ייעוץ שילוב כמה מטרות בתוכנית

Dave Grohl

משתמש משקיע
2,033
4
נק' מוניטין:
5,423
2,033
4
אז אני ממש לקראת סיום חיטוב, ומנסה לראות לאן להמשיך הלאה.
בעיקרון החלטתי שהצורה שבה אני הולך להתקדם כנראה יהיה סבב תוכנית בילדינג\אוננות\נפח ולאחר מכן סבב אימון כח (כמה פעמים שזה יקרה עד החיטוב הבא)
אז בעיקרון בחיטוב עשיתי את הליניארית, התקדמתי במשקלי עבודה והכל טוב ויפה. (אם משקלי עבודה משנים אני אפרט)
בכל מקרה מהתוכנית הזאת אני מנסה להשיג כמה מטרות:
1) להוסיף מסה בעיקר בחזה ובידיים (במיוחד הידיים, פשוט חוסר פרופורציות מטורף לגוף שלי - בסוף החיטוב אני אעלה תמונות וכאלה..)
2) להתחזק בגב התחתון - הנושא נהיה מטרד ממש רציני. דדליפט לא עשיתי כבר יותר מדי זמן כי פשוט הטכניקה לא הייתה מספקת כנראה והייתה גוררת כאבים וכנראה גם גררה לי פציעה משנה שעברה. נכון להיום בסקוואט כנראה שיהיה לי יותר קל לעשות 125 ק"ג עם חגורה מאשר 90 ק"ג בלי חגורה - וכן, בגלל שאני מרגיש קשה לי להחזיק גב כמו שצריך.

המגבלה היחידה שיש לי לקראת התוכנית היא שאני לא יכול להגיע לחדר כושר יותר מ3 פעמים בשבוע.
אז חשבתי על הדבר הבא (מה שיש ב / זה הבדל בין האימון הראשון של השבוע לאחרון של השבוע):
A:
Bench - 4x8
Romanian Deadlift - 3x8
DB Incline Bench - 3x12 \ Barbell Press 3x6
Weighted Pullup (Reverse Grip) - 4x8
DB Flies 2x12
Barbell Curl 3x8
DB Curl 3x12
EZ Barbell Extensions 4x12

B:
Squat 5x5
Calves 4x12
Static Ab Exercises​
כעקרון זה מה שחשבתי עליו.
דדליפט קלאסי נראה לי פעמיים בשבוע היה שואה ומוביל לעוד יותר פציעה, אז בחרתי את הRDL שהוא יותר שפוי, מצד שני יכלתי לעשות Halting Deadlift באימון הראשון בשבוע וRack Pull באימון האחרון בשבוע. מה עדיף?
מבחינת התקדמות משקלים התוכנית היא:
סקוואט כל אימון 2.5 ק"ג התקדמות
בנץ'\RDL התקדמות 2.5 ק"ג כל שבועיים (משמעות הדבר 4 אימונים עם אותו משקל ולאחר מכן להעלות.. נפח גבוה מדי בשביל להתקדם כל שבוע)
כל שאר התרגילים ההתקדמות כנראה תהיה בהתחלה אחת לשבועיים ואולי אחר כך אחת ל3 שבועות? לא בטוח כל כך איך זה יסתדר.
(אגב התוכנית מיועדת לכ9 שבועות)

מה דעתכם? יש הגיון בתוכנית? נפח מוגזם מדי בלחיצות\ידיים?
אשמח לטיפים\הערות\כיוונים. תודה 😃​

לדעתי
דדליפט פעמיים בשבוע זאת טעות לטווח הארוך ואני לא ממליץ על זה
מציע לך באמת ללכת על הנושא של הלטינג דדליפט וראק פולס
המאסה בידיים ובחזה יכול להיות שזה משהו גנטי אצלך..את זה תצטרך לראות..אני מאמין שאתה מתאמן מספיק חכם כדי לדעת שזה שתפציץ סטים לאיזור מסוים לא מחייב שהוא יתפתח יותר.
יש שבועות שיכול לצאת לך 12 סטים ליד קדמית שזה לדעתי יותר מידי..אני הייתי מוריד אבל זה רק אני.
לדעתי להוריד גם סטים לתאומים.יהיו שבועות שיהיה לך 8 סטים לשריר כזה קטן+סקוואט ואני לא חושב שהם יספיקו להתאושש.
מה המשקלים שלך בסקוואט ודדליפט? אם הם לא גבוהים מידי.אולי כדאי שתשים את הדדליפט באותו אימון עם הסקוואט ואז זה יוריד טיפה מהעומס בA

• פותח/ת השרשור
לדעתי
דדליפט פעמיים בשבוע זאת טעות לטווח הארוך ואני לא ממליץ על זה
מציע לך באמת ללכת על הנושא של הלטינג דדליפט וראק פולס
המאסה בידיים ובחזה יכול להיות שזה משהו גנטי אצלך..את זה תצטרך לראות..אני מאמין שאתה מתאמן מספיק חכם כדי לדעת שזה שתפציץ סטים לאיזור מסוים לא מחייב שהוא יתפתח יותר.
יש שבועות שיכול לצאת לך 12 סטים ליד קדמית שזה לדעתי יותר מידי..אני הייתי מוריד אבל זה רק אני.
לדעתי להוריד גם סטים לתאומים.יהיו שבועות שיהיה לך 8 סטים לשריר כזה קטן+סקוואט ואני לא חושב שהם יספיקו להתאושש.
מה המשקלים שלך בסקוואט ודדליפט? אם הם לא גבוהים מידי.אולי כדאי שתשים את הדדליפט באותו אימון עם הסקוואט ואז זה יוריד טיפה מהעומס בA
תראה.. RDL זה לא באמת כמו דדליפט. העומס שיווצר כתוצאה ממנו לא אותו דבר. אבל מבחינתי גם האופציה השניה לא רעה בכלל.
וללא ספק עניין החזה והידיים גנטי, הסיפור הוא שעבדתי עם התוכנית הזאת בוריאציה אחרת והשתגעתי איתה לגמרי, היה לי בנץ' 5X5 בתחילת שבוע ואינקליין בנץ' בסוף שבוע 5X5 זה היה פסיכי. אומנם זה הביא אותי מבנץ' 100X5 לבנץ' 107X3X3 ו115X1
וזה לא שיהיו שבועות. המטרה של התוכנית ABA תמיד.. אין לי שום כוונה לעשות פעמיים בשבוע 5X5 סקוואט חחחח
הסקוואט שלי נכון לעכשיו 145X5 ודדליפט כמו שאמרתי לא עשיתי די הרבה זמן אבל אני מאמין שאני מסוגל למשוך ככה ברגיל 130X5 אבל לא נראה לי שאני אוכל לשים אותם באותו אימון. לא מאמין שהגב שלי ישרוד את זה.

הבנתי.זאת ההחלטה שלך בסופו של דבר
אני אומר ללכת על פיצול הדדליפט.יותר קל להתאושש מזה ואתה יכול להוסיף גם שראגס (לסיום התנועה)...
אם אתה תמיד מתכנן ABA זה אומר שקבוע היד קדמית שלך תקבל 12 סטים בשבוע...יותר מהרגליים...וזה לא נשמע לי הגיוני במיוחד..לך?

• פותח/ת השרשור
אני אומר ללכת על פיצול הדדליפט.יותר קל להתאושש מזה ואתה יכול להוסיף גם שראגס (לסיום התנועה)...
אם אתה תמיד מתכנן ABA זה אומר שקבוע היד קדמית שלך תקבל 12 סטים בשבוע...יותר מהרגליים...וזה לא נשמע לי הגיוני במיוחד..לך?
זה נכון ולא נכון לדעתי.
העובדה היא שבהרבה תוכניות לפעמים תתן יותר נפח ללחיצות כי הן מתקדמות יותר טוב כאשר יש יותר נפח. מצד שני עם סקוואט 5X5 זה כמעט כמו להתקדם במתכונת טקסס ואני לא רואה הרבה יותר צורך מזה. חוץ מהעובדה שאני באמת כן רוצה לעצור טיפה את ההתקדמות של הסקוואט כי אני מרגיש שהחוסר יכולת שלי להחזיק גב כמו שצריך בסופו של דבר תפצע אותי וכן הורסת לי את הטכניקה. אז לתת טיפה השהייה לסקוואט כדי שבתוכנית כח הבאה אני אוכל להתקדם כמו בנאדם בלי חשש נראה לי דבר הגיוני.
סה"כ גם אם בליניארית למשל היית מוסיף כפיפות מרפקים ואתה עושה מתח, בפועל היד הקדמית בעבודה ישירה\עקיפה מקבלת סה"כ כמו שהרגליים מקבלים אבל זה עדיין תקין. תקן אותי אם אני טועה?
אגב מצורפת תמונה שצילמתי היום. רק להראות עד כמה החוסר פרופורציות באמת שם facepalm

קבצים מצורפים

• IMG_0545.JPG
    IMG_0545.JPG
    KB 52.8 · צפיות: 218

מה הכוונה שראגס לסיום התנועה ? אתה מתכוון תוך כדי הדדליפט בנעילה לעשות שראגס?

זה נכון ולא נכון לדעתי.
העובדה היא שבהרבה תוכניות לפעמים תתן יותר נפח ללחיצות כי הן מתקדמות יותר טוב כאשר יש יותר נפח. מצד שני עם סקוואט 5X5 זה כמעט כמו להתקדם במתכונת טקסס ואני לא רואה הרבה יותר צורך מזה. חוץ מהעובדה שאני באמת כן רוצה לעצור טיפה את ההתקדמות של הסקוואט כי אני מרגיש שהחוסר יכולת שלי להחזיק גב כמו שצריך בסופו של דבר תפצע אותי וכן הורסת לי את הטכניקה. אז לתת טיפה השהייה לסקוואט כדי שבתוכנית כח הבאה אני אוכל להתקדם כמו בנאדם בלי חשש נראה לי דבר הגיוני.
סה"כ גם אם בליניארית למשל היית מוסיף כפיפות מרפקים ואתה עושה מתח, בפועל היד הקדמית בעבודה ישירה\עקיפה מקבלת סה"כ כמו שהרגליים מקבלים אבל זה עדיין תקין. תקן אותי אם אני טועה?
אגב מצורפת תמונה שצילמתי היום. רק להראות עד כמה החוסר פרופורציות באמת שם facepalm
אולי אתה פשוט לא מחזיק גב נכון בסקוואט?זאת גם אפשרות
בלי קשר,אני מקבל את רצון השהיית הסקוואט..אבל לטעמי 12 סטים ליד קדמית בשבוע זה יותר מידי..ובליניארית יש לך פעם בשבוע 3\4 סטים של יד קדמית..בנוסף היא עובדת במתח,בנט דדליפט וכ'ו
היד קדמית שלך תקבל הרבה התנגדות בתכנית שכתבת גם בגלל המתח(ואף יותר כי הוא ריברס גריפ)בכל מקרה.מציע לך לשקול שנית את העבודה המרובה על היד הקדמית,זה לא בהכרח יעזור לך יותר

ובתמונה אמנם היד קטנה אבל נראית דיי פרופורציונלית לכתף

מה הכוונה שראגס לסיום התנועה ? אתה מתכוון תוך כדי הדדליפט בנעילה לעשות שראגס?
לא
אני מתכוון שאם אתה מפרק את התרגיל ל3 חלקים הוא יהיה
הלטינג דדליפט(עד הברך)-ראק פולס(מהברך ומעלה)-שראגס(הנעילה).
*ברך זה לא המובן המדויק אבל הבנתם

• פותח/ת השרשור
אולי אתה פשוט לא מחזיק גב נכון בסקוואט?זאת גם אפשרות
בלי קשר,אני מקבל את רצון השהיית הסקוואט..אבל לטעמי 12 סטים ליד קדמית בשבוע זה יותר מידי..ובליניארית יש לך פעם בשבוע 3\4 סטים של יד קדמית..בנוסף היא עובדת במתח,בנט דדליפט וכ'ו
היד קדמית שלך תקבל הרבה התנגדות בתכנית שכתבת גם בגלל המתח(ואף יותר כי הוא ריברס גריפ)בכל מקרה.מציע לך לשקול שנית את העבודה המרובה על היד הקדמית,זה לא בהכרח יעזור לך יותר

ובתמונה אמנם היד קטנה אבל נראית דיי פרופורציונלית לכתף

לא
אני מתכוון שאם אתה מפרק את התרגיל ל3 חלקים הוא יהיה
הלטינג דדליפט(עד הברך)-ראק פולס(מהברך ומעלה)-שראגס(הנעילה).
*ברך זה לא המובן המדויק אבל הבנתם
הבנתי.. טוב אולי באמת נשקול לקצץ כמה סטים מהיד הקדמית. נקווה לטוב 😃
וחשוב לציין שמה שציינת בשביל למנוע בלבול הוא לא שראגס סטייל בודיבילדינג, אלא Power Shrug שיותר יותר מדמה את נושא הנעילה כמו שצריך 😃

בכל מקרה תודה רבה! ניקח את זה לתשומת ליבי 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית