הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ פרס

itay301

משתמש פעיל
948
4
נק' מוניטין:
244
948
4
G-max
עובד בתכנית ABC ואני רוצה לנסות להחליף את הלחיצות כתפיים במשקולות ולעשות במקום פרס
ראיתי את הסרטון של ריפטו 300 פעם מישו יכול לכתוב לי דגשים לעבודה או טעויות קטנות שחשובות ?

דגשים:
מרפקים קצת מלפני המוט.
להרים את המוט בקו ישר למעלה הכי קרוב לפנים. כמה שזה יהיה יותר רחוק מהפנים זה יקשה על ההרמה.
בסוף ההרמה לעשות שראגס.
אם אתה צריך לנוח או לכחת אוויר, אז כאשר המוט למעלה ולא למטה. כי בהורדה צריך לקבל באונס מהחזה ויש להרים בחזרה.

כשאני שם את המרפקים מעט לפני המוט, אני מרגיש את כל הלחץ של המוט על מפרק היד. זה תקין?
אמרת שיש לעשות בסוף התנועה- שארגס. מה הכוונה? מה זה ?
יש צורך להקשית את הגב במהלך התרגיל או שהמנח הוא רגיל ללא הקשתה?

תודה רבה!!!

גב ישר אל תקשית אותו ואל תעגל אותו פשוט ישר
והלחץ על מפרק כף היד כי אתה לא מחזיק את המוט כמו שצריך

• פותח/ת השרשור
תודה על העזרה תרגיל מצויין ודרך אגב מה הכוונה שראגס ? לנעול מרפקים כאילו ?

מצטרף לשאלה לגבי השראגס.

ואיך אני אמור להחזיק את המוט כך שהמאמרים יהיו לפני המוט ומצד שני שלא יהיה הלחץ על המפרק?

• פותח/ת השרשור
מצטרף לשאלה לגבי השראגס.

ואיך אני אמור להחזיק את המוט כך שהמאמרים יהיו לפני המוט ומצד שני שלא יהיה הלחץ על המפרק?

לגבי השאלה השנייה שלך יש דוגמא בסרטון של ריפטו אתה שם את המוט מעל החזה ומעלה למעלה בקו ישר אתה רק מזיז את הראש אחורה קצת כדי לא לשנות את התנועה של המוט

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
בשראגס הכוונה היא לנעול את המוט כשהוא נמצא מעל השכמות והטרפזים מכווצים כמו פה
the-overhead-press.jpg

ואתה אמור שהמוט ינוח לך על הכתפיים ולא להחזיק אותו באוויר על הידיים, כמו בפרונט סקוואט אבל עם מרפקים יותר למטה (אבל עדיין מלפני המוט), כמו פה:
military-press.jpg

את הסרטון כבר ראיתי, וזה לא עונה לגבי השאלה, כי אם המרפקים הם לפני המוט אז זה יוצא שהיד היא באלכסון, המרפקים מזקינה וכץ היד מאחורה, שזה יוצר שכל העומס הוא על המרפק.
יש רעיון?

את הסרטון כבר ראיתי, וזה לא עונה לגבי השאלה, כי אם המרפקים הם לפני המוט אז זה יוצא שהיד היא באלכסון, המרפקים מזקינה וכץ היד מאחורה, שזה יוצר שכל העומס הוא על המרפק.
יש רעיון?

תראה פה את השניות הראשונות ואם תהיה לך עוד שאלה לגבי המרפקים תשאל.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
אלון תודה רבה על התשובה המושקעת. לפי התמונות זה נראה מובן, נחכה לאימון בראשון בעז״ה.
תודה רבה!!!!

---------- התגובה התווספה ב 15:55 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 15:16 ----------

תראה פה את השניות הראשונות ואם תהיה לך עוד שאלה לגבי המרפקים תשאל.
http://www.youtube.com/watch?v=SAXPJ3PfdyY

תודה רבה אלון!!!
ניראה לי שהבנתי.. הידיים הם בעצם רק התמיכה של המוט על החזה. הם לא אמורים להפעיל כח מסיבי.

לגבי הגב, אני אשאל שוב כדי לוודא, הגב הוא אמור להיות במצב הטבעי בלי שום הקשתה?

תודה רבה!!!😃*

אלון תודה רבה על התשובה המושקעת. לפי התמונות זה נראה מובן, נחכה לאימון בראשון בעז״ה.
תודה רבה!!!!

---------- התגובה התווספה ב 15:55 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 15:16 ----------

תודה רבה אלון!!!
ניראה לי שהבנתי.. הידיים הם בעצם רק התמיכה של המוט על החזה. הם לא אמורים להפעיל כח מסיבי.

לגבי הגב, אני אשאל שוב כדי לוודא, הגב הוא אמור להיות במצב הטבעי בלי שום הקשתה?

תודה רבה!!!😃*

ברור שאמורה להיות הקשתה, אתה צריך לדחוף את החזה למעלה כדי שהמוט ינוח עליו ולכווץ את הCORE, יש 2 סרטוני המשך לסרטון ששמתי תראה אותם וגם תקרא את הספר ותראה את הDVD שמה זה קצת יותר מפורט. (אני לא הצלחתי לבצע פרס בצורה טובה בלי לקרוא את הספר)

אהלן חברים, לאחר שניסתי פרס כמו שאמרו לי פה, אני חייב לומר שהמפרקי ידיים פשוט כבאו לי, כל המוט עם המשקל מושך את כף היד כלפיי מטה ויוצר לחץ על המפרקים.

ניסתי להעלות משקל ופשוט לא הלך לי, קשה לשמור על חזה מורם וגב מוקשת כאשר המוט מונח על החזה..

לאחר כל חזרה, לאן המוט אמור לרדת?
בעבר שהייתי מתאמן הגעתי ל 75 קילו פרס אבל בלי הטכניקה המדוייקת. האם זה באמת משנה?
או שהעיקר שהמוט יהיה מעל הראש?

יש אולי עוד תרגיל איכותי וטוב שיהווה תחליף לפרס?

• פותח/ת השרשור
לחיצת משקולות מעל הראש אחלה תרגיל הייתי עושה אותו עד לפני שבועיים ועברתי לפרס עכשיו במקום

לחיצת משקולות מעל הראש אחלה תרגיל הייתי עושה אותו עד לפני שבועיים ועברתי לפרס עכשיו במקום

סליחה שאניכושר בעיקר, אבל אם לחימת משקוליות אכן תרגיל נהדר (ואני לגמרי מסכים שסה תרגיל נהדר), למה אתה עובר לפרס?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית