הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הנשק החדש של יחידת ההאזנה המודיעינית: מקלדת שבת

Mike Bikov

מנהל אתר
103,264
12,426
מנהל
נק' מוניטין:
58,703
103,264
12,426

היא נראית כמו מקלדת מחשב רגילה, אך פועלת בשיטה עקיפה כדי למעט בחילול שבת וחג. בצה"ל רכשו לאחרונה 500 מקלדות מהסוג הזה, ויחידות המודיעין יהיו הראשונות לקבלן. השבת פעלו לראשונה 20 מתוכן - ובראשן ביחידת 8200

חדשות 2 | חדשות 2 | פורסם 23/03/12 12:16
הכירו: מקלדת השבת של צה"ל
צילום׃ צילום: שמוליק קליין

לוחמה בחסות ההלכה: הכמות הגדלה והולכת של חיילים חרדים ביחידות המחשוב של חיל המודיעין, מביאה להכנסתם לצה"ל של עזרים ממוחשבים, שנועדו להקל על עבודת המודיעין בשבת ובחג מבחינה הלכתית. מהנדסי מכון צומ"ת (צוותי מדע ותורה) פיתחו עבור הצבא מקלדת מגע קיבולי, ובה לוח כפתורי מגע מחליף את לוח המקשים. ראש המכון הרב והמהנדס ישראל רוזן מסביר כי "מגע אצבע על מקש מסוים משנה את הקיבוליות ואת התדר של אותו מעגל חשמלי, וכל זאת מבלי לפתוח או לסגור מעגל חשמלי".
צה"ל רכש לאחרונה 200 מקלדות שבת חדשניות, והראשונות שבהן הגיעו ליחידות המודיעין, ובעיקר ליחידת ההאזנות 8200. בחלקן השתמשו לראשונה כבר השבת. בשיטה החדשה, ההקלדה נעשית ברצף, וכן כל הפעולות הפנימיות של המחשב, כגון שמירה, פתיחה וסגירת תוכנות, גלישה ברשת ועוד.
עם זאת, התמונה אינה לגמרי שלמה כי פעולות פלט כמו הדפסה, סריקה, פתיחת שערים וסגירתם, ימשיכו להיעשות בעזרת השיטה המסורתית.

נערך לאחרונה:
original

דתיים מפגרים....כל השיטות האלו למניעת חילול השבת זה סתם חרטא ברטא, רק על עצמם הם עובדים
ככה או ככה הם מחללים שבת
וחוץ מזה פיקוח נפש דוחה שבת

אני מאמין שרוב מי שמסתלבטים פה הם ז'ופניקים מסכנים או כאלה שאפילו לא התגייסו.
מי שרוצה לשמור שבת, זכותו המלאה. מי שלא רוצה לשמור שבת, זכותו המלאה.

Grow up.

אני מאמין שרוב מי שמסתלבטים פה הם ז'ופניקים מסכנים או כאלה שאפילו לא התגייסו.
מי שרוצה לשמור שבת, זכותו המלאה. מי שלא רוצה לשמור שבת, זכותו המלאה.

Grow up.

הכל טוב ויפה, אבל זה מטומטם לנסות להפוך את כל המערכת ולבזבז מאות אלפי שקלים כדי ששומרי השבת "המסכנים" יוכלו לשרת בתפקידים כאלה.
שומר שבת?
לבריאות!
רק אל תבכה שלא תזכה לשרת בתפקיד מודיעיני(ולא רק) שלעיתים דורש ממך להתגמש בעקרונות שלך.
זה נראה לי קצת יותר הגיוני, אבל מה אני כבר מבין.

הכל טוב ויפה, אבל זה מטומטם לנסות להפוך את כל המערכת ולבזבז מאות אלפי שקלים כדי ששומרי השבת "המסכנים" יוכלו לשרת בתפקידים כאלה.
שומר שבת?
לבריאות!
רק אל תבכה שלא תזכה לשרת בתפקיד מודיעיני(ולא רק) שלעיתים דורש ממך להתגמש בעקרונות שלך.

מאיפה אתה יודע כמה כסף 'בזבזו' על המוצר הזה?
אולי ימכרו אותו לייצור במחיר כפול ממה שהושקע עליו?
אולי המוצר הזה יחסוך הרבה דברים בתחומים אחרים בצבא?

לא אמורה להיות אפליה צבאית אל מול אנשים ששומרים על דתם או לא. לכל אחד יש את הזכות לשמור על דתו במידה וירצה. שירתתי בסדיר עם הרבה חבר'ה דתיים, וגם במילואים אני עם הרבה מהם. מעולם לא היו שום בעיות על רקע דתי עם אף אחד.
מי שלא יתאים לתפקיד כזה ימצא את עצמו בחוץ די מהר, בלי קשר לאם הוא שומר שבת או לא. לא כולם מסוגלים לעשות כל תפקיד בצבא. לקפוץ על כל הודעה כמו ילדים בני 15 בשביל לנגח ציבור כזה או אחר זה פשוט אינפנטילי ולא בוגר. בפורום הזה ספציפית יש פשוט מחלה של הדבר הזה וזה ממש לא מצחיק או משעשע. תתבגרו כבר.

במפקדה כולם גייז. לא נתקלתי בדתי אחד.
תתפלא לא רק שיש שם דתיים גם יש שם חרדים...

גאוני. איך הם מצליחים לעבוד על אלוהים כל פעם מחדש...
למה ככה ללכלך? אתה מבין בהלכה שאתה יודע שזה באמת אסור?

שומר שבת?
לבריאות!
אתה כותב דברים לא נכונים,
אני שומר שבת וישנם הרבה שומרי שבת שמשרתים בתפקידי מודיעין שאין כאן המקום לפרטם...
כמו"כ לא הייתי צריך להתגמש בשום עיקרון שלי.
הכל תלוי במפקדים שלך ובבסיס בו אתה משרת.

נערך לאחרונה:
גם אני עשיתי שירות עם דתיים בצבא, ונתקלתי לצערי בחלק הפחות נחמד שלהם.
כל אחד ואחד מהם היה אוכל חינם והתנהג מגעיל כלפי הסובבים, כל הזמן רק חיפשו איפה אפשר להתחמק ולא לעשות משהו שכולם עושים בתירוצים מפגרים של תפילה\שומר שבת.
עם כל הכבוד שבעולם, זה הרושם שנוצר לי על החבר'ה האלה בצבא, אני בטוח ב-1000% שלא כולם ככה, אבל רושם ראשוני קצת קשה לשנות.
בגלל זה הגישה שלי היא כזאת.

תעשה לי טובה, שנינו יודעים שהחבר'ה שהביאה את ההברקה עם הפטנט הזה, עשתה ים כסף על פראיירים כמו צה"ל, שקנו את זה כביכול מחוסר ברירה מתוך התחשבות בשומרי השבת המסכנים.

גם אני עשיתי שירות עם דתיים בצבא, ונתקלתי לצערי בחלק הפחות נחמד שלהם.
כל אחד ואחד מהם היה אוכל חינם והתנהג מגעיל כלפי הסובבים, כל הזמן רק חיפשו איפה אפשר להתחמק ולא לעשות משהו שכולם עושים בתירוצים מפגרים של תפילה\שומר שבת.
עם כל הכבוד שבעולם, זה הרושם שנוצר לי על החבר'ה האלה בצבא, אני בטוח ב-1000% שלא כולם ככה, אבל רושם ראשוני קצת קשה לשנות.
בגלל זה הגישה שלי היא כזאת.

תעשה לי טובה, שנינו יודעים שהחבר'ה שהביאה את ההברקה עם הפטנט הזה, עשתה ים כסף על פראיירים כמו צה"ל, שקנו את זה כביכול מחוסר ברירה מתוך התחשבות בשומרי השבת המסכנים.
אני לא יודע אם איזה חבר'ה נפלת, אבל מהכרות שלי איתם 90% אינם "אוכלי חינם",
ומה תירוצים של תפילה ושומר שבת? אלה חוקי מטכל!
אני יכול להגיד לך שהפוך שדווקא היו כאלה מהציבור
שהוא לא דתי שבאו לבית הכנסת "להתפלל" בשביל להתחמק מתורניות וכל מיני מטלות.

תסתכל על המוטיבציה שיש לציבור הדתי,
הם משרתים בכל היחידות: מטכל, שייטת, שלדג, אגוז, 669, מגלן, רימון,
גדסרי חטיבות החי"ר. כמו"כ ביחידות מסווגות שאין כאן המקום לפרטם.

הם לא מתגייסים ומשרתים בשביל לקבל אלא בשביל לתת,
בשונה מרוב המתגייסים...

בכל מקום יש את כל הסוגים, רק חבל שתמיד הבולטים אלה שאינם חיובים.

ומסכים איתך שהחברה שפיתחה עשה ים כסף.

נערך לאחרונה:
בוא נעשה קצת סדר.
שירתתי בבסיס עתלית, אתה בטח יודע מה יש בבסיס הזה.
ראיתי לא מעט חובשי כיפה שהם לוחמים, אבל חשוב מאוד מאוד לציין שהם לובשי כיפה סרוגה ואל תגיד לי מה זה משנה, כי זה מאוד משנה!
לחבר'ה כאלה, שהם בעיקר מתנחלים ובחורים עם המון המון מוטיבציה לתת מעצמם ביחידות ההכי מובחרות שיש בצהל, יש לי את כל הכבוד שבעולם ואני מחזיק מאנשים כאלה!

אבל..........
אני מדבר עם חבר'ה שסתם מסתובבים עם כיפה(ערסים לדוגמא)\חרדים למיניהם שלא פעם ולא פעמיים משתמשים בפקודות המטכל האלה לטובתם.

נערך לאחרונה:
אבל..........
אני מדבר עם חבר'ה שסתם מסתובבים עם כיפה(ערסים לדוגמא)\חרדים למיניהם שלא פעם ולא פעמיים משתמשים בפקודות המטכל האלה לטובתם.
בקשר לערסים מסכים איתך אבל בקשר לחרדים ישנם טובים וישנם שאינם טובים.

אם כל החרדים היו מתגייסים היית יכול להכיר את הפנים האמיתיות שלהם,
אבל ברגע שרק 10% (מהמלש"ב) ואפילו פחות מתגייס כיום - קשה מאוד לאמוד את זה.

בוא נעשה קצת סדר.
שירתתי בבסיס עתלית, אתה בטח יודע מה יש בבסיס הזה.
ראיתי לא מעט חובשי כיפה שהם לוחמים, אבל חשוב מאוד מאוד לציין שהם לובשי כיפה סרוגה ואל תגיד לי מה זה משנה, כי זה מאוד משנה!
לחבר'ה כאלה, שהם בעיקר מתנחלים ובחורים עם המון המון מוטיבציה לתת מעצמם ביחידות ההכי מובחרות שיש בצהל, יש לי את כל הכבוד שבעולם ואני מחזיק מאנשים כאלה!

אבל..........

אז אם לתרגם את הדברים שלך:
דתיים אמיתיים (כיפה סרוגה) הם בסדר.
דתיים מזוייפים (חרדים וערסים מגעילים) לא בסדר.
בוקר טוב ישראל.

ובעניין אחר - מי שמפתח את השטיקים האלה זה דבר שנקרא מכון צומ"ת, שמתנהל ברובו על בסיס תרומות והתנדבויות של מפתחים, ואני חושב שגם מימון מדינה (לא הרבה חס וחלילה, לא לדאוג),
והם "מוכרים" את התוצר לצה"ל במחיר עלות - זה ארגון ללא כוונות רווח.

כמה הכללות ויבריל. תתבגר , לא הכל הוא שחור או לבן. לא חסר אוכלי חינם חילוניים.
באמת, סע לאוקראינה אולי תשכיל שם להפסיק עם הגישה הזאת.

שמע אתה שוכח דבר אחד שלשמור שבת זה טוב ויפה אבל יש דבר כזה שנקרא פיקוח נפש.. וזה מוצדק לחלל את השבת כשזה נוגע לפיקוח נפש וכן צהל במיוחד יחידות מודיעין ויחידות שדה זה נחשב פיקוח נפש

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית