הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ קבוצות שרירים

standard

משתמש מתחיל
22
0
נק' מוניטין:
0
22
0
איך עושים אימון שעובד בצורה נכונה על קבוצות שרירים? מה זה בכלל "לעבוד על קבוצת שרירים"?

נגיד אימון אחד אני מתאמן על שרירי הבטן העילית והבייספס, ובאימון אחר אני מתאמן על הבטן התחתונה והטרייספס?

יש איזה אשכול או אתר שבו אני יכול לראות צורות תרגילים שונות לכל קבוצת שרירים?

• פותח/ת השרשור
"זמני מנוחות בספור סטים לפי בלוקים:
בבלוק של ה- 15 ו- 10 חזרות לאחר ביצוע שני תרגילים זמן המנוחה יעמוד על: מינימום 30 שניות- מקסימום 90 שניות.
בבלוק האחרון של 5 חזרות זמני נוחה יעמוד על: מינימום 3 דקות- מקסימום 5 דקות."

מה זה בלוק? מה זאת אומרת 15 חזרות? כל תרגיל הוא 15 חזרות? על מה מדובר כאן?

ואני בדקתי באתר ןכל התכניות מותאמות לחדר כושר.

אין תוכנית אחת שמישהו שמתאמן בבית יכול לעשות?

איך עושים אימון שעובד בצורה נכונה על קבוצות שרירים? מה זה בכלל "לעבוד על קבוצת שרירים"?

נגיד אימון אחד אני מתאמן על שרירי הבטן העילית והבייספס, ובאימון אחר אני מתאמן על הבטן התחתונה והטרייספס?

יש איזה אשכול או אתר שבו אני יכול לראות צורות תרגילים שונות לכל קבוצת שרירים?
יש רק ישר בטני (קוביות) ורחב בטני (אלכסונים). מה זאת בטן תחתונה ועליונה?

יש רק ישר בטני (קוביות) ורחב בטני (אלכסונים). מה זאת בטן תחתונה ועליונה?

נכון.

לכל השאר תפסיקו לשחק אותה חכמים ולהוציא אנשים בצורה כזו, הוא בא לפה כדי לשאול כי הוא לא מבין זה לא סיבה לצחוק . .. . . ..;a2gasg

• פותח/ת השרשור
אני מעריך את הרצון שלכם לעזור אבל לבוא לפה, ולהגיד "קוביות,QL TVA אלכסונים" לא ממש יועיל לבנאדם שבקושי יודע מה זה קבוצת שריר.

כל המדריכים שהפניתם אותי אליהם מדברים רק על חדר כושר. אני לא יודע מה זה עצימות, מה הקשר של משקל להכול - אני פשוט רוצה לדעת את הבסיסים ומשם להתקדם.

התגובה שלי לא הייתה אליך.
אתה מוזמן לרכוש את "קיניזיולוגיה" של משה שחר מהוצאת הספרים של ווינגייט.
ספרון מאוד נחמד שיתן לך בסיס ראוי.

• פותח/ת השרשור
. "KDA, ABA , אימוני כוח שעובדים על הסיבולת של המשקל של המסה..."

אם הייתי מבין מה זה לא הייתי פותח את האשכול הזה.😳

שאלה פשוטה: למה אני צריך לעבוד על קבוצות שרירים שונות בכל אימון? בכמה תדירות(אימון כן אימון לא או אימון כן אימון כן אימון לא?) צריך לעבוד על קבוצת שרירים אחת?

אתה לא חייב לעבוד על קבוצות שרירים שונות בכל אימון.
אתה יכול לעבוד על כולן בכל אימון, אם בא לך.

מקובל לתת 48 שעות מנוחה בין אימון של אותן קבוצות שרירים, כי זה זמן התאוששות המתאים לרוב המתחילים.
כלומר אם אתה מאמן את כל הגוף (אנחנו קוראים לזה FBW), אתה מתאמן 3 פעמים בשבוע, יום כן יום לא, סופ"ש מנוחה.

בשלב מסויים האימון ארוך/קשה מידי לפעם אחת ולכן מפצלים אותו, מי שלא הגיע לרמה הזאת לא חייב לפצל.

ב-AB אתה צריך לעשות בידוד שרירים (כדי שלא יהיו התנגשויות בין האימונים) למשל:
אימון A: גב, רגליים, קדמית
אימון B: חזה, כתפיים, אחורית
(בטן כל אימון)
כאשר אתה עושה ככה אין שום שריר שמתנגש בשריר אחר עם התרגילים שלו.

• פותח/ת השרשור
אתה לא חייב לעבוד על קבוצות שרירים שונות בכל אימון.
אתה יכול לעבוד על כולן בכל אימון, אם בא לך.

מקובל לתת 48 שעות מנוחה בין אימון של אותן קבוצות שרירים, כי זה זמן התאוששות המתאים לרוב המתחילים.
כלומר אם אתה מאמן את כל הגוף (אנחנו קוראים לזה FBW), אתה מתאמן 3 פעמים בשבוע, יום כן יום לא, סופ"ש מנוחה.

בשלב מסויים האימון ארוך/קשה מידי לפעם אחת ולכן מפצלים אותו, מי שלא הגיע לרמה הזאת לא חייב לפצל.

אז נגיד והתאמנתי ביום ראשון על קבוצת שרירים מסויימת, ויש לי אימון נוסף בשלישי ובחמישי - הדבר הנכון יהיה להתאמן על אותה קבוצה ביום חמישי?

אתה יכול בראשון שלישי וחמישי, יש לך 48 שעות ביניהם.
אם אתה צריך יותר מ48 שעות, בהנחה ואתה אוכל וישן טוב...מזל טוב, עברת למדרגה הבאה בעקומת האימונים שלך.

• פותח/ת השרשור
אתה יכול בראשון שלישי וחמישי, יש לך 48 שעות ביניהם.
אם אתה צריך יותר מ48 שעות, בהנחה ואתה אוכל וישן טוב...מזל טוב, עברת למדרגה הבאה בעקומת האימונים שלך.

מה שאתה אומר כאן זה שככל שאני מגיע לרמת כוח יותר גבוהה אני צריך מנוחה יותר ארוכה בין אימונים?

וקורה לי לפעמים שפעם אחת אני יכול לעשות את השכיבות סמיכה והכפיפות בקלות, אבל באימון הבא(יומיים אחרי) השרירים שלי כואבים רק אחרי שאני עושה חצי ממה שעשיתי אימון קודם. וזה לא סתם כאב של "אוי כואב לי אני עייף".

בגדול.... כן.

ולגבי החלק השני, יש כמה משתנים.
שינה, תזונה, עייפות, יום כזה או אחר בעבודה( אם היא פיזית), מצב רוח...
אל תלך על כשל כל הזמן וארגן לעצמך תוכנית הדרגתית בנוייה טוב, יהיה בסיידר...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית