הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע המלצה על אומנות לחימה

fatless63

משתמש מתחיל
201
0
נק' מוניטין:
108
201
0
מחפש להשתלב באומנות לחימה ואשמח לגבי המלצות (בעיקר באיזור פתח תקווה והסביבה).
נקודות חשובות:
1. מאמן עם סבלנות למתחילים.
2. אומנות לחימה קשה ולא רכה ועדינה.
3. אומנות פרקטית ולא תיאטרלית מידי.
4. ערכתי. אומנות שחלק בולט בה הוא השפעה על ה"אני", על "הביטחון העצמי" והשפעה על תחומים אחרים בחיים.

אשמח לקבל עצות ועזרה.

תודה

נערך לאחרונה:
תשמע לא תמיד צריך להגיע לקרבות רחוב 😃
מספיק אדם מאסיבי עם ידע בסיסי באיגרוף, וזה KO ב10 שניות, שום קרקע.
פשוט צריך לנצל את הגוף שלך, כאלה שהם יותר קלים וקטנים יותר קל להם בעמידה כי הם הרבה יותר זריזים מהיריב שלהם, ועל הקרקע קצת קשה להתחמק כשיש עליך סוס במשקל 90 קילו.
1. אם אדם מאסיבי עם ידע בסיסי באיגרוף נותן לך אגרוף ופוגע טוב, מאותו רגע כנראה שכלום לא יעזור לך. ואם אתה בונה על להיות סופרמן ולהתחמק מאגרוף שמגיע אליך בהפתעה, צר לי לאכזב אותך - אתה חי בקוקונאט.
2. המשפט השני שלך (שהדגשתי) מראה כמה עמוקה חוסר ההבנה שלך. מי שטוען את מה שאתה טוען, אומר כי הדעה שלו בעניין לא נחשבת. אם התכוונת למה שאמרת, אין לך שום מושג מה זה קרב קרקע או כמה היתרון הטכני שתשיג בו הוא משמעותי, על כל בן אדם, גם ששוקל 200 קילו, לעומת היתרון שתשיג על בן אדם בעמידה.

קרב רחוב זה דבר שאי אפשר לחשב לגמרי הכול יכול להיות וזה לא הקטע אם יקרה קרב קרקע או לא, הקטע מה אתה עושה אם אתה ברצפה ולעשות קרב קרקע "רגיל" ברחוב זה לא חכם החוכמה זה להגיע למצב שאתה יוצא מהקרקע והדרך להגיע לשם שונה. (שונה מהתרגילים הרגילים שאנחנו רואים בMMA אוBJJ וגם טקטיקה )
נכון. ומי שהתאמן בג'יו ג'יטסו ~5 חודשים, שלוש פעמים בשבוע, יכול, ללא שום בעייה, לעשות בייגלה מ99% מהאוכלוסייה שאין לה ידע בקרקע. או לדעת לצאת בלי לפגוע ביריב שלהם (עד כמה שאפשר כמובן). ד'א, ההבדל בין ג'יו ג'יטסו בזירה לרחוב הוא משמעותי רק ברמות העילית, ברמות ה"עממיות" ההבדל הוא דיי קטן. אבל ללא ספק קיים.
ובלי קשר, בג'יו ג'יטסו מלמדים גם הגנה עצמית כנגד סכינים וכאלה. זה לא החלק העיקרי אבל זה קיים.

חבר'ה, אתם פשוט תמימים. אין לכם מושג כמה משמעותי מה שמתאמן "צעיר" בג'יו ג'יטסו יודע תוך פחות מחצי שנה. ואני אשלח אתכם שוב ליוטיוב, לרשום UFC 1 ולראות את זה. אז נכון, הויס גרייסי הוא ממש לא מתאמן צעיר, אבל רבאק - הוא שקל ~75 ק"ג ועשה בדיחה מלוחמי עילית באומנויות לחימה אחרות. אלופים בתחומם שחלקם שקלו ~50 קילו יותר ממנו. צר לי, אבל אתם לא יודעים מה שאתם מדברים.

נערך לאחרונה:
נצל"ש, יש לכם סרטונים טובים של BJJ ביוטיוב? אני ניסיתי לראות את gracies in action ששמתם כאן אבל האיכות כל כך מחורבנת שאני לא מבין כלום.

בין אם זה highlights, סרטוני הדרכה וטכניקה, או סתם הסטוריה של BJJ, אשמח ללינקים.

נצל"ש, יש לכם סרטונים טובים של BJJ ביוטיוב? אני ניסיתי לראות את gracies in action ששמתם כאן אבל האיכות כל כך מחורבנת שאני לא מבין כלום.

בין אם זה highlights, סרטוני הדרכה וטכניקה, או סתם הסטוריה של BJJ, אשמח ללינקים.
אם אתה מתעניין בMMA ורואה אירועי UFC, אז זה חובה בשבילך:
www.youtube.com/graciebreakdown

ויש גם את שאר הוידאו בלוג המדהים שלהם, www.youtube.com/gracieacademy
יש שם בערך הכל. מלא סרטוני הדרכה, סרטונים מההיסטוריה של הענף, וידאו בלוג (gracie way) מליגה אחרת - פשוט מדהים. יש שם המון המון דברים מצויינים לראות.

בלי קשר, לא מומלץ לראות סרטוני הדרכה ביוטיוב מכיוון שרוב האנשים שם או מחרטטים או מתעסקים בדברים לא רלוונטיים. כמובן שסרטונים של אנשים כמו הוילר, הנר, הויס, הנזו גרייסי וכו' זה לא קשקוש והם לא מחרטטים...

ד'א ערוצי היוטיוב שצירפתי הם של שני אנשים אדירים, ממש מצחיקים וכן, הם מקדמים את האקדמיה שלהם בטירוף דרך האינטרנט, אבל כל וידאו שלהם פשוט ללקק את האצבעות. מלא הומור, אני מכיר אנשים שעוקבים אחרי כל סרטון שלהם שהם לא למדו ג'יו ג'יטסו אף פעם וזה תחום שלא מעניין אותם. ממליץ בחום על היוטיוב שלהם

נערך לאחרונה:
באקדח היו נגמרים לך הכדורים, סביר להניח שלא היית מספיק לטעון מספיק מהר.
Bas all the way!
לגבי האקדח -

:smiley1:

כמה דברים שנאמרו ואני לא מסכים איתם -
עם עמידה ברמה בסיסית (שנה שנתיים ניסיון במקום טוב) ומספיק כוח (שאם אתה בפורום הזה סביר להניח שיש לך) אתה תשלח 3 אנשים ממוצעים בלי בעיה.
לא כל קרב רחוב יגיע לקרקע, גם אם אתה נגד מספר אנשים ממוצעים (ושוב, אם אתה בפורום זה סביר שאתה יותר חזק מהם) עם ידע בסיסי בגראפלינג הם לא יפילו אותך.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
לגבי האקדח -

:smiley1:

כמה דברים שנאמרו ואני לא מסכים איתם -
עם עמידה ברמה בסיסית (שנה שנתיים ניסיון במקום טוב) ומספיק כוח (שאם אתה בפורום הזה סביר להניח שיש לך) אתה תשלח 3 אנשים ממוצעים בלי בעיה.
לא כל קרב רחוב יגיע לקרקע, גם אם אתה נגד מספר אנשים ממוצעים (ושוב, אם אתה בפורום זה סביר שאתה יותר חזק מהם) עם ידע בסיסי בגראפלינג הם לא יפילו אותך.

1. שנה שנתיים להתאמן על עמידה? לא שזה לא מעשי, אנשים מתאמנים בזה גם כל החיים. אבל בג'יו ג'יטסו אתה משיג יתרון הרבה יותר משמעותי תוך פחות מחצי שנה. ואם אתה רוצה הוכחות, אתה תקבל אותן.
2. לא משנה מאיזה פורום אתה, יעילות של אומנות לחימה נמדדת לפי היעילות המכנית שלה ולא לפי הכוח של המשתמש שלה. אם זה היה נמדד אחרת, אולי אומנות הלחימה העונה לשם פאוורליפטינג הייתה הכי טובה. מה לעשות, זה לא המצב.
3. לגביי המשפט האחרון שלך, זה שהדגשתי - אתה טועה ובגדול. אין לך מושג כמה קל להפיל בן אדם. בהנחה שאתה לא מתאבק ואין לך רקע בגראפלינג, כל אדם ממוצע ברחוב שיכנס איתך לטווח הקרוב מאוד (קלינץ') וירצה שהקרב יגיע לקרקע - יצליח לעשות את זה.
בוודאי שאם אתה נגד 3. אם אחת מהמטרות שלו (או שלהם) זה להביא את הקרב לקרקע, ואין לך ידע בגראפלינג - 99% שהקרב יגיע לשם, בין אם תסיים למעלה או למטה.
אין לך מושג כמה קל להפיל בן אדם וכמה שזה קשה להתגונן מזה בלי ידע בגראפלינג.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
1.ברור שבBJJ אתה משיג יתרון הרבה יותר משמעותי, הבן אדם הממוצע יודע לזרוק תידיים שלו ויש תמיד סיכוי קלוש שהוא יפגע גם אם הוא לא עושה את זה נכון, כשבBJJ לבן אדם הממוצע יש 0 ידע.
כמו שציינו, מול מספר אנשים זה לא רלוונטי, או לא מומלץ לפחות.
2.אני לא מודד יעילות ואני לא משחק בקקה, ברחוב אתה הולך מכות כי אין לך ברירה ואתה צריך לשרוד ולכן עדיף להיות גם חזק לא משנה במה אתה מתאמן.
3.לי יש ניסיון סביר בג'ודו וממש מעט BJJ ואני מבטיח לך שאף בן אדם ממוצע בלי ידע בדברים האלה לא יפיל אותי, גם לא שניים ובטח שלא אם הם חלשים ואם אני מחזיר.

1.ברור שבBJJ אתה משיג יתרון הרבה יותר משמעותי, הבן אדם הממוצע יודע לזרוק תידיים שלו ויש תמיד סיכוי קלוש שהוא יפגע גם אם הוא לא עושה את זה נכון, כשבBJJ לבן אדם הממוצע יש 0 ידע.
כמו שציינו, מול מספר אנשים זה לא רלוונטי, או לא מומלץ לפחות.
2.אני לא מודד יעילות ואני לא משחק בקקה, ברחוב אתה הולך מכות כי אין לך ברירה ואתה צריך לשרוד ולכן עדיף להיות גם חזק לא משנה במה אתה מתאמן.
3.לי יש ניסיון סביר בג'ודו וממש מעט BJJ ואני מבטיח לך שאף בן אדם ממוצע בלי ידע בדברים האלה לא יפיל אותי, גם לא שניים ובטח שלא אם הם חלשים ואם אני מחזיר.
1. זה בדיוק מה שאני טוען. ומול יותר מבן אדם אחד אתה תעדיף להיות ספרינטר מאשר מתאגרף. מה גם שבBJJ כמו שאמרתי עובדים גם על הטלות ולא רק קרקע. בתחרויות BJJ הקרב מתחיל מעמידה ככה שלהגיד שלוחם BJJ יודע להלחם רק בקרקע זו שגיאה.
2. אין ספק שתמיד טוב להיות חזק. אבל אם אתה צריך לבחור באיזו אומנות לחימה להתאמן, אתה לא תמדוד את זה לפי "באיזה מועדון יש יותר סוסים", אלא לפי היעילות של השיטה.
3. מצויין, אז אתה מבין למה רשמתי:
3. לגביי המשפט האחרון שלך, זה שהדגשתי - אתה טועה ובגדול. אין לך מושג כמה קל להפיל בן אדם. בהנחה שאתה לא מתאבק ואין לך רקע בגראפלינג, כל אדם ממוצע ברחוב שיכנס איתך לטווח הקרוב מאוד (קלינץ') וירצה שהקרב יגיע לקרקע - יצליח לעשות את זה.
בוודאי שאם אתה נגד 3. אם אחת מהמטרות שלו (או שלהם) זה להביא את הקרב לקרקע, ואין לך ידע בגראפלינג - 99% שהקרב יגיע לשם, בין אם תסיים למעלה או למטה.

אין לך מושג כמה קל להפיל בן אדם וכמה שזה קשה להתגונן מזה בלי ידע בגראפלינג.

ואם יש לך ניסיון בג'ודו, אתה אמור לדעת כמה קל ופשוט זה להביא כל קרב לקרקע.

1.אני עדיין לא מסכים שבן אדם עם ניסיון בסיסי בסטרייקינג לא יכול לשלוח שני אנשים ממוצעים לאישפוז תוך פחות מדקה.
2.אני מסתכל על כוח כדבר אוניברסלי שעוזר בכל אומנות לחימה ולא כמשהו ספציפי שעושה אומנות לחימה מסוימת ליותר יעילה.
לדעתי כוח הכי חשוב בגראפלינג מכל השאר.
3.לי יהיה קל להביא את הבן אדם הממוצע לקרקע, לו לא תהיה האפשרות.

וכנקודה כללית - אם מתאמנים להגנה עצמית הויכוח על איזו אומנות לחימה הכי יעילה הוא מיותר.
היום כשיש כל כך הרבה מקומות שמאמנים שילוב של הכל ברמה גבוהה, למה להיות טוב רק בדבר אחד?
אם מתאמנים לכיף ו/או אין זמן זה משהו אחר.

1.אני עדיין לא מסכים שבן אדם עם ניסיון בסיסי בסטרייקינג לא יכול לשלוח שני אנשים ממוצעים לאישפוז תוך פחות מדקה.
2.אני מסתכל על כוח כדבר אוניברסלי שעוזר בכל אומנות לחימה ולא כמשהו ספציפי שעושה אומנות לחימה מסוימת ליותר יעילה.

וכנקודה כללית - אם מתאמנים להגנה עצמית הויכוח על איזו אומנות לחימה הכי יעילה הוא מיותר.
היום כשיש כל כך הרבה מקומות שמאמנים שילוב של הכל ברמה גבוהה, למה להיות טוב רק בדבר אחד?
1. אממ.. צריך להגדיר ניסיון בסיסי. שנה-שנתיים בסטרייקינג זה קצת מעבר. לשם השוואה, בקראטה שוטוקאן, אתה מגיע למכון שלוש פעמים בשבוע, ותוך 4 שנים אתה חגורה שחורה. וגם לסטרייקר טוב, אם אין לו יתרון כוח, יהיה קשה לקחת שני אנשים.
3. ברור. בגלל זה רשמתי שזה מאוד קל להגיע איתך לקרקע למי שרוצה, בהנחה שאין לך ידע בגראפלינג. לא התכוונתי שלערס מצוי יהיה קל לשים ג'ודוקא על הגב. אבל סטרייקר, יהיה לו דיי קל להפיל. או ליפול איתו. וואטאבר, כל דבר שמוריד את הקרב לקרקע יהיה לו קל לעשות מול מישהו בלי ידע בגראפלינג.

אתה טועה לגבי מספר 1, אולי אם הוא גם בהרבה יותר חזק מהם אז כן. BJJ לא מבוסס על כוח, זה נכון שכוח עוזר אבל הוא בכלל לא הכרחי אם אתה נלחם נגד מישהו
שהרמה הטכנית שלו נמוכה משלך במידה ניכרת. אני מסכים עם השאר.

אני מסכים שזה אידיאלי להיות טוב גם בעמידה וגם על הקרקע, ושיש מקומות שמלמדים את הכל ברמה גבוהה, אבל יש אפילו יותר מקומות שלא מלמדים אף אחד מהדברים ברמה גבוהה, ובגלל זה הויכוח הוא לא מיותר.

רק לוודע שהבנתי נכון מה אתם אומרים ,אתם אומרים סטרייקר(איך שקוראים לזה) לא יכול לנצח שני אנשים רק על בסיס טכניקה?

נערך לאחרונה:
רק לוודע שהבנתי נכון מה אתם אומרים ,אתם אומרים סטרייקר(איך שקוראים לזה) לא יכול לנצח שני אנשים רק על בסיס טכניקה?
בוודאי שיכול, כנראה רק אחרי שהוא יתאמן שנה וחצי+

בוודאי שיכול, כנראה רק אחרי שהוא יתאמן שנה וחצי+
למה נראלכם שאתם יכולים לחשב,זה דברים שאי אפשאר לחשב כול בנדם זה שונה וכדי להיתקדם זה תלוי בהרבה גורמים-מאמן,אימונים,כישרון,סביבה ואני יכול להעיד על עצמי אפילו...

נערך לאחרונה:
למה נראלכם שאתם יכולים לחשב,זה דברים שאי אפשאר לחשב כול בנדם זה שונה וכדי להיתקדם זה תלוי בהרבה גורמים-מאמן,אימונים,כישרון,סביבה ואני יכול להעיד על עצמי אפילו...
ברור שאי אפשר לחשב את זה. אבל אפילו בזירת איגרוף היתרון שהוא ישיג על בנאדם שלא התאמן בחיים והוא מבחינה פיזית, גנטית, כשרונית ומנטלית כמוהו, יהיה יתרון לא כזה גדול עד שהוא יהיה כבר הרבה זמן בעסק.
אי אפשר לחשב כלום בקרב רחוב יכול להיות שיקפוץ עליך איזה ספיידרמן עם סכין מאחורי הגב אז מה? אז שום דבר לא שווה?
אל תלך לפינות האלה של "אי אפשר לדעת כלום", כי אתה לא באמת חושב שהעובדה שיכולים לבוא אליך ביום בהיר 93 נינג'ות עם כוכבי נינג'ה ומאצ'טות אומרת משהו, נכון?

קראטה שוטוקאן זו לא אומנות לחימה פרקטית.
סטרייקינג אני מדבר על תאילנדי/קיקבוקסינג וכו'.
בן אדם (גם אם לא כל כך חזק) עם שנה+ ניסיון בסטרייקינג כן מאשפז שני ערסים בו"ז.
לגבי ערס שינסה להוריד מתאגרף תאילנדי לקרקע ויכנס איתו לקלינץ' בשביל זה...שיהיה לו בהצלחה.

:161bd:באמת שאני צוחק בקול רם פה .
מה זאת הליצנות ג'יוג'יטסו הזאתי שהתפשטה פה? ואני שואל את זה בתור מישהו שהתאמן בשיטה ויש לו הרבה הערכה אליה , מה עפתם על עצמכם?
מאיפה כל ההתנשאות והיהירות הזאתי ? אתם נשמעים כמו ספורטיבים שנה א' . אף אחד , לאורך כל הדיון , לא זילזל ב
ג'יוג'יטסו , אבל אתם חופשי עשיתם את עצמכם (או אותנו במקרה שלי ) למאסטר-רייס של האומנויות לחימה .
כל מי שהתאמן באומניות לחימה בצורה משמעותית יודע שברמה המקצועית , מה שמושווה על הזירה זה הלוחמים , לא השיטות שלהם .
ובטח שיודע שאחד הדברים הכי ליצניים לעשות זה להתווכח באמצעות טקסט באינטרנט על איך יוצאים ממצבי קרב מסויימים .
באמת שבתור מישהו עם הרבה כבוד ל
ג'יוג'יטסו אני מתפדח לקרוא את הדיון .

:161bd:באמת שאני צוחק בקול רם פה .
מה זאת הליצנות ג'יוג'יטסו הזאתי שהתפשטה פה? ואני שואל את זה בתור מישהו שהתאמן בשיטה ויש לו הרבה הערכה אליה , מה עפתם על עצמכם?
מאיפה כל ההתנשאות והיהירות הזאתי ? אתם נשמעים כמו ספורטיבים שנה א' . אף אחד , לאורך כל הדיון , לא זילזל ב
ג'יוג'יטסו , אבל אתם חופשי עשיתם את עצמכם (או אותנו במקרה שלי ) למאסטר-רייס של האומנויות לחימה .
כל מי שהתאמן באומניות לחימה בצורה משמעותית יודע שברמה המקצועית , מה שמושווה על הזירה זה הלוחמים , לא השיטות שלהם .
ובטח שיודע שאחד הדברים הכי ליצניים לעשות זה להתווכח באמצעות טקסט באינטרנט על איך יוצאים ממצבי קרב מסויימים .
באמת שבתור מישהו עם הרבה כבוד ל
ג'יוג'יטסו אני מתפדח לקרוא את הדיון .
בUFC הראשונים הושוו אומנויות לחימה, כל אחד בא לייצג את השיטה שלו ולהויס גרייסי לא היה יתרון על היריבים שלו חוץ מהשיטה.
בקיצור, טקסט נחמד. יש לך גם טענה?

קראטה שוטוקאן זו לא אומנות לחימה פרקטית.
סטרייקינג אני מדבר על תאילנדי/קיקבוקסינג וכו'.
בן אדם (גם אם לא כל כך חזק) עם שנה+ ניסיון בסטרייקינג כן מאשפז שני ערסים בו"ז.
לגבי ערס שינסה להוריד מתאגרף תאילנדי לקרקע ויכנס איתו לקלינץ' בשביל זה...שיהיה לו בהצלחה.
מוי תאי זה סטרייקינג מצויין, ויכול להיות שמה שאתה אומר נכון. אבל אני בספק.
וכל ערס סוג ז' שבאמת ירצה להגיע עם לוחם מוי תאי לקרקע (אל תקח אותי לפינות של "נגד אלוף העולם הוא לא יצליח כי הוא יקבל בעיטה לראש קודם"), צפוי להצליח. ומאותו רגע כל מה שהמתאגרף יודע לא יעזור לו. חוץ מ... אולי, אגרסיביות.

ברור שאי אפשר לחשב את זה. אבל אפילו בזירת איגרוף היתרון שהוא ישיג על בנאדם שלא התאמן בחיים והוא מבחינה פיזית, גנטית, כשרונית ומנטלית כמוהו, יהיה יתרון לא כזה גדול עד שהוא יהיה כבר הרבה זמן בעסק.
לא מסכים איתך וכנרא אתה לא רואה מספיק איגרוף כדי להבין שזה יותר מי להשליח ידיים.
אי אפשר לחשב כלום בקרב רחוב יכול להיות שיקפוץ עליך איזה ספיידרמן עם סכין מאחורי הגב אז מה? אז שום דבר לא שווה?
אל תלך לפינות האלה של "אי אפשר לדעת כלום", כי אתה לא באמת חושב שהעובדה שיכולים לבוא אליך ביום בהיר 93 נינג'ות עם כוכבי נינג'ה ומאצ'טות אומרת משהו, נכון? דיברתי על רמה של בנדם ,אל תכניס מילים לפה.
.....

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית