הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע המלצה על אומנות לחימה

fatless63

משתמש מתחיל
201
0
נק' מוניטין:
108
201
0
מחפש להשתלב באומנות לחימה ואשמח לגבי המלצות (בעיקר באיזור פתח תקווה והסביבה).
נקודות חשובות:
1. מאמן עם סבלנות למתחילים.
2. אומנות לחימה קשה ולא רכה ועדינה.
3. אומנות פרקטית ולא תיאטרלית מידי.
4. ערכתי. אומנות שחלק בולט בה הוא השפעה על ה"אני", על "הביטחון העצמי" והשפעה על תחומים אחרים בחיים.

אשמח לקבל עצות ועזרה.

תודה

נערך לאחרונה:
בUFC הראשונים הושוו אומנויות לחימה, כל אחד בא לייצג את השיטה שלו ולהויס גרייסי לא היה יתרון על היריבים שלו חוץ מהשיטה.
בקיצור, טקסט נחמד. יש לך גם טענה?

מוי תאי זה סטרייקינג מצויין, ויכול להיות שמה שאתה אומר נכון. אבל אני בספק.
וכל ערס סוג ז' שבאמת ירצה להגיע עם לוחם מוי תאי לקרקע (אל תקח אותי לפינות של "נגד אלוף העולם הוא לא יצליח כי הוא יקבל בעיטה לראש קודם"), צפוי להצליח. ומאותו רגע כל מה שהמתאגרף יודע לא יעזור לו. חוץ מ... אולי, אגרסיביות.

עריכה: הUFC הראשונים היו ליצניים , בין השאר בגלל שהם ניסו לעשות קרבות בין אומנויות לחימה ולא בין לוחמים. הלוחמים באו כביכול לייצג את השיטה ממנה באו , ככה זה הוצג לקהל , אך הלוחמים בינם לבין עצמם , כנראה באו כדי ליצג את עצמם ולא יותר .
ככה למעשה רוב הלוחמים המקצועיים היום וגם החובבנים מעל רמה מסויימת , על כך אני יכול להעיד אישית ומהיכרות עם לוחמים אחרים ( אני כמובן לא מתיימר להציע שאני לוחם מקצועי ) . אני מאד משתדל להמנע מציניות (לכן ערכתי) , אך האוננות על רוייס גרייסי מגעילה אותי , הוא ראוי להרבה יותר ממתבגרים יהירים שמאוננים מנטלית על הישות שלו .

כן , יש לי טענה , שבוודאי היית מזהה אם הייתה קורא מעבר לחמימות המוח שאתה שרוי בה . הטענה שלי היא שאתם , ואתה ספציפית עכשיו , מגיבים ביהירות , תוקפנות והתנשאות שמביישת את השיטה שבשמה אתם נלחמים בטחנות הרוח שעשיתם ממגיבי האשכול האחרים ( שד"א אם תקרא את תגובותיהם שוב תשים לב שחלקם הסכימו איתך חלקית או פשוט לא ממש סתרו אותך ) .

והשוואה ע"י סיטואציות רחוב פיקטיביות היא באמת אינפנטיליות לשמה , תתעלה על עצמך .

שתה כוס מים , קח אוויר , תקרא , ותגיב כמו בן אדם בוגר .

נערך לאחרונה:
מוי תאי זה סטרייקינג מצויין, ויכול להיות שמה שאתה אומר נכון. אבל אני בספק.
וכל ערס סוג ז' שבאמת ירצה להגיע עם לוחם מוי תאי לקרקע (אל תקח אותי לפינות של "נגד אלוף העולם הוא לא יצליח כי הוא יקבל בעיטה לראש קודם"), צפוי להצליח. ומאותו רגע כל מה שהמתאגרף יודע לא יעזור לו. חוץ מ... אולי, אגרסיביות.
ואני יכול להגיד לוחם BJJ אם יכנס לקרקע ימות כי עוד 30 חברים של ערס יבואו ויהרגו אותו ,מלא תידברו על זירה אבל מה הקטע לדבר על רחוב...

נערך לאחרונה:
1. אם אדם מאסיבי עם ידע בסיסי באיגרוף נותן לך אגרוף ופוגע טוב, מאותו רגע כנראה שכלום לא יעזור לך. ואם אתה בונה על להיות סופרמן ולהתחמק מאגרוף שמגיע אליך בהפתעה, צר לי לאכזב אותך - אתה חי בקוקונאט.
2. המשפט השני שלך (שהדגשתי) מראה כמה עמוקה חוסר ההבנה שלך. מי שטוען את מה שאתה טוען, אומר כי הדעה שלו בעניין לא נחשבת. אם התכוונת למה שאמרת, אין לך שום מושג מה זה קרב קרקע או כמה היתרון הטכני שתשיג בו הוא משמעותי, על כל בן אדם, גם ששוקל 200 קילו, לעומת היתרון שתשיג על בן אדם בעמידה.

נכון. ומי שהתאמן בג'יו ג'יטסו ~5 חודשים, שלוש פעמים בשבוע, יכול, ללא שום בעייה, לעשות בייגלה מ99% מהאוכלוסייה שאין לה ידע בקרקע. או לדעת לצאת בלי לפגוע ביריב שלהם (עד כמה שאפשר כמובן). ד'א, ההבדל בין ג'יו ג'יטסו בזירה לרחוב הוא משמעותי רק ברמות העילית, ברמות ה"עממיות" ההבדל הוא דיי קטן. אבל ללא ספק קיים.
ובלי קשר, בג'יו ג'יטסו מלמדים גם הגנה עצמית כנגד סכינים וכאלה. זה לא החלק העיקרי אבל זה קיים.

חבר'ה, אתם פשוט תמימים. אין לכם מושג כמה משמעותי מה שמתאמן "צעיר" בג'יו ג'יטסו יודע תוך פחות מחצי שנה. ואני אשלח אתכם שוב ליוטיוב, לרשום UFC 1 ולראות את זה. אז נכון, הויס גרייסי הוא ממש לא מתאמן צעיר, אבל רבאק - הוא שקל ~75 ק"ג ועשה בדיחה מלוחמי עילית באומנויות לחימה אחרות. אלופים בתחומם שחלקם שקלו ~50 קילו יותר ממנו. צר לי, אבל אתם לא יודעים מה שאתם מדברים.
אני מדבר פה ספציפית על רחוב.
ואת האמת מה שאמרתי דיי הוכיח את עצמו במה שראיתי, 2 אנשים עם ידע בסיסי ושווה, אחד ששוקל 60 קילו ואחד 90 קילו, מגיעים לקרקע, לאדם שמשקלו 90 קילו יש יתרון ענק, ואני לא מזכיר פה שום דבר מעבר לידע בסיסי, הם לא יודעים שום BJJ ושום כלום.

ואת האמת מה שאמרתי דיי הוכיח את עצמו במה שראיתי, 2 אנשים עם ידע בסיסי ושווה, אחד ששוקל 60 קילו ואחד 90 קילו, מגיעים לקרקע, לאדם שמשקלו 90 קילו יש יתרון ענק, ואני לא מזכיר פה שום דבר מעבר לידע בסיסי, הם לא יודעים שום BJJ ושום כלום.
הכול עניין של אינדיבידואליות וטכניקה מנצחת כוח אבל כן לכוח יש מקום כמו לטכניקה יש מקום ,אם אתה לא מספיק מאומן אתה יכול למות בקרב עם מישהו חזק ממך.

נערך לאחרונה:
עריכה: הUFC הראשונים היו ליצניים , בין השאר בגלל שהם ניסו לעשות קרבות בין אומנויות לחימה ולא בין לוחמים. הלוחמים באו כביכול לייצג את השיטה ממנה באו , ככה זה הוצג לקהל , אך הלוחמים בינם לבין עצמם , כנראה באו כדי ליצג את עצמם ולא יותר .
ככה למעשה רוב הלוחמים המקצועיים היום וגם החובבנים מעל רמה מסויימת , על כך אני יכול להעיד אישית ומהיכרות עם לוחמים אחרים ( אני כמובן לא מתיימר להציע שאני לוחם מקצועי ) . אני מאד משתדל להמנע מציניות (לכן ערכתי) , אך האוננות על רוייס גרייסי מגעילה אותי , הוא ראוי להרבה יותר ממתבגרים יהירים שמאוננים מנטלית על הישות שלו .
למען האמת, אני לא מעריץ של הויס, כמובן שיש לי הערכה אליו אבל אני מחזיק ממנו דיי שחצן. אין ספק שבזירה ההשוואה היא בין לוחמים, אבל לא במקרה הנ"ל. הויס הגיע על מנת להוכיח שהGJJ היא השיטה הכי יעילה בפני עצמה. והוא הצליח. למעשה מה שאמרת לא כ"כ קשור...

כן , יש לי טענה , שבוודאי היית מזהה אם הייתה קורא מעבר לחמימות המוח שאתה שרוי בה . הטענה שלי היא שאתם , ואתה ספציפית עכשיו , מגיבים ביהירות , תוקפנות והתנשאות שמביישת את השיטה שבשמה אתם נלחמים בטחנות הרוח שעשיתם ממגיבי האשכול האחרים ( שד"א אם תקרא את תגובותיהם שוב תשים לב שחלקם הסכימו איתך חלקית או פשוט לא ממש סתרו אותך ) .

חמימות מוח? יוהרה? זה לא שאני עומד להתווכח איתך על זה, אבל חבוב, יש לך טעות.
אבל למעשה גם פה אין לי למה להתייחס כי לא אמרת הרבה. ירדת קצת עלי, וגם אם מה שאמרת נכון - בדיון רלוונטי על נושא שבו אתה לא מסכים איתי (ועכשיו עולה לי השאלה - האם יש משהו שאתה לא מסכים איתי בו? חוץ מהאישיות החביבה או לא שלי?), אני מצפה שתגיב על מה שאני אומר ולא על מה שאתה חושב שאני.

והשוואה ע"י סיטואציות רחוב פיקטיביות היא באמת אינפנטיליות לשמה , תתעלה על עצמך .

שתה כוס מים , קח אוויר , תקרא , ותגיב כמו בן אדם בוגר .

אין צורך להרחיב.

נכון מאוד. לבחור החזק מבין השניים יש יתרון ללא ספק. זה תקף לכל אומנות לחימה. אבל לא הבנתי מה כוונת התגובה, כי הרי מה שאתה אומר זה ברור מאליו... נראה לי 😳

אין לי דעה עליך אישית בכלל , חיובית או שלילית . לא התכוונתי לרדת עליך אישית אלא רק לתאר את המצב שנוצר פה בדיון איך שאני רואה אותו , אבל אני רואה איך הדברים שלי יכולים להתפרש כך ועל כך אני מתנצל .
אני לא מסכים איתך בעניין של עליונות הג'יוג'יטסו על כל השיטות (הבנתי שזו דעתך ) , על הדרך להוכיח זאת ע"י השוואה בין לוחמים ספציפיים/סיטואציות קרב דמיוניות ברחוב , ועל הניסוח שלכם (שלך ושל עוד מגיב שאני כרגע עייף מכדי לחפש ) שלטעמי מתנשא - אבל עניין הניסוח הוא באמת יותר בעיה אישית שלי .

אין לי דעה עליך אישית בכלל , חיובית או שלילית . לא התכוונתי לרדת עליך אישית אלא רק לתאר את המצב שנוצר פה בדיון איך שאני רואה אותו , אבל אני רואה איך הדברים שלי יכולים להתפרש כך ועל כך אני מתנצל .
אני לא מסכים איתך בעניין של עליונות הג'יוג'יטסו על כל השיטות (הבנתי שזו דעתך ) , על הדרך להוכיח זאת ע"י השוואה בין לוחמים ספציפיים/סיטואציות קרב דמיוניות ברחוב , ועל הניסוח שלכם (שלך ושל עוד מגיב שאני כרגע עייף מכדי לחפש ) שלטעמי מתנשא - אבל עניין הניסוח הוא באמת יותר בעיה אישית שלי .
אם כך, אז יש על מה לדון 😃

יש לי ארבע שאלות אליך.
1. האם לדעתך יש הבדלים ביעילות של השיטות השונות? כלומר, האם יכול להיות ששיטה X יותר יעילה משיטה Y?
2. אם התשובה ל1 היא כן, איך לדעתך אפשר להשוות בין היעילות של השיטות השונות?
3. בזכות מה אתה חושב שהויס גרייסי ניצח בUFC? האם זה בגלל שהוא חזק? זריז? טקטיקן? בזכות מה הוא ניצח?
4. מכיוון שהטענה שלי היא שBJJ היא השיטה הכי יעילה בפני עצמה (כלומר, לא כאשר מדובר על שני לוחמי MMA שיודעים "הכל" ובמקרה כזה מה שיהיה הכי חשוב זה כנראה היאבקות), ואתה לא מסכים איתי, אז מה לדעתך השיטה הכי יעילה בפני עצמה (שוב, כשהיא לבד והמתאמן לא יודע משהו בנוסף אליה)?

כנראה שלא שמת לב למה שנאמר באשכול הזה, אין לי בעיה לשלוף לך דוגמאות מהמציאות (כבר פרסמתי לפחות 5 באשכול הזה). כבר הוכיחו את העליונות של הBJJ באירועים הראשונים של הUFC. זה משהו שאתה אמור לדעת אם אתה באמת מתעניין באומניות לחימה, אבל לא רק שאתה לא יודע את זה, אתה גם מתעלם מהדוגמאות שהבאנו ובוכה שהניסוח שלנו מתנשא.

בUFC ובשאר הדוגמאות שהבאתי זה לא היה עניין של לוחמים ספציפיים, זה היה עניין של שיטה לחימה יעילה נגד שיטות פחות יעילות, מבחינת הנתונים לכל המתחרים היה יתרון של 20~ ק"ג של מסת שריר על רויס גרייסי וכולם היו ספורטאי עילית בתחום שלהם. בינתיים אתה זה שמדבר באוויר, אפשר לסכם את הטענה שלך ב"אתם מתנהגים כ"כ לא יפה שאתם בטח טועים".

אם כך, אז יש על מה לדון 😃

יש לי ארבע שאלות אליך.
1. האם לדעתך יש הבדלים ביעילות של השיטות השונות? כלומר, האם יכול להיות ששיטה X יותר יעילה משיטה Y?
2. אם התשובה ל1 היא כן, איך לדעתך אפשר להשוות בין היעילות של השיטות השונות?
3. בזכות מה אתה חושב שהויס גרייסי ניצח בUFC? האם זה בגלל שהוא חזק? זריז? טקטיקן? בזכות מה הוא ניצח?
4. מכיוון שהטענה שלי היא שBJJ היא השיטה הכי יעילה בפני עצמה (כלומר, לא כאשר מדובר על שני לוחמי MMA שיודעים "הכל" ובמקרה כזה מה שיהיה הכי חשוב זה כנראה היאבקות), ואתה לא מסכים איתי, אז מה לדעתך השיטה הכי יעילה בפני עצמה (שוב, כשהיא לבד והמתאמן לא יודע משהו בנוסף אליה)?

אני לוקח את הדיון ברצינות ומוריד את הUFC הראשונים (עד איזה מספר להוריד?) , אני אצפה ואחזור אליך בפרטי אם תרצה .
בינתיים :
1. כן .
2. לא חשבתי על זה למען האמת כי לא התעסקתי בזה אף פעם . איך אתה משווה?
3. צופה מחדש וחוזר אליך .
4. קארטה . אני יותר בקיא בסגנונות המעורבים שלו למען האמת אז אני אצתרך לבדוק , נשאיר את זה קיוקשין בנתיים לצורך העניין .

אני לוקח את הדיון ברצינות ומוריד את הUFC הראשונים (עד איזה מספר להוריד?) , אני אצפה ואחזור אליך בפרטי אם תרצה .
בינתיים :
1. כן .
4. קארטה . אני יותר בקיא בסגנונות המעורבים שלו למען האמת אז אני אצתרך לבדוק , נשאיר את זה קיוקשין בנתיים לצורך העניין .
תראה את UFC 1-4. אשמח לתגובה אחרי שצפית...
2. יש דרך מאוד פשוטה. אתה לוקח את האנשים הדומיננטיים בשיטה שלהם, ושם אותם בזירה נטולת חוקים (כמובן עד כמה שאפשר - כלומר, אסור לנשוך, לבעוט בביצים וכו'. זה כמובן הופך לפחות ריאליסטי, אבל זו האופציה שיש לך). קרב אחד, שניים או שלושה לא בהכרח יתנו תשובה חד משמעית. אבל לאורך הרבה יותר קרבות, אתה כבר מקבל תשובה חד משמעית. במיוחד כאשר אתה משתמש בהיגיון הישר ורואה שזה עוד יותר חד משמעי, כאשר המנצח שוקל בערך 75 ק"ג והמפסידים שוקלים לפעמים 50 ק"ג יותר ממנו. כנראה שהוא יודע מה הוא עושה. וכמובן שלאורך ההיסטוריה זה ממשיך להוכיח את עצמו שוב ושוב. אמנם כיום כמעט כל הלוחמים "יודעים הכל" וההשוואה היא לגמרי בין אנשים, אבל לוחם בלי גראפלינג בד"כ מוכנע, ובקלות. זה לא נכון לגביי לוחם ללא סטרייקינג, שלא פעם ולא פעמיים מצליח להכניע.
4. לא בקטע שחצני, אבל אתה טועה טעות מרה, וזה חד משמעי. כשתכנס יותר לעומק של התחום אתה תבין כמה שקראטה זה ליצני. זה כמו להגיד שיוסי יד 50 במכון יותר מבין מריפטו, לצורך העניין. רק כשתכנס לתחום אתה תבין כמה שאתה רחוק מהמציאות...
שוב, זה לא בקטע שחצני - אני מציג לגמרי עובדות.
ויכוח בין מה יותר יעיל, BJJ או היאבקות, הוא לגיטימי ולעניין. ולא ממש אפשר לומר מי צודק, הרוב בצד של הBJJ אבל זה לא מספיק, כי להיאבקות יש תוצאות מוכחות.

בנוגע לקראטה, אל תשכח שעד היום לכל המאסטרים למיניהם יש הזדמנות שווה להכנס לזירת MMA ולהוכיח את יעילותם. נכון שהיום זה יותר קשה כי הם לא ילחמו נגד לוחמים חד מימדיים, אבל הייתה להם את ההזדמנות הזו גם בUFC 1 לצורך העניין. אני אפילו חושב שהיו כמה שהגיעו (ונכשלו כישלון חרוץ), אבל אל תתפוס אותי במילה.

Peace 👑

תראה את UFC 1-4. אשמח לתגובה אחרי שצפית...
2. יש דרך מאוד פשוטה. אתה לוקח את האנשים הדומיננטיים בשיטה שלהם, ושם אותם בזירה נטולת חוקים (כמובן עד כמה שאפשר - כלומר, אסור לנשוך, לבעוט בביצים וכו'. זה כמובן הופך לפחות ריאליסטי, אבל זו האופציה שיש לך). קרב אחד, שניים או שלושה לא בהכרח יתנו תשובה חד משמעית. אבל לאורך הרבה יותר קרבות, אתה כבר מקבל תשובה חד משמעית. במיוחד כאשר אתה משתמש בהיגיון הישר ורואה שזה עוד יותר חד משמעי, כאשר המנצח שוקל בערך 75 ק"ג והמפסידים שוקלים לפעמים 50 ק"ג יותר ממנו. כנראה שהוא יודע מה הוא עושה. וכמובן שלאורך ההיסטוריה זה ממשיך להוכיח את עצמו שוב ושוב. אמנם כיום כמעט כל הלוחמים "יודעים הכל" וההשוואה היא לגמרי בין אנשים, אבל לוחם בלי גראפלינג בד"כ מוכנע, ובקלות. זה לא נכון לגביי לוחם ללא סטרייקינג, שלא פעם ולא פעמיים מצליח להכניע.
4. לא בקטע שחצני, אבל אתה טועה טעות מרה, וזה חד משמעי. כשתכנס יותר לעומק של התחום אתה תבין כמה שקראטה זה ליצני. זה כמו להגיד שיוסי יד 50 במכון יותר מבין מריפטו, לצורך העניין. רק כשתכנס לתחום אתה תבין כמה שאתה רחוק מהמציאות...
שוב, זה לא בקטע שחצני - אני מציג לגמרי עובדות.
ויכוח בין מה יותר יעיל, BJJ או היאבקות, הוא לגיטימי ולעניין. ולא ממש אפשר לומר מי צודק, הרוב בצד של הBJJ אבל זה לא מספיק, כי להיאבקות יש תוצאות מוכחות.

בנוגע לקראטה, אל תשכח שעד היום לכל המאסטרים למיניהם יש הזדמנות שווה להכנס לזירת MMA ולהוכיח את יעילותם. נכון שהיום זה יותר קשה כי הם לא ילחמו נגד לוחמים חד מימדיים, אבל הייתה להם את ההזדמנות הזו גם בUFC 1 לצורך העניין. אני אפילו חושב שהיו כמה שהגיעו (ונכשלו כישלון חרוץ), אבל אל תתפוס אותי במילה.

Peace 👑
לא כול מסטר מנסה לראות עד כמה יש לו גדול ולהגיד לך תאמת זה גם מטומטם כול אומנות לחימה קמה להשהו אירוע שקרה בהיסטוריה והוכיחה את עצמה כיעילה..
דבר שני אם תראה המסטרים הגדולים יש לך אפילו בYT כמה סירטונים אתה תראה שהם יכולים לתת פייט רציני אז לבוא להגיד שקראטה זה ליצני אין לך אפילו זכות להגיד דבר כזה..
ואל תכניס אותי לוויכוח מה השיטה הכי יעילה כי אני לא מדבר איתך על זה..

בינתיים :
1. כן .
ועוד צחקת על הפוסט הזה? ;sagsz;sagsz;sagsz;sagsz;sagsz;sagsz;sagsz;sagsz;sagsz

אני לא ממש צחקתי על שום פוסט . אם יש לך משהו ענייני להוסיף לדיון אתה מוזמן .

אתה פעם משתשמש בגיאוגיטסו ופעם בBJJ (ברזילאי - אליו תקפה גם הדוגמא של גרייסי) , על איזה מהם אתה מדבר? (הם דומים אבל רק לשם הבהרה)
קראטה זה ממש לא ליצני , במיוחד לא כשיש כל כך הרבה שיטות שונות שאתה מכליל כשאתה אומר את זה. באופן כללי "ליצני" זה לא ממש טיעון שאני אוכל להתווכח עליו , למה אתה מתכוון ועל איזו שיטה בקראטה אתה מדבר (אני מניח שאתה לא באמת מתכוון להכליל את כולם) ?

אני מסכים עם שיטת ההשוואה , היא באמת הכי ריאלית לקרבות זירה . הבעיה בשיטה היא שקראטה , מסורתי לא ספורטיבי , לא נועד מלכתחילה לזירה . קרארטה מכיל מכות לאשכים , לעניים , בריחים על מפרקים קטנים , ושימוש בנשק (חד וכהה) ככלי קרב סטנדרטיים .

אני לא ממש צחקתי על שום פוסט . אם יש לך משהו ענייני להוסיף לדיון אתה מוזמן .

אתה פעם משתשמש בגיאוגיטסו ופעם בBJJ (ברזילאי - אליו תקפה גם הדוגמא של גרייסי) , על איזה מהם אתה מדבר? (הם דומים אבל רק לשם הבהרה)
קראטה זה ממש לא ליצני , במיוחד לא כשיש כל כך הרבה שיטות שונות שאתה מכליל כשאתה אומר את זה. באופן כללי "ליצני" זה לא ממש טיעון שאני אוכל להתווכח עליו , למה אתה מתכוון ועל איזו שיטה בקראטה אתה מדבר (אני מניח שאתה לא באמת מתכוון להכליל את כולם) ?

אני מסכים עם שיטת ההשוואה , היא באמת הכי ריאלית לקרבות זירה . הבעיה בשיטה היא שקראטה , מסורתי לא ספורטיבי , לא נועד מלכתחילה לזירה . קרארטה מכיל מכות לאשכים , לעניים , בריחים על מפרקים קטנים , ושימוש בנשק (חד וכהה) ככלי קרב סטנדרטיים .
אעשה קצת סדר בדברים המפוזרים שאתה אומר.
קודם כל, ג'יאוג'יטסו? NO SUCH THING. יש ג'יו ג'יטסו - JIU JITSU. עכשיו, BJJ = Brazillian Jiu Jitsu, וGJJ = Gracie Jiu Jitsu. מדובר על אותה אומנות לחימה, עם כינויים שונים. אם תנבור מספיק באינטרנט, אתה תמצא טענות קצת שונות בנושא, אבל זה ממש לא רלוונטי לאף אחד מאיתנו, ומדובר על אותה שיטה בדיוק. עכשיו, יש גם JIU JITSU יפני. זה הג'יו ג'יטסו ה"מקורי". הליו גרייסי למעשה לקח את השיטה הזו, ושכלל אותה בצורה מאסיבית, ולכן קרא לשיטה שלו GJJ \ BJJ.
עכשיו כשאתה מבין מה הפירוש של המושגים שאתה אומר, אפשר להתקדם.
לגביי קראטה.
אם אתה טוען שזו אומנות הלחימה הכי יעילה, אתה תצטרך לתת גיבוי למה שאתה אומר. כשאני טוען שBJJ זו אומנות הלחימה הכי יעילה, אני מפנה אותך לUFC 1-4. מעבר לדימיון וההיגיון (הלא בריא) שלך, יש משהו אמיתי שגורם לך באמת לחשוב שקראטה זו השיטה הכי יעילה?
דרך אגב, הסיפורים על הסכינים והחרבות לא קונים אותי. פשוט כי זה לא נכון, וקראטה זו אומנות לחימה שבסיסה הוא סטרייקינג. גם בג'יו ג'יטסו יש אספקטים של הגנה עצמית נגד סכין, וזה לא אומר הרבה מעבר לזה.
אתה מדבר, אולי, על נינג'יטסו - ששם העיקר הוא באמת קרב חרבות, ולכן גם הם בעצמם לא טוענים שבקרב רחוב הם יותר יעילים מ... כל שיטה אחרת.
קראטה, זו שיטה מסורתית, עם קאטות ומלא קשקושים. כבודם במקומם, ואין צל של ספק שאתה תעדיף ללכת מכות עם מישהו שלא יודע כלום, מאשר עם חגורה שחורה בקראטה. אם דוגמאות אישיות מעניינות אותך, אז חבר טוב שלי התאמן ~13 שנה בקראטה, הוא שחורה, וכשהוא הגיע איתי פעם אחת לאימון BJJ, הוא היה בשוק שעד היום הוא התעסק בקקי. אני לא טוען שדוגמה אחת אומרת הרבה, אבל אתה לא תמצא אנשים שבאו מBJJ לכל אומנות לחימה אחרת, והרגישו שמה שהם למדו לא היה שווה. בניגוד מוחלט לקראטה. אבל שוב, דוגמאות ספציפיות לא אומרות הרבה.

לא כול מסטר מנסה לראות עד כמה יש לו גדול ולהגיד לך תאמת זה גם מטומטם כול אומנות לחימה קמה להשהו אירוע שקרה בהיסטוריה והוכיחה את עצמה כיעילה..
דבר שני אם תראה המסטרים הגדולים יש לך אפילו בYT כמה סירטונים אתה תראה שהם יכולים לתת פייט רציני אז לבוא להגיד שקראטה זה ליצני אין לך אפילו זכות להגיד דבר כזה..
ואל תכניס אותי לוויכוח מה השיטה הכי יעילה כי אני לא מדבר איתך על זה..
אם המאסטרים האלה לא מוכנים לבוא להוכיח שהשיטה שלהם הכי יעילה, אז... לא משנה מה אתה רוצה להגיד, אתה לא יכול להגיד שהיא הכי יעילה.
זה שקראטה זו שיטה יעילה זה נכון, אבל כאשר בוחרים איזו שיטה ללמוד, מן הסתם מעדיפים ללמוד את השיטה הכי יעילה הנגישה. לא ככה?
סרטונים ביוטיוב לא שווים כלום. מבחן התוצאה הוא שקובע. אני רוצה לראות אותם בזירה ניטרלית (MMA), ולא בזירת קראטה מנצחים אחד את השני.

אם המאסטרים האלה לא מוכנים לבוא להוכיח שהשיטה שלהם הכי יעילה, אז... לא משנה מה אתה רוצה להגיד, אתה לא יכול להגיד שהיא הכי יעילה תגיד יש לך בעית הבנה אני אומר לך אני לא מדבר איתך על זה ואתה ממשיך להיות תקוע בזה חחח ולא אמרתי את זה אף פעם
זה שקראטה זו שיטה יעילה זה נכון, אבל כאשר בוחרים איזו שיטה ללמוד, מן הסתם מעדיפים ללמוד את השיטה הכי יעילה הנגישה. לא ככה? כול אומנות לחימה יש יתרונות וחיסרונות וכול אומננות נותנת לך זווית אחרת שחשובה לדעת...
סרטונים ביוטיוב לא שווים כלום. מבחן התוצאה הוא שקובע. אני רוצה לראות אותם בזירה ניטרלית (MMA), ולא בזירת קראטה מנצחים אחד את השני.מסטרים אמיתיים יודעים מהם שווים ולא צריכים להוכיח את עצמם בשבילך ,זה לא מספק אותך אתה יודע מה -גם אותי,מוזמן לטוס ליפן ולבקש בקשה אישית
ותפסיק לשלב שני עולמות זירה ומציאות זה שונה תחליט על מה אתה מדבר...

נערך לאחרונה:
אעשה קצת סדר בדברים המפוזרים שאתה אומר.
קודם כל, ג'יאוג'יטסו? NO SUCH THING. יש ג'יו ג'יטסו - JIU JITSU. עכשיו, BJJ = Brazillian Jiu Jitsu, וGJJ = Gracie Jiu Jitsu. מדובר על אותה אומנות לחימה, עם כינויים שונים. אם תנבור מספיק באינטרנט, אתה תמצא טענות קצת שונות בנושא, אבל זה ממש לא רלוונטי לאף אחד מאיתנו, ומדובר על אותה שיטה בדיוק. עכשיו, יש גם JIU JITSU יפני. זה הג'יו ג'יטסו ה"מקורי". הליו גרייסי למעשה לקח את השיטה הזו, ושכלל אותה בצורה מאסיבית, ולכן קרא לשיטה שלו GJJ \ BJJ.
עכשיו כשאתה מבין מה הפירוש של המושגים שאתה אומר, אפשר להתקדם.
לגביי קראטה.
אם אתה טוען שזו אומנות הלחימה הכי יעילה, אתה תצטרך לתת גיבוי למה שאתה אומר. כשאני טוען שBJJ זו אומנות הלחימה הכי יעילה, אני מפנה אותך לUFC 1-4. מעבר לדימיון וההיגיון (הלא בריא) שלך, יש משהו אמיתי שגורם לך באמת לחשוב שקראטה זו השיטה הכי יעילה?
דרך אגב, הסיפורים על הסכינים והחרבות לא קונים אותי. פשוט כי זה לא נכון, וקראטה זו אומנות לחימה שבסיסה הוא סטרייקינג. גם בג'יו ג'יטסו יש אספקטים של הגנה עצמית נגד סכין, וזה לא אומר הרבה מעבר לזה.
אתה מדבר, אולי, על נינג'יטסו - ששם העיקר הוא באמת קרב חרבות, ולכן גם הם בעצמם לא טוענים שבקרב רחוב הם יותר יעילים מ... כל שיטה אחרת.
קראטה, זו שיטה מסורתית, עם קאטות ומלא קשקושים. כבודם במקומם, ואין צל של ספק שאתה תעדיף ללכת מכות עם מישהו שלא יודע כלום, מאשר עם חגורה שחורה בקראטה. אם דוגמאות אישיות מעניינות אותך, אז חבר טוב שלי התאמן ~13 שנה בקראטה, הוא שחורה, וכשהוא הגיע איתי פעם אחת לאימון BJJ, הוא היה בשוק שעד היום הוא התעסק בקקי. אני לא טוען שדוגמה אחת אומרת הרבה, אבל אתה לא תמצא אנשים שבאו מBJJ לכל אומנות לחימה אחרת, והרגישו שמה שהם למדו לא היה שווה. בניגוד מוחלט לקראטה. אבל שוב, דוגמאות ספציפיות לא אומרות הרבה.

אם המאסטרים האלה לא מוכנים לבוא להוכיח שהשיטה שלהם הכי יעילה, אז... לא משנה מה אתה רוצה להגיד, אתה לא יכול להגיד שהיא הכי יעילה.
זה שקראטה זו שיטה יעילה זה נכון, אבל כאשר בוחרים איזו שיטה ללמוד, מן הסתם מעדיפים ללמוד את השיטה הכי יעילה הנגישה. לא ככה?
סרטונים ביוטיוב לא שווים כלום. מבחן התוצאה הוא שקובע. אני רוצה לראות אותם בזירה ניטרלית (MMA), ולא בזירת קראטה מנצחים אחד את השני.

וואו וואו הנה הלך הדיון הרגוע שלנו .
בכל מקרה "ג'יאוג'יטסו" היה שגיאת כתיב , זה הכל , הכוונה היתה כמובן לג'יו ג'יטסו - JIU JITSU שאם לא מצויין שהכוונה היא לברזילאי BJJ = Brazillian Jiu Jitsu , או לשיטה של גרייסי שהיא זהה GJJ = Gracie Jiu Jitsu , מתייחס לג'יו ג'יטסו היפני שהוא כמובן המקורי . אני בהחלט מבין מה אומרים המושגים שבהם אני משתמש , זו היתה רק שגיאת כתיב .

קראטה (שאתה עדיין מסרב להתיחס לשיטה מסויימת בו אז אני אתיחס אליו בכלליות גם כן ) היא בהחלט שיטה שעיקרה הוא סטרייקינג . השימוש בנשק , שהוא ממש לא סיפורים (תקרא?) , היה רק דוגמא לכך שהיא גם בהחלט לא שיטה מכוונת לקרבות זירה - לכן זו לא הדרך הטובה ביותר לבחון אותה . אני לא מדבר על הגנה עצמית נגד נשק , אלא על שימוש בנשק באופן כללי - הגנה , התקפה , וכל המשתמע . אבל בוא לא נתעסק בדוגמא של הנשק , כי שוב , זוהי רק דוגמא לבעית מבחן הזירה - לא העיקר . אני בהחלט לא מדבר על נינג'יטסו , אף שהוא יתאים לדוגמת הנשק .
לא הייתי קורא לקאטות קשקושים (ראה ערך זלזול) .

אמרתה בעצמך , דוגמאות אישיות לא אומרות הרבה אז ברשותך אני לא אתיחס אליהן (או אשתמש בהן בעצמי) .

אוקי , עכשיו , למה אני חושב שקראטה (שוב אתייחס לקראטה בכלליות כי נראה שככה אתה מעדיף) היא השיטה הכי יעילה:
קראטה היא השיטה שמקנה ללוחם את מירב הכלים להתמודד עם סיטואצית קרב , יותר מכל שיטה לא מעורבת אחרת . מבחר כלים רחב מאפשר גמישות גבוהה יותר בהתאמה לסיטואציה . היא יוצרת לוחם יותר מסתגל עם יותר כלים ואפשרויות .
בנוסף , קראטה יוצרת לוחם איכותי מבחינה מנטלית , ועם כל היתרונות האלה - מכבד יותר .
ליעלות של קראטה אתה יכול למצוא הוכחה בכל מכון קראטה ברמה גבוהה . אני ניסיתי ג'יו ג'יטסו , אתה ניסיתה קראטה?
(התיחסות כללית לשיטה כללית )

יש לך שתי סיטואציות קרב בהן היריב זהה לך בכל פרמטר פיזי אך אין לו הכשרה באומניות לחימה בכלל . הזירה היא ניטרלית וללא חוקים .
בסיטואציה אחת אתה התוקף , בשניה המותקף . איזו שיטה ( כל שיטה ) תיתן לך הכי הרבה כלים יעילים ויכולת להתמודד בצורה הטובה ביותר בשתיהן?

בבקשה , להבא תהיה סלחן כלפי השגיאות כתיב שלי .

עריכה: לא עניתה על השאלות שלי .

נערך לאחרונה:
ככל שאתה מדבר יותר מתברר שאין לך מושג על מה אתה מדבר, תראה מה קורה ללוחמי קראטה מול לוחמי GJJ:

יש עוד מלא דוגמאות, כולל הדוגמאות שכבר פרסמתי. עכשיו אתה מבין למה Bariah צחק עליך?

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
ככל שאתה מדבר יותר מתברר שאין לך מושג על מה אתה מדבר, תראה מה קורה ללוחמי קראטה מול לוחמי GJJ:

יש עוד מלא דוגמאות, כולל הדוגמאות שכבר פרסמתי. עכשיו אתה מבין למה Bariah צחק עליך?

יש לך דוגמאות של עבודת רגליים?כי מה שאני רואה רק אנשים שנלחמים בקירוב(טווח ידיים) עם לוחמי BJJ -טקטיקה לא נכונה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
כבר פרסמתי בעמוד הראשון, ובכלל לנסות לבעוט במישהו שמנסה להפיל אותך זה לא רעיון טוב. ואתה טועה, מה שאתה רואה זה אנשים שיודעים איך להילחם נלחמים נגד אנשים שחושבים שהם יודעים איך להילחם, חד וחלק. אפילו בסרטון הזה בקרב הראשון הם מתחילים ממרחק רחוק ולוחם הGJJ פשוט סוגר את המרחק, נכנס לקלינץ' ומפיל אותו.

נערך לאחרונה:
כבר פרסמתי בעמוד הראשון, ובכלל לנסות לבעוט במישהו שמנסה להפיל אותך זה לא רעיון טוב.
זה עדיף מאשר טווח ידיים -יותר קרוב יותר בסיכון.

כבר פרסמתי בעמוד הראשון, ובכלל לנסות לבעוט במישהו שמנסה להפיל אותך זה לא רעיון טוב. ואתה טועה, מה שאתה רואה זה אנשים שיודעים איך להילחם נלחמים נגד אנשים שחושבים שהם יודעים איך להילחם, חד וחלק. אפילו בסרטון הזה בקרב הראשון הם מתחילים ממרחק רחוק ולוחם הGJJ פשוט סוגר את המרחק, נכנס לקלינץ' ומפיל אותו.
זה לא מספיק בישביל לטעון שאי אפשאר לנצח BJJ אם אתם טוענים אי אפשר לנצח לוחם BJJ לפחות תראו בכול המצבים ושיטות עד אז אין לכם על מה לדבר....
ווכדי לחדד את העניין זה כאילו הכנסתם אותי לצד הנגד -אני חושב לBJJ יש יתרון מסויים רק לא יתרון מכריע....

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית