושים שנים וזה עובד! עכשיו תראו לי בן אדם אחד שיגיע לתוצאות טובות שניצח איזה שהי תחרות בפיתוח גוף או איזו שהי תחרות בעולם הספורט ואכל ארוחה אחת ביום או לא אכל ארוחה אחרי האימון או לא אכל ארוחת בוקר קיצר לא עשה את כל הדברים שאתם קוראים להם "מיטוסים" - רציני תראו לי אחד כזה!

בתגובה למעלה אני הסברתי איך אני רואה את התהליך של פירוק מזון שהפיכתו לATP ואני לא המצאתי את זה, כשביקשתי שיסבירו לי את התהליך הזה כך שיתמוך בתאוריה של ארוחה אחת ביום שלחו אותי לקרוא ספרים...אז משאני יגיד לכם שבכל הספרים שקראתי רשום שמומלץ לאכול 6 ארוחות ויש הסברים לכך, מאמר בקילוגרם על IF זה מקום ראשון שקראתי בו משהו אחר ומשהכי מוזר שלא מוסבר שם למה...אז למי להאמין לבן אדם מתתקשה להסביר את דעתו או לאלפי תזונאים/ספורטאים/מאמנים שאומרים לאכול 6 ארוחות!
:hoel

נערך לאחרונה:
תקשיב, עניין הארוחות שאתה בא להסביר פה באמת עובד, תאכל גם 18 ארוחות ביום!
מה שחשוב זה כמה קלוריות סה"כ אכלת במהלך היום, ולא כמה ארוחות.
המיתוס בכל הסיפור הזה, הוא שנהוג להאמין שרק ככה אפשר ושכל דרך אחרת לא נכונה ולא בריאה, אבל זה בולשיט והוכיחו את זה.
זה מה שמעצבן בעצם, שכל בילדר יבוא וימליץ לך שככה צריך רק כי ככה עבדו כל הזמן וכל השנים והוא אפילו לא ניסה להבין שלא הכל שחור לבן ושיש עוד דרכים לשמור על תזונה.

כשאני למשל מתחטב, גם לי יותר נוח לאכול 5-6 ארוחות ביום כי אני תמיד רעב.
לעומת זאת, כרגע אני במאסה ויוצא לי לאכול 3 ארוחות ביום כשאני עובד שבוע לילה.
זה עובד ככה:
15:00 קמתי ואכלתי לפני היצאה לעבודה(ארוחה גדולה)
23:00 הפסקה במשמרת, אוכל עוד ארוחה גדולה.
2-3 אוכל טוסט ושותה חלבון.

זה כל מה שאני אוכל ביום, ויש בכל זה כ-3500 קלוריות.
אני עולה יופי גם בביצועים וגם במאסה, לכן גם זאת דרך שאיאפשר לשלול.

אדון ירוסלב, אתה לא באמת מצפה שמישהו פה ייתן לך קורס אישי חינם על גוף האדם.
אם אין לך יכולת להצביע באופן ספציפי ולהסביר את עצמך על סמך מידע בנושא, עליך להבין שאין לנו עניין באמונות שלך.

המסקנה היותר חשובה היא להבין שאין צורך באכילה של ארוחות מרובות. זה לא אומר שעדיף לאכול בתבנית כמו IF (סייג לכך שיש מחקרים שהצביעו על יתרונות מסויימים) אבל כן שופך אור על המיתוסים שקדמו לכך.

אני באופן אישי לוקח את זה למקום של אוכל מתי שמתחשק לי. במקום לחיות בפרנויה מיצור קטאבולי שיאכל לי את השרירים אם אני לא אדחוף משהו לגרון כל שעה-שעתיים.

סיכום

אדון ירוסלב, אתה לא באמת מצפה שמישהו פה ייתן לך קורס אישי חינם על גוף האדם.
אם אין לך יכולת להצביע באופן ספציפי ולהסביר את עצמך על סמך מידע בנושא, עליך להבין שאין לנו עניין באמונות שלך.

המסקנה היותר חשובה היא להבין שאין צורך באכילה של ארוחות מרובות. זה לא אומר שעדיף לאכול בתבנית כמו IF (סייג לכך שיש מחקרים שהצביעו על יתרונות מסויימים) אבל כן שופך אור על המיתוסים שקדמו לכך.

אני באופן אישי לוקח את זה למקום של אוכל מתי שמתחשק לי. במקום לחיות בפרנויה מיצור קטאבולי שיאכל לי את השרירים אם אני לא אדחוף משהו לגרון כל שעה-שעתיים.

אני לא אמרתי שגוף יתחיל לפרק שריר ממש לא, אמרתי שסיכוי לצבור מסת שומן יותר גבוה כשאוכלים ארוחות גדולות מידיי(של 1000 קלוריות ומלע) בנוסף קצב חילוף חומרים יותר גבוה כשאוכלים כך 3 שעות ארוחות קטנות. בסופו של דבר מקבלים תוצאות יותר טובות, זה לא אומר שאם 3 ארוחות יא אפשר לגדול. למה - הסברתי לדעתי מספיק מפורט באשכול זה למעלה
קורס תזונה בחינם???? סך הכל ביקשתי תשובה לשאלה ואפשר להסתדר תוך 3 שורות.
קיצר נמאס לי לדפוק תראש בקיר, אני די בטוח שאני צודק אבל אני יחפור את העניין עם תזונאי שזה מקצוע שלו ושמסתמך לא על מחקרים אלא על ידע ונסיון שרכש. בא לי לשמוע מה בן אדם שמבין קצת יותר יגיד.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית