הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ דדליפט?

התפקיד שלו זה לסדר משקולות.
👏
אצלי המדריך כנראה עושה איזה ABCD או משהו בסגנון התנחלעל הבנצ': עשה לחיצת חזה עם משקולות, לחיצה עם מוט, מוט בשיפוע חיובי ולקינוח בשיפוע שלילי - כל תרגיל 3-4 סטים הבעיה היא שאני משתמש בסטנד של שבנץ כדי לעשות סקוואט...(הסטנד היחד אצלנו)

נערך לאחרונה:
מישהו מכם אי פעם עשה את התרגילים האלה בגיל 14?
אני בן 15 ואני יכול להגיד לך שאני מתאמן כבר שנה וחצי ויש לי בעיות בגב התחתון ובברכיים.
אז נתון לשיקולך אם באמת כל כך כדאי לך להתחיל עם דד ליפט בגיל 14, אני בטוח שכל החבר'ה פה
שמורעלים על פיתוח גוף יסקלו אותי בתגובות על כמה שאני טועה וכמה שאני לא מבין וכו' וכו'
אז אני אומר לך שזה נתון לשיקולך, כי אני חושב שאם תתחיל להתאמן בגיל 14 כמו בנאדם בן 25 אתה תצא מזה מופסד באיזהשהו כיוון.

מישהו מכם אי פעם עשה את התרגילים האלה בגיל 14?
אני בן 15 ואני יכול להגיד לך שאני מתאמן כבר שנה וחצי ויש לי בעיות בגב התחתון ובברכיים.
אז נתון לשיקולך אם באמת כל כך כדאי לך להתחיל עם דד ליפט בגיל 14, אני בטוח שכל החבר'ה פה
שמורעלים על פיתוח גוף יסקלו אותי בתגובות על כמה שאני טועה וכמה שאני לא מבין וכו' וכו'
אז אני אומר לך שזה נתון לשיקולך, כי אני חושב שאם תתחיל להתאמן בגיל 14 כמו בנאדם בן 25 אתה תצא מזה מופסד באיזהשהו כיוון.
אני מצטער על כל דקה שהייתי בחדר כושר ולא עשיתי סקוואט או דדליפט או פרס או פאוורקלין.
זה שיש לך בעיות בגב התחתון והברכיים לא אומר שזה מהחדר כושר, וגם אם כן זה לא אומר שלכולם יהיו, זאת פונקציה של עבודה נכונה.
בוודאי שילד בן 14 לא יתאמן כמו בחור בן 25: הוא לא יכול להרים את אותם המשקלים ולכן הכל יחסי.

בלקג'ק אל תעשה את הטעות ותיפול לטמטום שרווח במכוני הכושר כמו "סקוואט מזיק לברכיים ודדליפט שובר את הגב"

באמת שאתה לא מבין כמה תרוויח אם תלמד בגיל כזה לבצע את התרגילים נכון, ואחרי זה יהיו לך 3-4 שנים של עבודה עם תרגילי הבסיס להתחזק ולהפוך למוטציה.

אגב - כמה בני 25 יצא לך כבר לראות עושים סקוואט \ דדליפט? זה די עצוב שאני שואל את השאלה הזאת ומנסה לספור את האנשים שאני ראיתי... זה יוצא לי פחות כף יד אחת.

ולא - סקוואט בסמית לא נחשב, ורבע סקוואט לא נחשב, וגם חצי סקוואט לא.

אני מצטער על כל דקה שהייתי בחדר כושר ולא עשיתי סקוואט או דדליפט או פרס או פאוורקלין.
זה שיש לך בעיות בגב התחתון והברכיים לא אומר שזה מהחדר כושר, וגם אם כן זה לא אומר שלכולם יהיו, זאת פונקציה של עבודה נכונה.
בוודאי שילד בן 14 לא יתאמן כמו בחור בן 25: הוא לא יכול להרים את אותם המשקלים ולכן הכל יחסי.

בלקג'ק אל תעשה את הטעות ותיפול לטמטום שרווח במכוני הכושר כמו "סקוואט מזיק לברכיים ודדליפט שובר את הגב"

באמת שאתה לא מבין כמה תרוויח אם תלמד בגיל כזה לבצע את התרגילים נכון, ואחרי זה יהיו לך 3-4 שנים של עבודה עם תרגילי הבסיס להתחזק ולהפוך למוטציה.
1. אני עושה סקוואט, וגם הייתי עושה דדליפט אם לא היו לי בעיות גב, מה שאני מדבר עליו זה לא הדעה הרווחת נגד תרגילים כאלה.
2. ילד בן 14 בעבוע יכול להרים משקלים של בנאדם בן 25, תלוי כמה זמן הוא מתאמן.
3. אם הוא כן יפתח בעיות ברכיים וגב זה ילווה אותו לכל החיים, להתאמן 3-4 שנים הוא יכול גם בגיל 20.

שוב, יש פה באמת מישהו שבגיל הנעורים שלו התאמן באופן רציני במכון ועשה תרגילים עם משקולות חופשיות ומשקלים שבהם הוא באמת התאמץ?
כי אם לא אז אין לכם מה להיות כל כך בטוחים בעצמכם..

בארץ זה לא נפוץ, בחו"ל לא נדיר לראות ילדים בני 16 עם סקוואט פסיכי ודדליפט מטורף.

חשבתי על להתחיל starting strength, אז חשבתי שאני אתייעץ עם המדריך.
הלכתי אליו, שאלתי אותו אם הוא מכיר את התוכנית starting strength של מארק ריפטו, הוא אמר שאין לו מושג על מה אני מדבר...
אמרתי לו שהתוכנית מורכבת מחמישה תרגילים סקוואט, דדליפט, פרס, בנץ' ופאוורקלין.

כשהוא שמע אותי אומר דדליפט הוא אמר: דדליפט?!! בן כמה אתה? אמרתי לו 14
הוא אמר שעד גיל 17-22 אין לי בכלל מה לדבר עם התרגיל הזה אם אני לא רוצה לעצור את הגדילה, לשבור את הגב ולהרוס את הגידים ובקיצור להרוס לי את החיים 😳
הוא גם שאל מאיפה שמעתי על התוכנית.. אמרתי לו שמהאינטרנט.

למרות שזה קצת טיפשי לשאול ואני יודע מה תהיה התשובה, הוא צודק? 🤫

אם המאמן הזה היה במכון שלי והיה אומר את זה לאחד הילדים נראה לי הייתי תופס אותו ועושה איתו פאוורקלין..😉

אני לא מדבר מנסיון ואני רחוק מלהתווכח איתכם על דברים כאלה
אבל לדעתי עוד כמה שנים (גם אם זה 10 או 20 שנה) יוכיחו בוודאות שהתרגילים האלה הם חרא.

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח
הבעיות גב שלי נפתרו מהחודש שבו התחלתי לעשות סקוואט ודדליפט איזה אירוני
אה אה כן!....יש לי בעיות באגן בברכיים בטיביה וסימני התפתחות מתקדמים של אוסטיאורטריטיס [פירוק סחוסים] בגפיים התחתונות...כל זה מתנה מצה"ל...
ותנחש מה?
אני עושה סקוואט..אני עושה דדליפט והכל איתי בסדר
תמסור למדריך שלך שישלים חומר לימוד רלוונטי ויתחיל ללמוד חומר מקצועי כי הוא לא ממש יודע על מה הוא מדבר

וזה לא יפגע בגדילה בגילך...זה רק יתרום למבנה גוף בריא יותר יציבה נכונה ותקינה יותר במיוחד בגילך בגלל תהליכים הורמוננליים
אני מצטער שלא הכרתי את העולם הזה בגילך..תאמין לי

ודה סאן.....התפקיד שלי הוא לא לסדר משקולות....אל תכליל בבקשה

אני לא מדבר מנסיון ואני רחוק מלהתווכח איתכם על דברים כאלה
אבל לדעתי עוד כמה שנים (גם אם זה 10 או 20 שנה) יוכיחו בוודאות שהתרגילים האלה הם חרא.
כי המציאו אותם אתמול?
עושים אותם הרבה לפני שההורים שלנו נולדו.

1. אני עושה סקוואט, וגם הייתי עושה דדליפט אם לא היו לי בעיות גב, מה שאני מדבר עליו זה לא הדעה הרווחת נגד תרגילים כאלה.
2. ילד בן 14 בעבוע יכול להרים משקלים של בנאדם בן 25, תלוי כמה זמן הוא מתאמן.
3. אם הוא כן יפתח בעיות ברכיים וגב זה ילווה אותו לכל החיים, להתאמן 3-4 שנים הוא יכול גם בגיל 20.

שוב, יש פה באמת מישהו שבגיל הנעורים שלו התאמן באופן רציני במכון ועשה תרגילים עם משקולות חופשיות ומשקלים שבהם הוא באמת התאמץ?
כי אם לא אז אין לכם מה להיות כל כך בטוחים בעצמכם..
מה שאתה אומר זה נכון אבל מצד שני גם מאוד מטומטם..
למה אתה חושב שלילד בן 14 יש יותר סיכוי לפגוע לעצמו בברך או בגב מאשר אדם בן 20?

אתה בתור מדריך היית נותן לי לעשות דדליפט (עם טכניקה נכונה)? וSS?

ברמת העיקרון כן....
אני לא יודע איזה בעיות בגב יש לך אבל אני מניח שבגילך אלו בעייות מהסוג שנפתר ע"י תרגול נכון
בעיות שנובעות מחולשה של זוקפי הגב[גם לי הייתה את הבעיה הזאת אני הייתי ילד עם ליקויי יציבה מפה ועד הודעה חדשה]
בהנחה ואין לך בעיות גב חמורות והטכניקה של נכונה הייתי נותן לך לעשות דד ליפט והאמת...זה מה שאני עושה אצלי בחד"כ ומתאמנים רואים תוצאות מצוינות...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית