הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אכילת ירקות השפעה על תפריט יומי

• פותח/ת השרשור global
  • פורסם בתאריך

global

משתמש מתחיל
90
0
נק' מוניטין:
-21
90
0
שלום לחברי הפורום ברצוני להתייעץ בנושא הירקות.

אני אוכל ביום לערך 8 מלפפונים , 4 עגבניות , 10 קישואים, ברוקולי, יש ימים שאני אוכל המון כרוב.

רציתי לדעת האם הערך הקלורי של הירקות משפיע על הגוף והאם יש הגבלה בהם? לפי מה שהבנתי הערך הגלוקמי שלהם נמוך מאוד ולכן ניתן לאכול חופשי את בירקות שכתבתי כאן.

שאלה נוספת לגבי צריכת פחמימה:
אני אוכל ביום 4 פיתות מיוחדות שנמכרות בהזמנה אישית של דיאטה 75 קלוריות ו 15 גרם פחמימה לפיתה מעבר לזה אני לא אוכל עוד פחמימות ורציתי לדעת מה הגרם פחמימה שאני יכול לעמוד עליו ולשמור על משקל אני כרגע אחרי תקופת חיטוב (שבועיים מאז שסיימתי)
משקל 67 כרגע
גובה 1.76
גיל 23

אני מזכיר שוב אחרי תקופת חיטוב נטולת פחמימות

תודה לכל העוזים

• פותח/ת השרשור
קראתי את המדריך אבל שאלתי עוד כמה אנשים ושוב אמרו לי שתהליך העיכול שורף את הקלוריות שנכנסות מהירק עצמו והפחמימה שלו לא משפיעה על הסוכר בדם כך שאין לה חשיבות מבחינת "פחמימות" נצרכות.

הדבר היחיד שמחזיק אותי זה הירקות האלו - הקישואים שאני עושה לעצמי עם ברוקולי והדברים האלו הם החמצן של השמירה על המשקל שלי.

קראתי את המדריך אבל שאלתי עוד כמה אנשים ושוב אמרו לי שתהליך העיכול שורף את הקלוריות שנכנסות מהירק עצמו והפחמימה שלו לא משפיעה על הסוכר בדם כך שאין לה חשיבות מבחינת "פחמימות" נצרכות.

הדבר היחיד שמחזיק אותי זה הירקות האלו - הקישואים שאני עושה לעצמי עם ברוקולי והדברים האלו הם החמצן של השמירה על המשקל שלי.

יש לך איזה מתכון לקישואים וברוקולי? איך אתה אוכל אותם? (ככה שהטעם יהיה נסבל)

• פותח/ת השרשור
יש לך איזה מתכון לקישואים וברוקולי? איך אתה אוכל אותם? (ככה שהטעם יהיה נסבל)

כן אחי זה יוצא מעדן אני יגיד לך איך אני מכין.

אתה לוקח קישואים חותך אותם איך שבא לך
לוקח ברוקולי מפרק אותו קצת כדי שתוכל לאכול אחד אחד
שם בסיר גדול הכל על הגז
2 כוסות מים - לא יותר מדי מים כי הקישואים עצמם מוציאים הרבה נוזל בבישול
מלח, פלפל לפי הטעם איך שאתה מרגיש שטעים לך
על סיר גדול - אני מדבר איתך בסדר גודל של 5 קילו קישואים + קילו ברוקולי אתה מוסיף כף רסק עגבניות + 2 שיני שום קצוצות
מערבב הכל עד שהקישואים רכים ונעימים כאלה ושהם תפסו את הצבע של הרוטב
אתה יכול להוסיף גם סלרי חתוך דקדק רק ההתחלה שלו (כי הסוף שלו מריר)

יוצא מעדן וללא "ערך קלורי"

שם בסיר גדול הכל על הגז
על סיר גדול - אני מדבר איתך בסדר גודל של 5 קילו קישואים + קילו ברוקולי אתה מוסיף כף רסק עגבניות + 2 שיני שום קצוצות

ללא ערך קלורי? דל פחמימה? לא חושב.
vegqr.jpg

• פותח/ת השרשור
ללא ערך קלורי? דל פחמימה? לא חושב.
vegqr.jpg

אם היית קצת בקיא בענייני ערכים תזונתיים והשפעתם על הגוף לא היית בכלל כותב את זה.

מן הסתם שלירקות יש ערך קלורי כדי לעשות לך סדר בדברים :

1. משפחת הירוקים - קישואים, בצל ירוק, מלפפון, חסה
2. מצליבים - כרוב

תהליך העיכול שלהם שורף את הקלוריות שאתם הכנסת מהם.
הערך הגלוקמי של הפחמימה שיש בהם הוא 0 נמוך מאוד מה שאומר שגלוקוז לא נספג בדם כמו פחמימה של "לחם" וכאלו (נורא קשה לפירוק)
מה שהופך אותם ללא "משמינים" ומזינים מאוד.

אם היית קצת בקיא בענייני ערכים תזונתיים והשפעתם על הגוף לא היית בכלל כותב את זה.

מן הסתם שלירקות יש ערך קלורי כדי לעשות לך סדר בדברים :

1. משפחת הירוקים - קישואים, בצל ירוק, מלפפון, חסה
2. מצליבים - כרוב

תהליך העיכול שלהם שורף את הקלוריות שאתם הכנסת מהם.
הערך הגלוקמי של הפחמימה שיש בהם הוא 0 נמוך מאוד מה שאומר שגלוקוז לא נספג בדם כמו פחמימה של "לחם" וכאלו (נורא קשה לפירוק)
מה שהופך אותם ללא "משמינים" ומזינים מאוד.
http://alanaragon.com/glycemic-index
תקרא ותחזור אלי.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
טוב זהו נמאס לי חח...

אתה מאלה "שקוראים" איזה מאמר אדיוטי על איזה מחקר של ד"ר וניזונים ממנו?
אתה מתיימר להיות איזה גאון בריאותי ותזונאי קליני? אם כן אתה בדרך הלא נכונה תבחר מקצוע אחר ידידי.

אני ירדתי 48 קילו במשך השנתיים האחרונות, ביצעתי חיטוב לגוף והגעתי ל 8 אחוז שומן והכל בזכות תאוריות מדויקות של מה הגוף עושה מול מה הוא מקבל.

אז לא מענין אותי המאמר הזה שאתה שולח לי ואיזה טבלת ערכים "תזונתיים" שמצאת בגוגל אני אומר לך מה כן נכון ומה לא נכון - אם תבחר להשתמש בזה בעיה שלך.

הבחור ביקש מתכון נסבל לאכילת קישואים לא טבלת ערכים תזונתיים שתבלבל לו את המוח.

בנימה אופטימית שכזו, שבת שלום.

טוב זהו נמאס לי חח...

אתה מתיימר להיות איזה גאון בריאותי ותזונאי קליני? אם כן אתה בדרך הלא נכונה תבחר מקצוע אחר ידידי.

אני ירדתי 48 קילו במשך השנתיים האחרונות, ביצעתי חיטוב לגוף והגעתי ל 8 אחוז שומן והכל בזכות תאוריות מדויקות של מה הגוף עושה מול מה הוא מקבל.

אז לא מענין אותי המאמר הזה שאתה שולח לי ואיזה טבלת ערכים "תזונתיים" שמצאת בגוגל אני אומר לך מה כן נכון ומה לא נכון - אם תבחר להשתמש בזה בעיה שלך.

עם איזה תפריט בדיוק? כמה קלוריות? אם עשית דיאטת רעב אין פלא שגם עם כמות ירקות כזו ירדת במשקל

טוב זהו נמאס לי חח...

מה אתה רוצה בדיוק? אתה פתחת את הנושא ואני עניתי. אתה רוצה להשאר טיפש? בבקשה.
זה שירדת 40 ק"ג לא אומר שכל מה שיצא לך מהפה הוא זהב בדיוק כמו שהבאדיבילדרים הכי גדולים יכולים לתת לך עצות מטומטמות וחסרות ביסוס. ואני אשמח לראות תמונות של ה-8% שהגעת אליהם.

שם בסיר גדול הכל על הגז

תודה אני אנסה.

טוב זהו נמאס לי חח...

קודם כל אל תעוף על עצמך ירדת 48 קילו נו ו.... ? כל הכבוד לא צריך לבוא ולהזכיר את זה בוויכוח זה לא מוכיח כלום גם אני אישית ירדתי ואני עוד לא בן 16 ירדתי בסביבות 40 קילו אבל אני לא מזכיר את זה בכל מקום כי אני נשאר צנוע ,

אתה אוכל המון ירקות = פחמימות
אמנם כל הירקות שציינת בעלי ערך גליקמי נמוך אבל עדיין מומלץ לצרוך פחות כי לך תידע לכמה פחמימות אתה מגיע בסוף היום תבנה תפריט שאם אתה ממש נלחם על הירקות הללו שהם יהיו עם התפריט 😃 בהצלחה ידידי

• פותח/ת השרשור
הזכרתי את זה כי הבחור פה פשוט דיבר כל מני דברים שלא מצאו חן בעיני ולא היו קשורים לשאלה שהבחור השני שאל.
תפריט יש לי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית