הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ הרכבת תפריט לחיטוב

• פותח/ת השרשור OmriF
  • פורסם בתאריך

OmriF

משתמש פעיל
570
0
נק' מוניטין:
46
570
0
פעלתי בדיוק לפי המדריך של משה לחיטוב, וכדאי להיות על גרעון של 600 אני צריך לאכול 2000 קל' והערכים:
פחמימה: 256 גרם.
שומן: 45 גרם.
חלבון: 144 גרם.

כמה שאלות:
1. זה לא יותר מידי פחמימה בחיטוב?
2. אם אני חורג ועוקף את ה-140~ גרם חלבון יש לזה משמעות?

סתם משהו שמעניין אותי בקשר לזה, אם המטרה אחרי אימון היא להקפיץ אינסולין מה הופך סוכר ענבים\תפו"א\תמר ליותר אפקטיבי מחלב עם סקופ חלבון אם בכלל? התגובה האינסולינית צריכה להיות פחות או יותר שווה לא?
אפילו עדיף חלב מאשר כל הדברים הנ"ל בדיוק בגלל מה שאמרת. בחלב א"ג נמוך אך תגובה אינסולינית גבוהה ביחוד עם אבקת חלבון שעוזרת לעניין.

סתם משהו שמעניין אותי בקשר לזה, אם המטרה אחרי אימון היא להקפיץ אינסולין מה הופך סוכר ענבים\תפו"א\תמר ליותר אפקטיבי מחלב עם סקופ חלבון אם בכלל? התגובה האינסולינית צריכה להיות פחות או יותר שווה לא?

חלב זה אחלה דבר גם חלבון קזאין וגם מעלה רמות אינסולין.

אם אני שותה כמות חלב שנותנת לי 10ג' פחממות זה עדיין עדיף על אותה כמות פחממות מתמרים לדוגמא?

אין פה עדיף או לא, זה לא שואללה אם תשתה חלב תעלה עוד 10 קילו שריר בשנה, זה פשוט עוד דבר שיהיה אידיאלי לאחר האימון זה הכל.

למה צריך גם תגובה גליקמית חזקה? הקפצת האינסולין לא תספיק להתאוששות (ומעבר מ"פירוק" ל"בנייה")?

נערך לאחרונה:
שמע לי עומרי אם אתה מחפש להתחטב ותוך כדי לשפר כושר ולנסות לשמר כמה שיותר שריר לך על קרוספיט.
אימונים עצימים שמשלבים אירובי ואנאירובי וגם קצרים בזמן.
תשקול את זה.

• פותח/ת השרשור
נשמע מעניין רועי, אפשר לקבל קצת פרטים בקצרה?

מנסים לשכנע אותי ממש לא לעשות עכשיו את החיטוב בטענה שאני נראה מעולה ושלא כדאי שאני אחטב ובהחלט גורם לי להשאר עוד במסה. אני רוצה למסור מפה כבר תודה לחברה שעזרו לי והמליצו לי בתחילת המסה לבחור את התוכנית של לייל מקדולנד, היא עזרה לי לגדול ברמה שלא האמנתי.

נשמע מעניין רועי, אפשר לקבל קצת פרטים בקצרה?

מנסים לשכנע אותי ממש לא לעשות עכשיו את החיטוב בטענה שאני נראה מעולה ושלא כדאי שאני אחטב ובהחלט גורם לי להשאר עוד במסה. אני רוצה למסור מפה כבר תודה לחברה שעזרו לי והמליצו לי בתחילת המסה לבחור את התוכנית של לייל מקדולנד, היא עזרה לי לגדול ברמה שלא האמנתי.

מדובר בתכנית שמשלב אירובי ואנאירובי תוך כדי וגם אלמנטים של אימונים כוח.
האימונים עצימים מבחינת הסיבולת שבהם וקצרים מבחינת זמן וככל שאתה בכושר טוב יותר כך הם מתקצרים עוד יותר.

אתה מוזמן להיכנס ללוג שלי ולראות את האימונים.

בהצלחה

למה צריך גם תגובה גליקמית חזקה? הקפצת האינסולין לא תספיק להתאוששות (ומעבר מ"פירוק" ל"בנייה")?
בעיקרון פחממות בעלות אינדקס גליקמי גבוה לרוב יגררו תגובה גליקמית גבוהה (אמרתי לרוב כי יש יוצאי דופן ויש עוד מדד שהוא עומס גליקמי), בכל מקרה זה להתעסק בקקה תאכל מה שזמין, נוח ומשתלם לך מבחינה כלכלית.

• פותח/ת השרשור
משה, פחות 3 קילו בערך, 77 ק"ג, ואני רוצה לתת גז בחיטוב, מה הערכים שצריכים להיות בתפריט אצלי? להוריד 250 קל' ככה?

אני עושה אימון FBW של שעה ובסיומו עוד שלוש פעמיים אירובי 25 דק' ופעם בשבוע ריצה של שעה על מהירות 10 בחוץ.

לא רואה סיבה לקצץ בקלוריות אם ירדת 3 ק"ג בחודש זה מעולה, אם תוריד עוד קלוריות אף אחד לא הבטיח שזה לא יהיה על חשבון השריר, אם אתה מכיר את הגוף שלך אז תהנה.

משה, פחות 3 קילו בערך, 77 ק"ג, ואני רוצה לתת גז בחיטוב, מה הערכים שצריכים להיות בתפריט אצלי? להוריד 250 קל' ככה?

אני עושה אימון FBW של שעה ובסיומו עוד שלוש פעמיים אירובי 25 דק' ופעם בשבוע ריצה של שעה על מהירות 10 בחוץ.
על כמה קל' אתה עומד ביום ?
ואל תוריד 250 קל' בחיטוב, כל פעם כשתרצה להוריד קל' תוריד קל' 100-150 מקסימום.

• פותח/ת השרשור
זה התפריט כרגע. אני בעיקרון משתדל לשמור עליו. לפעמים אני שוכח לאכול כמה שקדים / שמן זית. אירובי רשמתי כבר כמה אני עושה.

ארוחת בוקר:
- 4 פרוסות לחם קל
- חצי קוטג' 3 אחוז שומן
- 10 גרם שקדים
- 2 כדורי אומגה 3

בית ספר:
- 4 פרוסות לחם קל
- 60 פסטרמה
- 2 כפיות טחינה
- מלפפון ירוק

צהריים:
- 150 חזה עוף
- 200 גרם אורז
- סלט ירקות גדול
- כף שמן זית
- כף טחינה
- 2 כדורי אומגה 3

חצי שעה לפני אימון (סתם לנשנוש):
20 גרם שקדים

לאחר אימון:
סקופ חלבון
2 תמרים מג'הול

ערב:
- קופסת טונה במים
- כף טחינה
- סלט ירקות גדול
- 2 פרוסות לחם קל או שקשוקה עם ביצה קשה אחת
- 20 גרם אגוזי מלך
- 2 כדורי אומגה 3

סה"כ קלוריות: 1957 ~
שומנים: 76 גרם
חלבונים: 162 גרם
פחמימות 153 גרם

לדעתי החישוב שלי של הקלוריות קצת לא מדוייק 😲 אומנם אני יורד, אבל זה נראה כאילו אני אוכל הרבה..

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית