הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ עישון נרגילה פוגע בכושר?

Hadas Nadav

משתמש מתחיל
34
0
נק' מוניטין:
-18
34
0
עישון נרגילה מדי שבועיים או חודש וקצת עישון סיגריות יקשה עליי בספורט ממש? כי התחלתי קצת להתנשף או שזה לא קשור לזה כי זה פתאום אחרי כמה זמן

(וסתם שמתי קישור כי באלי לא קשור לנושא..)

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
עישון נרגילה מדי שבועיים או חודש וקצת עישון סיגריות יקשה עליי בספורט ממש? כי התחלתי קצת להתנשף או שזה לא קשור לזה כי זה פתאום אחרי כמה זמן
זו נראלי שאלה שתענה לך על השאלה ששאלת כאן בנושא האשכול:
לפני שהתחלת עם העישון- במידה ועסקת בפעילות גופנית, את התנשפת באותה מידה כמו עכשיו שאת מעשנת?

נרגילה שווה לערך 100 סיגריות- נרגילה פוגעת יותר מסיגריות אבל גם סיגיריות פוגעות בסופו של דבר כמו נרגילה.
וכמובן שעישון בכללי, לא משנה מה זה, פוגע בכושר ובבריאות באופן כללי. את מוזמנת לקרוא מחקרים באתר-
האגודה למלחמה בסרטן:
http://www.cancer.org.il/template/default.aspx?PageId=7461
ויש עוד מלא מאמרים אקדמיים על נזקי העישון במקביל לפעילות גופנית... (Smoking and Physical Activity)

אם ניסית סיגירה או נרגילה פעם אחת... ומאז לא ניסית שוב אז הגוף "יתנקה" בצורה מהירה יותר לאותה רמה שהיה לפני.
הנזק של עשן הסיגריות, בקצב שלך כמו שתיארת (מידי שבוע/חודש) עד שהוא מצטבר בריאות ברמה שמקשה על הנשימה... לוקח לו פרק זמן מסויים וככל הנראה את מגיעה לזה וגם קצב ה"ניקוי" יותר ארוך עד שהוא מגיעה למצב ההתחלתי שלו.
אם תפסיקי לעשן מעכשיו... בהערכה זריזה... למשך תקופה של 3-4 חודשים את תראי שינוי ניקר בנשימה שלך בזמן
פעילות ספורטיבית.

אני באמת ממליץ לך להפסיק לעשן, את לא צריכה את זה באמת.
בהצלחה לך 😃

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אז זה לא פעם אחת אני כל חודשיים,חודש עם זה
ונגיד אני אפסיק ל3 או 4 חודשים ואז אחזור זה לא יהיה שווה לא?!

תלוי באיזה כושר מדובר. אם מדובר בכושר אירובי כמו ריצות, אופניים וכו', זה יכול להוריד ביצועים בצורה דרסטית. גם אם את מעשנת פעם בחודש גיחל שלם, לוקח לגוף כמה שבועות להתנקות (אצל מעשנים כבדים שמעשנים כבר עשורים, ניקוי מלא לעולם לא יתבצע).

אחרי 30 שנה ללא סיגריות הגוף מתנקה כמעט לרמה של אחד שלא עישן בכלל בכל שלב שאתה מפסיק לעשן לגוף יש את היכולת לנקות את עצמו ראיתי מחקר על זה איפושהו

אני חושב שזה תלוי בגיל ובכמות
כי יש לי חבר שהיה מעשן מגיל 14 והוא הפסיק לפני חצי שנה והמשיך עם נרגילה ופשוט שילב את זה עם ריצה
ובבגרות בספורט הוא עשה 8:46 שזה מאוד יפה ביחס לזה שתמיד הוא היה רץ 12+
והוא היה מעשן נרגילה לפחות פעם בשבוע.

כי יש לי חבר שהיה מעשן מגיל 14 והוא הפסיק לפני חצי שנה והמשיך עם נרגילה ופשוט שילב את זה עם ריצה
זה לא אומר שהריאות שלו נקיות

כנראה את לא בכושר זה לא קשור לנרגילה/סיגריות
הריאות שלך נקיות וטובות עדיין אם תמשיכי זה יפריע לך (חוץ מזה שזה לא בריא)
מבחינת הכושר כנראה עשית פעילות מאומצת שיצרה חומצות חלב ובלי מנוחה וביצוע מחדש של הפעולה הגוף לא פינה אותה ופה ההתנשפות שלך
זה לא קשור למעגל חמצן האנרגיה שהשתמשת בה זה מגלוקוז

• פותח/ת השרשור

כן גם אני משהו כזה פעם בשבועיים שלוש, באמת לא הפריע לו?!יהה

אתה מתכוון לגחל שלם? יש לך איך לגבות את הנתון הזה?
אני יכול להגיד לך בוודאות שכאשר אתה מעשן נרגילה אתה מכניס יותר עשן לריאות, ללא ספק
אני אתן לך דוגמא מעל עצמי, כשהייתי מעשן עם חברים 2-3 גחלים (לא לבד, עם 3-4 אנשים) כשהייתי חוזר הביתה הייתי מרגיש נשימות כבדות ולפעמים כאבי ראש.
כשהייתי יושב עם חברים פעם אחת סיימתי בערב אחד קופסה שלמה של סיגריות כי לא היה ממש מה לעשות חוץ מלשתות ולעשן ולדבר, וחזרתי הביתה עם הרגשה רגילה, רק עם ריח מסריח של סיגריות.
בכל מקרה הפסקתי עם שניהם כי שניהם זה חרא ולא משנה באיזו תדירות, אבל נרגילה בוודאות יותר גרועה מסיגריה

אתה מתכוון לגחל שלם? יש לך איך לגבות את הנתון הזה?
לא יודע אם 100 סיגריות, אבל עישון נרגילה מייצר הרבה יותר רעלים מאשר סיגרייה בודדת. פירסמתי בעבר מספר מחקרים על כך בפורום, מוזמן להריץ חיפוש.

משרד הבריאות פרסם שעישון של נרגילה למשך שעה שווה ל 100 סיגריות אבל לך תדע עם הם מדברים על שעה של פימפום נרגילות ושריפת טבק אבל לעיניין עם אתה רוצה להתעסק באיזה שהוא ספורט שהוא לא הרמת משקולות או משהו כזה שדורש מאמץ רגעי אז זה יפריע לך עם אתה רוצה רק להתאמן בחדר כושר לגדול קצת ולהתחזק זה לא יפריע לך

• פותח/ת השרשור
אני יכול להגיד לך בוודאות שכאשר אתה מעשן נרגילה אתה מכניס יותר עשן לריאות, ללא ספק
אני אתן לך דוגמא מעל עצמי, כשהייתי מעשן עם חברים 2-3 גחלים (לא לבד, עם 3-4 אנשים) כשהייתי חוזר הביתה הייתי מרגיש נשימות כבדות ולפעמים כאבי ראש.
כשהייתי יושב עם חברים פעם אחת סיימתי בערב אחד קופסה שלמה של סיגריות כי לא היה ממש מה לעשות חוץ מלשתות ולעשן ולדבר, וחזרתי הביתה עם הרגשה רגילה, רק עם ריח מסריח של סיגריות.
בכל מקרה הפסקתי עם שניהם כי שניהם זה חרא ולא משנה באיזו תדירות, אבל נרגילה בוודאות יותר גרועה מסיגריה

זה בגלל שתופסים ראש מזה .. יש כאבים גם לי

לתפוס ראש מנרגילה זה לעיתים רחוקות מתוך סיפוק ניקוטין למח לאחר תקופת גמילה מסויימת (מס' ימים ויותר...)
ברוב המקרים - זה כתוצאה של מחנק וחוסר אספקה של חמצן למח.

• פותח/ת השרשור
לתפוס ראש מנרגילה זה לעיתים רחוקות מתוך סיפוק ניקוטין למח לאחר תקופת גמילה מסויימת (מס' ימים ויותר...)
ברוב המקרים - זה כתוצאה של מחנק וחוסר אספקה של חמצן למח.

מהה כל פעם שאני עם זה יש לי את זה

לדעתי ה"סטלה" שמקבלים מנרגילה זה רק בגלל שהגוף מקבל ניקוטין אחרי שלא קיבל אותו לתקופה
כי הסטלה הזאת לא מתמשכת הרבה, ואחרי כך לא חוזרת, אז זה לא הגיוני שזה רק בגלל חוסר אספקה של חמצן למוח כי אם ככה זה היה כל הזמן.
וזה אותו דבר עם סיגריה, סיגריית בוקר היא גם נותנת את ההרגשה הזאת, בקיצור זה הניקוטין לדעתי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית