הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בעיה שמציקה לי בנושא הגובה שלי

Melamed

משתמש קבוע
1,879
7
נק' מוניטין:
1,909
1,879
7
אז ככה..
מאז שהייתי ילד קטן לא הייתה לי בעיה של גובה או משהו תמיד הייתי מבין הילדים הגבוהים בכתה\שכבה(כמובן ביחס לאחרים)
יש לציין שאין לי אנשים גבוהים מאוד במשפחה אבל כבר במשך שנה או אפילו יותר אני לא גובה אפילו לא סנטימטר לפי דעתי.. אני המון זמן תקוע על 1.70-1.71 ואני כבר בן 17 (מה שאומר שאין לי עוד הרבה לגבוהה אם בכלל)
בהתחלה הייתי בטוח שזה בגלל המשקולות אבל ידוע שהמיתוס הזה כבר נופץ ממזמן למרות שעדיין יש בי איזה חלקיק קטן שמאמין בזה(אני מתאמן כבר כמעט שנתיים למרות שרוב הזמן לא היה טוב בגלל תזונה אבל לא חשוב..)
לאחר מכן הבנתי שזה יכול לנבוע מתפריט תזונה לא טוב או מחסור בקלוריות אז אמרתי שהגיע הזמן שאני יעשה מאסה כמו שצריך ופשוט אכלתי בלי הכרה ועליתי במשקל אבל מה? לא גבהתי בכלל..
יש את הטיעון הזה שמיציתי את הגבול הגנטי שלי מבחינת גובה אבל זה ממש לא נראלי הגיוני, הרבה חברים שלי שהיו נמוכים ממני וחלקם בהרבה פתאום עוברים אותי בגבוה וזה נושא שמאוד מפריע לי, אני פשוט רוצה לגבוהה גם אם זה אומר עוד כמה סנטימטרים..
ועכשיו שחזרתי לחיטוב אני בכלל רועד מכל הנושא הזה כי שוב אין תפריט תזונה טוב מדי ויש גרעון קלורי דבר שמאוד מפחיד אותי.
זה נושא שמאוד מציק לי גם מבחינה חברתית לא נעים להיות נמוך כל כך מחברים שלך (למרות שהם לא איזה שחקני כדורסל כולה 1.78-1.80)
אני יודע שאין קסם בדברים האלה אבל למישהו יש מושג ממה זה יכול לנבוע? איך ניתן לתקן את זה?(זה הרגעים האחרונים של הגדילה שלי ואני פשוט חייב לנצל אותם)

חוץ מטיפולים רפואיים אתה לא יכול לעשות שום דבר בקשר לזה וזה כנראה יהיה הגובה הסופי שלך (בערך, אולי עוד פרץ גדילה נוסף). וזה שהחברים שלך עקפו אותך בסיבוב, לבני אדם שונים יש תקופות גדילה שונות.

תכלס זה ממש חרטה. אם עיניין הבחורות מטריד אותך אז זה בכלל שטות, בחורה ממוצע היא איזה 1.60 ככה שאין לך מה לדאוג. וגם הגובה שלך ממש בסדר.. אל תתבאס סתם

• פותח/ת השרשור
אין לזה איזה הסבר או משהו לעשות? אבא שלי לא נמוך כל כך הוא 1.78 ולדעתי אני אמור לעקוף אותו בגובה..
העניין של הבחורות טיפה מציק לי כשזה מגיע לעקבים.. זה לא שכולן עוברות אותי בגובה אבל זה גם העניין עם החברים שלי וזה טיפה משפיע על הבטחון העצמי שלי, אני מוצא את עצמי מתעסק בעניין הגובה כבר יותר משנה באופן אובססיבי דבר שאף פעם לא התעסקתי בו כי פשוט לא הייתה לי בעיה עם זה.
אני באמת לא מבין מה עצר לי את הגדילה במשך שנה עד כדי כך שבקושי גבהתי סנטימטר או 2..

---------- התגובה התווספה ב 20:11 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 20:10 ----------

דרך אגב איזה טיפולים רפואיים יש לזה?
אני אציין גם שיש לי לפחות 8 שעות שינה בלילה כך שזה לא נראה לי הבעיה

הגובה של ההורים לא מבטיח שום דבר. אין באף אחד מהדברים שהסברת כאן שום דבר חריג. טיפולים בהורמוני גדילה ניתנים לאלו עם בעיות רפואיות כבר מגיל צעיר, לא לאחד כמוך שהשלים או משלים את תהליך ההתבגרות.

יש לך בעיות פסיכולוגיות ולא רפואיות.

• פותח/ת השרשור
מה הקשר בעיה פסיכולוגית? יש מצב שזה לא בעיה רפואית אבל אני לא יודע מה קרה לגובה שלי אני אומר לך את האמת, מאז שהתחלתי להתאמן זה קרה לי(ולא אני לא אומר שזה בגלל המשקולות) אבל לא יודע מה קרה...
זה סתם עניין שמציק לי אני בטוח שאם אתה היית בגובה הזה ורוב החברים שלך עוברים אותך בקצת\הרבה זה היה מפריע לך. כנ"ל לגבי בחורות עם עקבים או דברים בסגנון, זה פשוט דבר שאני לא רגיל אליו ובגלל זה זה כל כך מעצבן אותי.
אני פשוט לא יודע למה לקשר את זה כי זה לא נראלי הגיוני שילד בגיל ההתבגרות שלו במשך שנה לא גודל אפילו בסנטימטר\2 (ויש לי מעקב של גובה שעשיתי)

זה לא נראלי הגיוני שילד בגיל ההתבגרות שלו במשך שנה לא גודל אפילו בסנטימטר\2 (ויש לי מעקב של גובה שעשיתי)

אני בגיל ההתבגרות וכבר קרוב לשנה אני לא גודל
1.70 זה לא נורא ובכל מקרה אין הרבה מה לעשות ככה שלעבוד על הפן הפסיכולוגי זאת עצה טובה

• פותח/ת השרשור
נו באמת, כאילו שהוא זוכר..
הוא לא היה נמוך בכלל בגיל שלי ראיתי תמונות שלו.
באמת שזה מתסכל אותי, לראות איך פתאום אנשים גמדים שהיו איתי ביסודי פתאום עוברים אותי

חוץ מהגבוה התפתח כבר בכל שאר ההיבטים? שיער גוף למשל?
זקן? חזה? בית שחי? פס כבוד?

• פותח/ת השרשור
זקן יש אבל אתה יודע עדיין לא על כל הפנים(וגם לא שיער כזה של אדם מבוגר, אתה יודע לא קוצני כזה), בית שחי כן, חזה בקושי כמעט ואין, פס כבוד יש אבל לא עד למעלה חחחח, נראלך שיש קשר ?
יש מצב שיש לי עוד לאן לגבוה אבל אני מקווה שזה יגיע כבר..

נערך לאחרונה:
תמשיך לקוות. מה עוד אפשר לעשות? באמת, זה כל מה שאתה יכול לעשות. תאורתית אתה יכול לגבוה עוד עד 22 ככה. אני אישית הפסקתי לגבוה בערך בגיל שלך. גם אני הייתי יחסית גבוה בגיל קטן, ואני מטר 82. היה לי חבר שהיה "גמד" והוא התחיל לגבוה ממש דווקא בערך בגיל שלך. הוא בערך אותו גובה שלי. אצל כל אחד זה אחרת.

וזה לא קשר לכמה זקן יש לך ואם הוא מלא או לא, רק לראות שתהליך ההתבגרות התחיל.

קיצר... באמת, אין מה לעשות.

• פותח/ת השרשור
אני קונה גם 1.80 חחח, אני מקווה שאתם מבינים אותי אני יודע שאין הרבה מה לעשות אבל יש בי איזה משהו שאומר לי "דפקת את הגוף שלך" (כן אני יודע שזה מטומטם.. אבל זה כאילו קרה במקרה דווקא שהתחלתי להתאמן)

אולי אתה late bloomer. מיקי(שהעליתי את הסקווט שלו לפורום לפני כמה ימים) התגייס בגובה 170 ס"מ והשתחרר בגובה 182 ס"מ.

• פותח/ת השרשור
וואו.. לא ידעתי שקיימים כאלה דברים.. לגבוה בגיל כזה מאוחר ועוד 12 ס"מ מטורף.. הלוואי ואני גם כזה למרות שזה נראלי קלוש לגמרי.

גם אני רוצה להיות 1.8מ', מה לעשות צריך לחזור למציאות, אני 10 ס"מ פחות בערך.

זה מה יש, רגשות נחיתות לא יביאו אותך למקום טוב אז תתרגל לגובה שלך. מקסימום תקבל עוד כמה ס"מ בעצמות ואז תהיה אפילו יותר שמח. כמו שסיגנוס אמר, זה עניין פסיכולוגי.

אני יכול להגיד לך שזה לא קשור למשקולות כי אני התחלתי להתאמן לפני חצי שנה בסוף גיל 14 בגובה 1.78 ועכשיו אני בן 15 וקצת ואני 1.84 ושוקל 14 קילו יותר (אגב אני די נמוך יחסית לילדים אחרים מהכיתה שלי אז אני חושב שאם הייתי 1.70 הייתי מבין אותך)

חחחחחח בוא קח ממני 5ס"מ.. אני 185 אי אפשר להביא בוסה כמו שצריך,
אי אפשר לנשק בחורות צריך למצוא בחורה גבוה.. אני אישית באיזה מסיבה הרמתי מישי על הידים שלי כי כאב לי הגב אחרי כמה דקות.. אל תתבאס על הגובה שלך אחי, יש כאלה 16X מה הם יגידו?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית