הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תזונה במסה SS

Zeuthand Events

משתמש פעיל
836
1
נק' מוניטין:
548
836
1
בקרוב רוצה להתחיל מסה עם SS (פעם ראשונה שאני יבצע את התוכנית הזאת למראות שאני מתאמן כבר 4 וחצי שנים)
והנה השאלות:

1) על איזה פלוס קלורי אני צריך להיות על מנת להעלות במסת שריר ולא להעלות באחוזי שומן, ברור שאין מספר ידיאלי אבל עדיין יש איזהשהי השארה שלכם מי ניסיון. 500 אמור להיות בסדר או שאני יתקע עם פלוס קטן שכזה?
2) האם בכלל אפשרי להתקדם בSS בלי להעלות בא"ש (כלומר להעלות כמה שיותר שרירׂׂ וכמה שפחות שומן ולהשאר יחסית יבש במהלך התוכנית) או שאחת העקרונות בתוכנית זו: לשתות כמה שיותר חלב להגדיל את פלוס הקלורי כמה שיותר העיקר להתקדם במשקלים ובמראה להסתכל רק בחיטוב?
3)הייתי שמן לפני שנה וחצי (25% שומן). האם כדאי לי לדאוג לצרוך פחממות מורכבות ופחממות פשוטות לצרוך כמה שפחות על מנת להבטיח עלייה כמה שיותר נקייה?
4) האם יש יתרון כל שהו לצרוך פחממות פשוטות אך ורק בבקרים ואחרי אימון על מנת להוריד סיכוי להעלה בשומן במהלך תהליך מסה?

**אני בנאדם שמאוד מקפיד על תזונה ומאוד לא רוצה להשמין (עד 15% יותר מי זה אני יהיה כבר בדיכאון אני מכיר את עצמי) . לכן תשובות כמו: "עזוב אותך שטויות תוכל הרבה וזהו" יהיו מיותרות.

תודה לכולם!

1. אתה תעלה ב- א.ש
2. אי אפשר
3. לדעתי כן, אבל כמו שאתה יודע האתר דוגל בהתחשבות בערכים הסופיים ולא סוג הפחמימה.
4. לא יודע

לא עניתי לגבי הקלוריות כי אני לא עשיתי את התכנית, אבל בעקרון למעלה מפלוס של 500 קלוריות זה מתחיל להיות " מלוכלך". בכל מקרה לא תוכל לעשות את התכנית המקוריות בלי לעלות ב-א.ש כי לפי התכנית המקורית אתה צריך לעלות כל אימון משקלי עבודה ובשביל זה אתה צריך לאכול המון.

• פותח/ת השרשור
1. אתה תעלה ב- א.ש
2. אי אפשר
3. לדעתי כן, אבל כמו שאתה יודע האתר דוגל בהתחשבות בערכים הסופיים ולא סוג הפחמימה.
4. לא יודע

לא עניתי לגבי הקלוריות כי אני לא עשיתי את התכנית, אבל בעקרון למעלה מפלוס של 500 קלוריות זה מתחיל להיות " מלוכלך". בכל מקרה לא תוכל לעשות את התכנית המקוריות בלי לעלות ב-א.ש כי לפי התכנית המקורית אתה צריך לעלות כל אימון משקלי עבודה ובשביל זה אתה צריך לאכול המון.

תודה רבה.

ישמח לעוד תגובות

• פותח/ת השרשור
פשוט שאני יבין, כדי להתקדם בתוכנית הזאת חייבים להיות במאזן קלורי מוגזם (כלומר להעלות באחוזי שומן) אחרת אני פשוט לא אוכל להתקדם?
נגיד אם אני יהיה במאזן קלורי חיובי שכמעט ולא מעלה אותי שומן וכל הקלוריות העודפות הולכות לתהליכי גדילה והתאוששות אז אני פשוט יתקע אחרי חודש חודשיים? ומשם הדרך היחידה זה להוסיף עוד קלוריות ז"א להתחיל להעלות בא"ש?

שזה אומר להשמין?
ומה הפלוס הקלורי המומלץ אז?

מה זה להשמין? אין עליה במסת שריר ללא עליה בשומן (וזה לא בהכרח אומר עליה באחוזי השומן, יש הבדל). יכול מאוד להיות שתעלה בשומן אבל אחוזי השומן לא יעלו, או ירדו, וכ'ו. ככה שבאופן כללי, בכל תכנית שתתיימר להעלות את הכוח שלך ואת מסת השריר, אתה תצטרך להיות בפלוס קלורי ולכן אתה גם תוסיף לשומן.

SS היא תכנית מאוד מאוד תבענית, במיוחד למי שלוקח אותה ברצינות ומתקדם איתה בקצב טוב ולא נתקע. תתחיל עם פלוס קלורי של 500, תקפיד על רמות חלבון מספיקות, ותוסיף אוכל בכל שבוע, במיוחד כשאתה מתקשה באימונים.

אתה לא תמצה לדעתי את SS כשאתה מגביל את עצמך ל-15 אחוז שומן. SS היא סה"כ תכנית של חודשיים שלוש שבהם אתה נותן 110% וגומר עם זה. אין טעם לחשוב על כמה אתה תשמין וכ'ו, כי אם אתה עושה SS אז המטרה העילאית שלך היא להתחזק ולגדול.

SS זו אומנם הדרך הכי מהירה להתחזק אבל אתה לא חייב לעשות אותה במתכונת התחזרות כדי להביא תוצאות.
אם כל כך חשוב לך להישאר חטוב במידה מסויימת (מבין אותך לגמרי גם אני כזה) אתה לא חייב לעשות דווקא SS על פלוס קלורי של 1000. אתה לא פאוורליפטר ואתה לא מתכונן לאף תחרות כלשהי כך שאפשר לפי דעתי להתפשר על קצב ההתקדמות, שזה אומר: להיות על פלוס קלורי מתון ולצאת לחיטוב כשאתה מרגיש שאתה כבר "שמן". זאת אומרת לקצר את המסה. זה יעקב את ההתקדמות שלך אבל יענה על הדרישה שלך להישאר חטוב במידה מסויימת.

• פותח/ת השרשור
מה זה להשמין? אין עליה במסת שריר ללא עליה בשומן (וזה לא בהכרח אומר עליה באחוזי השומן, יש הבדל). יכול מאוד להיות שתעלה בשומן אבל אחוזי השומן לא יעלו, או ירדו, וכ'ו. ככה שבאופן כללי, בכל תכנית שתתיימר להעלות את הכוח שלך ואת מסת השריר, אתה תצטרך להיות בפלוס קלורי ולכן אתה גם תוסיף לשומן.

SS היא תכנית מאוד מאוד תבענית, במיוחד למי שלוקח אותה ברצינות ומתקדם איתה בקצב טוב ולא נתקע. תתחיל עם פלוס קלורי של 500, תקפיד על רמות חלבון מספיקות, ותוסיף אוכל בכל שבוע, במיוחד כשאתה מתקשה באימונים.

אתה לא תמצה לדעתי את SS כשאתה מגביל את עצמך ל-15 אחוז שומן. SS היא סה"כ תכנית של חודשיים שלוש שבהם אתה נותן 110% וגומר עם זה. אין טעם לחשוב על כמה אתה תשמין וכ'ו, כי אם אתה עושה SS אז המטרה העילאית שלך היא להתחזק ולגדול.

בגלל זה ציינתי גם שאני לא רוצה להעלות דווקא בא"ש, אין לי בעיה להשמין(לדעתי פשוט מיותר להגיד שבן אדם משמין כשאחוז שומן שלו לא משתנה) הבעיה מתחילה כשאני רואה עלייה בא"ש...
אני כן רוצה להגביל את עצמי ב15% כי אם אני יהיה מעבר לזה אז כל המשקל על המוט יהיה שווה לתחת כי מטרה שלי בחד"כ זה לבנות גוף יפה ולא ללחוץ 200 קילו.
לפי המאמרים שקראתי פה ולפי התגובות החיוביות ששמעתי מי אנשים בפורומים מי התוכנית הזאת אני חושב שזו הדרך המהירה ביותר לגדול בשלב שאני נמצא בו(מתאמן מתחיל).
ועכשיו השאלה שלי ספציפיט אלך כי אני מבין לפי הכוכביות מתחת לשם שלך שיש לך הרבה ידע טאורתית ופרקתית: קלוריות שהופכות לשומן הן קלוריות מיותרות שלא נעשה בהם שימוש לצרכים אנרגתיים בסיסיים ולצרכים של הגוף להתאושש ולבנות מסת שריר. לפי מה שאני יודע הגוף מאגר שומן רק כשאין לו מה לעשות עם הקלוריות המיותרות. אז למה דווקא מאזן קלורי חיובי מוגזם שבגללו אני יאגר שומן במהלך התוכנית (ויעלה בא"ש) יעזור לי להתחזק ולגדול יותר מי מאזן קלורי מתון בו אני לא יעלה בא"ש?

למה אתה מפחד לעלות באחוזי שומן ?

כי אכפת לי איך אני נירא גם מחוץ למכון וגם בתקופת מסה יוצאים החוצה ומורידים חולצה לפעמים...
כי מאוד יכול להיות שאני יצטרך לעשות חיטוב בחורף (צילומים) בגלל זה חשוב לי לא להשמין יור מידי.
כי אני פשוט שונא להיות שמן.

ועכשיו השאלה שלי ספציפיט אלך כי אני מבין לפי הכוכביות מתחת לשם שלך שיש לך הרבה ידע טאורתית ופרקתית: קלוריות שהופכות לשומן הן קלוריות מיותרות שלא נעשה בהם שימוש לצרכים אנרגתיים בסיסיים ולצרכים של הגוף להתאושש ולבנות מסת שריר. לפי מה שאני יודע הגוף מאגר שומן רק כשאין לו מה לעשות עם הקלוריות המיותרות. אז למה דווקא מאזן קלורי חיובי מוגזם שבגללו אני יאגר שומן במהלך התוכנית (ויעלה בא"ש) יעזור לי להתחזק ולגדול יותר מי מאזן קלורי מתון בו אני לא יעלה בא"ש?

כוכבים לא מצביעים על ידע או ניסיון. זה לא אומר כלום. שנית כל, תספים את EMZ והוא יסביר לך למה זה ככה.

אני לא מבין איפה רשום בספר SS שצריך להשמין אתה תתחזק גם עם + קלורי ממש נמוך בהתחלה ותעלה קצת קצת את המאזן

אני לא מבין איפה רשום בספר SS שצריך להשמין אתה תתחזק גם עם + קלורי ממש נמוך בהתחלה ותעלה קצת קצת את המאזן
Aesthetics aside, heavier is eventually necessary if stronger is to occur, and once most people see
that weight gain actually makes them look better (amazingly enough), they become less resistant to
the idea.

. Eating correctly may mean 6000 calories/day,
including a gallon of whole milk, or it may mean 3500 calories/day on a Paleo-type, lower-carb, no-
dairy diet, depending on your initial body composition. If this or its equivalent training result did not
happen, you're not doing the program.

כל הפרק שממנו ציטטתי למעשה.

• פותח/ת השרשור
Aesthetics aside, heavier is eventually necessary if stronger is to occur, and once most people see
that weight gain actually makes them look better (amazingly enough), they become less resistant to
the idea.

. Eating correctly may mean 6000 calories/day,
including a gallon of whole milk, or it may mean 3500 calories/day on a Paleo-type, lower-carb, no-
dairy diet, depending on your initial body composition. If this or its equivalent training result did not
happen, you're not doing the program.

כל הפרק שממנו ציטטתי למעשה.

ניסיתי להבין אבל אנגלית שפה קשה...הוא כותב בעצם שכשמבעצים תתכנית צריך לשים את האסטתיקה בצד?

מה זה makes them look better... הם יוצאים מ-SS ישר לדגמן תחתונים.
המלצות האוכל שם ניתנות בעיקר לנערים מתבגרים אנורקסים. ברוב המוחלט של המקרים אין שום צורך לאכול 6000 קלוריות, ואפילו לא 3500.
אל תשים את האסתטיקה בצד, תאכל כמו בתוכנית רגילה ותעלה באוכל כשאתה נתקע.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית