רקע קצר: גובה 178, משקל 59 ק"ג. אומנם לא תת משקל, אבל נמאס לי כשהרופאים מבלבלים ביני לבין המטופלים במחלקות בבה"ח ;maeq(לומד סיעוד). אני שחיף בן 24, כך הייתי כל החיים, ואני רוצה לעלות במשקל! לא מתאמן בחד"כ, כי כל פעם הקושי בתזונה גורם לי לוותר! אז אני מעוניין להשמין, אפילו בכמה ק"ג, כדי לקבל מוטיבציה ומשם אפשר להתקדם הלאה.
אחרי כל החפירה הזו, עשיתי חישובים לפי המאמרים באתר, והגעתי לנתונים האלה מבחינת צריכה יומית מומלצת:
חלבון- 120 גרם
פחמימה- 420 גרם
שומן- 60 גרם
קלוריות- 2700
מזכיר: מטר 78 גובה, 59 ק"ג משקל. לא מתאמן, אבל כן מתחיל בעוד שבועיים התנסויות בבית החולים, זאת אומרת 8 שעות של הליכה מפה לשם בתוך המחלוקות (אם זה נחשב). גם הולך עם הכלבה בערך 30 דקות כל יום.
לפי כמות הקלוריות שהבאתי, מדובר במאזן קלורי חיובי או שצריך להוסיף עוד?
ה-BMR יצא לי 1586 וה-RMR יצא 2180.75 (כפלתי ב-1.375 ולא ב-1.2).
השלב הבא יהיה לבנות תפריט שאצליח לשלב גם מחוץ לבית+העובדה שאני רגיש לגלוטן...רק צריך לקבל את "האישור" הסופי קודם לגבי הנתונים 😃
אחרי כל החפירה הזו, עשיתי חישובים לפי המאמרים באתר, והגעתי לנתונים האלה מבחינת צריכה יומית מומלצת:
חלבון- 120 גרם
פחמימה- 420 גרם
שומן- 60 גרם
קלוריות- 2700
מזכיר: מטר 78 גובה, 59 ק"ג משקל. לא מתאמן, אבל כן מתחיל בעוד שבועיים התנסויות בבית החולים, זאת אומרת 8 שעות של הליכה מפה לשם בתוך המחלוקות (אם זה נחשב). גם הולך עם הכלבה בערך 30 דקות כל יום.
לפי כמות הקלוריות שהבאתי, מדובר במאזן קלורי חיובי או שצריך להוסיף עוד?
ה-BMR יצא לי 1586 וה-RMR יצא 2180.75 (כפלתי ב-1.375 ולא ב-1.2).
השלב הבא יהיה לבנות תפריט שאצליח לשלב גם מחוץ לבית+העובדה שאני רגיש לגלוטן...רק צריך לקבל את "האישור" הסופי קודם לגבי הנתונים 😃