הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כאבים במרפקים בבנצ' פרס

• פותח/ת השרשור uri
  • פורסם בתאריך

uri

משתמש מתחיל
15
0
נק' מוניטין:
0
15
0
שלום לכולם,
אני עושה את ה SS כחודש ומאז שעברתי את ה 90 קילו בבנצ' פרס התחילו לי כאבים בידיים (במרפקים ובאמות) אחרי כמה אימונים הכאבים נרגעו, חוץ מבמרפק ימין. אחרי שעברתי את ה 100 קילו הכאבים במרפק התחזקו עד שאני בקושי יכול להתאמן. הכאב מופיע רק באחת-שתיים החזרות הראשונות, ואז נעלם עד הסט הבא..
קראתי בפורום שזה יכול לקרות בגלל לחץ שמופעל על המרפקים בסקוואט. אני לא חושב שזה המקרה שלי. הטכניקה שלי דיי טובה, המוט מונח על הטרפזים ואני לא מרגיש לחץ על הידיים.
איך אני ממשיך לעשות בנצ' ולהעלות משקלים?? תודה!!

כמו שאמרו חימום יכול להיות גורם , לדעתי תנוח כמה ימים תחזור לאימונים ותיגש לבנץ' שוב ותעשה חימום טוב , אם עדיין יש כאבים תצלם ותעלה , בנתיים אתה יכול לשחק עם קרח on off לדעתי תעלה סירטונים אולי נוכל לעזור לך ואם לא אז תלך למומחה זה הכי טוב

• פותח/ת השרשור
טוב, אמרתם בצדק, כדי שתוכלו לייעץ לי משהו אתם צריכים לראות סרטונים! אז הלכתי היום לח"כ (לא יום של אימון) רק כדי לצלם את עצמי עושה בנצ' (וגם סקוואט לכל מיקרה). בינתיים הכאבים במרפק התפשטו גם למטה לזרוע, ולצערי זה מרגיש כמו איזה דלקת בגיד (לפחות אני מתאר לעצמי שככה דלקת בגיד מרגישה..)
לגבי מה שאנשים פה אמרו על חימום לא מספיק, כחלק מה SS אני עושה 5 סטים של חימום לפני שאני מגיעה למשקל עבודה. אני יכול לעשות יותר, אבל לא נראה לי שבזה הבעיה..
בכל אופן, הנה הסרטונים, תשפטו בעצמכם! תודה רבה על העזרה!!
Bench press 80X5 :
http://youtu.be/uTS7qReTf5k
Squat 90X5 :
http://youtu.be/D8eLb3ZqxCo
לגבי הסקוואט, אני חושב שרואים שאין משקל על הידיים, אבל אני אשמח לפידבק על הסקוואט באופן כללי! תודה!

הטכניקה של הסקוואט לא טובה לדעתי , חסר עומק בבירור אבל הידיים שלך ממוקמות יחסית בסדר . הבנץ סה"כ נראה בסדר אבל טענת שעברת את ה 100 בבנץ' אז למה אתה מעלה סרטון של 80 ולמה לעשות קשת בגב אם זה פחות מ 80% מהמשקל עבודה שלך , לדעתי תבדוק אולי יש לך טניס אלבו או דלקת פרקים כלשהי, מומחה ידע יותר טוב מאיתנו , ד"א תתקן את הסקוואט גבר! בהצלחה מקווה שאתה בריא

• פותח/ת השרשור
כן, אחרי שצפיתי בסרטון גם אני ראיתי שאני לא יורד מספיק בסקוואט - יטופל!
לגבי הבנצ', כאב לי לעשות גם עם 80 קילו בגלל המרפק, בגלל זה לא עשיתי עם המשקל עבודה. אגב, למה אין צורך להקשית את הגב אם המשקל נמוך? הטכניקה בבנצ' משתנה בהתאם למשקל?
בכל אופן, תודה על הפידבק!

לדעתי בכל תרגיל הטכניקה תשתנה בגלל המשקל למרות שכמובן עדיף שזה לא יקרה , אבל זה לא מציאותי. בכל מקרה אני רואה קשת ברורה אצלך במשקל שקל לך ונראה לי שמיותר שתשמור את זה לשיא שזה יתן בוסט בדיוק כמו חגורה ומגנזיום בדדליפט למשל.

• פותח/ת השרשור
לדעתי בכל תרגיל הטכניקה תשתנה בגלל המשקל למרות שכמובן עדיף שזה לא יקרה , אבל זה לא מציאותי. בכל מקרה אני רואה קשת ברורה אצלך במשקל שקל לך ונראה לי שמיותר שתשמור את זה לשיא שזה יתן בוסט בדיוק כמו חגורה ומגנזיום בדדליפט למשל.

נשמע הגיוני. תודה על העזרה!

אחת מהמטרות של החימום היא להטמיע את הGroove הכללי של התנועה במרחב, זו הסיבה שהרבה אנשים (ואני ביניהם) עושים לפחות סט אחד של חימום עם חגורה לפני הסטים של העבודה - החגורה משנה קצת את התנועה והטכניקה ולכן נרצה לתרגל לפני שאנחנו מעמיסים משקלים.

אותו דבר לגבי הקשת בלחיצת חזה - אתה צריך לשאוף שכל החזרות וכל הסטים שלך יראו אותו דבר, ללא תלות במשקל. אם אתה לוחץ 100 ק"ג אני לא רואה שום סיבה לא להשתמש בדיוק באותה טכניקה בשביל ללחוץ 80 ק"ג.

לפותח השרשור - לא ראיתי שום דבר בסרטונים שיכול להסביר את מה שיש לך (למרות שכפי שכבר העירו לך חסר עומק בסקוואט, כנראה בגלל העמידה המעט רחבה ובנוסף אתה מסתכל קדימה במקום למטה), האם שינית לאחרונה את הטכניקה שאתה עובד איתה? יכול להיות שבמשקלי PR הטכניקה שלך שונה ממה שרואים בסרטון?

• פותח/ת השרשור
לפותח השרשור - לא ראיתי שום דבר בסרטונים שיכול להסביר את מה שיש לך (למרות שכפי שכבר העירו לך חסר עומק בסקוואט, כנראה בגלל העמידה המעט רחבה ובנוסף אתה מסתכל קדימה במקום למטה), האם שינית לאחרונה את הטכניקה שאתה עובד איתה? יכול להיות שבמשקלי PR הטכניקה שלך שונה ממה שרואים בסרטון?
כן, הקשת החזקה בגב זו תוספת די חדשה(אפילו שגם לפני כן הייתי מקשית לא מעט באופן טבעי). אתה חושב שזו יכולה להיות הסיבה?
בכל אופן, באימון האחרון המרפק כאבה אפילו במהלך הסקוואט(וגם בהמשך היום), לכן החלטתי לעשות שבוע הפסקה מהאימונים ולקוות שזה יעזור..

כן, הקשת החזקה בגב זו תוספת די חדשה(אפילו שגם לפני כן הייתי מקשית לא מעט באופן טבעי). אתה חושב שזו יכולה להיות הסיבה?
בכל אופן, באימון האחרון המרפק כאבה אפילו במהלך הסקוואט(וגם בהמשך היום), לכן החלטתי לעשות שבוע הפסקה מהאימונים ולקוות שזה יעזור..

קשה לומר בלי לראות את הטכניקה הקודמת שלך, בכל אופן - שבוע הפסקה וחזרה הדרגתית לאימונים זו כנראה הדרך הנכונה.

חביבי הבנץ שלך לא נכון טכנית.
כפות רגליים על הריצפה שיווצר זוויתשל 90 מעלות בברכים (תחפש ביו טיוב מארק ריפטו מסביר את זה פצצה)

מה שאתה בעצם עושה בבנץ זה ציט , אתה מבנץ ספסל עובר בהבלטת החזה תוך כדאי הקשטה מוגזמת (ומסוכנת לגב) ודחיקת הרגליים אחורה, לבנץ בשיפוע שלילי שהרבה יותר קל לדחוף עלו משקל.

בהצלחה

חביבי הבנץ שלך לא נכון טכנית.
כפות רגליים על הריצפה שיווצר זוויתשל 90 מעלות בברכים (תחפש ביו טיוב מארק ריפטו מסביר את זה פצצה)

מה שאתה בעצם עושה בבנץ זה ציט , אתה מבנץ ספסל עובר בהבלטת החזה תוך כדאי הקשטה מוגזמת (ומסוכנת לגב) ודחיקת הרגליים אחורה, לבנץ בשיפוע שלילי שהרבה יותר קל לדחוף עלו משקל.

בהצלחה

ממליץ לך לראות את הסרטונים של דייב טייט, יש עוד דרכים ללחוץ מלבד הדרך של ריפטו (למרות שאני מאוד מכבד אותו).

אני אתן כדוגמא את הטכניקה ללחיצת הכתפיים שהוא שינה לחלוטין בין המהדורה השניה למהדורה השלישית של SS, כשהתנהלו ויכוחים סוערים בפורום שלו על הנושא הזה הוא בסופו של דבר כתב שאפשר לבחור בכל אחת מהצורות כל עוד הפרס משולב בתוכנית האימונים.

---------- התגובה התווספה ב 13:51 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 12:42 ----------

הנה הסרטונים של דייב טייט, מומלץ בחום לראות:

http://www.tmuscle.com/free_online_...rformance/dave_tates_sixweek_bench_press_cure

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
תסרטונים האלה אני מכיר לא מהיום, הטכניקה שלו היא של פאוורליפטר , שים לב לשינו זווית החזה עקב הכנסת הרגליים אחורה , מה שמוריד עומס מהחזה הכללי ומעביר יותר עומס לחזה עליון שבעצם אתה מחטיא את המטרה בבנץ בספסל ( תעשה בשיפוע שלילי אותו דבר)

תסרטונים האלה אני מכיר לא מהיום, הטכניקה שלו היא של פאוורליפטר , שים לב לשינו זווית החזה עקב הכנסת הרגליים אחורה , מה שמוריד עומס מהחזה הכללי ומעביר יותר עומס לחזה עליון שבעצם אתה מחטיא את המטרה בבנץ בספסל ( תעשה בשיפוע שלילי אותו דבר)

תסביר לי בדיוק למה אתה חושב שהוא מעביר עומס ל "חזה עליון" מה "חזה הכללי" , ואיזה מטרה בדיוק הוא מחטיא פה ? ד"א בנץ' פרס זה רק בספסל בגלל זה קוראים לזה בנץ'=ספסל

אני לא חושב אני יודע ובטוח במה שאני אומר , זה נקרא ציט (רמאות) סתכל לבד תזווית חזה של טייט (לדוגמא) ותדמיין את זה בספסל שיפוע שלילי ,כימעט אותו דבר . מעבר תנסה לעשות בנץ בטכניקה הנכונה של ריפטו תראה אתה מרים הרבה פחות.
חזה כללי זה החזה "אמצעי" (הרגיל)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית