הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הנשק החדש של יחידת ההאזנה המודיעינית: מקלדת שבת

מצטער, לא התכוונתי לפגוע פה באף אחד, פשוט כשמדובר בדברים כאלה, ישר עולים לי לראש אותם ה"דתיים" שלצערי הרב יצא לי להתקל בהם בצבא, שכל אחד ואחד מהם שיחק עם הצבא על עניין התפילות וכו'.
יותר מזה, בנוסף התגייסו לבסיס שלנו קורס של 5 חרדים(25+) שזה מבחינתי היה אחד הדברים המגעילים שיצא לי להיתקל בהם.
הם פשוט עשו כלום ושום דבר מעבר לעבודה מחלקתית, כאשר כל חיילי הסדיר היו קורעים את התחת בנקיונות ותורנויות כמו גדולים(כן, היו גם 2 חיילים נשואים בינינו שעשו הכל כמו כולם וטחנו כמו כולם!)
ולא, הם לא היו ערסים, הם היו חרדים לכל דבר.

תתפלא לא רק שיש שם דתיים גם יש שם חרדים...

למה ככה ללכלך? אתה מבין בהלכה שאתה יודע שזה באמת אסור?

אתה כותב דברים לא נכונים,
אני שומר שבת וישנם הרבה שומרי שבת שמשרתים בתפקידי מודיעין שאין כאן המקום לפרטם...
כמו"כ לא הייתי צריך להתגמש בשום עיקרון שלי.
הכל תלוי במפקדים שלך ובבסיס בו אתה משרת.

אדון מבין בהלכה אתה יכול להגיד לי איפה בתנ"ך תלמוד או מה שתרצה רשום לא לסגור ולפתוח מעגלים חשמליים בשבת?

מצטער, לא התכוונתי לפגוע פה באף אחד, פשוט כשמדובר בדברים כאלה, ישר עולים לי לראש אותם ה"דתיים" שלצערי הרב יצא לי להתקל בהם בצבא, שכל אחד ואחד מהם שיחק עם הצבא על עניין התפילות וכו'.
יותר מזה, בנוסף התגייסו לבסיס שלנו קורס של 5 חרדים(25+) שזה מבחינתי היה אחד הדברים המגעילים שיצא לי להיתקל בהם.
הם פשוט עשו כלום ושום דבר מעבר לעבודה מחלקתית, כאשר כל חיילי הסדיר היו קורעים את התחת בנקיונות ותורנויות כמו גדולים(כן, היו גם 2 חיילים נשואים בינינו שעשו הכל כמו כולם וטחנו כמו כולם!)
ולא, הם לא היו ערסים, הם היו חרדים לכל דבר.

מתוך כלל הדתיים בכמה נתקלת שאתה עושה כאלה הכללות ילדותיות?
התגייסו 5 חרדים, זה אומר שכל החרדים מתנהגים ככה?

אם הם לא עשו שום דבר מעבר לעבודה מחלקתית, אולי זה בגלל שלא אמרו להם לעשות?

וכמובן, כל הטרולים המסכנים ישר קופצים מכל החורים ומתחילים לשפוך את הביוב המילולי שלהם על כל מי שהם לא מתים עליו. הפעם זה דתיים\חרדיים. מחר זה יהיה חילונים ואחרי זה יהיה רוסים\אתיופים\מרוקאים\ערבים.

אכן, דעות קדומות מטומטמות והכללות זה משהו נפוץ בישראל וללא ספק גם הפורום הזה רווי בו למרות כל ה'אינטליגנציה' של הרבה מהאנשים כאן.

אם הם לא עשו שום דבר מעבר לעבודה מחלקתית, אולי זה בגלל שלא אמרו להם לעשות?

לא לא, כשאנשים עומדים וסתם מסתכלים עליך כשאתה וכל החברים שלך מזיעים כמו בהמות לפני מסדר חדרים של רס"ר בן שרמוטה, אני בטוח שזה לא שלא אמרו להם.;maeq

אדון מבין בהלכה אתה יכול להגיד לי איפה בתנ"ך תלמוד או מה שתרצה רשום לא לסגור ולפתוח מעגלים חשמליים בשבת?
לא אמרתי שאני מבין!
אמרתי שבטוח שאתה לא מבין!!!
אם איזה מדען היה כותב משהו או מפתח משהו זה היה קדוש
מבחינתך אבל אם זה רבנים שהם גם מדענים אז צריך לערער
על זה אפילו שאתה לא מבין בזה...

שאלת מהו האיסור?
יש על כך מחלוקת בין הפוסקים!
דעה 1: משום איסור הבערת אש בתורה כתוב ״לא תבערו אש״
ובזה יש הבערת אש ואסור לסגור מעגל חשמלי מהתורה.

דעה 2: משום איסור תולדת מלאכת בונה, זה מתבסס על פסק
של רבנים על טלפון בשבת ששם יש גם מעגל, וזהו איסור מדרבנן (חכמים).

למעשה היום אין לי מושג לפי מה ההלכה אם זה מהתורה או מחכמים.

עכשיו שאלת איפה כתוב?
״לא תבערו אש בכל מושבותיכם ביום השבת״ בספר שמות פרק ל״ה פסוק ג׳.

נערך לאחרונה:

אם אני ממציא תורה מיסטית X, כותב עליה 5000 עמודים, ואח"כ כותב לה כמה פירושים, אז אסור לאף אחד לערער על זה אם הוא לא קרא והבין הכל? ;maeq

דוגמה: http://he.wikipedia.org/wiki/סיינטולוגיה

אם אני ממציא תורה מיסטית X, כותב עליה 5000 עמודים, ואח"כ כותב לה כמה פירושים, אז אסור לאף אחד לערער על זה אם הוא לא קרא והבין הכל? ;maeq

דוגמה: http://he.wikipedia.org/wiki/סיינטולוגיה
לא כתבתי שאסור לערער!
אסביר במילים אחרות:
ישנם כאלה שהשנאה כל כך מבעבת בדמם כלפי יהודים בכלל
ורבנים בפרט עד שהוא מלכתחילה עוד לפני שהוא קרא את
מה שהרב ההוא כתב או בדק אם זה נכון או ישר הוא אומר
״איזה שטויות״ וכד׳ אבל לא תראה שום מחאה או אפילו תגובה
שלו בנושא אחר שאינו קשור ליהדות אפילו שזה יהיה שטויות
או יראה לו כשטויות הוא לא יגיב על זה או ימחה על זה.

לא אמרתי שאני מבין!
אמרתי שבטוח שאתה לא מבין!!!
אם איזה מדען היה כותב משהו או מפתח משהו זה היה קדוש

שאלת מהו האיסור?
יש על כך מחלוקת בין הפוסקים!
דעה 1: משום איסור הבערת אש בתורה כתוב ״לא תבערו אש״
ובזה יש הבערת אש ואסור לסגור מעגל חשמלי מהתורה.

דעה 2: משום איסור תולדת מלאכת בונה, זה מתבסס על פסק
של רבנים על טלפון בשבת ששם יש גם מעגל, וזהו איסור מדרבנן (חכמים).

למעשה היום אין לי מושג לפי מה ההלכה אם זה מהתורה או מחכמים.

עכשיו שאלת איפה כתוב?
״לא תבערו אש בכל מושבותיכם ביום השבת״ בספר שמות פרק ל״ה פסוק ג׳.
זו בדיוק הנקודה. ה"אפשרויות" האלו שההלכתיים מוצאים בתנ"ך לרוב מסתכמות ברמת הטרמינולוגיה או עיוות קל של המשמעות. אם אלוהים באמת מסתכל מלמעלה אני חושב שהוא קצת נעלב מהזלזול הזה בו.

זו בדיוק הנקודה. ה"אפשרויות" האלו שההלכתיים מוצאים בתנ"ך לרוב מסתכמות ברמת הטרמינולוגיה או עיוות קל של המשמעות. אם אלוהים באמת מסתכל מלמעלה אני חושב שהוא קצת נעלב מהזלזול הזה בו.
זכותך לחשוב כך, ואני מכבד את דעתך למרות שהיא שונה מדעתי,
כל מה שהפריע לי שתמיד ישנם כאלה שבגלל שהם חושבים אחרת
מהשני הם כותבים כל מיני דברי הסתה כנגד יהודים אחרים...
כל כך קשה לכבד את השני אפילו שדעתו (ודתו) שונה משלך?
(כמובן כל זמן שהוא לא נכנס לך לחיים הפרטיים)

זכותך לחשוב כך, ואני מכבד את דעתך למרות שהיא שונה מדעתי,
כל מה שהפריע לי שתמיד ישנם כאלה שבגלל שהם חושבים אחרת
מהשני הם כותבים כל מיני דברי הסתה כנגד יהודים אחרים...
כל כך קשה לכבד את השני אפילו שדעתו (ודתו) שונה משלך?
(כמובן כל זמן שהוא לא נכנס לך לחיים הפרטיים)

אתה מנסה להגיד לי שהדתיים לא נכנסים לי לחיים????
סתם אני יתם כמה דוגמאות אני רוצה ללכת לבנק ואין לי זמן בשבוע לעשות סידורים הבנק סגור בשבת ביום חופש היחיד של אדם עובד רגיל אני רוצה ללכת עם ההורים שלי לקנות בגדים אוי אבל כל החנויות סגורות ביום שבת... ועוד המון דברים אתה ידע שבותיקן לדוגמא ששם זה כמו 100 שערים של הנוצרים בערך כל החנויות פתוחות ועובדות ביום ראשון (היום הקדוש שלהם) וגם בחגים....

הדת פה כופה על אנשים חילוניים חיים כחצי דתיים אתה מתחיל לראות מאיפה מתחילה הסלידה הזאת מדתיים?

סתם אני יתם כמה דוגמאות אני רוצה ללכת לבנק ואין לי זמן בשבוע לעשות סידורים הבנק סגור בשבת ביום חופש היחיד של אדם עובד רגיל אני רוצה ללכת עם ההורים שלי לקנות בגדים אוי אבל כל החנויות סגורות ביום שבת... ועוד המון דברים אתה ידע שבותיקן לדוגמא ששם זה כמו 100 שערים של הנוצרים בערך כל החנויות פתוחות ועובדות ביום ראשון (היום הקדוש שלהם) וגם בחגים....

הדת פה כופה על אנשים חילוניים חיים כחצי דתיים אתה מתחיל לראות מאיפה מתחילה הסלידה הזאת מדתיים?
אתה נמצא במדינה יהודית, זה שאתה לא אוהב את המציאות הזאת
ולא מסכים איתה זה כבר בעיה אחרת, בחו״ל לא עובדים בימי ראשון
סתם כדוגמה ואצלהם זה יום שבת והם לא מרגישים שזה בכפיה
אלא אדרבה כייף להם מזה.

ורגע מה אתה חושב שהעובדים בבנק לא רוצים חופש?
תשאל כל עובד\מנהל בנק ותראה כמה הוא מחכה ליום שבת...

אם כל כך נוח לך שעובדים בשבת אז לך אתה לעבוד בשבת
ותעבוד אתה 7 ימים בשבוע ואל תכריח את אלה שרוצים יום חופש לעבוד.

כאילו מה נראה לך שכל כך הרבה שנים החנויות סגורות מטעמי דת?
אני רואה שההסתה עבדה עליך יופי, וחבל שכך...

מה "בעיה" בלא להסכים ולא לאהוב את המציאות שהחבר הדמיוני של מישהו כופה עליך לנוח בשבת?
יש אנשים שעובדים בשבת, ויש המון בעלי עסקים שהיו מאוד שמחים לעבוד בשבת, רק מה קורה? בדיוק - החקיקה הדתית.

לא לא, כשאנשים עומדים וסתם מסתכלים עליך כשאתה וכל החברים שלך מזיעים כמו בהמות לפני מסדר חדרים של רס"ר בן שרמוטה, אני בטוח שזה לא שלא אמרו להם.;maeq

זה כי אתם לא יודעים לטפל בדברים האלה בעצמכם וגם בטח לא ניסיתם כנראה.
לא חסר אפסים כאלה מכל המוצאים האפשריים והדתות האפשריות. אצלנו העפנו כמה כאלה על סוציומטרי ועוד דברים.
הכללה על כל הדתיים\חרדים כתוצאה מכמה אנשים שלא אהבת זה לא משהו שאדם בוגר צריך לעשות. אם שאני אגיד שכל הרוסים\אוקראינים (או כאלה שעלו ממדינות אלה) שיכורים ונרקומנים, מכי נשים וגם מחפשים עם מי ללכת מכות סתם ככה. אם פגשתי לא מעט כאלה, האם זה יהיה נכון לאמר זאת על כל שאר האוכלוסיה? (אני ממש לא חושב כך אישית)
האם יהיה נכון להכליל על כל המוסלמים שהם רודפים אחרי מי שלא מוסלמי בשביל לאסלם אותו או להרוג אותו? האם זה נכון לאמר שכולם שונאי יהודים רק בגלל שיש כאלה שכן? (אני ממש לא חושב כך אישית)

להמשיך להסביר לך או שתחליט להתבגר? בחייאת, אתה לא ילד בן 12.

---------- התגובה התווספה ב 20:32 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 20:31 ----------

מה "בעיה" בלא להסכים ולא לאהוב את המציאות שהחבר הדמיוני של מישהו כופה עליך לנוח בשבת?
יש אנשים שעובדים בשבת, ויש המון בעלי עסקים שהיו מאוד שמחים לעבוד בשבת, רק מה קורה? בדיוק - החקיקה הדתית.

למה אתה לא פועל על מנת לשנות את מה שכל כך מפריע לך? מישהו לא נותן לך?

---------- התגובה התווספה ב 20:33 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 20:32 ----------

אם אתה לא יודע מה זה דמוקרטיה, תקרא קצת. אחרי זה אתה מוזמן להתחיל לשנות את הדברים שמפריעים לך במקום להתבכיין בפורום.

מי אמר לך שאני לא פועל?
לחיי השנה הבאה בגרמניה!
בישראל אין עתיד. לא מבחינת הפרדת ממדינה ולא בתור מדינה ראויה לאנשים חושבים שמבינים שכשמשתינים עליהם, לא יורד גשם.

גרמניה היא אולי המדינה האולטימטיבית למשפט "כשמשתינים עליך, תחשוב שזה גשם". אנשים פשוט לא יודעים איך היא עובדת עד שהם באים לגור כאן.

אני לא חי באשליות שבריין/תמזה/האדסון/וואט אבר זורמים חלב ודבש, אם לשם אתה מכוון.

ברור לי. אני אשמח לשמוע אילו שיקולים גרמו לך לבחור בגרמניה מכל האופציות.

אני נכנס בימים אלו לעסקי הנדל"ן שם. כרגע, לצערי, זה גם לא 100% שאני עובר.
וכן, אני מודע לכך שזו מדינה שלוקח חודש לקבל בה חיבור לאינטרנט ולכבלים (קראתי מספיק הודעות של הליצן 7575 בתפוז).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית