עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
👏התפקיד שלו זה לסדר משקולות.
אני מצטער על כל דקה שהייתי בחדר כושר ולא עשיתי סקוואט או דדליפט או פרס או פאוורקלין.מישהו מכם אי פעם עשה את התרגילים האלה בגיל 14?
אני בן 15 ואני יכול להגיד לך שאני מתאמן כבר שנה וחצי ויש לי בעיות בגב התחתון ובברכיים.
אז נתון לשיקולך אם באמת כל כך כדאי לך להתחיל עם דד ליפט בגיל 14, אני בטוח שכל החבר'ה פה
שמורעלים על פיתוח גוף יסקלו אותי בתגובות על כמה שאני טועה וכמה שאני לא מבין וכו' וכו'
אז אני אומר לך שזה נתון לשיקולך, כי אני חושב שאם תתחיל להתאמן בגיל 14 כמו בנאדם בן 25 אתה תצא מזה מופסד באיזהשהו כיוון.
1. אני עושה סקוואט, וגם הייתי עושה דדליפט אם לא היו לי בעיות גב, מה שאני מדבר עליו זה לא הדעה הרווחת נגד תרגילים כאלה.אני מצטער על כל דקה שהייתי בחדר כושר ולא עשיתי סקוואט או דדליפט או פרס או פאוורקלין.
זה שיש לך בעיות בגב התחתון והברכיים לא אומר שזה מהחדר כושר, וגם אם כן זה לא אומר שלכולם יהיו, זאת פונקציה של עבודה נכונה.
בוודאי שילד בן 14 לא יתאמן כמו בחור בן 25: הוא לא יכול להרים את אותם המשקלים ולכן הכל יחסי.
בלקג'ק אל תעשה את הטעות ותיפול לטמטום שרווח במכוני הכושר כמו "סקוואט מזיק לברכיים ודדליפט שובר את הגב"
באמת שאתה לא מבין כמה תרוויח אם תלמד בגיל כזה לבצע את התרגילים נכון, ואחרי זה יהיו לך 3-4 שנים של עבודה עם תרגילי הבסיס להתחזק ולהפוך למוטציה.
חשבתי על להתחיל starting strength, אז חשבתי שאני אתייעץ עם המדריך.
הלכתי אליו, שאלתי אותו אם הוא מכיר את התוכנית starting strength של מארק ריפטו, הוא אמר שאין לו מושג על מה אני מדבר...
אמרתי לו שהתוכנית מורכבת מחמישה תרגילים סקוואט, דדליפט, פרס, בנץ' ופאוורקלין.
כשהוא שמע אותי אומר דדליפט הוא אמר: דדליפט?!! בן כמה אתה? אמרתי לו 14
הוא אמר שעד גיל 17-22 אין לי בכלל מה לדבר עם התרגיל הזה אם אני לא רוצה לעצור את הגדילה, לשבור את הגב ולהרוס את הגידים ובקיצור להרוס לי את החיים 😳
הוא גם שאל מאיפה שמעתי על התוכנית.. אמרתי לו שמהאינטרנט.
למרות שזה קצת טיפשי לשאול ואני יודע מה תהיה התשובה, הוא צודק? 🤫
כי המציאו אותם אתמול?אני לא מדבר מנסיון ואני רחוק מלהתווכח איתכם על דברים כאלה
אבל לדעתי עוד כמה שנים (גם אם זה 10 או 20 שנה) יוכיחו בוודאות שהתרגילים האלה הם חרא.
אינטואיציה נשית?אני לא מדבר מנסיון ואני רחוק מלהתווכח איתכם על דברים כאלה
אבל לדעתי עוד כמה שנים (גם אם זה 10 או 20 שנה) יוכיחו בוודאות שהתרגילים האלה הם חרא.
מה שאתה אומר זה נכון אבל מצד שני גם מאוד מטומטם..1. אני עושה סקוואט, וגם הייתי עושה דדליפט אם לא היו לי בעיות גב, מה שאני מדבר עליו זה לא הדעה הרווחת נגד תרגילים כאלה.
2. ילד בן 14 בעבוע יכול להרים משקלים של בנאדם בן 25, תלוי כמה זמן הוא מתאמן.
3. אם הוא כן יפתח בעיות ברכיים וגב זה ילווה אותו לכל החיים, להתאמן 3-4 שנים הוא יכול גם בגיל 20.
שוב, יש פה באמת מישהו שבגיל הנעורים שלו התאמן באופן רציני במכון ועשה תרגילים עם משקולות חופשיות ומשקלים שבהם הוא באמת התאמץ?
כי אם לא אז אין לכם מה להיות כל כך בטוחים בעצמכם..
אתה בתור מדריך היית נותן לי לעשות דדליפט (עם טכניקה נכונה)? וSS?