הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שאלה עקרונית - AXBXCX, ומספר סטים על RM8

• פותח/ת השרשור wd22
  • פורסם בתאריך
W

wd22

אורח
0
0
נק' מוניטין:
0
0
0
שלום לכולם, 🚬🤪🚬

אני מתאמן כבר שנה בערך, מגיע למכון למשך שעתיים, יום כן ויום לא.

נתקלתי בלא מעט אנשים שעושים אימון AXBXCX:

לדוגמא:
יום א': גב + יד אחורית
יום ב': מנוחה
יום ג': חזה + יד קדמית
יום ד': מנוחה
יום ה': רגליים + כתפיים

העקרון שהבנתי הוא שמדובר על בערך 5 תרגילים שונים לחלק ה"עיקרי" (גב/חזה/רגליים), ועוד 3 תרגילים לחלק המשני (יד קדמית/אחורית/כתפיים). בכל אחד מהתרגילים, לעשות בערך 2 סטים של RM9. האם זה נכון?

שתי שאלות נוספות:
1. ברוטינה כזו יוצא לכל שריר לעבוד אחת לשישה ימים. האם זה לא יותר מדי? אומרים ש 48 שעות זה המינימום, אבל מהו האופטימום?😳

2. למה בעצם צריך בכלל לעשות 5 תרגילים שונים, 2 סטים בכל אחד מהם, לחלק ה"עיקרי" (גב/חזה/רגליים)?? האם השריר צריך ש"יטחנו" אותו בשביל לגדול? ולמעשה, כולם מבינים שצריך למשל לעבוד סביב 8RM לבינוניים ו 6RM למתקדמים, אבל למען השם כמה סטים צריך לעשות לכל שריר??

המון תודה לכל מי שיענה ✌️

גדי

אני לא אוהב תוכניות כאלו, הן די מטופשות בעיניי...
לעבוד על שריר פעם בשבוע? למה לא לתת גירוי 3 פעמים בשבוע? קשה לי להאמין שמישהו יתקדם כמו שצריך בעבודה על שריר פעם בשבוע, מה גם שזה לא הכי אידיאלי מבחינת פציעות (אולי זה אפשרי במתכונת כזו שמשתמשים במייצבים בצורה חזקה והכל... אבל זה סתם סיפור לבנות תוכנית כזו שתהיה גם יעילה).

בנוגע לשאלתך השניה - למה צריך לעשות 5 תרגילים שונים 2 סטים בכל אחד מהם? אני לא מכיר הרבה שעושים ככה. לרוב 2-3 תרגילים יספיקו 5-9 סטים לשריר גדול ותרגיל אחד לשריר קטן אם בכלל.
טווח החזרות יכול לנוע מ 5 עד 15, בלי קשר למתאמן מתחיל או מתקדם, אלא על פי מטרות והגיון בריא (למשל, לעשות סקוואט 15 חזרות זה יהיה די...חולני. לא שיש רע באנשים שבוחרים לעשות זאת =] ).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית