הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לא מצליח להתאושש בSS

MuffinMan

משתמש פעיל
591
3
נק' מוניטין:
47
591
3
במכבים
מתחיל להיות לי ממש קשה להתאושש מאימון לאימון, רוב הסיכויים בגלל שיש לי גם שני אימוני MMA בשבוע.

על הMMA אני לא אוותר, אז אני חושב לעבור לתוכנית אחרת עם התאוששות פחות קשה.
אני משאר שתוכניות לינאריות יעבדו, בגלל שעולים במשקלים משבוע לשבוע ולא מאימון לאימון, נכון?

• פותח/ת השרשור
היום היה לי עוד אימון, ובאמת שהוא היה אחד מהאימונים הכי קלים שהיו לי בSS!
אני לא יודע אם כדאי לי לחכות עוד קצת זמן ולראות אם זה חוזר להיות קשה בטירוף, או לעבור תוכנית כבר עכשיו.

ישר ולעניין! 😃
יש תוכנית שאתה ממליץ עליה או שאתה סתם חושב שכדאי לי להחליף?

בעיקרון אם אתה מתחיל עם ה-MMA יש מצב שעדיף לך לעשות הפסקה, לצבור קצת מאסה עם SS עד הקיץ ככה ולחטב + להמשיך עם ה-MMA משם.
אם לא, אז ליניארית.

• פותח/ת השרשור
אני וואנה-בי פאוורליפטר, אז נראה לי שהחיטוב היחיד שאני אעשה יהיה עוד כמה שנים כשאני אהיה 150 קילו ויהיה לי משקלים של כושי.
(סליחה, אפרו-אמריקני) 🤡

בנוסף הMMA הוא האירובי שלי, אז נראה לי זה רעיון רע אם אני אפסיק אותו.

אין לינארית ספציפית שאתה ממליץ עליה?

• פותח/ת השרשור
מצטער להקפיץ, אבל איפה כל האנשים הטובים של הפורום?
התוכנית היחידה שאתם יודעים להמליץ עליה זה SS? LOL

טוב, ברצינות. אני חושב להחליף לתוכנית אחרת מהסיבות שכתבתי למעלה, וזקוק להמלצה בנוגע לתוכנית.

• פותח/ת השרשור
היום היה לי את האימון הכי חרא שאי פעם היה לי! (כשלתי ב4 סטים ועשיתי מנוחות ארוכות מהרגיל)
אז יש לי שני אפשרויות: או להשאר במתכונת של SS, אבל להעלות במשקלים רק כל כמה אימונים או לעבור לBill Starr 5×5 -Linear Version.

הראשון שימליץ לי מה לעשות יזכה בזה שאני אעשה את זה! (זה לא פרס, הסיכויים שמישהו יכנס לאשכול הזה ממש קטנים אז... LOL )

הייתה לי אותה בעיה ועשיתי SS וניסיתי להעלות כל אימון או כל שני אימונים לפי ההרגשה בהתחלה זה יעבוד לך אבל במשקלים כבדים יותר יהיה לך הרבה יותר קשה להמשיך בזה... לפי דעתי תעבור לתכנית עם התקדמות שבועית

• פותח/ת השרשור
למה נגיד.....לא הזכרת את טקסס?

אממ... טקסס? חשבתי שזה לאנשים מתקדמים, אבל אתה מבין בזה הרבה יותר ממני.
איזה תרגילים לעשות? הבנתי שזה בחירה ואין תרגילים מסויימים.

הסתכלתי על הדוגמא שיש בפורטל, ושמתי לב שרק באימון עצימות יש דדליפט. זה לא אומר שכל שבוע אני אעשה רק 1-3 חזרות? 😳
חשבתי שהסט אחד עם 5 חזרות שאני עושה בSS זה קצת!

טוב, טקסס זה יהיה!
(לא בגלל שאתה הגבת ראשון, בגלל שאחרי הסבל שאני עובר בשבועות האחרונים יש לי פינה בלב בשביל תוכניות עם אימוני התאוששות 🤡)

צריך הרבה אומץ בשביל לעבור מSS לטקסס..
ממה שאני מבין אתה מתאמן מתחיל,
אז למה שתעשה תכנית כוח של אנשים שהיו מתים לקצב התקדמות כמו שיש לך?
קודם תמצא את כל התכניות מתחילים למיניהן (במקרה שלך גם 5X5 יכולה להתאים) ואז תחשוב על טקסס.

1. ריפ & קילגור אמרו על טקסס שהיא ככל הנראה התוכנית הכי יעילה שיש למתאמן שסיים התקדמות לינארית (SS), אני לא יודע מאיפה קיבלתם את המסר שהיא ל"מתקדמים", כי היא מתאימה לכל מי שהחליט לעבוד בתיכנון שבועי ( שבדרך כלל זה מי שסיים התקדמות ליניארית, אחרת הוא מבזבז זמן).
מה הקשר לביצים?
2. הטקסס שבפורטל היא לא בדיוק הטקסס שמתוארת בPPST2.
3. יש לך גם עוד אפשרות והיא הH/L/M של ביל סטאר.
4. זה באמת נראה כאילו הראשון שהיה זורק תוכנית, היית הולך עליה....וזה לא יותר מידי נבון.

אני מאוד מרוצה מהמודל של טקסס ואני מבצע וריאציה שלה בעצמי.

נערך לאחרונה:
1. ריפ & קילגור אמרו על טקסס שהיא ככל הנראה התוכנית הכי יעילה שיש למתאמן שסיים התקדמות לינארית (SS), אני לא יודע מאיפה קיבלתם את המסר שהיא ל"מתקדמים", כי היא מתאימה לכל מי שהחליט לעבוד בתיכנון שבועי ( שבדרך כלל זה מי שסיים התקדמות ליניארית, אחרת הוא מבזבז זמן).
מה הקשר לביצים?

בדיוק.. והבחור פה רחוק מלסיים את ההתקדמות הלינארית שלו.
ומה הקשר ביצים באמת?

אם הוא לא מתאושש, או לא מעוניין/לא יכול לעשות את מה שצריך בכדי להתאושש.
הוא למעשה סיים.

ביצים=אומץ.

• פותח/ת השרשור
חשבתי שטקסס זה למתקדמים. אם לא היית מציע את זה, לא הייתי אפילו חושב על זה.
אבל אני כן זרמתי עם ההצעה הזאת מהרבה סיבות, בעיקר כי יש לי אימון בשבוע שאני עושה אחרי יום MMA, אז חשבתי לשים שם אימון קל כלשהו (בטקסס, אימון התאוששות).

אז לעשות ביל סטאר ליניארית או טקסס?
או בכלל להמשיך עם SS אבל להעלות משקלים רק כשאני מרגיש שאני יכול, ולא כל אימון.

עריכה:
סליחה על הבורות, אבל מה זה "הH/L/M של ביל סטאר"?

אני חושב ש- TM יכולה להיות קשה מדי בשילוב עם אימוני MMA. אני לא בטוח שאימון MMA יכול להוות תחליף לאימון ההתאוששות.

אתה יכול לנסות 5/3/1 שמעמיסה פחות במהלך השבוע.

Heavy-Light-medium...
(חפש בגוגל יש כמה כתבות על זה).

בתאכלס, כל תוכנית היא קשה עם שני אימוני MMA בשבוע.
את 5-3-1 אני לא מכיר מספיק טוב, אולי זה מתאים יותר.
אתה תצטרך להחליט מה נראה לך הכי ריאלי, להתחיל....ולעשות כיוונים ותיקונים על הדרך.
וכמובן שתצטרך להיות מחוייב יותר לשעות שינה ותפריט עצבני ועשיר בחלבונים.

• פותח/ת השרשור
אני חושב ש- TM יכולה להיות קשה מדי בשילוב עם אימוני MMA. אני לא בטוח שאימון MMA יכול להוות תחליף לאימון ההתאוששות.

אתה יכול לנסות 5/3/1 שמעמיסה פחות במהלך השבוע.
לא התכוונתי שהMMA יהיה האימון התאוששות, התכוונתי שאני אסדר את זה ככה שבאימון שאני עושה יום אחרי אימון MMA אני אעשה אימון קל.
כרגע הכי קשה לי ביום הזה בשבוע, שאני מתאמן יום אחרי האימון MMA שלי.
Heavy-Light-medium...
(חפש בגוגל יש כמה כתבות על זה).

בתאכלס, כל תוכנית היא קשה עם שני אימוני MMA בשבוע.
את 5-3-1 אני לא מכיר מספיק טוב, אולי זה מתאים יותר.
אתה תצטרך להחליט מה נראה לך הכי ריאלי, להתחיל....ולעשות כיוונים ותיקונים על הדרך.
וכמובן שתצטרך להיות מחוייב יותר לשעות שינה ותפריט עצבני ועשיר בחלבונים.
כן, כל תוכנית תהיה קשה. כשניכנסתי לתחום הבנתי שזה מה שיהיה, אבל כל תוכנית תהיה קשה כמו שקשה לי עם SS?

שאלה קטנה:
למה בעצם TM זה למתקדמים יותר?
בגלל שההתקדמות היא איטית?
כי אני חושב שמה שאני מחפש זה התקדמות איטית יותר, כדי להצליח להתאושש מאימון לאימון.

TM זה למי שלא מצליח יותר להתאושש משלושה אימונים כבדים בהם המשקלים רק עולים ועולים בכל פעם(SS) שזאת הדרך הכי יעילה ומהירה להשתפר.
ברגע שאתה לא מצליח לעשות את זה יותר, אתה עובר למה שנקרא "Advanced Novice", שזה אומר 2 אימונים בסגנון SS, כשבניהם יש אימון אחד קל יותר שיאפשר לך להתאושש.
פה אתה מצליח לשפר שיאים פעמיים בשבוע ( שזאת ההתקדמות הכי מהירה שאפשר אחרי SS).

כשאתה ממצה את היכולות שלך להתאושש מזה, אתה עובר לתיכנון שבועי ( או פשוט תיכנון שמתפרס על יותר ימים בכדי שתוכל להתאושש בין שיאים, אין שום דבר מיוחד במסגרת זמן של שבוע...חוץ מזה שזה נוח).
כי שיא כל אימון אתה לא יכול לעשות, ואחרי זה שיא כל שני אימונים כבר לא אפשרי, נשאר לך שיא כל שלושה אימונים= שבוע= תיכנון שבועי (בTM זה קצת אחרת, אבל הקונספט נשמר).

תיכנון שבועי אפשר לעשות בכמה דרכים, TM היא אחת מהם, H-L-M / ליניארית זאת גם אופציה.
אופציה נוספת זה להתחיל לפצל ליותר ימים....

אני הלכתי על TM כי הקונספט של- כבד והרבה/יום מנוחה/התאוששות/יום מנוחה/ עצימות(סט אחד לשיא חדש) במרחק של 4 ימים מהאימון הקשה האחרון.....עובד לי טוב.

PPST על רגל אחת.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית