הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע לכל אלה ש"תקועים" בדדליפט - מאמר - איך להשתחרר

• פותח/ת השרשור ish
  • פורסם בתאריך

ish

משתמש מתחיל
252
0
נק' מוניטין:
2,535
252
0
לכל מי דופק את הראש בקיר שבוע אחרי שבוע בנסיון לקדם את הדדליפט "התקוע"" ע"י אותו דדליפט "תקוע" - מאמר טוב :

http://www.liftinglarge.com/kennynodeadlift.aspx

לא שיש לי הסכמה עם כל מילה שם... אך מאמר טוב בעיני.

מי שעדיין לא ישתכנע, מוזמן לקרא את לוי סימונס על conjugate training :79nb:method

אם אתה נתקע בדדליפט שבוע אחר שבוע אחר שבוע סימן שאתה לא יודע להתאמן\תוכנית אימון לא מתאימה לך כבר

מעניין שהדדליפטרים הכי חזקים בעולם עושים דדליפט כל שבוע ויותר מפעם בשבוע, ואפילו ב-WS כבר התחילו לקלוט שזה לא עובד.

• פותח/ת השרשור
מעניין שהדדליפטרים הכי חזקים בעולם עושים דדליפט כל שבוע ויותר מפעם בשבוע, ואפילו ב-WS כבר התחילו לקלוט שזה לא עובד.

רוב הדדליפטרים הטובים בעולם לא עושים דדליפט כבד שבוע אחרי שבוע,
אלא תרגילים דומים לדדליפט, או עובדים על נקודות חולשה.

ברור, שאם נקודת החולשה - היא טכניקה לא יעילה - אזי, כן. אבל במשקלים נמוכים ובינונים.
למרות שיש מאמנים שגם במקרה של טכניקה גרועה - יפרקו את התנועה למרכיבים ויעבדו על כל נקודה בנפרד, בלא לעשות דדליפט מלא מהרצפה שבוע אחרי שבוע.

את יכולה לפרוק את התנועה למרכיבים ולתת תרגיל לדוגמא לכל חלק?
(בלי הטרלות. אני שואל ברצינות מתוך עניין.)

רוב הדדליפטרים הטובים בעולם לא עושים דדליפט כבד שבוע אחרי שבוע,
אלא תרגילים דומים לדדליפט, או עובדים על נקודות חולשה.

ברור, שאם נקודת החולשה - היא טכניקה לא יעילה - אזי, כן. אבל במשקלים נמוכים ובינונים.
למרות שיש מאמנים שגם במקרה של טכניקה גרועה - יפרקו את התנועה למרכיבים ויעבדו על כל נקודה בנפרד, בלא לעשות דדליפט מלא מהרצפה שבוע אחרי שבוע.

קונסטנטינובס עושה דדליפט כל שבוע. אנדי בולטון עושה דדליפט כל שבוע. מגנוסון עושה דדליפט כל שבוע.

כמה אנשים ב-WS מושכים מעל 900 פאונד?

• פותח/ת השרשור
קונסטנטינובס עושה דדליפט כל שבוע. אנדי בולטון עושה דדליפט כל שבוע. מגנוסון עושה דדליפט כל שבוע.

כמה אנשים ב-WS מושכים מעל 900 פאונד?

תתחבר לבולטון בפייסבוק - הוא דוגל בשיטה של לוי סימונס.
קרי - הוא לא עושה דדליפט כבד כל שבוע.
וא כן עושה דדליפט למהירות פעם בשבוע ודמוי דדליפט ביום נוסף.
זה שהדדליפט הקל למהירות של בולטון נראה לך כדדליפט קשה.... הכל יחסי בחיים, אתה יודע.

---------- התגובה התווספה ב 22:42 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 22:40 ----------

את יכולה לפרוק את התנועה למרכיבים ולתת תרגיל לדוגמא לכל חלק?
(בלי הטרלות. אני שואל ברצינות מתוך עניין.)

לא.
א) כי יש במאמר
ב) למה שאכתוב פה עוד מאמר?

כן אוכל לתת - למי שרוצה לשפר את הטכניקה שלו, בהתיחס לנקודות חולשה שאזהה אצלו.

בעזהי"ת

לכל מי דופק את הראש בקיר שבוע אחרי שבוע בנסיון לקדם את הדדליפט

קצת קטנוני, אבל כמובן שמי שדופק את הראש בקיר שבוע אחרי שבוע בנסיון לקדם את הדדליפט, אז הוא הרחק הרחק עוד בשלב intermediate. לא יודע לומר - בטח לא רוצה להתחייב, מה יהיו התוצאות הנוכחיות שלי בקידום הדדליפט, אבל רק בעוד חודש וחצי בערך יהיה אפשר לומר משהו בנידון. לא עוד שבוע ולא עוד שבוע לאחר שבוע.

אני אישית מנסה להתקדם שבוע אחרי שבוע אבל עושה רוטציות
פעם אחת RM3 פעם אחת סינגל (לפעמים גם RM5 אם יש לי ביצים)

אני אישית חושב שבכל מה שקשור בטופ של הטופ מדובר בגנטיקה, במקרה של הדדליפט זה מבנה של מלגזה(זרועות ארוכות, טורסו קצר, כף יד גדולה)
בסופו של דבר מי שיהיה הכי טוב זה הבנאדם שבנוי הכי טוב להרמה ויש דוגמאות מובהקות לאנשים עם הבדלים עצומים בגלל מבנה גוף(לדוג' קירק בסקוואט ודדליפט)

אני אישית חושב שבכל מה שקשור בטופ של הטופ מדובר בגנטיקה, במקרה של הדדליפט זה מבנה של מלגזה(זרועות ארוכות, טורסו קצר, כף יד גדולה)
בסופו של דבר מי שיהיה הכי טוב זה הבנאדם שבנוי הכי טוב להרמה ויש דוגמאות מובהקות לאנשים עם הבדלים עצומים בגלל מבנה גוף(לדוג' קירק בסקוואט ודדליפט)

יש משהו במה שהוא אומר, אצלי לדוגמה הדדליפט הוא ב30 קילו מעל הסקוואט כי יש לי ידיים ארוכות ופלג גוף עליון קצר יחסית לפלג גוף תחתון

תודה על הכתבה איריס
אם אני לא טועה יצא לי לקרוא אותה לפני זמן מה פשוט לא זוכר איפה
מאמין שהכתבה הזאת מיועדת רק לחלק מהאוכלוסיה

• פותח/ת השרשור
תודה על הכתבה איריס
אם אני לא טועה יצא לי לקרוא אותה לפני זמן מה פשוט לא זוכר איפה
מאמין שהכתבה הזאת מיועדת רק לחלק מהאוכלוסיה

בבקשה 😃
זו לא הכתבה היחידה שזה הטעיון המרכזי, יש מצב שקראת מאמר אחר שאומר אותו דבר.
אני מאמינה שזה טוב לכולם, במיוחד למתקדמים.
אי אפשר להעמיס שבוע אחרי שבוע בדדליפט מקסימלי על מערכת העצבים המכרזים - אחרי 3-4 שבועות תקרה נסיגה.

---------- התגובה התווספה ב 23:32 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 23:32 ----------

אני אישית מנסה להתקדם שבוע אחרי שבוע אבל עושה רוטציות
פעם אחת RM3 פעם אחת סינגל (לפעמים גם RM5 אם יש לי ביצים)

זה כבר התחלה של גוון!

---------- התגובה התווספה ב 23:36 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 23:32 ----------

כולי תקוה שאתה לא מנסה להגיד "טוב, אני לא בנוי לזה - אני לא אגיע לטופ"
כי זה וויתור.

לכל אחד יש צדדים חזקים יותר וחזקים פחות,
החוכמה היא להתאים טכניקה שתשתמש בחזקים ותחפה על החלשים.

ואם כבר מדברים על התאמה גנטית -
חשוב להוסיף מהירות.
מי שיש לו כח מתפרץ (כלומר, יכול לגייס כמות גדולה של כח בנקודת זמן) - יצליח טוב יותר בדדליפט.

ואת המהירות, דרך אגב, ניתן לפתח (עד לאותו גבול שמוגדר לך גנטית)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית