עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
זה השריר הכי אוברייטד בגוף
למה לעבוד מבודד על כתף אחורית?
אחי, הם גם נתנו לך ABC של 6 פעמים בשבוע כשיש לך ותק של חודש ואתה שוקל 50 קילו...דבר ראשון נתתי את התרגיל המבודד בגלל שהוא ביקש , דבר שני אני יכול להגיד לך שכמה מדריכים בחדר כושר שלי ניגשו אליי ואמרו לי שהכתף אחורית שלי זוועתית (אחרי שלא הקדשתי לה תרגיל מבודד , בגלל שבניתי תוכנית אימונים באחד הפורומים ואמרו לי שלא צריך) ושאני חייב לשפר אותה , הם טוענים שכל הקטע של הכיפוף הכתפיים לקדימה הוא חלק משריר חלש בכתף האחורית .
למה לעבוד מבודד על כתף אחורית?
דבר ראשון נתתי את התרגיל המבודד בגלל שהוא ביקש , דבר שני אני יכול להגיד לך שכמה מדריכים בחדר כושר שלי ניגשו אליי ואמרו לי שהכתף אחורית שלי זוועתית (אחרי שלא הקדשתי לה תרגיל מבודד , בגלל שבניתי תוכנית אימונים באחד הפורומים ואמרו לי שלא צריך) ושאני חייב לשפר אותה , הם טוענים שכל הקטע של הכיפוף הכתפיים לקדימה הוא חלק משריר חלש בכתף האחורית .
יש סיכוי טוב שזה נובע מעבודה אקסטרה על כתף קדמית, ולאו דווקא מחסור בתרגיל מבודד לכתף אחוריתיש מאמנים , (ג'ו דפרנקו למשל ) שטוענים שאצל רוב המתאמנים הוא בפיגור רציני אחרי הכתף הקדמית ,והוא נותן יחסית הרבה עבודה לשריר הזה (6 סטים בשבוע ) .
👑תראה מדוזה ידידי....כיפוף קדימה של הכתפיים [היפרקיפוזיס] נובע מחולשה של מקרבי השכמות וחולשה של זוקפי הגב באיזור הטורסיקלי של עמ"ש וממש לא מחולשה של הכתף האחורית אני הייתי קיפוטי ובחיים לא עבדתי על כתף אחורית מבודדת והיום אני זקוף מאוד[תנחש איזה תרגילים עשיתי 😃 ]..מה גם שאני מוכן להתערב שהמדריכים שלך לא מבינים ולו חצי דבר בליקויי יציבה ואפילו פחות מזה בקשר לתיקון ליקויי יציבה אז עדיף שיסתמו לפני שהם גורמים נזקים
תראה...אם אתה עובד יום אחד על גב ויום אחרי על כתף אחורית מה שקורה זה שהכתף האחורית שלך לא מקבלת את הזמן הדרוש לה להתאוששות
בד"כ מדריכים יבואו אלייך בחדר כושר ו"ירדו" לך על תכנית האימון אולי שיטות האימון או ימציאו לך דברים שאתה לא עושה נכון כדי שתרגיש שאתה לא יודע כלום ושאתה צריך ליווי "מיקצועי" ואז תצטרך לרכוש אימונים אישיים
לצערי הרב אני רואה את זה קורה המון ושומע על זה המון בגלל שאני בא מהתחום סמוך עלי רוב המדריכים לא יודעים על מה הם מדברים 😃 במיוחד בנושא הנ"ל של תיקון ליקויי יציבה
למה זה שטויות? (סקרנות)שטויות רגילות של מדריכים.
הם לא עושים מספיק דדליפט, בקיצור?כתפיים שמוטות הם מצב שברוב הגדול של המקרים נובע מהיפרקיפוזיס של החוליות הטורקליות שבראש ובראשונה הוא פועל יוצא של זוקפי גו טורקליים חלשים. במצב כזה מעבר לחיזוק של אותם שרירים (OHS ופרונט סקוואט הם תרגילים טובים לצורך העניין) חיזוק של הדפרסורים של השכמות יכול יעזור גם כן.