מדינה מטומטמת - חגי עמיר משוחרר אחרי 16.5 שנה

בית דין שפט אותו הוא ריצה את העונש מה אתה רוצה שיוציאו אותו להורג עכשיו ?

• פותח/ת השרשור
אתה רואה עכשיו שיש חיות שלא משנה כמה שנים תשים אותם בפנים זה לא יעזור
אם הוא לא מביע חרטה, אין שום סיבה שהוא לא ירצח שוב
ושלא נשכח שזה היה ראש ממשלה
בגלל מקרים כאלה צריך להיות עונש מוות במדינה

טיעונים לעניין
הדם של ראש ממשלה אדום יותר מדם של אזרח ?
וזכותו לא להביע חרטה אתה רוצה לשלוט על המחשבות של אנשים ?

• פותח/ת השרשור
לא אמרתי שהוא אדום יותר אבל תסכים איתי שלרצוח ראש ממשלה זה לא שיא השפיות ועל אחת כמה וכמה שהוא אפילו לא מתחרט
באיזו חברה נחייה אם כל אדם שלא מסכים עם הדעה של השני פשוט יקום וירצח אותו?
אם הוא לא מביע חרטה סימן ששום דבר לא השתנה ולא צריך לשחרר אותו, הוא מסוכן לציבור
ואם זה לא קרה אחרי 16 שנה אני גם לא בטוח שזה יקרה
בקיצור, עונש מוות

יש חוקים ויש בית משפט אתה לא מסכים עם זה תפעל לשנות את החוק
אם אתה לא רוצה לפעול לשנות את החוק ולא רוצה להגר בעיה שלך. אתה מוזמן גם לפרוק את הכעס שלך ולכתוב פה
גם אני מסכים שלרצוח זה דבר פסול ולא משנה מי הנרצח ועונש מוות זה דיון אחר לגמרי ולא כדאי לך להכנס אם זה טוב או לא טוב

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
לרצוח זה לא דבר פסול?נראה לי התבלבלת
אם הרוצח לא מביע חרטה על מעשיו ולא מבין מה עשה לא בסדר אחרי 16 שנה, הזמן שלו בכלא לא אפקטיבי
לכן, אין שום סיבה שהוא לא ירצח שוב, משמע הוא סכנה לציבור

אתה נכנס פה לנושא מה מטרת הענישה, וגם זה נושא שאתה לא מבין בו
להרתיע אחרים, לגרום סבל לרוצח...
ואין כל קשר לסכנה לציבור כי ככל הנראה הוא לא הולך לרצוח אף אחד ואם קיים חשש שכן הוא יעצר
מזה הזמן שלו בכלא לא אפקטיבי ? מה המטרה של הישיבה בכלא ?

• פותח/ת השרשור
אני לא נכנס למטרת הענישה, זה הנושא של האשכול בסופו של דבר
אין קשר לסכנה לציבור?מי אמר לך שהוא לא הולך לרצוח את הבא בתור שלא יסכים עם הדעות שלו?יעצר?חחחח...מי יעצור אותו?המשטרה? חחחחחחחחחחח
אולי אתה לא מודע לכך אבל המשטרה אפילו לא מצליחה לעצור פדופילים ידועים שממשיכים להתעסק עם ילדים אז אתה מצפה מהם לעצור רוצח פוטנציאלי?
מה המטרה של ישיבה בכלא?גם סבל והרתעה כמו שאמרת אבל הדבר המרכזי זה לגרום לאסיר להבין שטעה ולהחזיר אותו למוטב, מה שלא קרה
אם לא תבין איפה טעית, לא תוכל לתקן

כלא לא מחזיר למוטב
לפי כל הסטט' מי שישב חוזר לשבת לרוב
הכלא רק מחמיר את הבעיה

עד כמה שאני אישית מתעב את המשפחה הזאת, בחיי שאני לא מבין את התרעומת. ובעיקר מאנשים שנושאים על דגלם את ערך ה"דמוקרטיה".

דמוקרטיה מתגוננת לא קוצבת עונשים, היא זורקת לכלא ושוכחת מהבנאדם. ראה כל מקרי הפלסטינאים שכלואים בארץ בלי משפט.

רן, אני מסכים אם innerstrength הוא לא רצח את רבין הבן אדם, הוא רצח את רבין ראש הממשלה.
הוא בעצם רצח על הבעת הדעה, הוא שלל ממשהו אחר להביע את דעתו, זה נוגד את שלושת הזכיות הטבעיות של בני האדם.
חיים, חירות וקניין.

נערך לאחרונה:
אוקי. אז מה אתה מציע שיהרגו אותו? שזה דבר שהוא לגיטמי במדינות מסויימות.

רן, אני מסכים אם innerstrength הוא לא רצח את רבין הבן אדם, הוא רצח את רבין ראש הממשלה.
הוא בעצם רצח על הבעת הדעה, הוא שלל ממשהו אחר להביע את דעתו, זה נוגד את שלושת הזכיות הטבעיות של בני האדם.
חיים, חירות וקניין.

אההה, אבל אתה שוכח שבתור חברה דמוקרטית נאורה (שמוקיעה עונש מוות) קבעת לעצמך לא לשלול לאדם את "הזכויות הטבעיות" האלה, אפילו אם הם שללו אותם מאנשים אחרים. בגלל זה קוצבים עונשים בחברה ולא זורקים כל אחד לכלא בלי זמן מוגבל (גם מאסר עולם "קצוב"). ולכן אחרי שהוא ריצה את עונשו אתה חייב להעניק לו את חירותו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית