הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ ניצול קלוריות בפרוטוקולים

ElemenTal

משתמש פעיל
832
26
נק' מוניטין:
633
832
26
בזמן ביצוע פרוטוקולים לשומן עיקש, זה באמת מנצל שומנים כמקור אנרגיה ? אפילו אם הרגע אכלתי ויש אנרגיה זמינה ? הרי מה שקובע בסופו של דבר זה המאזן הקלורי או שבמקרה הזה לא ?
או שזה לא קשור לניצול קלוריות, אלה לזה שהאינטרוולים גורמים לשיחרור שומן למחזור הדם ?
אם כן אז לפי ההיגיון הזה אפשר לעשות את זה גם בזמן מסה ולעבד שומן...

אתה יכול לעשות משהו בסגנון של AD ואז לנבל שומן כאנרגיה בסופו של דבר מה שיקבע על תעלה במשקל זה המאזן הקלורי שלך. כאשר אתה במאזן קלורי שלילי אז אתה מנצל שומן כאנרגיה על מנת לרדת באחוזי שומן. בזמן מסה אתה לא תרד באחוזי שומן כי אתה לא במאזן שלילי

• פותח/ת השרשור
אני מדבר על דיאטה, מאזן קלורי שלילי.
השאלה אם פרוטוקולים עוזרים לרדת במשקל כי זה סתם עוד פעילות גופנית ששורפת קלוריות, או שיש משהו מיוחד שזה עושה שזה באמת לוקח את האנרגיה מהשומן ולא מארוחה שלמשל אכלת לפני רגע...?
אם זה האופציה הראשונה אז ברור שבאזן קלורי חיובי זה לא יעזור.
אבל אם זה כמו התיאור השני אז לפי היגיון כזה זה אמור לעבוד גם במסה.

ניצול שרשור לשאלה ממש קטנה וקריטית:
האם ניתן לבצע את פרוטוקול 1 של לייל בבוקר שאחרי העמסת הפחמימות? בהנחה שאני מתאמן בצום.

• פותח/ת השרשור
את המאמר קראתי 100 פעם, ואם אתה מתכוון לשורה הזאת "תוכלו להיזכר שHIIT לא "עובדת" ע"י "שרפת" השומן – היא עובדת בכך שהיא מייצרת " קטכולאמינים" [catecholamine ] (חומר כמו אדרנלין) אשר ממריץ את פירוק השומן ואת שיחרור חומצות השומן."
אז סבבה אני יודע. אז זה אומר שכן זה עובדת לא ע"י שרפית שומן אלה ע"י פירוק השומן למחזור הדם.
אז אני אנסח את השאלה מחדש: האם הפעולה הנ"ל קשורה למאזן הקלורי ?
אני חשוב שלא. אז למה שזה לא יעבוד גם בתקופת המסה ?
סבבה לא תיהיה ירידה של שומן, אבל יהיה אפשר לשמור על כמות השומן ההתחלתית או לפחות להעט את העלייה בשומן ע"י זה שכמה פעמיים בשבוע, לעשות את זה ופשוט לשרוף קצת מהשומן הקיים בלי קשר לכמות הקלוריות שיכנסו באותו היום.

אני מקווה שאתם מבינים את הנקודה שלי.
לי זה נשמע הגיוני (על הנייר לפחות). יש משהו שחושב שלא, ויכול להסביר ?

את המאמר קראתי 100 פעם, ואם אתה מתכוון לשורה הזאת "תוכלו להיזכר שHIIT לא "עובדת" ע"י "שרפת" השומן – היא עובדת בכך שהיא מייצרת " קטכולאמינים" [catecholamine ] (חומר כמו אדרנלין) אשר ממריץ את פירוק השומן ואת שיחרור חומצות השומן."
אז סבבה אני יודע. אז זה אומר שכן זה עובדת לא ע"י שרפית שומן אלה ע"י פירוק השומן למחזור הדם.
סבבה לא תיהיה ירידה של שומן, אבל יהיה אפשר לשמור על כמות השומן ההתחלתית או לפחות להעט את העלייה בשומן ע"י זה שכמה פעמיים בשבוע, לעשות את זה ופשוט לשרוף קצת מהשומן הקיים בלי קשר לכמות הקלוריות שיכנסו באותו היום.

כי שחרור חומצות שומן לא מבטיח שהם ישרפו. הם בסך הכל משוחררות למחזור הדם והגוף משתמש בהם רק במידה ויש לו באמת את הצורך. במקרה של מאזן חיובי אולי חומצות השומן ישוחררו ביעילות גבוהה יותר אבל בסופו של דבר הם יאגרו בחזרה בגלל המאזן הקלורי העודף.

• פותח/ת השרשור
כמה זמן לוקח לגוף לנצל את הקלוריות הזמינות מאוכל ? למשל בבוקר, כבר אין קלוריות מאוכל ? אם לא אז אפשר לעשות את הפרוטוקול בבוקר :] ?...

אני קראתי מאמר שמדבר על סוג של פרוטוקול 4 בזמן תקופת המסה פעם בשבוע ופרוטוקול 2 פעם בשבוע והטענה הייתה שאפילו עם בסוף היום תהיה במאזן קלורי של 1000 קלוריות כי השלמת את הקלוריות שנשרפו את תעלה פחות שומן מברגיל וזה גם יפתח לך את התאבון אחר כך במשך היום ויעזור לאכול את כל הכמויות שצריך

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית