הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

מידע המלצה על אומנות לחימה

fatless63

משתמש מתחיל
201
0
נק' מוניטין:
108
201
0
מחפש להשתלב באומנות לחימה ואשמח לגבי המלצות (בעיקר באיזור פתח תקווה והסביבה).
נקודות חשובות:
1. מאמן עם סבלנות למתחילים.
2. אומנות לחימה קשה ולא רכה ועדינה.
3. אומנות פרקטית ולא תיאטרלית מידי.
4. ערכתי. אומנות שחלק בולט בה הוא השפעה על ה"אני", על "הביטחון העצמי" והשפעה על תחומים אחרים בחיים.

אשמח לקבל עצות ועזרה.

תודה

נערך לאחרונה:
אהבתי את הכוריאגרפיה, רק חבל שהדברים האלה לא נבדקו במצבי לחימה אמיתיים, אני אשמח אם תמצא לי קרב של אותו מדריך קרב מגע נגד לוחם MMA מנוסה. ואהבתי את איך שאתה מתחמק מהשאלה שלי שוב ושוב, נותר לי רק להסיק שאין לך (ולמדריכים שלך) שמץ של מושג בלחימת קרקע.
אתה חושב שבGJJ לא משתמשים בצבא?

http://www.military.com/entertainment/offbeat/marines-grapple-with-jiu-jitsu-in-deployed-dojo
ושוב אתה מכניס לי מילים לפה, לא אמרתי שלא משלבים עוד שיטות לחימה בצבא.

חח אחי באמת לא מבין אותך.
שמע אני לא הייתי תקופה ארוכה בק"מ כי הפסקתי מסיבות כאלו
ואחרות שאני לא אפרט אותם כאן שלא קשורות למועדון אבל שכן אני הייתי שם עברתי שם
אימוני קרקע.
ואני לא סתם אגיד לך שהיו אימוני קרקע ושהמאמנים שם כן מנוסים, כי הם כן.
לתרגם לך שמות של התרגלי קרקע שעברנו שם אני לא אגיד לך כי אני לא יודע תשמות שלהם.
אם אתה חושב שאני סתם אומר שכן עוברים שם אימוני קרקע, מה אני אגיד לך.. בעיה שלך.
אין לי מה להוסיף חוץ מזה.

זה סתמי לדעתי לקבוע על שיטת לחימה שהיא לא מועילה כל עוד אתה לא מנסה אותה על הבשר
שלך.

לך תנסה תהיה מספר אימונים ואז תקבע, ככה על פי סרטונים ואולי דברים ששמעת. זה לא הדבר הנכון.

ואגב, שחכת את רן נקש?

נערך לאחרונה:
אני לא ביקשתי שמות תרגילים ממך, כל מה שביקשתי זה שתסביר לי איך לברוח מfull mount:

pos_full-mount-postured-up.jpg

כאשר אתה נמצא למטה. זה הדבר הראשון שאמורים ללמד אותך בלחימת קרקע, אז תסביר לי בבקשה, לא ביקשתי שמות של תרגילים, סה"כ ביקשתי הסבר כדי שאני אראה שאתה יודע על מה אתה מדבר. וזה לא נכון שצריך להתנסות באומנות לחימה כדי לקבוע אם היא יעילה, מספיק לראות קרבות שבהם משווים בין אומניות לחימה. משום מה לא יצא לי לראות את רועי אלחנניאן עומד מול לוחם MMA מנוסה.

אני מאמין לך שמלמדים שם לחימת קרקע, אני רק בספק גדול שמה שהם מלמדים באמת עובד במצב ריאלי. ואני לא מבין מה הקשר לרן נקש הזה, הוא לא התחרה באף תחרות MMA.

נערך לאחרונה:
אני לא ביקשתי שמות תרגילים ממך, כל מה שביקשתי זה שתסביר לי איך לברוח מfull mount:

pos_full-mount-postured-up.jpg

כאשר אתה נמצא למטה. זה הדבר הראשון שאמורים ללמד אותך בלחימת קרקע, אז תסביר לי בבקשה, לא ביקשתי שמות של תרגילים, סה"כ ביקשתי הסבר כדי שאני אראה שאתה יודע על מה אתה מדבר. וזה לא נכון שצריך להתנסות באומנות לחימה כדי לקבוע אם היא יעילה, מספיק לראות קרבות שבהם משווים בין אומניות לחימה. משום מה לא יצא לי לראות את רועי אלחנניאן עומד מול לוחם MMA מנוסה.

אני מאמין לך שמלמדים שם לחימת קרקע, אני רק בספק גדול שמה שהם מלמדים באמת עובד במצב ריאלי. ואני לא מבין מה הקשר לרן נקש הזה, הוא לא התחרה באף תחרות MMA.

פעם עשיתי קמ"י (קרב מגן ישראלי) ולהשתחרר מ full mount זה אחד הדברים הבסיסיים שלמדנו, זה גם מאד מאד קל בסך הכל תנועת דחיפה של האגן כלפיי מעלה וקצת ממש קצת הפעלת כוח בזרועות ואתה בחוץ... אתה לא יכול להשוות קרב מגע ל MMA או BJJ בתוך זירה כי בזירה יש חוקים, בקרב מגע או בקמי אין חוקים והמון מהכללים המרכזיים בקרב מגע זה להשתחרר בכל מצב ובכל מחיר, בסירטון ששמת הוא יכל להכניס לו אצבעות לעיניים או מכה לאשכים ובזה לסיים את הסיפור, ברחוב זה היה עובד אבל בזירה אסור
אין לך מושג כמה תרגילים יש שמתבססים על נקודות תורפה כמו האשכים/עיניים...

אבל אתם מפספסים את הנקודה העיקרית שלא משנה ממש איזה אומנות לחימה אתה תלמד כל עוד אתה תהיה ברמה גבוהה ליריב שלך (שככל הנראה יהיה חסר ניסיון, כי לערס או שניים שיתקפו אותך לא יהיה ניסיון בשום אומנות לחימה וזה מובטח) לא יהיה שום סיכוי בין אם זה MMA או קרב מגע או ג'ודו
אומנות לחימה לא מי יודע מה אפקטיבית אם אתה לא ברמה גבוהה אבל אם אתה משקיע ומצליח ואתה כן ברמה גבוהה הכל יעבוד לך
אז מיותר לעשות השוואות מיותרות בין BJJ לקרב מגע, בייחוד שזה בזירה

מאיפה אתה יודע שאם תכניס למישהו אצבעות לעיניים או מכה לאשכים זה יסיים את הסיפור, ניסית את זה פעם? מה אם תפספס?

אתה בכיוון הנכון לגבי הפול מאונט רק שפספסת כמה פרטים חשובים, אם תרים את האגן ותפעיל כוח אתה לא בהכרח תצליח לברוח במיוחד אם היריב שוקל הרבה, ובמידה ולא תצליח אז יוצא שסתם בזבזת אנרגיה. הבריחה שמלמדים בJJ גם מערבת תנועה של האגן, רק ששם תופסים את אחת הידיים של היריב (כדי שהוא לא יוכל להישען עליה) וסוגרים על הרגל באותו הצד ורק אז מרימים את האגן ומתגלגלים לצד שסגרת אצל היריב.

זה ברור שכל אומנות לחימה אפקטיבית אם אתה ברמה גבוהה, מה שאני אומר זה שמספיק ידע ותרגול די בסיסי בGJJ/BJJ כדי לשבור לאותו ערס את היד או לחנוק אותו עד אבדן הכרה, אני בספק אם זה נכון לגבי אומניות לחימה שמתמקדות בstriking (וגם קרב מגע אלא אם אתה מוכן להילחם כמו נקבה).

מאיפה אתה יודע שאם תכניס למישהו אצבעות לעיניים או מכה לאשכים זה יסיים את הסיפור, ניסית את זה פעם? מה אם תפספס?

אתה בכיוון הנכון לגבי הפול מאונט רק שפספסת כמה פרטים חשובים, אם תרים את האגן ותפעיל כוח אתה לא בהכרח תצליח לברוח במיוחד אם היריב שוקל הרבה, ובמידה ולא תצליח אז יוצא שסתם בזבזת אנרגיה. הבריחה שמלמדים בJJ גם מערבת תנועה של האגן, רק ששם תופסים את אחת הידיים של היריב (כדי שהוא לא יוכל להישען עליה) וסוגרים על הרגל באותו הצד ורק אז מרימים את האגן ומתגלגלים לצד שסגרת אצל היריב.

זה ברור שכל אומנות לחימה אפקטיבית אם אתה ברמה גבוהה, מה שאני אומר זה שמספיק ידע ותרגול די בסיסי בGJJ/BJJ כדי לשבור לאותו ערס את היד או לחנוק אותו עד אבדן הכרה, אני בספק אם זה נכון לגבי אומניות לחימה שמתמקדות בstriking (וגם קרב מגע אלא אם אתה מוכן להילחם כמו נקבה).

כן ידעתי שאני לא מדייק בשיחרור התאמנתי בזה די מזמן....
האמת כן ניסיתי את זה פעם הרווחתי מזה גם 200 שקל אבל זה סיפור אחר

לידיעתך קמ"י זה מורכב מקרב מגע+איגרוף תאילנדי+ג'ודו+נינג'יצו + אייקידו
שילוב של כמה אשכולות
תחשוב שאתה משחק כדורגל ופוגע לך כדור בביצים (לכל אחד שמשחק מספיק זמן בשכונה זה קרה לפחות פעם אחת)הדבר הראשון שקורה זה שאתה מתקפל והכאב נהפך לחזק יותר מרגע לרגע כי האנדרנלין יורד, אז תחשוב שהמאסטר קרב מגע הזה היה מביא לבחור בעיטה אחת עם טכניקה נכונה ומספיק כוח והאשכים שלו נהפכות לוואסאבי ( מקצוען ברמה שלו לא יפספס מכה לאשכים תאמין לי וגם להכניס אצבעות ממצב של חניקה אחורית זה מאד מאד קל אבל לא קביל בתחרויות)

כן ידעתי שאני לא מדייק בשיחרור התאמנתי בזה די מזמן....
האמת כן ניסיתי את זה פעם הרווחתי מזה גם 200 שקל אבל זה סיפור אחר

לידיעתך קמ"י זה מורכב מקרב מגע+איגרוף תאילנדי+ג'ודו+נינג'יצו + אייקידו
שילוב של כמה אשכולות
תחשוב שאתה משחק כדורגל ופוגע לך כדור בביצים (לכל אחד שמשחק מספיק זמן בשכונה זה קרה לפחות פעם אחת)הדבר הראשון שקורה זה שאתה מתקפל והכאב נהפך לחזק יותר מרגע לרגע כי האנדרנלין יורד, אז תחשוב שהמאסטר קרב מגע הזה היה מביא לבחור בעיטה אחת עם טכניקה נכונה ומספיק כוח והאשכים שלו נהפכות לוואסאבי ( מקצוען ברמה שלו לא יפספס מכה לאשכים תאמין לי וגם להכניס אצבעות ממצב של חניקה אחורית זה מאד מאד קל אבל לא קביל בתחרויות)
מה אם הוא שיכור והוא לא מרגיש את המכות? ואני אישית לא אעשה דבר כזה לאף אחד אלא אם זה עניין של חיים ומוות.

אין לי בעיה עם קרב מגן, מההתנסות הקצרה שהייתה לי איתו זה היה בסדר יחסית, רק שלא לימדו אותנו שום דבר על הקרקע. משיחה עם המדריך יצא לי להבין שקרב מגן דומה לקרב מגע רק שאין שם את כל החרטא שלא באמת עובד, וזה באמת נשמע לא רע.

אני אנסה ליצור איתו קשר ולברר לגבי הלחימה על הקרקע סתם בשביל לדעת. אבל בסה"כ בינתיים אני לא ראיתי שום יתרון פרקטי לקמ"י (ולקרב מגע במיוחד) על MMA. זה שבזירה יש חוקים לא אומר שאתה תילחם לפי החוקים מחוץ לזירה, ואני לא קונה את זה שמי שיודע קמ"י או קרב מגע יכול לנצח קרב מול מספר יריבים אלא אם תראה לי מקרה שקרה במציאות ולא סרטוני כוריאוגרפיה.

הוא צודק האמת.
ברחוב BJJ, אפילו מול רק יריב אחד הרבה פחות יעיל ממה שהוא נראה בUFC. ברחוב אתה עושה בריחים על אצבעות\מכניס אצבע לעיניים\מכה לביצים וסוגר סיפור.

או, התחילה ליצנות אומנויות הלחימה להגיח... כן כן קרב מגע זה הכי יעיל, צה"ל הכי חזק בעולם ובארץ ישראל הכי טוב לגור. ברור.
חבל שהם לא באמת מתמקצעים בלחימה, בטח ובטח שלא בקרקע.
לא זוכר איך לצאת ממאונט כי התאמנת בזה מזמן... תעשה לי טובה. מילא לא היית זוכר איך לנעול את בריח היד על יריב שהזדקף כשהוא היה במשולש שלך וכשעברת לבריח הוא קרס לצד. אז, הייתי מחליק לך את זה.
אבל כל לוחם BJJ ידע לצאת ממאונט (כמו שצריך, עם כל האופציות, לא רק הופה אלא גם אלבוו אסקייפ וחבריו) גם בגיל 60 אחרי שהוא לא התאמן 30 שנה.
אני לא טוען שכולם שרלטנים, אבל אתם חייבים להבין שהתחום הזה מלא בשרלטני לחימה בדיוק כמו שחדרי כושר מלאים בשרלטני שרירים.
אין לי ממש כוח להכנס לזה כי כל אחד שרואה את המאמן החיה שלו מרביץ לבחור שהוא מדגים עליו חושב שהוא סופרמן, אבל, קחו בחשבון:
אחת הסיבות להקמת הUFC והMMA ככלל הייתה "לבדוק" איזו אומנות לחימה עדיפה. בתכלס. בקרב רחוב. אז לא, לא באו לאנשים הביתה והפתיעו אותם, אלא קראו להם לזירה שכמעט ולא מכילה חוקים (אז, היה אסור רק אצבעות לעיניים, נשיכות, מכות לביצים וכמעט זהו). בלי קטגוריות משקל. והם נלחמו. מכאן, אשאיר אתכם עם שם אחד שאם זה באמת מעניין אתכם סביר להניח שתבדקו מה הוא עשה. Royce Gracie.

ושאף אחד לא יספר לי סיפורים, כל לוחם שמתאמן בBJJ יותר מחודש, לא יתקשה לשים את המתאגרף הכי טוב וכבד שיש על הגב, לגרום לו להראות כמו סיסי ולחנוק אותו.
אה, רגע, זה קרה ממש לא מזמן. אבל עם לוחם דווקא מאוד טוב בBJJ. חפשו את הקרב של רנדי קוטור נגד ג'יימס טוני.

אוי, זה היה מביך

נערך לאחרונה:
יש גם את סרטי Gracie Jiu Jitsu In Action, שזה פחות או יותר הסיפור של חמש הUFC הראשונות עם עוד דוגמאות מול אומניות לחימה שונות.

מה אם הוא שיכור והוא לא מרגיש את המכות? ואני אישית לא אעשה דבר כזה לאף אחד אלא אם זה עניין של חיים ומוות.

אין לי בעיה עם קרב מגן, מההתנסות הקצרה שהייתה לי איתו זה היה בסדר יחסית, רק שלא לימדו אותנו שום דבר על הקרקע. משיחה עם המדריך יצא לי להבין שקרב מגן דומה לקרב מגע רק שאין שם את כל החרטא שלא באמת עובד, וזה באמת נשמע לא רע.

אני אנסה ליצור איתו קשר ולברר לגבי הלחימה על הקרקע סתם בשביל לדעת. אבל בסה"כ בינתיים אני לא ראיתי שום יתרון פרקטי לקמ"י (ולקרב מגע במיוחד) על MMA. זה שבזירה יש חוקים לא אומר שאתה תילחם לפי החוקים מחוץ לזירה, ואני לא קונה את זה שמי שיודע קמ"י או קרב מגע יכול לנצח קרב מול מספר יריבים אלא אם תראה לי מקרה שקרה במציאות ולא סרטוני כוריאוגרפיה.

מה אם הוא הולך עם מגן ביצים? זה סתם השערות, ותאמין לי אצבע לעין בעוצמה מספיק חזקה והוא ירגיש את זה גם על אקסטזי...
תראה אני אגיד לך דוגרי קרבות קרקע זה די שולי בקמ"י אני מודה ואני אגיד לך גם למה
מלמדים אותך איך לא להגיע לקרקע מההתחלה המדריכים שלנו בעצמם אמרו שאם אתה בקרב עם מישהו שיודע MMA מספיק טוב ואתה נופל לקרקע הקרב בשבילינו נגמר ואין וויכוח.
אבל אנחנו מתרגלים המון איך לא להגיע למצב הזה מלכתחילה.
זה גם מאד תלוי בלוחם אתה לא יכול להגיד לי עכשיו שכל לוחם של MMA ינצח בזירה כל לוחם של קמי יש ויש כמו בכל דבר, בדיוק כמו שיש וויטליפטרים יותר חזקים מפאוורליפטרים וההפך, זה תלוי בבן אדם.
אל תחשוב לרגע שאני מזלזל ב BJJ או ב MMA ממש לו אני פשוט מציג לך פה את הצד של הקמי שהרבה נוטים לזלזל בו כי הוא פחות פופולארי.
ולסיכום MMA נועד בעיקר לזירה, וקמי נועד לרחוב אין פה מה יותר טוב, כל אחד והייעוד שלו...
אני לא מזלזל בשום לוחם שיודע אומנות לחימה כי כל אומנות לחימה בהשוואה למי שלא מתאמן היא פרקטית

מה אם הוא הולך עם מגן ביצים? זה סתם השערות, ותאמין לי אצבע לעין בעוצמה מספיק חזקה והוא ירגיש את זה גם על אקסטזי...
תראה אני אגיד לך דוגרי קרבות קרקע זה די שולי בקמ"י אני מודה ואני אגיד לך גם למה
מלמדים אותך איך לא להגיע לקרקע מההתחלה המדריכים שלנו בעצמם אמרו שאם אתה בקרב עם מישהו שיודע MMA מספיק טוב ואתה נופל לקרקע הקרב בשבילינו נגמר ואין וויכוח.
אבל אנחנו מתרגלים המון איך לא להגיע למצב הזה מלכתחילה.
זה גם מאד תלוי בלוחם אתה לא יכול להגיד לי עכשיו שכל לוחם של MMA ינצח בזירה כל לוחם של קמי יש ויש כמו בכל דבר, בדיוק כמו שיש וויטליפטרים יותר חזקים מפאוורליפטרים וההפך, זה תלוי בבן אדם.
אל תחשוב לרגע שאני מזלזל ב BJJ או ב MMA ממש לו אני פשוט מציג לך פה את הצד של הקמי שהרבה נוטים לזלזל בו כי הוא פחות פופולארי.
ולסיכום MMA נועד בעיקר לזירה, וקמי נועד לרחוב אין פה מה יותר טוב, כל אחד והייעוד שלו...
אני לא מזלזל בשום לוחם שיודע אומנות לחימה כי כל אומנות לחימה בהשוואה למי שלא מתאמן היא פרקטית
אתה סתם קונה את התירוצים הזולים האלה
MMA = קרב רחוב פחות גורם ההפתעה פחות האופציות ה"רצחניות" שכנראה שגם ככה לא תשתמש בהן ברחוב (אני בספק אם באמת תנקב למישהו את העיניים, בהנחה שזה לא מחבל שמנסה לחטוף אותך).
קשקושי ה"MMA זה זירה ולא רחוב, אנחנו לומדים דברים לרחוב" הם פשוט פתטיים. מה אתה חושב, שלוחם MMA בקרב על החיים שלו כשמחבל מנסה לחטוף אותו לא יהיה מוכן לנקב לו את העיניים?
מה זה הקשקוש הזה?

כל הרעיון של BJJ מסתמך על העובדה הבאה: מי שיודע להלחם בקרקע, יכול בקלות להכניע יריב שלא למד להלחם שם, גם בהפרשי משקלים ענקיים. אני יכול להגיד לך שאני אחרי 3 חודשי אימון בלבד, במשקל 67 הכנעתי דיי בקלות בחור רוסי גדול מאוד (טיפה שמנמן) שהגיע לנסות, שהוא שוקל כמעט 100.

במקרה שהיינו נלחמים בעמידה, בהנחה שאני לא מתאגרף ברמה ממש-ממש-ממש גבוהה, לא היה לי סיכוי מולו. גם אם הייתי ממש טוב, והייתי פוגע בו, אגרוף אחד שלו כנראה היה מפיל אותי. הוא היה נופל כנראה רק אחרי איזה 10 שלי, אם בכלל.

כל הרעיון באומנות לחימה הוא לתת לך יתרון טכני ולא פיזי.
מצחיק שאתם מתאמנים באומנות לחימה ומלמדים אתכם לא להגיע למקום היחיד שבו בן אדם צנום שהתאמן חודשיים-שלושה יכול להביס הרי אדם. היתרון הטכני שתשיג בעמידה על פני מישהו ששוקל ~30 קילו יותר ממך (וזה תסריט לא מופרך ברחוב), לא מבטיח לך, ואפילו לא קרוב ללהבטיח לך עליונות. אבל היתרון הטכני שתשיג על אותו בחור בקרקע, במידה ואתה מצליח להגיע לשם - יקנה לך עליונות מובטחת. ורויס גרייסי (ולמעשה גרייסים רבים אחרים) היה מוכן להכנס לזירה כנגד לוחמים גדולים ממנו בהרבה, שהם גם מתאגרפי \ מתאבקי עילית ולהלחם בהם. ונחש מה? הוא גם ניצח.

😵‍💫🥊

לא כל מכה תנקב את העיניים אתה יודע, אפשר גם להכאיב לו...
ויש לך פנצ'ר עם עבודת קרקע כשיש יותר מתוקף אחד,
נניח שלושה אנשים תוקפים אותך אתה מפיל אחד מהם לריצפה השניים האחרים מסיימים איתך סיפור
אבל בעמידה אתה יכול להלחם בנסיגה ב 3 תוקפים כמו המתאגרף הזה

דרך אגב אפילו שהייתי בקמ"י אני מעדיף איגרוף קלאסי על קמ"י ו MMA לדעתי הכי יעיל

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
לא כל מכה תנקב את העיניים אתה יודע, אפשר גם להכאיב לו...
ויש לך פנצ'ר עם עבודת קרקע כשיש יותר מתוקף אחד,
נניח שלושה אנשים תוקפים אותך אתה מפיל אחד מהם לריצפה השניים האחרים מסיימים איתך סיפור
אבל בעמידה אתה יכול להלחם בנסיגה ב 3 תוקפים כמו המתאגרף הזה
http://www.youtube.com/watch?v=6iDlzL7zrNU

דרך אגב אפילו שהייתי בקמ"י אני מעדיף איגרוף קלאסי על קמ"י ו MMA לדעתי הכי יעיל
כן ואם יבואו 31 אנשים שמתוכם 17 הם לוחמי MMA, תשעה אחרים חמושים בסכין ועוד 5 מחזיקים אלה ביד? מה אז?
שמע, לתסריטים האלה אין סוף.
אי אפשר באמת ללמד אותך להתמקצע בקרב שבו אתה לבד נגד 3 אנשים, חוץ מלהגיד לך לברוח, כי הסיטואציות אינסופיות.
אתה רוצה להתמקצע בקרבות? לרכוש יכולת שתקנה לך יתרון חד משמעי ועליונות מובטחת על כל בן אדם בעולם שאין לו רקע? תלמד BJJ.
חוץ מזה, שלמקרה שאתה דואג - בBJJ יש עבודה על הטלות וברוב המועדונים גם עובדים על עמידה.
גם קרב BJJ, בתחרויות, מתחיל בעמידה - ולכן, אל תחשוב בטעות שלוחמי BJJ הם "עירומים" כאשר הם עומדים, כן?

ואם אתה באמת רוצה להשיג יכולת טובה בלהגן על עצמך כאשר 3 אנשים מתקיפים אותך, אז סקוואטים כבדים ואימוני ספרינטים באיצטדיון כנראה יהיו הדבר הכי יעיל בשבילך 😆

זה מגוחך פשוט מה שאמרת.
שיכור/מחבל/שודד/סתם בריון שמטנפל עליך, מה זה משנה? הוא תוקף אותך? תרסק אותו.
דבר ראשון שתרצה זה לנטרל את הבן אדם שהתעמת איתך לא משנה מה ולעוף משם. לא צריך לסיים
את כל הסיפור, מספיק לך גריפה של העיניים/בעיטה לביצים/גא'ב או קרוס לפרצוף של הבן אדם
והוא למספר שניות בהלם ואתה מתחפף משם כמה שיותר מהר ומזעיק משטרה אם צריך שימשיכו לטפל בבחור.

ואם הוא שיכור ולא מרגיש את המכה? אז אולי הוא לא ירגיש את המכה (בספק) אבל הוא יתרסק על הקרקע
כמו סמרטוט סחוט במים.

ומה אם תפספס? אותו דבר יכול לשאול כל אומן לחימה או איגרוף.

בלי שום קשר אליך... פתאום אתה רואה קרש עץ לידך תדפוק לו את זה בראש
ובעיטה לביצים או קרוס ותעוף מהסיטואציה. אחרי הכל אתה נתקף ואתה רוצה לצאת מזה בחיים
אפילו אם זה "בצורה מלוכלכת".

לא צריך להתמהמה יותר מידי ולעשות לו תנועות של קונג פו ושל החרגול אנערף מה.
הכנסת לו נוק והוא בהלם למספר שניות- נצל את זה ועוף מהמקום.

ופותח האשכול רק רצה המלצה, תראו לאן הגענו.

ואם אתה באמת רוצה להשיג יכולת טובה בלהגן על עצמך כאשר 3 אנשים מתקיפים אותך, אז סקוואטים כבדים ואימוני ספרינטים באיצטדיון כנראה יהיו הדבר הכי יעיל בשבילך 😆
חחחח 👑

ואגב ציטוט של חבר שלי:
להשוות בין אומנויות אחרות לאומנויות אחרות זה לא חכם זה כמו להשוות בין כוס לסכין. דבר שני, אם מדברים על זירה ולהשוות בין איש בעמידה ואיש קרקע זה גם לא חכם, אי אפשר לדעת כי יש כול כך הרבה משתנים.
אם מדברים על רחוב, יש לך שני מצבים מצב של איש אחד נגד אחד מצב שני איש אחד נגד כמה ולהיות בקרקע מתי שאתה נגד כמה אנשים -אתה נמצא במצב נחות ומסוכן. בכל מקרה אל תשכחו לחייך כי מה נשאר לבנדם אם לא הצחוק האחרון?

נערך לאחרונה:
כשאתה נלחם מול מספר אנשים אתה נמצא במצב נחות בכל מקרה, הדבר הנכון לעשות במצב הזה הוא לברוח, אין אומנות לחימה שתכין אותך לקרב אמיתי מול יותר מיריב אחד, ומי שאומר לך שהוא יכול משקר. והחלק שאמרת שלהשוות בין אומניות לחימה זה לא חכם זה בין הדברים המפגרים ששמעתי, הUFC התחיל בזכות זה שRorion Gracie רצה לעשות את ההשוואה הזאת כדי להוכיח לעולם את יעילות הג'יו ג'יטסו שאביו המציא.

נערך לאחרונה:
הייתי בסה"כ ב3 אומנויות לחימה: ג'ודו, קארטה וMMA (שזה משולב עם "התגוננות רחוב" - משהו בסגנון של קרב מגע).

הMMA עם התגוננות רחוב זה הכי פרקטי וגם מאוד מהנה.
יש בזה גם עבודת איגרוף, בעיטות, חביקות וחניקות, בריחים ונעילות, עבודת קרקע, נשק (בהתחלה רק התגוננות מנשק, בשלב מאוחר זה גם יותר) ועוד.
חלק גדול מאוד (עם לא הכל) מהשיטה נלקח מאומנויות לחימה אחרות.

הג'ודו פחות פרקטי, אבל עדיין מאוד כיף.
למישהו שהיה במשהו מאוד פורה, כמו MMA, זה יכול להיות קצת "סגור" מידי.

קארטה זה בכלל שטויות, די משעמם ומאוד מאוד טקסי.
אין לי מושג מה עשיתי שם שנתיים...

כרגע אני נמצא רק בMMA, אם הייתי יכול, הייתי חוזר לג'ודו. אבל אין לי זמן לזה.

כשאתה נלחם מול מספר אנשים אתה נמצא במצב נחות בכל מקרה, הדבר הנכון לעשות במצב הזה הוא לברוח, אין אומנות לחימה שתכין אותך לקרב אמיתי מול יותר מיריב אחד, ומי שאומר לך שהוא יכול משקר. והחלק שאמרת שלהשוות בין אומניות לחימה זה לא חכם זה בין הדברים המפגרים ששמעתי, הUFC התחיל בזכות זה שRorion Gracie רצה לעשות את ההשוואה הזאת כדי להוכיח לעולם את יעילות הג'יו ג'יטסו שאביו המציא.

1.תמיד טוב לברוח אבל לפעמים אתה לא יכול לברוח וצריך להיתמודד ותמיד טוב לאיתמן למצבים שיכולים להיות לך.
2.תבבין שוב אתה לא יכול להשוות בין אומניות לחימה כי אומניות לחימה זה כמו ארגז כלים וכול כלי נותן לך משו אחר זה כמו פטיש ומברג לך תשווה בינייהם ותגיד לי מה התשובה.
3.אתה באמת קובע את החיים שלך מתחרות אחד וכמות קטנה של אנשים בוא אני יביא לך את מייסד קיושין שהיה נלחם עם בערך 10 אנשים בבת אחד אם לא יותר כדי לבדוק את יכולותו וכדי לבדוק את כוחו היה נלחם בלי כלום עם שורים וניצח את כולם לך תשווה בנייהם, אתה לא יכול להשוות ואתה לא יכול להגיד מי ינצח
תבין וזהו.

נערך לאחרונה:
1.תמיד טוב לברוח אבל לפעמים אתה לא יכול לברוח וצריך להיתמודד ותמיד טוב לאיתמן למצבים שיכולים להיות לך.
2.תבבין שוב אתה לא יכול להשוות בין אומניות לחימה כי אומניות לחימה זה כמו ארגז כלים וכול כלי נותן לך משו אחר זה כמו פטיש ומברג לך תשווה בינייהם ותגיד לי מה התשובה.
3.אתה באמת קובע את החיים שלך מתחרות אחד וכמות קטנה של אנשים בוא אני יביא לך את מייסד קיושין שהיה נלחם עם יותר מי 20 אנשים בבת אחד כדי לבדוק את יכולותו וכדי לבדוק את כוחו היה נלחם בלי כלום עם שורים וניצח את כולם לך תשווה בנייהם, אתה לא יכול להשוות ואתה לא יכול להגיד מי ינצח
תבין וזהו.
אני לא אוהב את השרלטנות הזאת. כל המאסטרים האלה קיבלו ומקבלים עד היום הזדמנות שווה להוכיח שהם שווים משהו ולהגיע לזירת MMA.
משפחת גרייסי הוכיחה את מה שהיא הייתה צריכה להוכיח. מה שהרבה אנשים לא אוהבים לשמוע זה שהם גם היו הולכים למכוני אומנויות לחימה וקוראים תיגר על המאסטרים שלהם, בצורה אפילו דיי ברברית.
ונחש מי ניצח, כמו תמיד?

יש הזדמנות שווה אפילו ברגע זה לכל המאסטרים שטוענים שהם יכולים להרוג בן אדם בכוח הצ'י או במכת אש הדרקון. ומשום מה, לא ראיתי אף אחד מהם קופץ על המציאה, שלא לדבר על להוכיח שהוא אכן שווה את זה.

בתוך עולם העובדות, מבחן התוצאה קבע וממשיך לקבוע עד היום שהBJJ הכי אפקטיבי, כאשר לא מדובר בלוחמי MMA שיודעים "הכל" ברמה מאוד גבוהה (כלומר, יכול להיות, וזה קורה לא מעט, שלדוגמה לוחמי BJJ מפסידים בזירה למתאבקים טובים שהם לא מצליחים לשים על הגב, ולמעשה המתאבקים מצליחים לנצח אותם בסטרייקינג).

;ssagsz

אני לא אוהב את השרלטנות הזאת. כל המאסטרים האלה קיבלו ומקבלים עד היום הזדמנות שווה להוכיח שהם שווים משהו ולהגיע לזירת MMA.
משפחת גרייסי הוכיחה את מה שהיא הייתה צריכה להוכיח. מה שהרבה אנשים לא אוהבים לשמוע זה שהם גם היו הולכים למכוני אומנויות לחימה וקוראים תיגר על המאסטרים שלהם, בצורה אפילו דיי ברברית.
ונחש מי ניצח, כמו תמיד?

יש הזדמנות שווה אפילו ברגע זה לכל המאסטרים שטוענים שהם יכולים להרוג בן אדם בכוח הצ'י או במכת אש הדרקון. ומשום מה, לא ראיתי אף אחד מהם קופץ על המציאה, שלא לדבר על להוכיח שהוא אכן שווה את זה.

בתוך עולם העובדות, מבחן התוצאה קבע וממשיך לקבוע עד היום שהBJJ הכי אפקטיבי, כאשר לא מדובר בלוחמי MMA שיודעים "הכל" ברמה מאוד גבוהה (כלומר, יכול להיות, וזה קורה לא מעט, שלדוגמה לוחמי BJJ מפסידים בזירה למתאבקים טובים שהם לא מצליחים לשים על הגב, ולמעשה המתאבקים מצליחים לנצח אותם בסטרייקינג).

;ssagsz

אין ספק שיטה חזקה אבל אני יכול להביא לך 20 דברים מה לוחם עמידה יכול לעשות בזמן שמותקף על ידי BJJ
ואפילו לנצח
לדוגמה לוחם BJJ מנסה לתפוס לך את הרגליים אתה יכול להביא לו ברך לראש

אין ספק שיטה חזקה אבל אני יכול להביא לך 20 דברים מה לוחם עמידה יכול לעשות בזמן שמותקף על ידי BJJ
ואפילו לנצח
לדוגמה לוחם BJJ מנסה לתפוס לך את הרגליים אתה יכול להביא לו ברך לראש
זהו, פיצחת את השיטה.

הליו גרייסי מתהפך בקברו על כך שלא חשב על זה.

😣

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית