נדמה לי שהחלטי בקשר ללימודים.

• פותח/ת השרשור Vibryll
  • פורסם בתאריך

Vibryll

ה-ויבריל
4,256
1,634
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
17,049
4,256
1,634
שלום לכולם!

לא מזמן פתחתי כמה נושאים שבלבלו אותי נורא בקשר ללימודים בחו"ל.
ובכן, החלטתי מה אני באמת רוצה.
בקשר למקצוע-הנדסת מכונות.
להתחיל להתקבל לאוניברסיטה זה ממש כאב ראש וסיכוי קטן כי בתיכון לא השקעתי בלימודים ועכשיו ללכת לשפר בגרויות זה באמת סיפור.:(
מצאתי משהו מאוד נחמד במקום!
במכללת ספיר יש מסלול ללימודי הנדסה שנותן לך את האפשרות לעבור לשנה ב' והלאה לאוניברסיטת בן גוריון למי שעונה על דרישות הקבלה לשם במהלך שנה א'.
להתקבל לשם לא ממש בעיה:

<זכאות לתעודת בגרות מלאה.
<4 יח'ל באנגלית בציון 56 ומעלה.
<5 יח'ל במתמטיקה בציון 70 ומעלה או ציון מינימלי 70 בקורס ההכנה במתמטיקה אשר נערך במשך הקיץ. קורסי מתמטיקה במוסדות אקדמיים שונים יכולים לשמש תחליף לדרישה זו כתלות בסילבוס ובציון שהושג. כל מקרה יישקל לגופו
<ציון מבחן פסיכומטרי 550 ומעלה.
<ציון מבחן אמי'ר או ציון מבחן פסיכומטרי לסיווג רמת האנגלית עד תחילת שנה'ל.
<מועמדים שאינם עומדים בתנאי הקבלה יוכלו לפנות לועדת חריגים.
<ניתן ללמוד קורסי קדם במהלך הקיץ במטרה להשלים רקע במקצועות פיזיקה ותכנות, פתיחת הקורסים מותנה במספר הנרשמים.

רמת אנגלית
מעבר לאוניברסיטה, ללא קשר להישגים, מותנה ברמת אנגלית 'מתקדמים 1' לפחות (כלומר, לסיים רמה בינונית במכללה או להשיג ציון 100 לפחות בפסיכומטרי).

ועכשיו כמה שאלות אליכם:

1.אני צריך לעשות 5 יח"ל במתמטיקה כי יש לי רק 3.
אני כרגע מחפש מורה פרטי.
עד כמה זה מציאותי להיות מוכן ברמה טובה למועדי החורף ולעשות ישר במכה את כל השאלונים שאני צריך בישביל שיהיו לי 5 יחידות?
כמובן לקחת בחשבון שאני ממשיך לעבוד כרגיל 12 שעות ביממה ולא מפנה את ה-100% מהזמן שלי ללימודים להשלמת בגרות.

2.ציון של 550 בפסיכו זה לא ממש בעיה עד כמה שהבנתי.
אפשר לקבל המלצות לספרים או לדרכים טובות ללמוד ולהתכונן לפסיכו בעצמי בלי שום קורסים?

3.בקשר לרמת האנגלית יש בעיה קטנה.
בגדול הרמה סבבה ויש בסיס מעולה, אני רואה סרטים ומבין כמעט הכל.
יש רק בעיה עיקרית אחת-אוצר המילים שלי על הפנים.
יש לכם דרכים מומלצות לתרגל את אוצר המילים שלי באנגלית??
אולי אפליקציות כלשהן באייפון שאוכל לדפדף בהן בעבודה?

תודה רבה לכם מראש ושיהיה שבוע מצויין!
🤩

מציאותי. עשיתי את זה עם 005 ו007 בלי מורה ובלי עזרה מאף אחד (העזרה היחידה שקיבלתי ממישהו היתה אשכול שפתחתי כאן) ואני דיי בטוח שבשניהם יש לי מעל 95, לימדתי גם ילדים שעשו 005 ו006 מכלום ותוך חודש הגיעו לציון יפה.
אין סיבה שלא תצליח אם תתחיל להשקיע מעכשיו.

בעניין הפסיכו' אין לי ניסיון או ידע.

• פותח/ת השרשור
אפשר המלצה על ספרים\מקורות לימוד שהשתמשת בהם?

למה שלא תעשה במקום בגרות את המכינה שהמכללה מציעה? לרוב זה פחות תובעני.

• פותח/ת השרשור
כי מכינה לא מאפשרת לי להמשיך לעבוד רגיל.
חשוב לי להמשיך לעבוד כמה שיותר עד שאני מתחיל ללמוד.

אין מה לעשות בשביל להתקבל ללימודים תצטרך לוותר על משהו בדרך

• פותח/ת השרשור
זה לא נכון.
להוציא 550 בפסיכו ולעשות 5 יח"ל במתמטיקה אפשרי בהחלט תוך כדי עבודה.

בהרבה מהמכינות הנוכחות לא בהכרח חובה.
קח את החומר שהם לומדים.. וזהו.. במקום לעשות 3 טפסים שבוחנים על המון דברים ספציפיים לעשות מבחן אחד כללי יותר נראה לי יותר שפוי

• פותח/ת השרשור
נראה לי הרבה יותר שפוי ומשתלם לשלם על כמה שאלונים(עכשיו הבנתי שזה 2 ולא 3, איחדו 2 מהם לאחד משותף) וללמוד עם מורה פרטי או אפילו לבד, מאשר לשלם כמה אלפים למכינה ולא לבוא אליה בכלל.

נראה לי הרבה יותר שפוי ומשתלם לשלם על כמה שאלונים(עכשיו הבנתי שזה 2 ולא 3, איחדו 2 מהם לאחד משותף) וללמוד עם מורה פרטי או אפילו לבד, מאשר לשלם כמה אלפים למכינה ולא לבוא אליה בכלל.

בתי ספר רגילים- אינטרניים עושים 2 שאלונים גדולים.
בתי ספר אקסטרנים וניראה לי שגם זה מה שעושים אנשים שמשלימים בגרויות- 3 שאלונים.

בסופו של דבר החומר הוא אותו חומר לאקסטרני או אינטרני, רק שבאקסטרני הוא מפוצל ל3 שאלונים ככה שכל שאלון יותר קצר משאלון של אינטרני ועם פחות חומר לכל שאלון בנפרד אבל בסופו של דבר אם אתה רוצה לעשות הכל ביחד נראה לי יהיה הרבה יותר ארוך ומייגע.

נערך לאחרונה:
אתה רוצה להספיק הכל בזמן יחסית קצר (עד החורף) ולהצליח. במקרה הזה, אני הייתי ממליצה לקחת קורס לפחות בהכנה לאחד מהדברים. משתי סיבות:
1. להגדיל את הסיכוי לקבל את הציון שאתה צריך. קח בחשבון שאם לא - מועד קבלתך למכללה יידחה בעוד סמסטר או אפילו שנה.
2. קורס ייתן לך מסגרת, וגם יכול להשתלב עם העבודה כי יש קורסי ערב.

ספציפית לגבי המסלול בספיר:
קח בחשבון שזה לא כל כך פשוט וקל לעבור לאוניברסיטה אחרי השנה הראשונה שם. חוץ מזה שסתם צריכים להיות לך ציונים גבוהים, יש מכסה של סטודנטים שיעברו בסוף לאונ', ומסיבה זו יש תחרות גבוהה בין הסטודנטים במסלול הזה - אז הברירה הטבעית שם היא די אכזרית. אבל בהצלחה בכל מקרה!

• פותח/ת השרשור
החרא הוא שאני עובד שבוע משמרת בוקר-שבוע משמרת לילה, אין לי סדר בעבודה ממש....
אני לא מתכוון להתקבל לשנה הקרובה, בכל אופן זה לא נראה לי ריאלי, נראה איך הולך לי.
אני חושב על 2013, שעד אז אני מאמין שאצליח לסיים את כל מה שחסר לי כדי להתקבל.

למה לא ללכת ישר לאוניברסיטה? תנאי הקבלה בטכניון להנדסת מכונות ממש לא בשמיים.

• פותח/ת השרשור
בהתחשב שאין לך ממוצע בגרויות גג 80 מהתיכון ו-5 יחידות רק באנגלית וחשמל.:(
מתמטיקה אני חייב להשלים, זה עוד אפשרי, פיזיקה למשל אין שום סיכוי כי אפילו את הבסיס אני לא יודע ואני צריך מינינום כמה חודשים של מורה פרטי.

רוסית 5 יחידות זאת הבדיחה ההכי גדולה שראיתי בחיי ואני ממש רוצה לעשות, האם זה משפיע על הממוצע הכללי שלי?

כן.
את כל הנושא של ממוצע בגרויות אתה יכול לברר דרך המחשבון ממוצע בגרויות שנמצא באתר של אוניברסיטת תל אביב (אני דיי בטוח שהשיטה זהה בכל מקום או לפחות דומה) ולאמוד את ההשפעה של כל דבר.

בטכניון מה שטוב הוא שאם יש לך מתמטיקה 5 יחידות, זה נחשב כאילו 10 יחידות ונותן בונוס של 30%. אתה ממש לא צריך מורה פרטי. ביוטוב העלו הרצאות מהמכינה של הטכניון או איזה השלמות של מריו ליביו. הוא מרצה מצוין ומאוד ברור. הוא עובר על כל החומר בחשמל ומכניקה. הוא לא עובר על פיזיקה מודרנית אבל אני בטוח שאת זה תוכל למצוא גם כן באינטרנט בקלות.
את האמת עם פיזיקה זה יהיה לך קצת בעיה, כי תוכל לשפר שם את הציון רק שנה הבאה. כניראה שאותו הדבר לגביי רוסית. זה מקצועות שיש להם רק בגרויות קיץ.
להשלים בגרויות כמו ספרות, אזרחות, לשון ותנ"ך זה באמת שטויות. זה בעיקר שינון ולא אמור להוות בעיה מיוחדת.

• פותח/ת השרשור
לשון יש לי 87 אז זה בסדר, יותר מזה כרגע באמת שאני לא רואה את עצמי מוציא!
ספרות בסביבות 75 ופאק, בישביל להוציא יותר זה לכתוב עד אובדן הכרה, בחינה של נטו כתיבה והרבה!
אזרחות יש לי 56, ממש ממש ממש חלש וזה עוד מועד ב', יש לך אולי מקור טוב להציע לי כדי לשפר את זה?
תנ"ך אני על הפרצוף, הוצאתי בלחץ 60.

שאלה לי אליכם, אם עכשיו אני עושה בחינות חוזרות במקצועות כלשהם, הציון שאני מקבל זה הציון?
אין יותר דבר כזה שנקרא מגן שלרוב היה רק דופק אותי?

אין מגן. רק ציון בגרות. שים לב שהרבה מוסדות לוקחים את הציון ההכי גבוהה, ולא האחרון.
לכל הבגרויות חובה תמיד יש מיקוד שיוצא משהו כמו חודש לפני ואתה יכול ללמוד ממנו את החומר.

ו.....קח בחשבון שבספיר יש בממוצע 10-20 יום בשנה של ברדק לא פשוט עם כל הנושא הביטחוני.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית