הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כאבים במרפקים בבנצ' פרס

• פותח/ת השרשור uri
  • פורסם בתאריך

uri

משתמש מתחיל
15
0
נק' מוניטין:
0
15
0
שלום לכולם,
אני עושה את ה SS כחודש ומאז שעברתי את ה 90 קילו בבנצ' פרס התחילו לי כאבים בידיים (במרפקים ובאמות) אחרי כמה אימונים הכאבים נרגעו, חוץ מבמרפק ימין. אחרי שעברתי את ה 100 קילו הכאבים במרפק התחזקו עד שאני בקושי יכול להתאמן. הכאב מופיע רק באחת-שתיים החזרות הראשונות, ואז נעלם עד הסט הבא..
קראתי בפורום שזה יכול לקרות בגלל לחץ שמופעל על המרפקים בסקוואט. אני לא חושב שזה המקרה שלי. הטכניקה שלי דיי טובה, המוט מונח על הטרפזים ואני לא מרגיש לחץ על הידיים.
איך אני ממשיך לעשות בנצ' ולהעלות משקלים?? תודה!!

זה אומר בדיוק שהגדלתי טווח תנועה. מסלול המוט עם ברכיים גולשות יהיה פרבולי, כך שבכלל עשיתי פה הרבה יותר עבודה מבחינה פיסיקאלית. כמובן שאני לא מעודד אף אחד לעשות סקוואט בצורה הזו...

שכחת רק את הזווית של הגב
בLB המוט מאבד גובה גם כתוצאה מהזוית של הגב
בעוד שבHB הגב יחסית זקוף ו"איבוד" רוב הגובה נעשה ע"י הברך

מדברים על סקוואט שמבוצע בטכניקה טובה = המוט ישאף לעלות ולרדת בקו ישר בשני סוגי הסקוואט

אתה טענת יש קיצור טווח תנועה בLB לעומת HB זה לא נכון
אולי התחת יותר נמוך ב HB, אבל טווח תנועה זה המרחק שהמוט עובר
וזה לא קשור לטווח תנועה מלא של תחרות "שובר מקביל"

ההבדל היחיד זה היתרון הביומכני ב LB

וברבע סקוואט ההאמס לא מגיע למתיחה מליאה אז אי אפשר להשוות בכלל

בהנחת עבודה שמסלול המוט הוא קו ישר, המסלול שהמוט עובר = טווח התנועה שבו השרירים שלך יעבדו. יותר עומק = יותר טווח תנועה.

וכמובן שאני לא בא לעודד אף אחד לעשות רבע סקוואט, אנחנו מדברים פה נטו על טווח תנועה. אם הזווית בברך לא משנה, כפי שאתם טוענים, אז הדוגמה של רבע סקוואט תקפה.

בהנחת עבודה שמסלול המוט הוא קו ישר, המסלול שהמוט עובר = טווח התנועה שבו השרירים שלך יעבדו. יותר עומק = יותר טווח תנועה.

וכמובן שאני לא בא לעודד אף אחד לעשות רבע סקוואט, אנחנו מדברים פה נטו על טווח תנועה. אם הזווית בברך לא משנה, כפי שאתם טוענים, אז הדוגמה של רבע סקוואט תקפה.

אתה מסתכל על העומק של התחת אתה רק שוכח שהמוט מאבד גובה בLB גם מהזווית של הגב
בתחתית בLB המוט יותר נמוך מHB בגלל הזווית שלהגב (ומעט בגלל שהמוט יושב יותר נמוך פיזית)
אתה מתעלם לחלוטין מהזווית בגב ומתייחס רק לברך

ההמסטרינג יגיע למתיחה בשתי הצורות

רשמתי לך כבר למה היא לא...

לא, רשמת רק "ברבע סקוואט קורים עוד דברים". זה לא רלוונטי לדיון שלנו, ואני לא בא לטעון שעדיף לעשות רבע סקוואט על פני סקוואט מלא. מדברים נטו על טווח תנועה.

---------- התגובה התווספה ב 12:14 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 12:12 ----------

אז רגע, טווח התנועה של FS הוא הכי קטן, אח"כ HB ואח"כ LB? אתם ברצינות רוצים לטעון דבר כזה?

רשמתי שבין הזווית בברך לטווח תנועה אין קשר ישיר, לכן הטענה שבLB יש פחות טווח תנועה בגלל שהזווית בברך גדולה היא שגויה. אין ביניהם גם קשר הפוך, לכן גם הטענה על הרבע סקוואט שגויה.

---------- התגובה התווספה ב 12:19 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 12:18 ----------

הם דיי זהים (HB ופרונט). אבל גם ככה פרונט סקוואט זה תרגיל עזר.

אתה מסתכל על העומק של התחת אתה רק שוכח שהמוט מאבד גובה בLB גם מהזווית של הגב
בתחתית בLB המוט יותר נמוך מHB בגלל הזווית שלהגב (ומעט בגלל שהמוט יושב יותר נמוך פיזית)
אתה מתעלם לחלוטין מהזווית בגב ומתייחס רק לברך

ההמסטרינג יגיע למתיחה בשתי הצורות

אני מתעלם מהזוית בגו בגלל שאתה מקבל את הזוית הזו ברגע ששחררת את הברכיים מנעילה ושלחת את התחת אחורה, והיא נשארת כמעט קבועה אח"כ. על כן, אם כבר יש זוית שלא נחשבת לקביעת אותו טווח תנועה, זו הזוית בגו.

אני מתעלם מהזוית בגו בגלל שאתה מקבל את הזוית הזו ברגע ששחררת את הברכיים מנעילה ושלחת את התחת אחורה, והיא נשארת כמעט קבועה אח"כ. על כן, אם כבר יש זוית שלא נחשבת לקביעת אותו טווח תנועה, זו הזוית בגו.

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח
אני מתעלם מההמסטרינג, עושה אימון רגל קידמית אחי רק הקוואדס
🤡🤡🤡🤡🤡🤡🤡

אה רגע, לכם מותר לקבוע שהזוית בברך לא משנה, ולי אסור להגיד שאם כבר הזוית בגו לא משנה?
לכו תספרו לכל אחד שאי פעם עשה HB ו-FS שטווח התנועה של LB יותר גדול.

אה רגע, לכם מותר לקבוע שהזוית בברך לא משנה, ולי אסור להגיד שאם כבר הזוית בגו לא משנה?

בהנחה שאתה לא מרפה את ההמסטרינג
מי אמר שהברך לא משנה ? אני מתחשב בשני הצירים, אתה זה שמתעקש להתייחס רק לציר אחד (ברך)

והסברתי למה - הזוית בגו מתקבלת במצב של מאית סקוואט ונשארת (כמעט) קבועה. אם היא לא תישאר קבועה מסלול המוט לא יהיה ישר.

הזווית בגו ובברך משחקת אותו תפקיד; לא בהכרח משנה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית