עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
וראיתי כבר פה בפורום בנ אדם שקרא יותר מידי מאמרים בקילוגרם אז הוא קם לא אוכל כלום עד 5 בערב דופק ארוחה ענקית וחושב שזה בסדר.
ירוסלב זה עוד אותו אחד קורא סידרתי באתרי בילדינג שמוכרים חומצות אמינו להתאוששות מהירה דמוי סטרואידים. הוא הגיע מהפורום השני, יקח לו חצי שנה בערך להתאקלם - זה לערך הממוצע.אני 😃
אני חושב שזה בסדר כי ככה למדתי , שזה בסדר ,אני אוהב את התקדמות הדיון הזה אני יעקוב
מאגרי החלבון שלך בגוף זה מאגרי השריר (לא בדיוק, אבל נניח). יש לך גם חלבון בדם (בתור חומצות אמינו - יחסית מעט). העיקרון של לאכול ארוחה אחת ביום שמכילה את כל הקלוריות ביום הוא שתהליכי עיכול וספיגה יקחו יותר זמן. אם תאכל 200 גרם חזה עוף, יקח לך 3-5 שעות לפרק את המזון רק במערכת העיכול, אם תאכל 1 ק"ג חזה עוף, יש לך פי 5-7 זמן מכך. החלבון לא הולך לשום מקום, הוא פשוט יושב בקיבה ומחכה לפירוק (יש פירוק תמידי של מזון, זה יוצא בקצב של X יחידות מהקיבה למעי ולכבד ומשם לדם. תחשוב על זה כמו שעון חול - יש לך חול למעלה שיורד למטה. האוכל שהכנסת כרגע לקיבה שלך נמצא למעלה בשעון חול והפירוק שלו למנות קטנות יותר זה הלמטה של השעון חול. החול לא עובר במכה אחת מלמעלה למטה, אלא לאט לאט, כך גם המזון במערכת העיכול).עדיין לא הצלחתי להבין אם אין מאגרי חלבון בגוף כמו לפחמימה אז ב 3 ארוחות איך הגוף יכול לנצל את כל החלבון?
מאגרי החלבון שלך בגוף זה מאגרי השריר (לא בדיוק, אבל נניח). יש לך גם חלבון בדם (בתור חומצות אמינו - יחסית מעט). העיקרון של לאכול ארוחה אחת ביום שמכילה את כל הקלוריות ביום הוא שתהליכי עיכול וספיגה יקחו יותר זמן. אם תאכל 200 גרם חזה עוף, יקח לך 3-5 שעות לפרק את המזון רק במערכת העיכול, אם תאכל 1 ק"ג חזה עוף, יש לך פי 5-7 זמן מכך. החלבון לא הולך לשום מקום, הוא פשוט יושב בקיבה ומחכה לפירוק (יש פירוק תמידי של מזון, זה יוצא בקצב של X יחידות מהקיבה למעי ולכבד ומשם לדם. תחשוב על זה כמו שעון חול - יש לך חול למעלה שיורד למטה. האוכל שהכנסת כרגע לקיבה שלך נמצא למעלה בשעון חול והפירוק שלו למנות קטנות יותר זה הלמטה של השעון חול. החול לא עובר במכה אחת מלמעלה למטה, אלא לאט לאט, כך גם המזון במערכת העיכול).
מה קורה כשפותחים ספר בפיזיולוגיה ומטבוליזם? מקבלים מידע. תפתח אחד ותבין. יש לך גם שלל מאמרים בקילוגרם שמדברים על כך. להסביר את זה כאן בהודעה אחת זה בלתי אפשרי וגם ביזבוז אנרגיה. לא מבין איך הגעת למיצי קיבה ומה הקשר בכלל אליהם ו"למאגרי החלבון" כשאין כאלו בגוף מבחינה טכנית. אתה חושב שהגוף אוגר חלבון ולא משתמש בו לאנרגיה ואתה מסתכל על זה כמו מחסן שמכניסים בו קופסאות, זה לא עובד ככה. הגוף משתמש בחלבון לאנרגיה תמידית לתהליכים כאלו ואחרים בגוף ומכניס חלבון אחר במקום. במקרה של אימונים, חלבון גם מתבזבז בכדי לתקן קרעים בסיבי שריר ושלל תהליכים כאלו ואחרים. לשם הולך החלבון שלך ובין היתר לאנרגיה במידה ואתה אוכל הרבה חלבון (אנרגיה תרמית/ אנרגיה לקיום [הופך לגלוקוז ובמקרים קיצוניים לשומן/ ועוד].לפי התאוריה הזאת לאן אולך החלבון כשכל המאגרים(גם שרירים וגם דם) מפוצצים בחומצות אמינו ואין מקום להכניס יותר, כאשר מדובר בארוחה של 1קג חזה עוף נניח זה יקרה אחרי שהגוף פירק 300 גרם אז מה עם 600 גרם הנותרים? הם יחכו בתור כמו חומצות אמינו טובים ומחונכים היטב? ומיצי קיבה פשוט יעלמו להם כאשר יש עוד 600 גרם מזון מוצק בקיבה?
---------- התגובה התווספה ב 21:32 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 21:31 ----------
שאלה דומה לגבי פחממות, רק שגוף יכול להגר פחממות גם בכבד אבל עדיין מה קורה כאשר מאגרים מלאים???
לא כל-כך קשור לנושא.
אני חייב להודות שהבלוג שהבאת כאן ברגע שראיתי את הבחורצ'יק בתמונה חשבתי שזה בטח עוד איזה דופוס אחד שהולך למכור לי תכניות סיקס פאק אבל בחיי יש לו דברים מעניינים לומר.
מה קורה כשפותחים ספר בפיזיולוגיה ומטבוליזם? מקבלים מידע. תפתח אחד ותבין. יש לך גם שלל מאמרים בקילוגרם שמדברים על כך. להסביר את זה כאן בהודעה אחת זה בלתי אפשרי וגם ביזבוז אנרגיה. לא מבין איך הגעת למיצי קיבה ומה הקשר בכלל אליהם ו"למאגרי החלבון" כשאין כאלו בגוף מבחינה טכנית. אתה חושב שהגוף אוגר חלבון ולא משתמש בו לאנרגיה ואתה מסתכל על זה כמו מחסן שמכניסים בו קופסאות, זה לא עובד ככה. הגוף משתמש בחלבון לאנרגיה תמידית לתהליכים כאלו ואחרים בגוף ומכניס חלבון אחר במקום. במקרה של אימונים, חלבון גם מתבזבז בכדי לתקן קרעים בסיבי שריר ושלל תהליכים כאלו ואחרים. לשם הולך החלבון שלך ובין היתר לאנרגיה במידה ואתה אוכל הרבה חלבון (אנרגיה תרמית/ אנרגיה לקיום [הופך לגלוקוז ובמקרים קיצוניים לשומן/ ועוד].
תפסיק לקרוא באתרי בילדינג, זה דופק את המוח יותר מסמים.
הוא לא צריך להביא לך כלום.
כנס לפורטל קילוגרם יש שם מאמרים להדיוטים.
הוא לא צריך להביא לך כלום.
כנס לפורטל קילוגרם יש שם מאמרים להדיוטים.
אדון ירוסלב, אתה לא באמת מצפה שמישהו פה ייתן לך קורס אישי חינם על גוף האדם.
אם אין לך יכולת להצביע באופן ספציפי ולהסביר את עצמך על סמך מידע בנושא, עליך להבין שאין לנו עניין באמונות שלך.
המסקנה היותר חשובה היא להבין שאין צורך באכילה של ארוחות מרובות. זה לא אומר שעדיף לאכול בתבנית כמו IF (סייג לכך שיש מחקרים שהצביעו על יתרונות מסויימים) אבל כן שופך אור על המיתוסים שקדמו לכך.
אני באופן אישי לוקח את זה למקום של אוכל מתי שמתחשק לי. במקום לחיות בפרנויה מיצור קטאבולי שיאכל לי את השרירים אם אני לא אדחוף משהו לגרון כל שעה-שעתיים.