הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מדינה מטומטמת - חגי עמיר משוחרר אחרי 16.5 שנה

טיעונים לעניין
הדם של ראש ממשלה אדום יותר מדם של אזרח ?
וזכותו לא להביע חרטה אתה רוצה לשלוט על המחשבות של אנשים ?
אם נחלק את זה לגורמים אז כן, דם של ראש ממשלה שווה יותר מדם של פלוני אלמוני. הסיבה היא שראש ממשלה הוא בעל כוח פוליטי, מדיני וצבאי, שיכול להשפיע על חייהם של מיליוני אזרחים, בזמן שפלוני אלמוני אינו מחזיק במעמד זה.

אם נחלק את זה לגורמים אז כן, דם של ראש ממשלה שווה יותר מדם של פלוני אלמוני. הסיבה היא שראש ממשלה הוא בעל כוח פוליטי, מדיני וצבאי, שיכול להשפיע על חייהם של מיליוני אזרחים, בזמן שפלוני אלמוני אינו מחזיק במעמד זה.

מבחינת המוסר והצדק אני מתכוון
ברור שיש אנשים יותר/פחות מוכשרים אבל זה לא הופך את דמם ליקר יותר

אההה, אבל אתה שוכח שבתור חברה דמוקרטית נאורה (שמוקיעה עונש מוות) קבעת לעצמך לא לשלול לאדם את "הזכויות הטבעיות" האלה, אפילו אם הם שללו אותם מאנשים אחרים. בגלל זה קוצבים עונשים בחברה ולא זורקים כל אחד לכלא בלי זמן מוגבל (גם מאסר עולם "קצוב"). ולכן אחרי שהוא ריצה את עונשו אתה חייב להעניק לו את חירותו.

זהו שמותר לשלול ממישהו להביע את דעתו אם היא פוגעת באנשים.
וכן היא פוגעת, היא רצחה לנו ראש ממשלה, וחבר.

זהו שמותר לשלול ממישהו להביע את דעתו אם היא פוגעת באנשים.
וכן היא פוגעת, היא רצחה לנו ראש ממשלה, וחבר.
לא שוללים דעה אלא אם היא מובילה להסתה. בית המשפט קצב את עונשו של הדפקט הזה. העונש לא כולל חרטה ולא יכול לכלול חרטה (זה מתנגש עם ערך החירות).
ואני לא יודע באיזה יחסים היית עם רבין שאתה יכול לקרוא לו חבר מעבר לסיסמאות שבדבר. גם אותי עצבן ששיחררו את המחבל שרצח חבר שלי שהכרתי מגן חובה במסגרת העסקה עם שליט. אבל אני יודע מה הערך שעומד בבסיס החברה הדמוקרטית, משהו שנדמה לי שהדמוקרטים נזכרים בו רק כשזה מתאים לאג'נדה שלהם.

חיים, לא מדובר פה בחבר שסיימתי איתו מחזור בעממי.
מדובר פה בבנאדם, לא רק בראש ממשלה.
הדעה הגזענית והסטה של האנשים נגד רבין, שקראו לו נאצי, היטלר ועוד הרבה דברים בסגנון הובילה לרצח.
איך אפשר לשחרר מישהו שרצח את הדמוקרטיה ?

חיים, לא מדובר פה בחבר שסיימתי איתו מחזור בעממי.
מדובר פה בבנאדם, לא רק בראש ממשלה.
הדעה הגזענית והסטה של האנשים נגד רבין, שקראו לו נאצי, היטלר ועוד הרבה דברים בסגנון הובילה לרצח.
איך אפשר לשחרר מישהו שרצח את הדמוקרטיה ?
הוא "רצח את הדמוקרטיה" בדיוק כמו כל אחד שרוצח מישהו אחר, גם לא ראש ממשלה. שם אין לך בעיה לשחרר.

לא קשור, הוא לא הרג מישהו, כי הוא בנאדם. הוא הרג מישהו על דעות פוליטיות.
אני לא מצדיק שחרור של רוצחים, מי שרוצח לא יכול לקבל הזדמנות שנייה, אבל הוא רצח את המנהיג הפוליטי של ישראל.

נערך לאחרונה:
אם הוא לא מביע חרטה על המעשה אז מה הטעם בזמן שהוא ריצה שם?
כולאים אנשים שהם מסוכנים לחברה וכל עוד הוא לא מביע חרטה הוא עדיין מסוכן.
הטיעון של "הוא ריצה את זמנו מה אתם רוצים שיעשו לו" לא קביל כי הוא עדיין מסוכן, אם הוא כן היה מתחרט והיה ידוע שהוא לא מסוכן יותר (ידוע עד כמה שאפשר לדעת) אז 16 שנה זה מספיק.
תמיד היה אפשר להאריך את הזמן שלו בהתאם לנסיבות

לא קשור, הוא לא הרג מישהו, כי הוא בנאדם. הוא הרג מישהו על דעות פוליטיות.
אני לא מצדיק שחרור של רוצחים, מי שרוצח לא יכול לקבל הזדמנות שנייה, אבל הוא רצח את המנהיג הפוליטי של ישראל.
הוא לא שונה מבנאדם שהרג מישהו כי הוא העיר לו. הוא פגע בחיים של אינדיבידואל בחברה ואין שום הבדל.

אם הוא לא מביע חרטה על המעשה אז מה הטעם בזמן שהוא ריצה שם?
כולאים אנשים שהם מסוכנים לחברה וכל עוד הוא לא מביע חרטה הוא עדיין מסוכן.
הטיעון של "הוא ריצה את זמנו מה אתם רוצים שיעשו לו" לא קביל כי הוא עדיין מסוכן, אם הוא כן היה מתחרט והיה ידוע שהוא לא מסוכן יותר (ידוע עד כמה שאפשר לדעת) אז 16 שנה זה מספיק.
תמיד היה אפשר להאריך את הזמן שלו בהתאם לנסיבות
אם מה שהיה עומד לעיני החברה היא כליאה בגלל מסוכנות, אנשים היו יושבים שנים ארוכות בכלא ולא מקבלים 8 חודשי שירות. חוצמזה, מי היה מחליט שבנאדם עדיין מסוכן? אנחנו לא במשטר דיקטטורי עדיין. כיום לא כולאים בנאדם כי הוא מסוכן לחברה כמו שכולאים אותו בשביל להעניש אותו על זה שהוא הפר את ההסכם עם החברה (ובגלל זה קוראים לזה "ענישה").

איזה מגניב, אם אתה רוצח מישהו, מסתבר שהחלק החשוב הוא להביע חרטה עמוקה וצער רב. ואז הכל בסדר.

הוא לא שונה מבנאדם שהרג מישהו כי הוא העיר לו. הוא פגע בחיים של אינדיבידואל בחברה ואין שום הבדל.

אם מה שהיה עומד לעיני החברה היא כליאה בגלל מסוכנות, אנשים היו יושבים שנים ארוכות בכלא ולא מקבלים 8 חודשי שירות. חוצמזה, מי היה מחליט שבנאדם עדיין מסוכן? אנחנו לא במשטר דיקטטורי עדיין. כיום לא כולאים בנאדם כי הוא מסוכן לחברה כמו שכולאים אותו בשביל להעניש אותו על זה שהוא הפר את ההסכם עם החברה (ובגלל זה קוראים לזה "ענישה").

הוא היה שותף לרצח והוא לא מביע חרטה מה אתה רוצה עוד? שהוא ישלח לך כוונת הצהרות באימייל?
אז איך יש אסירים שמתשחררים מוקדם יותר ע"י התנהגות טובה? מה סתם קיצרו להם את המאסר? לא, על בסיס ההתנהגות שלהם אפשרי לדעת אם הם מסוכנים או לא (לא ב 100 אחוז כמובן אבל עדיין באחוז לא מבוטל) מערכת הענישה מבוססת על ההתנהגות של הבן אדם כלפיי החברה מן הסתם, אז כן יש להתנהגות שלו בכלא השפעה על המשך השירות או השחרור.

איזה מגניב, אם אתה רוצח מישהו, מסתבר שהחלק החשוב הוא להביע חרטה עמוקה וצער רב. ואז הכל בסדר.

חרטה אמורה להעיד על שינוי בדפוס ההתנהגות שלו (על הנייר לפחות) אחרת בשביל מה לשאול אותו בכלל אם הוא מביע חרטה או לא? אתה מתעסק בטפל.

אי אפשר למנוע מבאדם להשתחרר אחרי שריצה את עונשו, אנחנו במדינה דמוקרטית (וטוב שכך) ולכל בנאדם יש את חופש המחשבה והדעה!

הוא היה שותף לרצח והוא לא מביע חרטה מה אתה רוצה עוד? שהוא ישלח לך כוונת הצהרות באימייל?
אז איך יש אסירים שמתשחררים מוקדם יותר ע"י התנהגות טובה? מה סתם קיצרו להם את המאסר? לא, על בסיס ההתנהגות שלהם אפשרי לדעת אם הם מסוכנים או לא (לא ב 100 אחוז כמובן אבל עדיין באחוז לא מבוטל) מערכת הענישה מבוססת על ההתנהגות של הבן אדם כלפיי החברה מן הסתם, אז כן יש להתנהגות שלו בכלא השפעה על המשך השירות או השחרור.

חרטה אמורה להעיד על שינוי בדפוס ההתנהגות שלו (על הנייר לפחות) אחרת בשביל מה לשאול אותו בכלל אם הוא מביע חרטה או לא? אתה מתעסק בטפל.

כן אחי, הוא צריך להתחיל להתנהג שונה כשהוא בכלא. להתחיל להתפלל ולהניח תפילין וזה.

לא שוללים דעה אלא אם היא מובילה להסתה. בית המשפט קצב את עונשו של הדפקט הזה. העונש לא כולל חרטה ולא יכול לכלול חרטה (זה מתנגש עם ערך החירות).
ואני לא יודע באיזה יחסים היית עם רבין שאתה יכול לקרוא לו חבר מעבר לסיסמאות שבדבר. גם אותי עצבן ששיחררו את המחבל שרצח חבר שלי שהכרתי מגן חובה במסגרת העסקה עם שליט. אבל אני יודע מה הערך שעומד בבסיס החברה הדמוקרטית, משהו שנדמה לי שהדמוקרטים נזכרים בו רק כשזה מתאים לאג'נדה שלהם.
דוגמא טובה לכך, "שלום עכשיו":
http://news.walla.co.il/?w=/22/2530243
עוד סיבה לשנוא את הארגון המאוס הזה 😃

זכותו לא להביע חרטה. Deal with it. ומשחררים על התנהגות טובה לא כי אפשר לדעת אם הם מסוכנים, כי הרי הם יכולים להתנהג סבבה בכלא ולחזור לרצוח אח"כ. במדינות דמוקרטיות לא מאריכים עונשים רק כי אתה מחליט שהבנאדם מהווה סכנה. בית משפט קוצב עונש כי מה שעומד לנגד עיניו זה שהאינדיבידואל זכאי לזכות הבסיסית שלו לחירות (שהוגדרה על ידי החברה).

דוגמא טובה לכך, "שלום עכשיו":
http://news.walla.co.il/?w=%2F22%2F2530243
עוד סיבה לשנוא את הארגון המאוס הזה 😃

שלום עכשיו הם קריקטורה טרגית.

יש תנועה פוליטית שהיא לא קריקטורה טראגית?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית