הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מתיחות לשפר טכניקת דדליפט

Surgeon13

משתמש פעיל
849
4
נק' מוניטין:
327
849
4
אפשר לקבל המלצה איזה מתיחות כדאי לעשות על מנת לשפר את גמישות שרירי הישבן והגב (אני עושה להאמסטרינגס) בשביל שיפור טכניקת הדדליפט שלי?

האם לעשות אותן כל יום?
יותר מפעם אחת ביום?
רק לפני אימון?
רק אחרי אימון?

כמו כן, מתי מתחילים להחזיק את המוט בדדליפט באחיזה משולבת? כרגע אני עובד עם 80 קילו והשבוע אמור לעלות ל85 אבל בינתיים עבדתי עם אחיזה רגילה ולא היו לי בעיות כלשהן באחיזה עד כה.

תנסה אחרי המקלחת שהגוף טיפה חם,ליישר רגליים ולנסות להגיע לקצות האצבעות
15 שניות-הפסקה של איזה 40 שניות ואז שוב בערך 3 פעמים עד שתגיע לתוצאה שתרצה (לי זה עזר שהייתה חסרה לי גמישות)

ותמתין עם המשולבת
אני תמיד ממליץ לנסות להתקדם כמה שיותר עם אחיזה רגילה

• פותח/ת השרשור
תנסה אחרי המקלחת שהגוף טיפה חם,ליישר רגליים ולנסות להגיע לקצות האצבעות
15 שניות-הפסקה של איזה 40 שניות ואז שוב בערך 3 פעמים עד שתגיע לתוצאה שתרצה (לי זה עזר שהייתה חסרה לי גמישות)

ותמתין עם המשולבת
אני תמיד ממליץ לנסות להתקדם כמה שיותר עם אחיזה רגילה

מה עם מתיחות לישבן וגב?

לגעת באצבעות הרגליים זו מתיחה לגב. כדי למתוח ירך אחורית צריך לשמור על גב ישר ולעשות RDL/גוד מורנינג. כדי למתוח תחת שכב על הגב, תביא ברך אליך, תפוס אותה עם היד הנגדית ומשוך, אל תרים את הגב מהרצפה.

• פותח/ת השרשור
יש לי טעם לעשות גוד מורנינג עם משקל או שמספיק לי לעשות בלי משקל עליי?
שאני עושה סקוואט אני יורד מתחת למקביל, האם זה אומר שהירך האחורי שלי מספיק גמיש?

מבחינת המתיחה לגב, אני ממש ממש לא גמיש.

המתיחה מתבצעת ללא משקל.
אם רוצים אפשר להחזיק משקולת מאחורי התחת כדי להעביר את מרכז המסה יותר אחורה, ולרדת יותר נמוך.

• פותח/ת השרשור
המתיחה מתבצעת ללא משקל.
אם רוצים אפשר להחזיק משקולת מאחורי התחת כדי להעביר את מרכז המסה יותר אחורה, ולרדת יותר נמוך.

ביום שבו אני לא מתאמן מן הסתם אין בעיה לעשות מתיחות.
ביום שבו אני מתאמן, האם לעשות אחרי אימון או בכלל לא לעשות?
להמתח כל יום או שצריך כמה פעמים בודדות בשבוע?

הכלל היחיד הוא לא לפני אימון. חוץ מזה אתה יכול לעשות מתי שנח לך. כמה שתעשה יותר, התוצאות יגיעו יותר מהר.

הכלל היחיד הוא לא לפני אימון. חוץ מזה אתה יכול לעשות מתי שנח לך. כמה שתעשה יותר, התוצאות יגיעו יותר מהר.
למה לא לפני האימון?ואם השרירים שלי מוציאים המון קליקים לפני האימון והם קרים?
המתיחות משחררות ,אז מה הבעיה?

אני לא יודע מה זה קליקים בשרירים.
לפני האימון אפשר ומומלץ (?) לעשות mobility כדי לתת לשריר את טווח התנועה שהוא צריך ולחמם אותו. אם תעשה מתיחות ( stretching ) לפני אימון כח יש מנגנון במערכת העצבית שלא יאפשר לך לתת מאמץ מקסימלי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית