הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ ביקור אצל הדיאטנית

• פותח/ת השרשור Fyrex
  • פורסם בתאריך

Fyrex

משתמש מתחיל
13
0
נק' מוניטין:
19
13
0
היום ביקרתי אצלל הדיאטנית, לאחר שיחה ארוכה היא הסבירה לי שעלייה במסת שריר וירידה באחוזי שומן הן שני מערכות שונות לחלוטין ושעלייה במסת שריר אפשרית גם בגרעון קלורי בדיוק כמו במאזן קלורי חיובי הכל תלוי בכמות החלבון והפחמימות שאתה צורך יחסית למשקל גופך
0.8 גרם חלבון פר ק"ג גוף לבנאדם שלא מחפש לעלות במסת שריר ועד 1.7 מ1.2 גרם חלבון פר ק"ג גוף למי שכן מחפש לעלות במסת שריר.
שאלתי כמה דיאטניות בקשר לפירוק שריר והן אמרו שללא פחמימות השריר מתפרק (לא הספקתי לשאול לגבי בתקופות אימונים או לא - מישהו יודע ?) וזה לא חייב להיות מינורי.
אם אני לא טועה בשביל לחסוך ממני תיאורים של תהליכים מסובכים היא קטעה אותי בחלק ששאלתי אותה לגבי הכמות של החלבון שהגוף משתמש מלבד לשריר והיא פשוט אמרה לצרוך לפי קילוגרם גוף, להשאיר יחס מתאים בין החלבון לפחמימה ושמהצריכה היומית שלי 30 % צריך להיות שומן, מומלץ מאוד לא רווי.
בנוסף היא המליצה לי את השומנים לצרוך אחרי האימון כי זו לא יתרום לטווח הקרוב, לפני אימון אפילו חטיפי דגנים ואנרגיה מספיקים וארוחות לא לאכול מאחורי האימון (למרות שלכל אחד זה אינדבידואלי) לפחות שעה הפרש.

עכשיו לפי מה שהיא הסבירה לי אני בונה לעצמי תפריט שמכיל 125 גרם חלבון רק כדי להיות בטוח אני אשמח אם תגידו לי מה היחס בין החלבון לפחמימה ^^ ואני כבר אמצא את 30 אחוזי השומן 😣 ואני במיוחד אשמח לשמוע הצעות הערות משהו ממה שהיום למדתי כי קצת לא מסתדר לי בראש.העובדה שבכל מיני מקומות אומרים לי שצריך להיות במאזן קלורי חיובי בשביל עלייה ניכרת במסת שריר ושבמאזן שלילי העלייה היא קטנה או בלתי אפשרית... חשבתי אז אולי אחרי היחס עם הכמות חלבון שאני זקוק לה עם הפחמימות והשומן זה יעבור את המאזן הנייטרלי, וחוץ מזה אני לא ממש חושב שזה אפשרי לברר את הכמות קלוריות שאתה זקוק לה ביום, אתה צריך לחיות בתנאי מעבדה כמו עכבר בשביל זה לא כך?

נ.ב. יש לי עשרה אחוזי שומן 🤪
אחרי שהיא בדקה אותי במכשיר ואמרה לי "זה חארטה" 😵

וואי בחיים שלי לא ראיתי כ"כ הרבה שטויות בהודעה אחת.. מצטער שאני מגיב ככה, אבל פשוט בכל שורה שלך יש טעות.

כנס לפורום מאמרים וביקורות ותקרא שם אשכולות שקשורים לשאלות שלך, כמו כן יש כאן בנעוץ הסבר על חיטוב\עליה במאסה, תקרא את שניהם.

אפשר לבשומן ולעלות בשריר רק אם אתה מתאמן מתחיל שרק ראה מכון כושר וגם זה תלוי בהרבה סיבות.

היום ביקרתי אצלל הדיאטנית

מזל טוב, כולם נופלים לזה בהתחלה וככה מתיחילים את הדרכם 😃

לאחר שיחה ארוכה היא הסבירה לי שעלייה במסת שריר וירידה באחוזי שומן הן שני מערכות שונות לחלוטין ושעלייה במסת שריר אפשרית גם בגרעון קלורי בדיוק כמו במאזן קלורי חיובי הכל תלוי בכמות החלבון והפחמימות שאתה צורך יחסית למשקל גופך

היית צריך לשאול איך זה אפשרי אם הגוף נמצא במחסור, מאיפה הוא יקח את הקלוריות שלו לבנייה כאשר אתה מציב אותו במצב של "הישרדות" ?

0.8 גרם חלבון פר ק"ג גוף לבנאדם שלא מחפש לעלות במסת שריר ועד 1.7 מ1.2 גרם חלבון פר ק"ג גוף למי שכן מחפש לעלות במסת שריר.

במצבי חיטוב קיצוניים כדוגמא דיאטה מסוג PSMF (ללא פחממה) או UD2 (דל מאוד בפחממה) מגיעים גם ל2.5-3.5 גרם חלבון פר קילו, זה פונקציה של מצב תזונתי וגירעון קלורי.

שאלתי כמה דיאטניות בקשר לפירוק שריר והן אמרו שללא פחמימות השריר מתפרק (לא הספקתי לשאול לגבי בתקופות אימונים או לא - מישהו יודע ?) וזה לא חייב להיות מינורי.

שריר מתפרק מגירעון קלורי חמור או משהו שלא מתאמן (או פונקציה של שניהם יחד), אין כל קשר ישיר לפחממות בתפריט.

אם אני לא טועה בשביל לחסוך ממני תיאורים של תהליכים מסובכים היא קטעה אותי בחלק ששאלתי אותה לגבי הכמות של החלבון שהגוף משתמש מלבד לשריר והיא פשוט אמרה לצרוך לפי קילוגרם גוף, להשאיר יחס מתאים בין החלבון לפחמימה ושמהצריכה היומית שלי 30 % צריך להיות שומן, מומלץ מאוד לא רווי.

אפשר הרבה פחות כדי לשמור על תהליכים בסיסים בגוף (10-15%) אבל זה לא מומלץ, מניסיון, לפעמים 30% יכול להיות הרבה מידי.

בנוסף היא המליצה לי את השומנים לצרוך אחרי האימון כי זו לא יתרום לטווח הקרוב

אני מניח שהיא אמרה לא לצרוך
אחרי האימון
.

, לפני אימון אפילו חטיפי דגנים ואנרגיה מספיקים וארוחות לא לאכול מאחורי האימון (למרות שלכל אחד זה אינדבידואלי) לפחות שעה הפרש.

לא קשור לחיים.

עכשיו לפי מה שהיא הסבירה לי אני בונה לעצמי תפריט שמכיל 125 גרם חלבון רק כדי להיות בטוח אני אשמח אם תגידו לי מה היחס בין החלבון לפחמימה ^^ ואני כבר אמצא את 30 אחוזי השומן 😣

אין יחס, תקרא את המדריך השלם לחיטוב/מסה מה שאתה רוצה ותרכיב לבד.

ואני במיוחד אשמח לשמוע הצעות הערות משהו ממה שהיום למדתי כי קצת לא מסתדר לי בראש.

כי לא למדת כלום, הלכת לקרקס ראית מופע וחזרת לפורום לרשום מה ראית בקרקס, הליצן הראשי לא היה כל כך מצחיק ד"א.

העובדה שבכל מיני מקומות אומרים לי שצריך להיות במאזן קלורי חיובי בשביל עלייה ניכרת במסת שריר ושבמאזן שלילי העלייה היא קטנה או בלתי אפשרית...

נכון, הפונקציה להעלאת מסת שריר בגירעון קלורי תקפה במצבים הבאים:
1. מתאמן שמן מאוד
2. מתאמן חדש מאוד
3. גנטיקת על
4. חומרים אנאבולים

חשבתי אז אולי אחרי היחס עם הכמות חלבון שאני זקוק לה עם הפחמימות והשומן זה יעבור את המאזן הנייטרלי, וחוץ מזה אני לא ממש חושב שזה אפשרי לברר את הכמות קלוריות שאתה זקוק לה ביום, אתה צריך לחיות בתנאי מעבדה כמו עכבר בשביל זה לא כך?

אפשר בעלות של 500 שקלים בוינגייט, או להשתמש בנוסחאות שיש באתר שיש להם סטייה של עד 10% לכאן או לכאן.

נ.ב. יש לי עשרה אחוזי שומן 🤪
אחרי שהיא בדקה אותי במכשיר ואמרה לי "זה חארטה" 😵
תקרא, תחקור, ותחזור עם שאלות ממוקדות יותר,
בהצלחה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית