הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

תסמונת שינה דחויה

MisterHamster

משתמש פעיל
874
4
נק' מוניטין:
237
874
4
מישהו מכיר את התסמונת?
מישהו יודע איך מאבחנים אותה?

הבעיה היא כזאת, בגלל תאריך הלידה שלי היה לי חופש של קרוב לשנה בבית ומהלכה אני זוכר רק פעמים ספורות שנרדמתי לפני 2 והתעוררתי לפני שעות הצהריים.
גם כמהלך הבית ספר הרגשתי מותש ועייף והיה לי קשיים להירדם בלילה, וכל פעם שהייתה חופשה נכנסתי ישר לתהליך.

זה התחיל להיראות לי מוזר בחודש - חודשיים האחרונים, התחיל להימאס לי כל הקטע וגם אני מתגייס בקרוב ורציתי לשנות את השעות שאני ישן בהם וזה היה בלתי אפשרי, גם כשעבדתי הרגשתי מותש כל היום ופשוט לא יכולתי להתעורר כמו בנאדם, ניסיתי להתאמן יותר ולהרגיש עייף יותר, ניסיתי כדורי שינה(לא משהו חזק במיוחד) וניסיתי פשוט לשבת במיטה ולהירדם בכוח.

זה בעיה כי אין לי ממש למי לפנות, ההורים שלי (ואני כבר מצפה כמה תגובות פה) יגידו לי שאני סתם עצלן(שזה גם מה שחשבתי בעצמי), לא ידוע מה הרופאה שלי יכולה לעשות כי אני חשוב שהיא תגיד לי אותו דבר.

אני מודע לעובדה שאנשים פה לא רופאים, אבל אני לא משוטט בהרבה פורומים ואין לי ממש מי לשאול.

יאללה טרולים, לעבודה.

שני דברים:
1) אתה יכול להתחיל לנסות מלטונין ולראות אם זה עוזר לך. אם זה עוזר, תפסיק בשלב כלשהו ותראה אם השעון שלך הסתדר.
2) בכל בעיה כזאת- אל תבזבז זמן ובקש ישר הפניה למעבדת שינה. תאמין לי, טרטרו אותי מספיק בחיים ואני אומר לך- רק שם מאבחנים בעיות שינה כמו שצריך. מומלץ מאוד.

הבעיה שלך זה שאתה הולך לישון מאוחר וקם מאוחר?
גם אני תמיד ככה (בחופשים, וגם אני מתגייס עוד חודש ואני צריך לסדר את השעות שינה)
אם אתה הולך לישון מאוחר, וגם מאוחר, תנסה לעשות את זה אפילו יותר מאוחר, ככה למשך כמה ימים.
לדוגמה:
אתה הולך לישון ב4 בבוקר וקם ב2 בצהריים? יום אחרי זה תלך לישון ב 8 בבוקר, ותתעורר ב6 בצהריים
יום אחרי זה תלך לישון ב12 בבוקר, ותתעורר ב8-9 בערב, ואז תנסה להישאר ער 24 שעות (מבחינתי זה היה סיוט כי לפעמים לא היה מה לעשות) ואז תלך לישון ב8 בערב, ותקום ב8 בבוקר

זה מה שאני תמיד הייתי עושה בשביל לסדר את השעות שינה (מן הסתם ההורים שלי לא אהבו את השיטה בהתחלה, אבל הם הבינו שהיא עובדת, ובסך הכול 3-4 ימים)

יש תרגיל בשביל לסדר את השעות שינה שלך אם לזה אתה מתכוון
אני מכנה אותו תרגיל 289 תישאר ער לילה שלם תמשוך עד שעה נורמלית ותילך לישון ותקום בבוקר כמו בנאדם

• פותח/ת השרשור
ניסיתי גם לדחות את השעת שינה וגם לא לישון, זה לא עוזר ואני נכנס ישר לסייקל, חוץ מזה שאני נרדם ליותר מ12 שעות אם לא מפריעים לי וכשקראתי על התסמונת זה אחד מהמאפיינים שלה:"לאחר דילוג על מחזור שינה אחד, עשוי להופיע מחזור שינה של בין 12 ל-18 שעות."

הבעיה זה פחות שאני הולך לישון מאורח וקם מאוחר, זה שאני לא יכול לקום בבוקר ולתפקד כמו בנאדם בדרך קבע, אני יכול להתעורר אם אני חייב, אני פשוט "מסומם" עד שעות הערב, ואז אני נהיה עירני כמה שזה נשמע מוזר.

מלטונין קונים בחול. בישראל זה מסובך ויקר.

לי יש תסמונת לא לישון אף פעם,
הייתה לי בעיה לישון בלילות, ואולי ארבע שעות מנוחה ביטום ורק בסופש יש נפילה כבדה לשל עייפות.
אבל למדתי להנות מזה ולעבוד משמרות לילה 😃

תנסה יום אחד לישון כמו שאתה רגיל (מאוחר) ופשוט שמישהו בכח יעיר אותך מוקדם ואז כבר בערב אתה תהיה עייף ותוכל להירדם בקלות בשעות סבירות כמו 10 בלילה או 11

• פותח/ת השרשור
תנסה יום אחד לישון כמו שאתה רגיל (מאוחר) ופשוט שמישהו בכח יעיר אותך מוקדם ואז כבר בערב אתה תהיה עייף ותוכל להירדם בקלות בשעות סבירות כמו 10 בלילה או 11

זאת הבעיה זה לא קורה, אני יכול להיות מותש יום שלם אבל בלילה אני מתחיל להתעורר.

ואם אני כבר מצליח להירדם בשעה סבירה אני לא יכול להמשיך לעשות את זה כי אני נופל חזרה למעגל לא משנה כמה חזק אני מנסה.

שמעתי על תאוריה שאומרת שיש אנשים שהם פשוט MORNING-PERSON או NIGHT-PERSON פשוט משהו מולד, שקובע מתי אתה תיהיה יותר אנרגטי. יכול להיות שאתה פשוט בנאדם של לילה. תחיה עם זה, כמו לדוגמה מה שבורן-סליפי עושה משמרות לילה.

גם לי זה היה,מלטונין פותר את החרא הזה,תזמין מאיביי,של אופטימום.

אני מאוד מזדהה איתך. גם אני לא זוכר מתי הלכתי לישון בשעה נורמלית. ואני גם קם ויוצא מהבית מוקדם ככה ששעות שינה זה משהו שאני חסר בו בטירוף וזה נוראי.
לכל אלה שהציעו את השיטות למיניהן, אתם חייבים להבין - זה לא עניין של עייפות או לא. אם אנחנו מדברים על אותו דבר, אז הוא יכול להיות מרוסק וגמור אבל למשוך את כל הלילה עם הטלויזיה \ מחשב \ סתם לא להרדם במיטה.

שמע, בטירונות זה יסתדר לך תוך בערך שבוע, מהסיבה הפשוטה שכל היום אתה תחת משמעת והמנוחה הנפשית שלך מינימלית. אתה גם תגיע למיטה בסוף היום מאוד עייף, אבל זה לא מה שיגרום לך להרדם. העובדה שסוף סוף יהיה מותר לך לישון תעשה את שלה (זה פסיכולוגי).

לגביי פתרונות מחוץ לצבא - אין לי מושג איך לעזור לך, אבל אל תדאג - בטירונות זה יסתדר מהסיבות שציינתי (ואולי נוספות).

ואי אחי גם אצלי זה ככה אני יכול לקום להיות עייף מת סחוט עד 8 גג 9 (אם אני נרדם בשעה כזאת אני יקום ב-12) ואז נהיה ערני מאודדדדדדד קופצני וזה ..
ניסיתי הכל אחי לישון 8 שעות לישון 10 שעות לישון 6 שעות וכלום לא עוזר..
יש מצב שמשו בגוף דפוק ?
מה המינון של Melatonin ומה תזמון הלקיחה?
תודה 😃

• פותח/ת השרשור
בסופו של דבר השינה שלך במבצ רגיל נשלטת על ידי הורומנים בגוף, המוח מחליט להפריש הורמונים ואז אתה רוצה לישון וזה נקבע על פי "שעון ביולוגי"
אם השעון נדפק גם רצף השינה נדפק, בדומה לג'ט לג.

שמע כמה שמבחוץ זה נראה כמו כיף, זה מעיק כי תכלס אין מה לעשות בלילה אם אני לא יוצא או משהו כזה, חצי מהיום מתבזבז לי ואם אני צריך לעשות משהו(תור לאן שהוא, רוב העבודות) אני צריך לתפקד על מספר מועט של שעות שינה אם בכלל.

ועוד ההורים שלי חושבים שאני סתם עצלן, מעודדים משהו.

הבעיה שלך זה שאתה הולך לישון מאוחר וקם מאוחר?
גם אני תמיד ככה (בחופשים, וגם אני מתגייס עוד חודש ואני צריך לסדר את השעות שינה)
אם אתה הולך לישון מאוחר, וגם מאוחר, תנסה לעשות את זה אפילו יותר מאוחר, ככה למשך כמה ימים.
לדוגמה:
אתה הולך לישון ב4 בבוקר וקם ב2 בצהריים? יום אחרי זה תלך לישון ב 8 בבוקר, ותתעורר ב6 בצהריים
יום אחרי זה תלך לישון ב12 בבוקר, ותתעורר ב8-9 בערב, ואז תנסה להישאר ער 24 שעות (מבחינתי זה היה סיוט כי לפעמים לא היה מה לעשות) ואז תלך לישון ב8 בערב, ותקום ב8 בבוקר

זה מה שאני תמיד הייתי עושה בשביל לסדר את השעות שינה (מן הסתם ההורים שלי לא אהבו את השיטה בהתחלה, אבל הם הבינו שהיא עובדת, ובסך הכול 3-4 ימים)

גם לי יוצא לעשות את זה כל איזה חודשיים.
עובד כמו קסם. (אבל מעצבן)

מאוד ממליץ על מלטונין sublingual (למציצה). זה אפקטיבי פי כמה וכמה מאשר המלטונין לבליעה.

וגם סיבה מספיק טובה לקום בבוקר יכולה לעזור :]

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית