הנשק החדש של יחידת ההאזנה המודיעינית: מקלדת שבת

כל החוקים הללו בר שינוי , אני יכול גם להגיד שחוק שאוסר עלי לנסוע מעל מהירות מסויימת הוא כופה וגם חוק שאוסר עלי לעשן סמים הוא כופה, אבל שוב הכל בר שינוי.
בנוגע לטענה של הרוב יחליט להרוג את כל הערבים זה לא ייתפוס כי יש גם הגבלים (אמנם מפגרים) על הכנסת מפלגה בעלות מצות מסויימות.

כבר מעכשיו התחלת להתאמן על ניסוח של עורכי דין? 😃

אתה לא מחויב להתחתן בכלל, בטח שלא דרך הרבנות. מי מחייב אותך לזה?
מותר לך לנסוע בשבת. לא כולם מחויבים לעבוד בשבת והיום שנקבע כיום חופש ליהודים הוא השבת. יש אפילו חקיקה בנושא : http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%97%D7%95%D7%A7_%D7%A9%D7%A2%D7%95%D7%AA_%D7%A2%D7%91%D7%95%D7%93%D7%94_%D7%95%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%97%D7%94
בחנויות יהודיות לרוב מעדיפים לא למכור חמץ בפסח. זה לא מונע ממך לקנות במקומות אחרים אם אינני טועה. אני אוכל אחלה המבורגר עם לחמניה בפסח בטיב טעם. מישהו יפריע לך למכור חמץ בפסח אם תרצה לעשות זאת בעסק שלך?
לא הבנתי למה אתה מתכוון בעניין הרווחה.

אם מישהו מקבל כסף מאנשים כמוך וכמוני ולא רוצה לעבוד, זאת בעיה שלך ושלי שאנחנו נותנים לו אותו ומביאים לו לחיות בצורה הזאת. מה גם שלא התייחסת בכלל להשתתפות כוח העבודה החרדי במשק, לאמר שכולם לא עובדים ושאר תיאורים כמו שהרבה אימבצילים בפורום נוהגים לשפוך בביוב המילולי שלהם בדיונים זה שקר מוחלט.

כמה כסף החרדים מקבלים שזה כל כך קורע אותך מבפנים? יש לך נתונים? (לי אין שמץ, הערכה שזה לא כזה הרבה)
אין אופציה לנישואים אזרחיים בישראל. התכוונתי כמובן לתחבורה ציבורית. לפי החוק אין למכור חמץ בפסח. בעניין הרווחה מדובר על כפייה שמתבצעת כבר זמן רב בצורה כזו שתקציבים מסויימים מופנים לקהילה החרדית רק בגלל היותם חרדים (תקציבי עוני ודבר כאלו מקבלים בלאו הכי). ושוב, אתה מצדיק שוב כפייה בגלל חוסר התנגדות לכפייה, חשבתי שכבר הסכמנו לגבי זה. ומתי כתבתי שכל החרדים לא עובדים?

אגב, כותבים לומר. ("לאמר" זה מלשון התנ"ך)

---------- התגובה התווספה ב 17:16 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 17:14 ----------

כל החוקים הללו בר שינוי , אני יכול גם להגיד שחוק שאוסר עלי לנסוע מעל מהירות מסויימת הוא כופה וגם חוק שאוסר עלי לעשן סמים הוא כופה, אבל שוב הכל בר שינוי.
בנוגע לטענה של הרוב יחליט להרוג את כל הערבים זה לא ייתפוס כי יש גם הגבלים (אמנם מפגרים) על הכנסת מפלגה בעלות מצות מסויימות.
לא אכנס לפרטים, אבל יש הבדל בין כפייה חסרת בסיס לבין כפייה שנועדה לדאוג לזכויות של שאר האנשים (נזקים בריאותיים לסביבה, תאונות על הכביש וכיו"ב). הסיבה שאי אפשר להרוג את כל הערבים בגלל החלטת הרוב היא שהדמוקרטיה מחוייבת לשמר את זכויות האדם (בראש ובראשונה).

אתה לא מחויב להתחתן בכלל, בטח שלא דרך הרבנות. מי מחייב אותך לזה?
אתה צודק - אני רק חייב להתגרש דרך הרבנות. :(

מותר לך לנסוע בשבת. לא כולם מחויבים לעבוד בשבת והיום שנקבע כיום חופש ליהודים הוא השבת.
אין תחבורה ציבורית בשבת = פגיעה בחופש התנועה.
יש אפילו חקיקה בנושא : http://he.wikipedia.org/wiki/חוק_שעות_עבודה_ומנוחה
איסור על פתיחת עסקים בשבת = פגיעה בחופש העיסוק. אם מבחינה עסקית עדיף לי לפתוח את העסק שלי בשבת, כי אז יבואו יותר קונים ולקחת יום חופש באחד מימות החול - אסור לי לעשות זאת.

בחנויות יהודיות לרוב מעדיפים לא למכור חמץ בפסח. זה לא מונע ממך לקנות במקומות אחרים אם אינני טועה. אני אוכל אחלה המבורגר עם לחמניה בפסח בטיב טעם. מישהו יפריע לך למכור חמץ בפסח אם תרצה לעשות זאת בעסק שלך?

כן. יש פיקוח בנושא הזה. בחלק מהעיריות יותר ובחלק מהעיריות פחות, אבל הוא קיים.
לא הבנתי למה אתה מתכוון בעניין הרווחה.

אם מישהו מקבל כסף מאנשים כמוך וכמוני ולא רוצה לעבוד, זאת בעיה שלך ושלי שאנחנו נותנים לו אותו ומביאים לו לחיות בצורה הזאת. מה גם שלא התייחסת בכלל להשתתפות כוח העבודה החרדי במשק, לאמר שכולם לא עובדים ושאר תיאורים כמו שהרבה אימבצילים בפורום נוהגים לשפוך בביוב המילולי שלהם בדיונים זה שקר מוחלט.

ממש רחמים עליהם שהם גם עובדים ולא מספיק להם הכסף שלי

כמה כסף החרדים מקבלים שזה כל כך קורע אותך מבפנים? יש לך נתונים? (לי אין שמץ, הערכה שזה לא כזה הרבה)
לא מעניין אותי כמה הם מקבלים. הם לא צריכים לקבל אפילו שקל שיוצא מהכיס של מישהו שהוא לא הם (נכון לכל בנאדם).

.....

אין אופציה לנישואים אזרחיים בישראל. התכוונתי כמובן לתחבורה ציבורית. לפי החוק אין למכור חמץ בפסח. בעניין הרווחה מדובר על כפייה שמתבצעת כבר זמן רב בצורה כזו שתקציבים מסויימים מופנים לקהילה החרדית רק בגלל היותם חרדים (תקציבי עוני ודבר כאלו מקבלים בלאו הכי). ושוב, אתה מצדיק שוב כפייה בגלל חוסר התנגדות לכפייה, חשבתי שכבר הסכמנו לגבי זה. ומתי כתבתי שכל החרדים לא עובדים?

האם המדינה מחוייבת להחזיק אופציה לנישואים אזרחיים?
זה נושא שאני מאמין שישונה בעזרת חקיקה בעתיד היחסית קרוב. הנושא בעייתי בגלל המחסור בהפרדת דת ומדינה. הוא לא היחיד שבעייתי אלא רק אחד מתוך אשכול די גדול של בעיות.

מותר למכור חמץ בפסח. כתוב -"לא יציג בעל עסק בפומבי מוצר חמץ למכירה או לצריכה".
מי שרוצה יכול למכור חמץ אם לא יציג אותם למכירה\צריכה. אין שום איסור על אכילת חמץ.
האם אתה מתלונן שלא מספיק עסקים עושים זאת? זאת בחירה שלהם מה למכור או לא.

אין כפייה על תקציבים, נבחרי הציבור המהוללים שלנו אישרו זאת. אם ירצו ישנו זאת בחזרה. אף אחד לא ישב עם אקדח טעון צמוד לרקתם והכריח אותם להעביר כספים אליהם. איפה הכפייה פה בדיוק, הסבר בבקשה.

האם אתה יודע כמה תקציב מקבלים החרדים יותר משאר הציבור? ביקשתי ממך כבר למצוא נתונים אבל בחרת להתעלם משום מה.

אף פעם לא הבנתי את הטיעון הזה של "אם משהו שהמדינה עושה כופה על אנשים מסויימים וזה מפריע לך אז תנסה להשפיע מבפנים". אם היה ארגון שאחת מהמדיניות שלו הייתה לאנוס אנשים ג'ינג'ים, ההצעה הכנה והרצינית שלכם בשביל להתמודד עם הבעיה תהיה לנסות לחדור לארגון, להבחר לראשות הגירקטוריון ולהפסיק את המדיניות? נשמע לי כמו טיעון-לא-טיעון.

מותר למכור חמץ בפסח. כתוב -"לא יציג בעל עסק בפומבי מוצר חמץ למכירה או לצריכה".
מי שרוצה יכול למכור חמץ אם לא יציג אותם למכירה\צריכה. אין שום איסור על אכילת חמץ.
האם אתה מתלונן שלא מספיק עסקים עושים זאת? זאת בחירה שלהם מה למכור או לא.

אין כפייה על תקציבים, נבחרי הציבור המהוללים שלנו אישרו זאת. אם ירצו ישנו זאת בחזרה. אף אחד לא ישב עם אקדח טעון צמוד לרקתם והכריח אותם להעביר כספים אליהם. איפה הכפייה פה בדיוק, הסבר בבקשה.

האם אתה יודע כמה תקציב מקבלים החרדים יותר משאר הציבור? ביקשתי ממך כבר למצוא נתונים אבל בחרת להתעלם משום מה.
מעניין, איך מציגים משהו למכירה לא בפומבי? במקרה סבא שלי (שהוא עורך דין ונוטריון) קשור לאותו משפט שראית בערך הנ"ל, והוא סיפר לי שהמשפט הזה (כמו הרבה אחרים, ככה זה עובד) נסב סביב הטרמינולוגיה של מה כתוב בחוק, אך בפועל מטרת החוק היא לאסור מכירת חמץ. איפה הכפייה? לא לוקחים לך כל חודש כסף מהכיס שמגיע יותר מאוחר לחרדים ללא כל צידוק?
בכ"מ, הוכחתי מעבר לכל ספק שיש כפייה, היא פוגעת, ולכן אין לה שום לגיטימציה (בין אם פועלים נגדה ובין אם לא).

---------- התגובה התווספה ב 18:02 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 18:00 ----------

אף פעם לא הבנתי את הטיעון הזה של "אם משהו שהמדינה עושה כופה על אנשים מסויימים וזה מפריע לך אז תנסה להשפיע מבפנים". אם היה ארגון שאחת מהמדיניות שלו הייתה לאנוס אנשים ג'ינג'ים, ההצעה הכנה והרצינית שלכם בשביל להתמודד עם הבעיה תהיה לנסות לחדור לארגון, להבחר לראשות הגירקטוריון ולהפסיק את המדיניות? נשמע לי כמו טיעון-לא-טיעון.
זה לא רק זה, הוא גם חושב שאם אתה לא מנסה להשפיע מבפנים אז אין לך זכות להתלונן והכפייה נעשית לגיטימית.

מעניין, איך מציגים משהו למכירה לא בפומבי? במקרה סבא שלי (שהוא עורך דין ונוטריון) קשור לאותו משפט שראית בערך הנ"ל, והוא סיפר לי שהמשפט הזה (כמו הרבה אחרים, ככה זה עובד) נסב סביב הטרמינולוגיה של מה כתוב בחוק, אך בפועל מטרת החוק היא לאסור מכירת חמץ. איפה הכפייה? לא לוקחים לך כל חודש כסף מהכיס שמגיע יותר מאוחר לחרדים ללא כל צידוק?
בכ"מ, הוכחתי מעבר לכל ספק שיש כפייה, היא פוגעת, ולכן אין לה שום לגיטימציה (בין אם פועלים נגדה ובין אם לא).

אתה מוזמן להיעזר בסבך ובכל משפחתך ולמצוא מקרים של אנשים שנתבעו והורשעו על מכירת חמץ.

כפייה בהחלט פוגעת, הכפייה פה היא כתוצאה מחוקי או החלטות של נבחרי הציבור. את כל זה אפשר לשנות והכלים פתוחים בפני כל אזרח.
גם כפייה של גיוס חובה, תשלומי מיסים, יום עבודה שמתחיל ב5-6 בבוקר (למה לא מ10?) היא כפייה קשה ופוגעת. לחלק מהדברים האלה יש לגיטימציה. חלק מאותה כפייה מגיעה מנורמות חברתיות (יום עבודה מתחיל בבוקר בדרך כלל).
יש דרך לטפל בכפייה שמפריעה לך או לי, להסית נגד כל החרדים כאילו הם מכריחים את הכנסת לתת להם כסף וכולם אוכלי חינם שלא עובדים זה שקר גס וזה מה שמפריע לי. הכללות כמו שהיו בתחילת השרשור זה גם משהו שמפריע לי (על כל קבוצה).

אם אתה בוחר להצטרף לחבורת הטרולים בעלי החסכים שיש פה בפורום, נראה לי שעדיף שאפסיק לבזבז את זמני להגיב לך. אין לי רצון להילחם בטחנות רוח.

איזה כיף לדבר על כפיה עם אנשים שאפילו לא מסוגלים להגדיר את המושג.

כופים עלי לשמוע את זה בכל נושא שני בפורום...

אתה מוזמן להיעזר בסבך ובכל משפחתך ולמצוא מקרים של אנשים שנתבעו והורשעו על מכירת חמץ.

כפייה בהחלט פוגעת, הכפייה פה היא כתוצאה מחוקי או החלטות של נבחרי הציבור. את כל זה אפשר לשנות והכלים פתוחים בפני כל אזרח.
גם כפייה של גיוס חובה, תשלומי מיסים, יום עבודה שמתחיל ב5-6 בבוקר (למה לא מ10?) היא כפייה קשה ופוגעת. לחלק מהדברים האלה יש לגיטימציה. חלק מאותה כפייה מגיעה מנורמות חברתיות (יום עבודה מתחיל בבוקר בדרך כלל).
יש דרך לטפל בכפייה שמפריעה לך או לי, להסית נגד כל החרדים כאילו הם מכריחים את הכנסת לתת להם כסף וכולם אוכלי חינם שלא עובדים זה שקר גס וזה מה שמפריע לי. הכללות כמו שהיו בתחילת השרשור זה גם משהו שמפריע לי (על כל קבוצה).

אם אתה בוחר להצטרף לחבורת הטרולים בעלי החסכים שיש פה בפורום, נראה לי שעדיף שאפסיק לבזבז את זמני להגיב לך. אין לי רצון להילחם בטחנות רוח.
מצטער אך זו כבר נהייתה מנטרה ואין לי שום עניין בדיון מעגלי עם אותן הטענות שוב ושוב. אתה מוזמן להמשיך לחזור על הטענות של "אם אתם לא משפיעים אין לכם זכות להתלונן" ועל השקרים שאני מכליל (אני עדיין מחכה לציטוט) או מסית. השבתי על כולן כבר מקודם, חוץ מזה שזה לא מכבד אותך. זזתי להפעיל כפייה על עצמי.

נערך לאחרונה:
Surgeon13 ביקש נתונים מקודם לגבי תקציב הדת, בבקשה.
אגב, למי שתהה מה כבר דיור מוזל לחרדים יכול לגרום (בלי קשר לדיון):
http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000724145
הנתונים שYNET מציגים שקריים!
ואיך שאתה מציג את הדברים באופן מסית זה ממש לא יפה!
כתבת מקודם שהמדינה משלמת לחרדים (לכל מי שהוא חרדי) דבר שהוא שקר וכזב!
מעולם המדינה לא שילמה ולא שקל אחד למישהו בגלל דתו.
הדבר היחידי שהמדינה כן משלמת עליו זה לאברכי כולל (זה שאתה חרדי זה לא אומר שאתה בכולל)
וזה מלגה של 700 ש"ח מעבר לזה אפילו שקל אחד הם לא מקבלים.

כל מה שאתה קורא עליו בתקשרות זה הסתה נטו נגד חרדים.

הנתונים שYNET מציגים שקריים!
ואיך שאתה מציג את הדברים באופן מסית זה ממש לא יפה!
כתבת מקודם שהמדינה משלמת לחרדים (לכל מי שהוא חרדי) דבר שהוא שקר וכזב!
מעולם המדינה לא שילמה ולא שקל אחד למישהו בגלל דתו.
הדבר היחידי שהמדינה כן משלמת עליו זה לאברכי כולל (זה שאתה חרדי זה לא אומר שאתה בכולל)
וזה מלכה של 700 ש"ח מעבר לזה אפילו שקל אחד הם לא מקבלים.

כל מה שאתה קורא עליו בתקשרות זה הסתה נטו נגד חרדים.
נכון, זה שקרים! התקשורת השמאלנית היא שקרנית! עדיף לסמוך על זר שפגשתי בפורום באינטרנט שיספר לי את האמת, טיפש שכמותי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית