הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון טכניקה : קצת דוגמאות

• פותח/ת השרשור ish
  • פורסם בתאריך

ish

משתמש מתחיל
252
0
נק' מוניטין:
2,535
252
0
דוגמא (לא הכי יפה) להוצאת מוט מעמודים לסומו סקוואט
ולסומו סקוואט נמוך.

שימו לב לשינוי גובה המוט בין חזרות (פציעה בכתף :120ag:) - אין שום שינוי בעבודת רגליים/גב בשל שינוי במיקום המוט.

זו לא הטכניקה המושלמת שלי, אבל נותן מושג למה התכוונתי ב"פתיחת ברכיים וסיבוב".

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
בעזהי"ת

היות והפרטים הטכניים של הביצוע, הם די נדושים, מן הסתם הכוונה בהעלאת הדברים היא כהמשך לדיון של הבטיחות בהוצאת סומו סקוואט מכל מה שאינו מונוליפט. וזהו: כל עוד לא מדובר על ביצוע עם לפחות 90% מ-RM1, אין כאן משהו רלוונטי לדיון.

כי אם סתם על 150% משקל גוף או משהו, כל אחד בהתאם לכוחו היחסי, אז כבר יצא לי לבצע מספר פעמים יציאת מצרים ממש, עם 160 ק"ג. כרגיל זה מתרחש כשהראק בפנים תפוס לעוד איזה עשר דקות, אז אני בינתיים מתחיל חימום בחוץ, וכשהעסק מתפנה כבר אין לי כוח להתחיל לפרק פלטות, אז פשוט מעמיסים בלואו-בר, ויוצאים לסיבוב צעד אחר צעד, אל תוך הראק. וכמובן שאין שום רלוונטיות בין התמרון הזה, ובין משקל שיא, שגם לקחת איתו צעד אחד אחורה לא טריוויאלי בכלל.

• פותח/ת השרשור
את גולשת עם הברכיים כל פעם שאת יוצאת מהבור

1) נכון 😃, אם כי לא בכל פעם.
2) ציינתי שזו לא הטכניקה המושלמת שלי
יש לזה כמה סיבות, שיפתרו בחודש הקרוב.

---------- התגובה התווספה ב 19:22 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 19:15 ----------

בעזהי"ת

היות והפרטים הטכניים של הביצוע, הם די נדושים, מן הסתם הכוונה בהעלאת הדברים היא כהמשך לדיון של הבטיחות בהוצאת סומו סקוואט מכל מה שאינו מונוליפט. וזהו: כל עוד לא מדובר על ביצוע עם לפחות 90% מ-RM1, אין כאן משהו רלוונטי לדיון.
.

התשובה היא - אל תנחש את הכוונות שלי, כי תיפול.

אין כוונה להמשיך דיון בטיחות, דעה שלי תשאר לעולמים :
1) מונוליפט מצוייד ברצועות הינו הכלי הבטוח ביותר לביצעו סקוואט, לא משנה איזה סקוואט.
2) הליכה אחורה/קדימה עם מוט הוא אחד הדברים המסוכנים ביותר בבציוע התרגיל, לא משנה בכמה משקל מדובר.

הסרטון, כפי שכתוב בפתיח, להדגמה "איך".

אפשר לדעת במה אני מסכן את עצמי אם אני מוריד מוט מהכלוב והולך כמה צעדים אחורה ומתחיל לעשות סקוואט? (70ק"ג)

בעזהי"ת

1) מונוליפט מצוייד ברצועות הינו הכלי הבטוח ביותר לביצעו סקוואט, לא משנה איזה סקוואט.
2) הליכה אחורה/קדימה עם מוט הוא אחד הדברים המסוכנים ביותר בבציוע התרגיל, לא משנה בכמה משקל מדובר.

היות שה"איך" הזה מובן מאליו, ללא שום חידוש או סיבה למסיבה, הנחתי לתומי שמן הסתם הייתה לך סיבה משמעותית מעט יותר 🙌

כך או אחרת, למרות חוסר כוונתך להמשיך בדיון הבטיחות, אין יכולת להתעלם מכך שבדברייך אלה הפטרת כלאחר יד הודאה בטענה הנשמעת כנגד תרבות המונוליפט והסומו סקוואט. כי בוודאי שהליכה לאחור במשקלי שיא, בסומו סקוואט, היא אחד הדברים המסוכנים ביותר בביצוע התרגיל: חוסר יציבות מובנה בשילוב עם משקל גבוה יותר באופן ניכר, אכן מהווים נקודה בעייתית. יפה! מה שאין כן בסקוואט קלאסי מלא, ללא נסיון למניפולציות קלוקלות בנסיון להשיג עוד קצת משקל על המוט.

1) נכון 😃, אם כי לא בכל פעם.
2) ציינתי שזו לא הטכניקה המושלמת שלי
יש לזה כמה סיבות, שיפתרו בחודש הקרוב.

---------- התגובה התווספה ב 19:22 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 19:15 ----------

את יכולה להסביר למה הליכה עם המוט זה דבר מסוכן?

בעזהי"ת

את יכולה להסביר למה הליכה עם המוט זה דבר מסוכן?

אתה זקוק להסבר? קח את ה-RM3 שלך, לא משנה כרגע היכן אתה נמצא על ציר הפוטנציאל הגנטי, ותנסה לבצע איתו את התמרון שהובא כאן בראשית האשכול.

• פותח/ת השרשור
בעזהי"ת

היות שה"איך" הזה מובן מאליו, ללא שום חידוש או סיבה למסיבה, הנחתי לתומי שמן הסתם הייתה לך סיבה משמעותית מעט יותר 🙌

כך או אחרת, למרות חוסר כוונתך להמשיך בדיון הבטיחות, אין יכולת להתעלם מכך שבדברייך אלה הפטרת כלאחר יד הודאה בטענה הנשמעת כנגד תרבות המונוליפט והסומו סקוואט. כי בוודאי שהליכה לאחור במשקלי שיא, בסומו סקוואט, היא אחד הדברים המסוכנים ביותר בביצוע התרגיל: חוסר יציבות מובנה בשילוב עם משקל גבוה יותר באופן ניכר, אכן מהווים נקודה בעייתית. יפה! מה שאין כן בסקוואט קלאסי מלא, ללא נסיון למניפולציות קלוקלות בנסיון להשיג עוד קצת משקל על המוט.

יש לך כשל לוגי בטיעון - סמנתי באדום.
הליכה לאחור מסכנת, לא סוג הסקוואט ו/או עומק.

---------- התגובה התווספה ב 23:28 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 23:12 ----------

אפשר לדעת במה אני מסכן את עצמי אם אני מוריד מוט מהכלוב והולך כמה צעדים אחורה ומתחיל לעשות סקוואט? (70ק"ג)

לכל מי ששואל את השאלה, בצורה זו או אחרת :

כשאתה הולך אחורה (בדרך כלל) עם משקל על הכתפיים (לא משנה איזה משקל) : על מנת לבצע צעד -
א)מרבית העומס מועבר לצד אחד של הגוף
ב)מתבצע צעד (עם הרגל שעדיין יש עליה לא מעט עומס) שיוצר רוטציה במשקל
ג) העברת מרבית משקל לצד שני של גוף, לביצוע צעד עם הרגל השניה

כל הנושא של מוט עמוס שמקבל תנועות למטה/למלה ובהליכה גם ימינה/שמאלה - כל הריקוד הזה - נבלם על ידי עמוד השדרה.

אדגיש - עמידה עם משקל על הכתפיים כשלעצמה - עומס לא מבוטל על עמוד השדרה, ואנו מוסיפים לזה רוטציות....

כולם זוכרים שחשוב מאוד לשמור על שרירי הגב מקובצים חזק מאוד לאורך כל ההוצאה, על מנת לתמוך בעמוד השרדה ולמנוע ממנו לזוז.
אבל כל צעד - מפחית מקשיחות באזור המותני.

בקיצור, את הפציעות בסקוואט ניתן לחלק ל:
א) פציעות בהוצאת מוט
ב) פצעיות בביצוע עקב קריסה (כאשר ספוטרים לא מספיקים)
ג) פציעות בביצוע - קריעת שרירים פתאומית.

במקרה של מונוליפט סוגיה 1 מתבטלת לחלוטין,
סוגיה שניה גם (במקרה של רצעות הגנה - ספורטאי שוקע עוד טיפה, עד שמוט נשאר תלוי על רצועות ויוצא ממתחת למשקל)
ובמקרה של קרע או התכווצות פתאומים בשריר - נמנע נזק נוסף - של קריסת מתאנת תחת משקל.

מיותר לציין עובדה ברורה - כי רצועות הגנה על המונוליפט מאבטחות וממזערות סיכוי לפצעית ספוטרים.

• פותח/ת השרשור
מה הבעיה בדחיסה של עמוד השדרה בדיוק?

הסבר "בתמונות"

וזו "הרחבה"

וכמה מילים ממני - הנקודה האדומה בסרטון האחרון, שבה הבלט דיסק לוחץ על עצב - זה לא סתם נקודה אדומה זה פאקינג כאבים 24 שעות ביממה וצורך בעזרה חיצונית בשביל לגרוב, שלא נדבר על שום פעילות גופנית.

שיקום יכול לקחת בין חצי שנה לשנתיים, במקרה הטוב. במקרה הפחות טוב - יהיה צורך בניתוח.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
אז מה שאת אומרת שלמי שאין מונוליפט - שלא יעשה סקוואטים?
או שפשוט צריך להיזהר כשהולכים עם המוט על הכתפיים אחורה? (זה מובן מאליו)

אין לי מושג איפה יש את הדבר הזה בארץ כי לא הייתי בהרבה חדרי כושר, אבל אף פעם לא ראיתי את זה בשום מקום שביקרתי בו.
בן דוד שלי מעולם לא עשה סקוואט ויש לו פריצת דיסק. אני מכיר גם יחסית הרבה אנשים שלא התאמנו והם בעלי פריצות דיסק קשות.

מה הפתרון למעט המונוליפט בעצם?

הסבר "בתמונות" Spinal disk hernia - YouTube

וזו "הרחבה" Cervical Disc Herniation - YouTube

וכמה מילים ממני - הנקודה האדומה בסרטון האחרון, שבה הבלט דיסק לוחץ על עצב - זה לא סתם נקודה אדומה זה פאקינג כאבים 24 שעות ביממה וצורך בעזרה חיצונית בשביל לגרוב, שלא נדבר על שום פעילות גופנית.

שיקום יכול לקחת בין חצי שנה לשנתיים, במקרה הטוב. במקרה הפחות טוב - יהיה צורך בניתוח.
הכל טוב ויפה רק שיש לך בעיה בהבנה. פריצות דיסק לא קורות מכוחות דחיסה של עמוד השדרה.
אלא מכוחות גזירה. יחי ההבדל הקטן.

EMZ,
לכל הכוחות יש תפקיד בשחיקת הדיסק ולפיכך במכלול הסיבות שמובילות לפריצות דיסק.
אבל להגיד שגזירה תורמת לפריצות דיסק יותר מדחיסה זה פשוט לא נכון.
כוחות דחיסה גדולים של עמוד השדרה שמופעלים בכיוונים לא נכונים, כלומר על חוליות שלא "ממורכזות" ( aliignment) היא סיבה נהדרת לפרוץ דיסק, למעשה ברוב רובם של המקרים זהו המנגנון של רגע הפריצה, לעיתים כגורם המוביל אליה (תרתי משמע) ולעיתים כ"קש ששבר את גב הגמל" לאחר שחיקה מרובה של הדיסק.
לעומת זאת - כשכוחות גדולים מאוד מופעלים על עמוד שידרה במנח נייטרלי ובדחיסה "טהורה" הוא יכול לספוג הרבה מהם ללא נזק, וכשכבר קורה אחד כזה - חוקרים מסויימים מצביעים על כך שלרוב הנזק יהיה בכלל לEND PLATES ולא לדיסק.
רוב כוחות הגזירה על החוליות "נופלים" על רכיבים אחרים במערך הזה-
המפרקים הפצטליים, הרצועות באזור וכמובן על השרירים (שבטכניקה הנכונה "בולעים" חלק גדול מכוחות אלו).
ריפטו טוען בספרות שלו שכוחות כאלו בכלל לא מתקיימים כל עוד זוקפי הגב שומרים על נעילה מוחלטת של החוליות המותניות, אבל זה לא ממש בדיוק קורה במציאות ב100%.

אם איריס אומרת שפציעות עמוד שדרה קורות בהליכה אחורה, היא מדברת מניסיון, ואני נוטה להקשיב לה.
למרות שעמוד השדרה לכאורה במנח די בטוח יש כמה אפשרויות בהם זה יכול לקרות.

2 הסנטים שלי.

נערך לאחרונה:
זה כן מה שקורה במציאות. ואני לא חסיד של ריפטו.
אין קשר בין שחיקת סחוס לבין פריצה. ולהפך, דחיסה של החוליות היא בריאה והכרחית לשימור הסחוס. (כמו כל סחוס אחר)

אתה יכול להקשיב לה עד מחר.
אני מעדיף להקשיב למישהו ש"קצת" יותר מבין ממני, ממך, ממנה או מכל סמרטוט אחר בפורום. http://www.sfu.ca/~leyland/
מצורף קובץ קצת יותר מועיל בשפה פשוטה.

קבצים מצורפים

• 63_07_Spine_Mechanics.pdf
    KB 507.3 · צפיות: 211
ולדבר על ביומכניקה וקינזיולוגיה מ"נסיון" זה כבר יומרני. מילא על אימונים.

EMZ,
לכל הכוחות יש תפקיד בשחיקת הדיסק ולפיכך במכלול הסיבות שמובילות לפריצות דיסק.
אבל להגיד שגזירה תורמת לפריצות דיסק יותר מדחיסה זה פשוט לא נכון.
כוחות דחיסה גדולים של עמוד השדרה שמופעלים בכיוונים לא נכונים, כלומר על חוליות שלא "ממורכזות" ( aliignment) היא סיבה נהדרת לפרוץ דיסק, למעשה ברוב רובם של המקרים זהו המנגנון של רגע הפריצה, לעיתים כגורם המוביל אליה (תרתי משמע) ולעיתים כ"קש ששבר את גב הגמל" לאחר שחיקה מרובה של הדיסק.
לעומת זאת - כשכוחות גדולים מאוד מופעלים על עמוד שידרה במנח נייטרלי ובדחיסה "טהורה" הוא יכול לספוג הרבה מהם ללא נזק, וכשכבר קורה אחד כזה - חוקרים מסויימים מצביעים על כך שלרוב הנזק יהיה בכלל לEND PLATES ולא לדיסק.
רוב כוחות הגזירה על החוליות "נופלים" על רכיבים אחרים במערך הזה-
המפרקים הפצטליים, הרצועות באזור וכמובן על השרירים (שבטכניקה הנכונה "בולעים" חלק גדול מכוחות אלו).

"כוחות דחיסה שמופעלים בכיוונים לא נכונים"?? אז אלה כבר לא כוחות דחיסה, מר "אני מעריץ את סטוארט מקגיל".

אם איריס אומרת שפציעות עמוד שדרה קורות בהליכה אחורה, היא מדברת מניסיון, ואני נוטה להקשיב לה.
למרות שעמוד השדרה לכאורה במנח די בטוח יש כמה אפשרויות בהם זה יכול לקרות.

2 הסנטים שלי.

איריס יכולה להגיד מה שהיא רוצה. איפה הנתונים? אם היא נפצעה מניסיון, על מה זה מצביע?

אתה אומר שאתה לא חסיד של ריפטו, אבל הטקסט שסיפקת מדבר רבות על העמדה שלו בנושא ביטול כוח הגזירה ע"י זוקפי הגב, ואף מצדיק אותה.
אתה רוצה לעשות לי פה סדר ? כי זה לא הגיוני.
(תמונה כי אני לא מצליח להעתיק מהטקסט)

הרפרנס היחידי של הטקסט הוא לספר המצויין של מק'גיל, וכל התמונות ממנו,
מה שמעניין היא שההסבר שלי למעלה - גם מגיע ממנו, ע"ע הפרק בספר :
"Normal and injury mechanics of the lumbar spine"

קבצים מצורפים

• 12.jpg
    12.jpg
    KB 52.2 · צפיות: 195
אני מבין שאתה קשה הבנה.
זה שאני לא חסיד שלו זה לא אומר שאני לא מסכים איתו ברוב הדברים. כי ברוב הדברים הוא צודק לגמרי.
ובקשר לספר, אלכס כבר עשה את העבודה. לכוח דחיסה יש כיוון אחד.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית