הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ MMA ותרגילי ליבה וכפיפות בטן למיניהן

חןחן

משתמש מתחיל
29
0
נק' מוניטין:
37
29
0
שאלה שאני מאמין שהרבה שאלו את עצמם ומצאתי את עצמי מהרהר בה.
אם אפשר לא לנחש ולזרוק באוויר דברים ספקולטיביים שרק יבלבלו אנשים.
אם למישהו יש מאיפה להביא מאמרים תומכים זה יהיה מעולה.

אני מתאמן ב MMA, וכמו רוב הפורום פה גם מרים (madcow).
מתקשר מאוד גם למאמר שפורסם בפורטל על שרירי ליבה - כולנו (חבר'ה שמרימים) מכירים שהתרגילים שאנחנו עושים סוגרים פינה והרבה יותר מזה בכל מה שקשור לשרירי הליבה. ובאמת אני ספציפית מרגיש שבכל מה שקשור אליהם אני בנוי טוב.

כל מי שיצא לו להתאמן ב MMA מכיר את הרוטינות שקשורות לעבודה על שרירי הליבה (מה שנקרא גימנסטיקה ברזילאית) כמו את העבודה על שרירי הבטן.
אני מוצא את עצמי המון פעמים באימונים בקבוצה מהרהר הירהורים של "האם זה באמת טוב למשהו?!" בחלק מהתרגילים, בעיקר בגלל איך שכל החבר'ה מהפאוורליפטינג מלמדים אותנו לחשוב. ועדיין, התנועה של הליבה בעבודה בקרקע (פחות בהאבקות) מאוד שונה ממה שנדרש מבן אדם עומד רוב הזמן.
בקשר לעבודה על הבטן - כבר הבהירו פה הרבה פעמים שבכל מה שקשור לתפקוד ליבה ויציבה אין תועלת בכפיפות אם אתה מרים, אבל נקודה מעניינת אחרת - האם לתרגילים בסגנון כפיפות בטן יש איזשהו ערך מוסף בשיפור היכולת לספוג מכות לגוף (בסה"כ זה עובד על כיווץ של הבטן) או שהכל די סתם?

בעצם עלו פה 2 נקודות - תרגילי יציבה וכפיפות בטן. המון המון תודה לאיש שיוכל לתרום ידע בנושא.

האימונים ב-MMA כל עוד אתה לא מקצועי מנסים לשלב הכל ביחד כדי לתת לך בסיס באימונים, המכונים לא יוצאים מתוך הנחה שאתה גם עושה בו זמנים תוכניות כוח בחדר כושר.
התרגילים שאתה עושה באימונים סביר להניח שגם משפרים לך סיבולת, מבחינת כוח לדעתי זה לא מועיל לפחות כל עוד אתה מתחיל.

• פותח/ת השרשור
האימונים ב-MMA כל עוד אתה לא מקצועי מנסים לשלב הכל ביחד כדי לתת לך בסיס באימונים, המכונים לא יוצאים מתוך הנחה שאתה גם עושה בו זמנים תוכניות כוח בחדר כושר.
התרגילים שאתה עושה באימונים סביר להניח שגם משפרים לך סיבולת, מבחינת כוח לדעתי זה לא מועיל לפחות כל עוד אתה מתחיל.
ברור שהם לא יוצאים מתוך הנחה כזו. שאלתי דברים ספציפיים שלא קשורים לאיך שהמכון מאמן אותי אלא לאיך שאני אישית מתאמן או אם תרצה איך שאידיאלי להתאמן.
גם לגבי כל מה שקשור לכוח לא שאלתי. מבחינתי זה מובן מאליו שבאימוני כוח אני מפיק הרבה יותר בכל מה שקשור לכוח.

בכל מקרה אם אפשר לא לסטות ולדבר על הנושא ששאלתי לגביו...

מה שאתה עושה בMMA זה תרגילי סיבולת עבור הבטן. כפיפות בטן זה כבר עבודה עצימה. כך אני מעריך.
תרגילים מורכבים אני לא יודע איפה למקם על הסקאלה.

שניהם חשובים, כי אתה רוצה שהבטן תוכל לבצע את תפקידה לאורך זמן, מצד אחד. מאידך, אתה רוצה שהיא גם תוכל להפיק כח רב כאשר היא צריכה (haymaker)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית