הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תרגיל חלופי בSS

• פותח/ת השרשור dagoss
  • פורסם בתאריך

dagoss

משתמש מתחיל
121
0
נק' מוניטין:
0
121
0
אני לא רוצה לעשות פוואר קלין בSS, איזה תרגיל אני כן יכול לעשות במקומו? ראיתי שאפשר או מתח 3X5 או בנט אובר ראו 3X5 אפשר אחד מהם?

שאלו את זה אלף פעם, וזה גם נענה במאמר השאלות והתשובות של SS. אולי תקרא ותחפש לפני שאתה רץ לפתוח נושא חדש?

גם התשובה בפורום העלוב לא מספיקה לך הא?
עניתי לך כבר שאתה יכול לעשות חתירה או מתח

עדיף חתירה כי אפשר להוסיף משקל והתנועה יותר טובה לעומת מתח שאתה זז כל הזמן ודוחף עם הרגליים וכל קילו שאתה מוסיף זה הרבה יותר מורגש מלהוסיף בחתירה.

עדיף חתירה כי אפשר להוסיף משקל והתנועה יותר טובה לעומת מתח שאתה זז כל הזמן ודוחף עם הרגליים וכל קילו שאתה מוסיף זה הרבה יותר מורגש מלהוסיף בחתירה.
נעזוב רגע בצד את העובדה שזה לא בהכרח נכון, מה זה משנה מה מורגש יותר ומה פחות?
ובמתח אתה באמת זז קצת אבל זה בקטנה, מצד שני בחתירה אתה יכול לזייף בקלות, להתחיל בדדליפט קטן.

אני לא אומר שמתח יותר טוב, אבל הטיעונים שלך דביליים.

נעזוב רגע בצד את העובדה שזה לא בהכרח נכון, מה זה משנה מה מורגש יותר ומה פחות?
ובמתח אתה באמת זז קצת אבל זה בקטנה, מצד שני בחתירה אתה יכול לזייף בקלות, להתחיל בדדליפט קטן.

אני לא אומר שמתח יותר טוב, אבל הטיעונים שלך דביליים.

אז אל תזייף. אתה יכול לזייף גם בסקוואט, וגם בבנץ' (וגם במתח)...גם הטיעונים שלך לא משהו.

אז אל תזייף. אתה יכול לזייף גם בסקוואט, וגם בבנץ' (וגם במתח)...גם הטיעונים שלך לא משהו.
צודק, הכוונה שלי הייתה שהסטנדרט גמיש. לזייף אפשר בכל דבר, אבל בסקוואט למשל יש סטנדרט חד משמעי (לשבור מקביל). גם בבנץ' (נגיעה בחזה, רגליים נוגעות בריצפה, תחת נוגע בספסל עד כמה שידוע לי) ובכל דבר.
בחתירה לא ממש ולכן לפעמים קשה לקבוע אם הוספת משקל כי השתפרת או כי זה בא על חשבון זיוף.

צודק, הכוונה שלי הייתה שהסטנדרט גמיש. לזייף אפשר בכל דבר, אבל בסקוואט למשל יש סטנדרט חד משמעי (לשבור מקביל). גם בבנץ' (נגיעה בחזה, רגליים נוגעות בריצפה, תחת נוגע בספסל עד כמה שידוע לי) ובכל דבר.
בחתירה לא ממש ולכן לפעמים קשה לקבוע אם הוספת משקל כי השתפרת או כי זה בא על חשבון זיוף.

זה נכון. אבל בהשוואה למתח, אין בינהם ממש הבדל. הסטנדרט של שניהם גמיש. בחתירה אתה אמור לא להשתמש בשינוי זווית הגב ובמתח אתה אמור לא לנצל את אפקט הנדנדה (בכל ציר). כשהעבודה כבדה אפשר לזייף בשני התרגילים בלי להרגיש כדי לסיים חזרה או סט. אבל מצד שני גם קיומו של סטנדרט לא עוזר לך ממש כשזה עדיין באחריות שלך לשבור מקביל בסקוואט, לא להרים תחת בחזה, לא לשנות זווית גב בחתירה, ולא לנוע אנכית או להיעזר ברגליים במתח. אתה אמור לא לזייף בכל מקרה.

אבל בסופו של דבר זה לא כל כך חשוב כמו בתרגילים האחרים, אלו סה"כ תרגילי עזר למרות שמשתמשים בהם כתרגילי משיכה עיקריים למי שלא יכול לעשות פאוורקלין. לשניהם יש יתרונות לדעתי, ואני תמיד מוצא את עצמי מחליף בינהם, לפעמים עושה אותם בו זמנית למטרות שונות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית