הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כמה שאלות מפגרות לאנשים חכמים

Zeuthand Events

משתמש פעיל
836
1
נק' מוניטין:
548
836
1
1)כדאי להתסף בברזל? ראיתי שהמלצה היא 10מ"ג, אני לא אוכל בשר אדום בכלל ובחזה עוף כמעט ואין ברזל. קיצר לדעתי אני לא מגיע ל10מ"ג והבנתי שברזל יוצא גם עם זיעה ושתן ואני מאבד הרבה נוזלים מי שני הדרכים האלא (אני רץ ושותה הרבה עכשיו בחיטוב) אז לפי ההגיון כדאי לא?

2) אפשר לשתות דיאט ספרייט/קולה בתקופה של צום הנוצר עקב לקיחת יומיבין? או שזה ישבור את הצום?

3) סיבים תזונתיים מססים במים (תוסף) אני לא מחשיב כפחממות נכון? מפחינתי הם ללא הרך קלורי?

1)כדאי להתסף בברזל? ראיתי שהמלצה היא 10מ"ג, אני לא אוכל בשר אדום בכלל ובחזה עוף כמעט ואין ברזל. קיצר לדעתי אני לא מגיע ל10מ"ג והבנתי שברזל יוצא גם עם זיעה ושתן ואני מאבד הרבה נוזלים מי שני הדרכים האלא (אני רץ ושותה הרבה עכשיו בחיטוב) אז לפי ההגיון כדאי לא?

2) אפשר לשתות דיאט ספרייט/קולה בתקופה של צום הנוצר עקב לקיחת יומיבין? או שזה ישבור את הצום?

3) סיבים תזונתיים מססים במים (תוסף) אני לא מחשיב כפחממות נכון? מפחינתי הם ללא הרך קלורי?

2)במשקאות דיאט יש ממתיק מלאכותי,לא סוכר לכן הם לא יגרמו להפרשה של אינסולין אז לא אמור להיות עם זה בעיה
3)אני לא יודע על איזה תוסף אתה מדבר בדיוק,אבל אמור להיות רשום עליו ערך קלורי אז אתה כן אמור להחשיב אותו כמו שאתה מחשיב ירקות שאתה אוכל

• פותח/ת השרשור
2)במשקאות דיאט יש ממתיק מלאכותי,לא סוכר לכן הם לא יגרמו להפרשה של אינסולין אז לא אמור להיות עם זה בעיה
3)אני לא יודע על איזה תוסף אתה מדבר בדיוק,אבל אמור להיות רשום עליו ערך קלורי אז אתה כן אמור להחשיב אותו כמו שאתה מחשיב ירקות שאתה אוכל

3) תודה מעניין איך לא חשבתי על זה...

ישמח לעוד דעות לגבי 2 ו 1

"חוקרים העריכו את הערך הקלורי של סיבים כ-1.5-2 קלוריות לגרם (תלוי בסוג הסיב).
נכון שזה ממוצע, ושזה בסופו של דבר תלוי בפרטי הדיאטה ובסוג הסיב, אבל בפשטות, הרעיון שסיב אינו מספק קלוריות לגוף אינו נכון. אמנם הערך הקלורי של סיבים הוא פחות מפחמימות (4 קלוריות לגרם), הוא עדיין לא 0. "
קרדיט לקילוגרם

2. תלוי איזה משקה. זכור לי שחיטטתי קצת באינטרנט על הנושא הזה, ושהיה קשה להגדיר את זה. תראה על המשקה שאתה רוצה לשתות רשום את שם הממתיק המלאכותי, חפש בגוגל את ההשפעה שלו על אינסולין. אני זוכר בוודאות שאחרי שחיפשתי את המידע הזה החלטתי לא לשתות משקאות דיאט כשאני על יוהימבין, אבל אני זוכר שמה שמצאתי היה לא חד משמעי. אז החלטתי לא לשתות. זה לא היה עד כדי כך חשוב לי ככה שלא השקעתי בזה יותר מידי.

• פותח/ת השרשור
סבבה אני כבר יודע מה אני יעשה: אני ישתה סודה כדי להפחית את התחושה של הרעב פשוט. קשה קשה...;maeq

לגבי 1 מישהו יכול לעזור?

כעיקרון לא שמעתי על מישהו שמתסף בברזל אם התזונה שלו תקינה. לא בחיטוב ולא במסה, תוותר על זה.

תברר קצת מה התסמינים לחוסר בברזל אם אתה סובל מהם ואין שום הסבר אחר הגיוני (דיאטה קיצונית דלת פחמימות היא הסבר הגיוני) אז אולי כדאי לתסף... רוב הסיכויים שאת כל הדברים אפשר להסבר בגלל הדיאטה. או - בדיקת דם

אתה לא יכול להתדר 4 שעות בלי דיאט ספרייט? אני נמנע ממשקאות דיאט בחיטוב בכלל...משום מה זה עושה אותי רעב יותר

• פותח/ת השרשור
אתה לא יכול להתדר 4 שעות בלי דיאט ספרייט? אני נמנע ממשקאות דיאט בחיטוב בכלל...משום מה זה עושה אותי רעב יותר

אולי בגלל שזה עושה חשק למתוק...אבל סודה עובד מצויין ממש מציל אותי בעבודה כשאני מחכה 4 שעות כדי לקחת יומיבין.

ועוד שאלה כדי לא לפתוח אשכול חדש: קראתי מאמר בפורטל על סיבים. עד עכשיו הייתי לוקח כף של סיבים מססים כתוסף יחד עם הארוחה כי זה משאיר את תחושת השובע להורך זמן יותר ממושך, אבל במאמר כתוב שיותר מידי סיבים יכולים לעכב את שחרור חומצות שומן. אני 12% עכשיו ורוצה לרדת ל10-9%, כדאי לי להפסיק עם התוסף הזה?

סודה אני עוד רואה סיבה למה לשתות
בעיקרון ממה שאני זוכר לא מומלץ לעבור את ה35 גרם סיבים ביום.
אתה עוקף את זה?

במאמר על תוספי התזונה ההמלצה היא לא לצרוך תוספי ברזל. ממה שזכור לי, מתי שצורכים מספיק חלבון מאוד קשה להגיע למחסור בברזל ולעומת זאת קל מאוד להגיע לעודף אם צורכים תוספים.

מי שאוכל בשר על בסיס יומי, ברזל יהיה לו מיותר, במיוחד אם זה גבר. אם אתה צמחוני או טבעוני, אז תוספת ברזל אכן חיונית.

• פותח/ת השרשור
מי שאוכל בשר על בסיס יומי, ברזל יהיה לו מיותר, במיוחד אם זה גבר. אם אתה צמחוני או טבעוני, אז תוספת ברזל אכן חיונית.

אפילו אם כל הבשר שאני אוכל זה 200גרם חזה עוף?(על בסיס יומי)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית