הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ ערכים תזונתיים שקיבלתי, אני רוצה לוודא שהם נכונים 😃

rigidid

משתמש מתחיל
24
0
נק' מוניטין:
0
24
0
רקע קצר: גובה 178, משקל 59 ק"ג. אומנם לא תת משקל, אבל נמאס לי כשהרופאים מבלבלים ביני לבין המטופלים במחלקות בבה"ח ;maeq(לומד סיעוד). אני שחיף בן 24, כך הייתי כל החיים, ואני רוצה לעלות במשקל! לא מתאמן בחד"כ, כי כל פעם הקושי בתזונה גורם לי לוותר! אז אני מעוניין להשמין, אפילו בכמה ק"ג, כדי לקבל מוטיבציה ומשם אפשר להתקדם הלאה.

אחרי כל החפירה הזו, עשיתי חישובים לפי המאמרים באתר, והגעתי לנתונים האלה מבחינת צריכה יומית מומלצת:
חלבון- 120 גרם
פחמימה- 420 גרם
שומן- 60 גרם
קלוריות- 2700

מזכיר: מטר 78 גובה, 59 ק"ג משקל. לא מתאמן, אבל כן מתחיל בעוד שבועיים התנסויות בבית החולים, זאת אומרת 8 שעות של הליכה מפה לשם בתוך המחלוקות (אם זה נחשב). גם הולך עם הכלבה בערך 30 דקות כל יום.

לפי כמות הקלוריות שהבאתי, מדובר במאזן קלורי חיובי או שצריך להוסיף עוד?
ה-BMR יצא לי 1586 וה-RMR יצא 2180.75 (כפלתי ב-1.375 ולא ב-1.2).

השלב הבא יהיה לבנות תפריט שאצליח לשלב גם מחוץ לבית+העובדה שאני רגיש לגלוטן...רק צריך לקבל את "האישור" הסופי קודם לגבי הנתונים 😃

לפי דעתי 2700 זה מספיק בהחלט במיוחד בהתחלה גם... תראה תתחיל עם זה ותבדוק את המשקל פעם בשבוע.. בהצלחה!

• פותח/ת השרשור
.

תודה. לאיזה תוספת לצפות, או לפחות לקבל כהתקדמות? אנחנו מדברים על חצי קילו שבועי, או שזה איטי מדי?
שואף בכללי להגיע ל-72 ק"ג בתור מינימום (ואז להירשם לחדר כושר).

בחיים לא שמעתי על מטרה כזו, לעלות 13 קילו שומן

ואז תפתח פה אשכול ״אני שחיף ויש לי כרס״

לדעתי אתה לא תראה טוב

תנסה להעלות תמונה שנראה על מה מדובר

• פותח/ת השרשור
כל אחד והשריטות שלו, כבר שנים שאני מנסה לעלות במשקל והמקסימום שהגעתי אליו אחרי חצי שנה בחדר כושר+אכילה מטורפת היה 64 ק"ג. חליתי בשפעת, עם אלרגיות וזה החמיר קצת, למשך חודש וכל העבודה ירדה לטמיון ונהייתי 58 ק"ג ;maeq. אז שאני אהיה שמן, עם כרס ולא יודע מה, לא אכפת לי! העיקר לא להיות רזה! חיטוב יבוא אחרכך, אם יהיה בא לי 😃

• פותח/ת השרשור
אין לי ברירה- חולה צליאק. אני יכול לאכול גלוטן, אבל אז גם 5000 קלוריות לא יספיקו כי הכל ירד באסלה...

*יש תפריט במאמרי האתר שמכיל 2700 קלוריות. עובד עליו עכשיו, ממיר למאכלים ללא גלוטן ודברים נגישים ומהירים כדי לא להתיאש...

• פותח/ת השרשור
2 ליטר חלב לא יגרום שלשולים לכל אחד? אישית, זה גורם לי לבחילות, ולפעמים יש רגישות יתר ללקטוז בגלל הצליאק. אז בכל אופן, ספציפית אלי עדיף להימנע מדברי חלב (קוטג' לא נורא, מכיל פחות בהרבה ולא גורם לתגובה).

אני צריך עזרה בניתוח חמאת בוטנים! כנראה שאלך על זו של חברת סקיפי. נגיד אני מורח אותה על פרכיות אורז, יוצא כ-3-4 כפות גדולות ולא גדושות מדי, כמה גרם זה אמור לצאת?
***בסוף הסתדרתי, מצאתי את התשובה באתר האם של המוצר.
בנוגע לחלב, אני רואה שקשה להסתדר בלי. מחר אגש לרופא לקבל הפנייה לבדיקת רגישות ללקטוז. חבל לי לפסול משהו שיכול להקל כשאני לא בטוח אם יזיק לי או לא!

נערך לאחרונה:
2 ליטר חלב לא יגרום שלשולים לכל אחד? אישית, זה גורם לי לבחילות, ולפעמים יש רגישות יתר ללקטוז בגלל הצליאק. אז בכל אופן, ספציפית אלי עדיף להימנע מדברי חלב (קוטג' לא נורא, מכיל פחות בהרבה ולא גורם לתגובה).

אני צריך עזרה בניתוח חמאת בוטנים! כנראה שאלך על זו של חברת סקיפי. נגיד אני מורח אותה על פרכיות אורז, יוצא כ-3-4 כפות גדולות ולא גדושות מדי, כמה גרם זה אמור לצאת?
***בסוף הסתדרתי, מצאתי את התשובה באתר האם של המוצר.
בנוגע לחלב, אני רואה שקשה להסתדר בלי. מחר אגש לרופא לקבל הפנייה לבדיקת רגישות ללקטוז. חבל לי לפסול משהו שיכול להקל כשאני לא בטוח אם יזיק לי או לא!
בשום אופן לא סקיפי. יש בזה שומן טרנס.

פריכיות? אתה אמיתי?
חבל שתחכה סתם, תתחיל מחצי ליטר חלב ליום ותראה איך זה משפיע עליך.
לגדול לא הולך להיות עבודה קלה, תתחיל להיות רציני.

במאסה היה איזה חודש ששתיתי ליטר חלב כל יום
זה ממש פשוט
ספל גדול של קפה מכיל 500 מ"ל
שים נס קפה וסוכר
חצי ליטר חלב
וזה גם טעים וגם מזין ;]

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית