הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כאבים במרפקים בבנצ' פרס

• פותח/ת השרשור uri
  • פורסם בתאריך

uri

משתמש מתחיל
15
0
נק' מוניטין:
0
15
0
שלום לכולם,
אני עושה את ה SS כחודש ומאז שעברתי את ה 90 קילו בבנצ' פרס התחילו לי כאבים בידיים (במרפקים ובאמות) אחרי כמה אימונים הכאבים נרגעו, חוץ מבמרפק ימין. אחרי שעברתי את ה 100 קילו הכאבים במרפק התחזקו עד שאני בקושי יכול להתאמן. הכאב מופיע רק באחת-שתיים החזרות הראשונות, ואז נעלם עד הסט הבא..
קראתי בפורום שזה יכול לקרות בגלל לחץ שמופעל על המרפקים בסקוואט. אני לא חושב שזה המקרה שלי. הטכניקה שלי דיי טובה, המוט מונח על הטרפזים ואני לא מרגיש לחץ על הידיים.
איך אני ממשיך לעשות בנצ' ולהעלות משקלים?? תודה!!

אז אם אתה ממקם את עצמך במצב שנותן לך יתרון מכני ומאפשר לך להרים יותר משקל זה צ'יט? על אותו עיקרון - לעשות LB ולא HB זה צ'יט בגלל היתרון המכני וקיצור טווח התנועה.

אז אם אתה ממקם את עצמך במצב שנותן לך יתרון מכני ומאפשר לך להרים יותר משקל זה צ'יט? על אותו עיקרון - לעשות LB ולא HB זה צ'יט בגלל היתרון המכני וקיצור טווח התנועה.

כן זה ציט (או טכניקה לקויה תבחר מה בא לך) כי אתה הופך תרגיל חזה לספסל לתרגיל חזה לספסל בשיפוע שלילי.
מעבר לזה אתה לא מבצע את הרתגיל שאתה באמת מיתכון לעשות.

דוגמא כמו לעשות כפיפת ידיים עם מוט(בעמידה למשל ל 8 חזרות) ולהוריד מוט חצי טווח במקום תנועה מלאה עם משקל גבוהה, מה שלא היית מצליח אם היית עושה תנועה מלאה ל אותם 8 חזרות.

בטח שיש - HB יותר עמוק.

6a00d834515d6769e2010537182b44970b-800wi2.jpg

בהנחה שאתה עומד זקוף שים לב באיזה סקוואט המוט יותר נמוך בתחתית (ותוריד את ההפרש גובה בין הטרפז למיקום שלו בLB)

כן זה ציט (או טכניקה לקויה תבחר מה בא לך) כי אתה הופך תרגיל חזה לספסל לתרגיל חזה לספסל בשיפוע שלילי.
מעבר לזה אתה לא מבצע את הרתגיל שאתה באמת מיתכון לעשות.

דוגמא כמו לעשות כפיפת ידיים עם מוט(בעמידה למשל ל 8 חזרות) ולהוריד מוט חצי טווח במקום תנועה מלאה עם משקל גבוהה, מה שלא היית מצליח אם היית עושה תנועה מלאה ל אותם 8 חזרות.

אז לעשות LB ולא HB זה צ'יט? טווח תנועה מלא = מוט נוגע בחזה. מעבר לכך, אין חזה עליון ותחתון, כך שאתה לא עובד על "שריר אחר".

6a00d834515d6769e2010537182b44970b-800wi2.jpg

בהנחה שאתה עומד זקוף שים לב באיזה סקוואט המוט יותר נמוך בתחתית (ותוריד את ההפרש גובה בין הטרפז למיקום שלו בLB)

נו, זה איזה סוד ש-HB הוא סקוואט יותר עמוק מ- LB? לא מעניין אותי איפה המוט נמצא יותר נמוך בתחתית, מעניין אותי כמה הירך יורדת מתחת לפטלה.

אתה טענת שבLB יש קיצור טווח תנועה
אני יודע שטווח תנועה זה המרחק שהמוט עובר
הוא זהה או אפילו יותר גדול בLB

בLB כל השרירים עובדים בטווח תנועה מלא, וגם הbar path יותר ארוך.

זה שכמה משקולנים נופלים על התאומים כדי לקבל באונס לא נותן לHB שום נקודות זכות.

@stardust

אתה לא מבין מה שאני מדבר אליך , אני אומר שאתה עושה כמו טייט אתה בעצם עובר\מעביר עומס בבנץ פרס שטוח לבנץ פרס בשיפוע שלילי שזה לא המטרה של התרגיל שלך.

בLB כל השרירים עובדים בטווח תנועה מלא, וגם הbar path יותר ארוך.

זה שכמה משקולנים נופלים על התאומים כדי לקבל באונס לא נותן לHB שום נקודות זכות.

גם אם אתה "מתיישב" ועושה HB כמו שצריך, הוא עדיין יותר עמוק. אני לא מאמין שאני מנהל פה ויכוח על עובדות.

---------- התגובה התווספה ב 11:23 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 11:19 ----------

@stardust

אתה לא מבין מה שאני מדבר אליך , אני אומר שאתה עושה כמו טייט אתה בעצם עובר\מעביר עומס בבנץ פרס שטוח לבנץ פרס בשיפוע שלילי שזה לא המטרה של התרגיל שלך.

המטרה שלי היא להרים כמה שיותר משקל בטווח תנועה מלא, ולערב בתנועה כמה שיותר מסת שריר. טווח תנועה מלא בבנץ' = מוט נוגע בחזה. הגדלת הקשת בגב מערבת יותר את שרירי הגב, ומקצרת באיזה רבע סנטימטר את טוות התנועה. זה איזומורפי לחלוטין ללבחור ב-LB על פני HB, מאחר וגם שם אתה מקצר קצת את טווח התנועה, "ונותן דגש" לשריר היותר גדול (הגלוטס).

אולי אני לא מסביר את עצמי מספיק טוב - טווח התנועה ב-LB הוא מלא בפני עצמו. אבל טווח התנועה ב-HB וב-FS יותר גדול. כל מי שאי פעם ניסה לעשות אותם יודע את זה, ואפשר לראות את זה גם בציור הסכמטי של ריפטו.

---------- התגובה התווספה ב 11:31 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 11:27 ----------

אצלי אפשר לראות את זה ממש בבירור:

הנה LB:

והנה HB:

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
אז אם אני עושה רבע סקוואט, זה סה"כ זווית יותר גדולה בברך שלא אומרת כלום. אתם שמים לב מה אתם אומרים פה בכלל?

המוט גם ב-LB וגם ב-HB אמור לרדת בקו ישר (רמז: זו אחת הסיבות שלא רוצים שהברכיים יגלשו), ב-HB הזווית יותר קטנה בברך = יותר עמוק. אני באמת לא מבין את הוויכוח הטיפשי הזה.

כי זה לא נמדד לפי הזוית. אם תגלוש עם הברכיים, הזוית תקטן עוד יותר. זה לא אומר שהגדלת טווח תנועה.

אתה טענת יש קיצור טווח תנועה בLB לעומת HB זה לא נכון
אולי התחת יותר נמוך ב HB, אבל טווח תנועה זה המרחק שהמוט עובר
וזה לא קשור לטווח תנועה מלא של תחרות "שובר מקביל"

ההבדל היחיד זה היתרון הביומכני ב LB

וברבע סקוואט ההאמס לא מגיע למתיחה מליאה אז אי אפשר להשוות בכלל

נערך לאחרונה:
אז אם אני עושה רבע סקוואט, זה סה"כ זווית יותר גדולה בברך שלא אומרת כלום. אתם שמים לב מה אתם אומרים פה בכלל?

המוט גם ב-LB וגם ב-HB אמור לרדת בקו ישר (רמז: זו אחת הסיבות שלא רוצים שהברכיים יגלשו), ב-HB הזווית יותר קטנה בברך = יותר עמוק. אני באמת לא מבין את הוויכוח הטיפשי הזה.

לא, ברבע סקוואט קורים עוד דברים. אם ורק אם כל השרירים עבדו בטווח התנועה המלא שלהם - אין חשיבות לזווית בברך.

כי זה לא נמדד לפי הזוית. אם תגלוש עם הברכיים, הזוית תקטן עוד יותר. זה לא אומר שהגדלת טווח תנועה.

זה אומר בדיוק שהגדלתי טווח תנועה. מסלול המוט עם ברכיים גולשות יהיה פרבולי, כך שבכלל עשיתי פה הרבה יותר עבודה מבחינה פיסיקאלית. כמובן שאני לא מעודד אף אחד לעשות סקוואט בצורה הזו...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית