הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ התקפי אכילה.

Beast and cheat

מושעה
5,874
2,127
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
9,550
5,874
2,127
נהלל, טבעון, וינגייט
יש לי בעייה שמלווה אותי כבר הרבה זמן, אני משער שיש לה איזשהי הגדרה אבל אני לא יודע מה ה"איבחון" המדוייק.
הייתי פעם שמן (מאוד) ולמעשה מאז שאני זוכר את עצמי, לא הייתי שבע ואני גם לא יודע על איזו תחושה מדובר. אני רק יודע שכשאני אוכל הרבה, פשוט מתישהו מתנפחת וכואבת לי הבטן (בהגזמה) ואני מכריח את עצמי להפסיק פשוט כי זה עינוי הכאבים האלה.
בשגרה יש לי תפריט שאני מקפיד לעקוב אחריו (לצורך העניין, כרגע חיטוב) אבל עדיין, אני אף פעם לא שבע.
יש לי ימים שבהם אני מקבל התקפי אכילה (בד"כ קורה בהעמסות - למרות שאני מתכנן אותן כמו שצריך, מתישהו אני "מאבד את זה") ואוכל ואוכל ואוכל...
ברור לי שלכולם זה קורה ובמיוחד בחיטוב. אבל כשאני אומר אוכל ואוכל ואוכל, אני מדבר על כמויות לא שגרתיות, שאני אפילו קצת מתבייש להגיד... מדובר על יותר מ9000 קלוריות ביממה (למעשה זה בד"כ קורה לי אחה"צ\ערב ככה שאני מכניס ~7000 קל' בכמה שעות). וזה לא שאני איזה מפלצת, אני קטנצ'יק לעונת רוב החבר'ה כאן, שוקל 70.
אני מניח שזה לא משנה, אבל בשבוע האחרון החלטתי לעשות הפסקה של שבוע מהדיאטה, ו"איבדתי את זה" בשבת, ראשון, שני, שלישי וגם היום (שישי).

מישהו מכיר את התופעה? יודע מה עושים?

כל פיסת מידע תתקבל בשמחה...

תודה רבה לעוזרים

בקשר ל'אומנות הפיתוי' במקרה הייתי בהרצאה של סטס הזה ועוד חבר שלו שעוסק בטנטרה (ביומהולדת של ידידה שלי לא יודע מה הקשר) וכל מה שנאמר שם היה שטות במיץ(לדעתי) למרות שהבן אדם פסיכולוג וכו' וכו'... לכל סיר יש מכסה , ראיתי בחורות כוסיות מאד עם אנשים לא יפים בלשון המעטה ולהיפך. העולם עובד בדרכים מוזרות הדבר היחידי שיכול לעזור זה ביטחון, אם אין לך ביטחון זה לא קשור לאומנות הפיתוי. אז מפתחים ביטחון והבנות כבר יבואו לבד. בהצלחה

:hoelהייתי מוכן להחליף את התאבון שלי בשלך לאיזה שבוע שבועיים
אני כל לילה הולך לישון בייסורי מצפון שלא אכלתי מספיק

:hoel:hoel:hoel:hoel:hoel:hoel

משה נבדקתי בבדיקות דם האחרונות TSH 5.2 והבלוטה השמאלית שלי מעט נפוחה. האם זה כשלעצמו מעיד על קשר ל-Iodine\Selenium Deficiency \ היפו-תירואידיזם \ האשימוטו תירודאידיטיס? או שזה בהכרח תלוי ביחס שלהם עם T3\T4?
ואיך זה מתקשר לנושא האשכול?

אהלן חיה ומרמה,
אני אתייחס כעת להנחה שמדובר בפן הפסיכולוגי.
- התמונה שלך לגבי עצמך (הערכה עצמית) - אם אתה רואה את עצמך כשמן גם כיום, יכול להיות שיש לך עוגן פסיכולוגי לאותה תקופה ואתה בעצם באופן "לא-מודע" מנסה להחזיר את עצמך למצב שבו אתה תופס את עצמך.
- החלטות וויתורים - כחלק מהתהליך להשגת התוצאות שהצבת לעצמך היית צריך לייצר החלטות. הבעיה נטועה במקור המוטביציה (חותר ל-X \ בורח מ-X). שניהם תקפים וטובים.
(1) רק שאם אתה לא יודע באמת לאן אתה חותר, איך תדע שתגיע לשם?
(2) אז כשהחלטת, מאיפה זה הגיע? האם חשת שעליך לוותר על משהו? ואם כן, האם גם היום אתה מוכן לוותר עליו למען המטרה?
- הקרבה ומשמעת - החיים הם לא שחור-לבן. בעוד שזה טבעי לחלוטין להמנע\להקריב באופן זמני למען מטרה נעלה יותר; בראייה "לכל-החיים" זה לא עובד. על-מנת לייצר שינויים עמוקים ואמיתיים, עליך לבדוק קודם מה עוצר אותך והאם אתה באמת מוצא בזה הנאה\צורך?
כלומר, אם אתה בעצם שבוע שלם מרגיש שאתה מקריב חלק מהנאות החיים שהם אוכל טוב, בסוף השבוע אתה פשוט מחזיר לעצמך על הכל, לא כי אתה באמת רוצה\צריך אלא רק בגלל שזה נחסך ממך. אתה מייצר מנגנון של פיצוי יתר.
החיים הם אוסף של רגעים קטנים. תלמד להנות מהכל במינון הנכון וזה אומר, תלמד להכיר את עצמך. עדיף לאכול משהו קטן שעושה לך טוב מדי פעם כשמתחשק מאשר להרעיב את עצמך שבוע ואז לאכול בלי סוף עם תחושה של שנאה עצמית.
בראייה יותר פילוסופית, היה חופשי. מה שלא תעשה זה בסדר. וכך הדרך הבריאה להחלטות הנכונות בשבילך יסללו ביתר קלות. זה לא חייב להיות מאבק. פשוט תעשה מה שאתה הכי רוצה לעשות. קח כמה רגעים, תבחן את עצמך ותחליט. תהיה יותר מודע (observing ego), ותהנה מהחיים.

עוד נקודה חשובה.
התמכרות - התמכרות היא שונה מעצם זה שהיא מייצרת צורך מלאכותי וכך אתה באמת חש צורך לספק (craving). בנושא התזונה, אני לא יודע איך התפריט שלך ומה אתה אוכל. אבל אתה יכול לנסות דיאטה קטוג'נית. זה דבר ידוע שיש מעגל craving לפחמימות שהוא מלאכותי וזה קורה כאשר הגוף שלנו "חי" על פחמימות ולא על שומן (ketone) כמקור אנרגיה עיקרי.

באופן אישי, אני לא מאמין בתפריט ולא מאמין בלהגביל את עצמך. יש מספיק דברים שיגרמו לך לסבול בחיים ואתה לא חייב להיות אחד מהם. בתקופת חיטוב מאוד קל להתחבר ל-paleo\IF (לדעתי) כיוון שהם מאוד טבעיים לגוף. בפליאו דיי קשה להגזים קלורית וקל להיות שבע, וגם להנות מהמזון על הדרך. IF זה לאו דווקא מסגרת נוקשה אלא אתה אוכל כשאתה באמת רעב וכשאתה לא, אתה סותם את הפה.

שיהיה לך בהצלחה :-]

איזה גבר , אני יוסיף מסקנה שהגעתי אלייה . כשאתה אוכל סוכר הגוף שלך רוצה עוד זה ממכר בשבילו והוא לא בדיוק יודע מתי להפסיק וכשאתה אוכל חלבונים ושומנים הגוף יודע מתי להגיד לך דיי חלאס .

חפש מר קדמוני ולמד על שיטת PRIMAL או PALEO

וגם אולי תשקול להתייעץ עם פסיכולוג שיש לו רישיון לעסוק בהיפנוזה . יש להיפנוזה יכולת להשפיע בצורה מאוד מעמיקה חזקה ורצינית על הגוף והנפש והייתי מציע לך לראות איך אפשר להעזר בזה . וזה מוכח!

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
איזה גבר , אני יוסיף מסקנה שהגעתי אלייה . כשאתה אוכל סוכר הגוף שלך רוצה עוד זה ממכר בשבילו והוא לא בדיוק יודע מתי להפסיק וכשאתה אוכל חלבונים ושומנים הגוף יודע מתי להגיד לך דיי חלאס .

וגם אולי תשקול להתייעץ עם פסיכולוג שיש לו רישיון לעסוק בהיפנוזה . יש להיפנוזה יכולת להשפיע בצורה מאוד מעמיקה חזקה ורצינית על הגוף והנפש והייתי מציע לך לראות איך אפשר להעזר בזה . וזה מוכח!
לצערי אין קשר בין מה שאני אוכל לבין רעב \ שובע - אני תמיד רעב \:
אבל אבדוק את כל הרעיונות שהוצעו כאן, בנוסף לרעיונות נוספים שקיבלתי. גם היפנוזה זו אופציה, אבל אני צריך קצת יותר זמן ללמוד את זה לפני שאני קופץ על המציאה 😃

ואני מציע ניתוח לשינוי מין זה נותן ביטחון עצום!

אתה מוכן לקחת אחריות על ההצעות האלה שאתה נותן? אל תציע היפנוזה לאף אחד. דוד שלי בפרדסיה בגלל זה.

ואני מציע ניתוח לשינוי מין זה נותן ביטחון עצום!

אתה מוכן לקחת אחריות על ההצעות האלה שאתה נותן? אל תציע היפנוזה לאף אחד. דוד שלי בפרדסיה בגלל זה.

היפנוזה היא תהליך טבעי שקורה כל הזמן , פשוט בהתליך הזה ספציפי משתמשים בהעמקות מסויימות ובסוגסטיות עם כוונת תחילה .הסכנה האמיתית בהיפנוזה היא במשחקים עם ריגרשנים ושיחזור זיכרונות ולא יודעים איך להתמודד עם 'תקלים' של המטופל זה הכול . מנסיון אישי זה מאוד בטוח ( כשאתה אצל איש מיקצוע בעל רישיון שגם ככה הם מאוד זיהירים ואיטיים בתהליך שלהם) .

נראה לי (מקווה) שהבחורצ'יק התכוון לסוגסטיה. ככה או ככה, לפותח האשכול הייתי מציע לשקול איש מקצוע.

סוגסטיה זאת פקודה , בעברית תקינה השאה . אם זה היה חוקי בארץ הייתי מסביר לך גם איך עושים .
יש ברמת העיקרון שלושה אפילו ארבע קטגוריות וכולם קשורות באופן ישיר להיפנוזה .

נערך לאחרונה:
היפנוזה היא תהליך טבעי שקורה כל הזמן , פשוט בהתליך הזה ספציפי משתמשים בהעמקות מסויימות ובסוגסטיות עם כוונת תחילה .הסכנה האמיתית בהיפנוזה היא במשחקים עם ריגרשנים ושיחזור זיכרונות ולא יודעים איך להתמודד עם 'תקלים' של המטופל זה הכול . מנסיון אישי זה מאוד בטוח ( כשאתה אצל איש מיקצוע בעל רישיון שגם ככה הם מאוד זיהירים ואיטיים בתהליך שלהם) .

סוגסטיה זאת פקודה , בעברית תקינה השאה . אם זה היה חוקי בארץ הייתי מסביר לך גם איך עושים .
יש ברמת העיקרון שלושה אפילו ארבע קטגוריות וכולם קשורות באופן ישיר להיפנוזה .

משום מה יש לי תחושה שאתה שואב את זה מ-NLP ?

משום מה יש לי תחושה שאתה שואב את זה מ-NLP ?

NLP ברמת העיקרון זה אמור להיות גם היפנוזה פשוט עקיפה .למרות כל השיווק סביב זה אני חושב שזה דיי חסר תועלת בפיתרון בעיות רציניות . זה יכול לעזור להעלאת המוטיבציה וכאלה דברים .
לפי מה שראיתי הם מתעסקים בלהחביא את הבעיה או בלנסח אותה בצורה שונה . אני מאמין שאם יש בעיה צריך להוציא אותה מהשורש מאיפה שהיא התחילה ולא לשחק איתה טטריס.זאת גם אחת הבעיות שיש לי עם מהפנטים בארץ שמפחדים מריגרשנים .
בקיעצר לשאלה שלך אז לא , אני יודע ישיר .

ויאללה חלאס עם הפסיכוליגיה סוג ז' הזאת .

NLP ברמת העיקרון זה אמור להיות גם היפנוזה פשוט עקיפה .למרות כל השיווק סביב זה אני חושב שזה דיי חסר תועלת בפיתרון בעיות רציניות . זה יכול לעזור להעלאת המוטיבציה וכאלה דברים .
לפי מה שראיתי הם מתעסקים בלהחביא את הבעיה או בלנסח אותה בצורה שונה . אני מאמין שאם יש בעיה צריך להוציא אותה מהשורש מאיפה שהיא התחילה ולא לשחק איתה טטריס.זאת גם אחת הבעיות שיש לי עם מהפנטים בארץ שמפחדים מריגרשנים .
בקיעצר לשאלה שלך אז לא , אני יודע ישיר .

ויאללה חלאס עם הפסיכוליגיה סוג ז' הזאת .

כמה שידוע לי היפנוזה לא חוקית בארץ ולכן קוראים לגרסא מעודנת שלה בשם "דמיון מודרך".
נשמע מעניין, אף פעם לא הבנתי מה הקטע מאחורי כל זה, ראיתי הרצאות של ריצ'ארד בנדלר וזה נשמע באמת יותר שיווקי מאשר מועיל.

ריצ'ארד בנלדר הוא אגדה . וראיתי הרבה פעמים שהוא משלב את הטיפול שלו בגם וגם .

אבל השינוי היסודי אין מה לעשות זה בהיפנוזה ישירה.

הבעיה בדמיון מודרך שזה בדרך כלל פרוגרסיב רלקסיישן ודברים מסביב לזה אם זה אומר לך משהו . בזבוז זמן ופוטנציאל . אם מעניין אותך הנושא אני יכול להגיד ש DAVE ELMAN הוא הכיוון שאתה צריך ללכת אחריו .

זהו כאן רישמית ניגמר הדיון על פסיכולוגיה וכמו שאמרתי אני ממליץ לבחור ללמוד על הנושא ולראות איך הוא יכול להעזר בזה .

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית