הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מאזן קלורי חיובי?? - צריך תשובה

• פותח/ת השרשור lbs92
  • פורסם בתאריך

lbs92

משתמש מתחיל
176
0
נק' מוניטין:
-33
176
0
שלום,
אני מתאמן 4 פעמים בשבוע בתוכנית AB.
בעיקרון בכל יום שבו אני מתאמן אני נוהג לאכול כ-800 קלוריות מעל ה-BMR שלי.
הבעיה שלי היא בימים שאני לא מתאמן - שם אני אוכל במאזן נטראלי או חיובי ממש קטן (50-100 קלוריות מעל הצריכה שלי).

האם זה נכון לעשות זאת? או שעליי לאכול במאזן קלורי חיובי גדול משמעותית בכל יום בשבוע, גם בימים שבהם איני מתאמן?
העניין הוא שבימים שאני לא מתאמן אני נוהג לבצע "צ'יטים" כמו חטיפי במבה, שוקולד, חטיפי חלבון וכו' שלא הכי בריאים.
ולכן אני מפחד לאכול במאזן חיובי בימי מנוחה, כדי שלא אשמין סתם מהדברים האלה.

אודה לעזרתכם, מה עליי לעשות. יש לציין שהמטרה שלי היא כמובן עלייה במסת השריר, אך עלייה שנחשבת "נקייה" ולא מוגזמת
(לא לעלות במכה הרבה, ולשמור על אחוזי שומן נמוכים).

אשמח לשמוע מכם כיצד עליי לפעול לגבי התזונה שלי בימי אימון, מנוחה..

תאכל כל יום במאזן חיובי, אתה גדל גם במנוחה.
לפי האנשים פה בפורום אז זה לא משנה מאיפה קלוריות אתה מכניס אלא הכמות, ככה שזה לא משנה עם זה במבה או אורז מלא

אני אזרום איתך במושג הזה עלייה נקייה
בעיקרון,זה אפשרי..אבל לא מהנסיבות שאתה עושה את זה
אתה לא תשמין יותר מאכילה בימים שאתה לא מתאמן ויותר בימים של אימון..
ובעיקרון לעלייה "נקייה" רבים שמתייחסים למושג ברצינות יגידו לדעתי שהמאזן החיובי גדול מידי

• פותח/ת השרשור
אז מה הדבר הכי נכון לעשות?
לאכול כל יום במאזן חיובי, אפילו אם זה יום שבו אני לא מתאמן ואין עידוד של גדילת שרירים (מה שקורה לאחר אימון)? ובאיזה מאזן מומלץ?

יש לציין שגובההי 1.60, משקלי כבר 60 ק"ג ויש לי כ-8% שומן

נערך לאחרונה:
גם ביום ללא אימון השרירים שלך עדיין מתאוששים מהאימון האחרון ככה שאתה חייב עדיין להכניס אוכל ולהיות במאזן חיובי אם אתה רוצה לעלות במסה.

אז מה הדבר הכי נכון לעשות?
לאכול כל יום במאזן חיובי, אפילו אם זה יום שבו אני לא מתאמן ואין עידוד של גדילת שרירים (שקורה לאחר אימון)? ובאיזה מאזן מומלץ?

יש לציין שגובההי 1.60, משקלי כבר 60 ק"ג ויש לי כ-8% שומן
נו ברור כל יום אתה אוכל במאזן קלורי חיובי אתה צריך להתאושש מאימון לאימון , אתה יכול להתחיל במאזן של 300~ וכל פעם שאתה ניתקע במשקלי העבודה להעלות בהדרגה עוד ועוד קלוריות

נו ברור כל יום אתה אוכל במאזן קלורי חיובי אתה צריך להתאושש מאימון לאימון , אתה יכול להתחיל במאזן של 300~ וכל פעם שאתה ניתקע במשקלי העבודה להעלות בהדרגה עוד ועוד קלוריות
בדיוק

• פותח/ת השרשור
300 קלוריות מעל התחזוקה בכל יום?

אני מזכיר לכם שבימי אימון אני אוכל כ-800 קלוריות מעל התחזוקה שלי ובימי מנוחה במאזן חיובי קל (100-150 קלוריות מעל BMR).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית