הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ הרכב של אבות המזון באוכל

theidan

משתמש קבוע
1,629
31
נק' מוניטין:
758
1,629
31
כמות של פחמימות חלבונים ושומנים באוכל

לפני כמה ימים שמתי קצת צנוברים באוכל וסתם מתוך סקרנות הסתכלתי על הערכים התזונתיים שלהם וגיליתי שמתוך 100 גרם אוכל יש שם משהו כמו 30 גרם פחמימות 40 גרם חלבון ו50 גרם שומנים או משהו אחר בסגנון. העניין הוא שזה בפירוש עבר את ה100 גרם. איך זה הגיוני?😳

נערך לאחרונה:
לפני כמה ימים שמתי קצת צנוברים באוכל וסתם מתוך סקרנות הסתכלתי על הערכים התזונתיים שלהם וגיליתי שמתוך 100 גרם אוכל יש שם משהו כמו 30 גרם פחמימות 40 גרם חלבון ו50 גרם שומנים או משהו אחר בסגנון. העניין הוא שזה בפירוש עבר את ה100 גרם. איך זה הגיוני?😳

אתה מחשב כל גרם כמשקל, במקום לחשב את הערך הקלורי
כל גרם חלבון ופחמימה שווה ערך לכ-4 קל' וגרם שומן שווה ערך ל-9 קל'
מהחישוב הזה אפשר להבין שב-100 גר צנוברים יש 810 קלוריות (מה שנראה לי יותר מידי והתבלבלת בכיתוב )

בקיצור מקווה שהבנת למה יש לי בעיה בלהסביר..

• פותח/ת השרשור
אתה מחשב כל גרם כמשקל, במקום לחשב את הערך הקלורי
כל גרם חלבון ופחמימה שווה ערך לכ-4 קל' וגרם שומן שווה ערך ל-9 קל'
מהחישוב הזה אפשר להבין שב-100 גר צנוברים יש 810 קלוריות (מה שנראה לי יותר מידי והתבלבלת בכיתוב )

בקיצור מקווה שהבנת למה יש לי בעיה בלהסביר..

עזוב כמה קלוריות זה כל דבר (וכן אני לא זוכר בדיוק, אבל היה שם איזה 700 קלוריות ל100 גרם). לפי הגיון, אם יש משהו ששוקל 100 גרם אז סכום המרכיבים שלו לחוד צריך להיות שווה 100 גרם. לא רק שסכום המרכיבים הוא לא 100 גרם, הוא היה משמעותית יותר גבוהה.
משהו פה לא מסתדר לי, ומה שנשמע לי הכי הגיוני זה שטעו בכיתוב.

שלח להם את התוית עם המספרים האלה ותתלונן על הטעית הציבור. עם קצת מזל תקבל כמה חבילות חינם.

אני מכיר מישהו שמצא איזה משקה שעל הבקבוק שלו היה כתוב 500 ס"ל (שהם 5 ליטר) במקום 500 מ"ל (חצי ליטר) וקיבל ארגז חינם.

הפחמימה והחלבון נשמע מצוץ מהאצבע. אין סיכוי בעולם שב 100 גרם צנוברים יש 40 גרם חלבון.

• פותח/ת השרשור
קיצר זה סתם היה טעות כיתוב.

אבל בכל מיקרה, אני שואל אם באופן עקרוני יכול להיות שהסכום של פחמימות חלבונים ושומנים ל100 גרם יעבור את ה100 גרם?

קיצר זה סתם היה טעות כיתוב.

אבל בכל מיקרה, אני שואל אם באופן עקרוני יכול להיות שהסכום של פחמימות חלבונים ושומנים ל100 גרם יעבור את ה100 גרם?
אתה רציני? זה כמו שתשאל אם יכול להיות שבשקל שהרכבת מכל מיני מטבעות יש יותר ממאה אגורות.

• פותח/ת השרשור
אתה רציני? זה כמו שתשאל אם יכול להיות שבשקל שהרכבת מכל מיני מטבעות יש יותר ממאה אגורות.

אני לא יודע אז אני שואל. כמו שסכום המסות של הנוקלאונים גדול ממסת האטום, אולי גם פה יש משהו דומה.

שם המאכל כמות ערך תזונתי הסר הכל
צנוברים100 גרם 645 קלוריותהסר

סה"כ קלוריות: 645 קלוריות סה"כ חלבון: 11.6 גרם סה"כ שומן: 61 גרם סה"כ פחמימות: 14.6 גרם סה"כ כולסטרול: 0 מ"ג סה"כ סיבים תזונתיים: 2 גרם

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית