הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תוכנית עבודה על בסיס אחוזים

• פותח/ת השרשור Blast
  • פורסם בתאריך

Blast

משתמש פעיל
886
361
נק' מוניטין:
3,311
886
361
שלום לכולם.
אני עובד כבר כ8 חודשים בתוכנית עבודה על בסיס אחוזים.
כלומר התוכנית היא ABCD שבכל אימון אני עובד על תרגיל מורכב אחר באחוזים מסויימים.
למשל לחיצת חזה-5 סטים של 6 חזרות עם 75 אחוז מהRM1
בכל אימון משתנים האחוזים והטווח הוא בין 65-92 אחוז.
יכולה להיות איזו בעיה עם אימון מהסוג הזה?

תוכנית אימונים כוללת שיפור בתקופה כלשהי (אם זה מאימון לאימון, משבוע לשבוע או כל טווח זמן אחר), ונקודת המבט צריכה להיות יותר כוללת מאשר אימון אחד ספציפי.
מה שאתה אומר זה למעשה חלק מכל תוכנית אימונים, השאלה היא איך אתה מתכוון ליישם את זה ויותר חשוב,
מה משקלי העבודה שלך?
מתוך המאמר על SS:
תכנון אימונים
כאשר מדברים על תכנון אימונים, הכוונה היא לצעדים הלוגיים-מתודולוגיים הנערכים לצורך קביעת אופן ושלבי הביצוע בתוכנית אימונים, לצורך הגעה למטרה שאותה מגדירים מראש. בתכנון נתייחס לפרמטרים כמו – תרגילים, תדירות ביצוע, מספר סטים, מספר חזרות, משקל, מנוחות וכו'.
תכנון האימונים למתחילים הוא פשוט מאוד. ככל שמתקרבים יותר ויותר לפוטנציאל הגנטי יש צורך בתכנון שהולך ונהיה מורכב יותר. המשמעות המעשית עבורינו היא שלמתחילים אין צורך ביותר מכמה תרגילים בסיסיים המבוצעים מספר פעמים בשבוע עם עליה פרוגרסיבית במשקלים.
וזוהי נקודה שחשוב מאוד לזכור: השתמש תמיד באפשרות התכנון הפשוטה ביותר. עוברים לתכנון מורכב יותר, רק כאשר אין ברירה.
אחת הטעויות הנפוצות ביותר נובעת מהתעלמות מהכלל הנ"ל. עם תוכנית מסובכת מהמינימום הנדרש אולי תתקדם, אך אפשר לומר בוודאות שזה יהיה בקצב איטי יותר ממה שיכולת להשיג בעזרת תוכנית פשוטה. תוכנית מסובכת מידי ללא צורך = התקדמות איטית יותר.
תכנון פשוט = מתאמן מתחיל = התקדמות מאימון לאימון.
תכנון קצת יותר מורכב = מתאמן בינוני = התקדמות שבועית או דו שבועית.
תכנון מורכב = מתאמן מתקדם = התקדמות חודשית או רבעונית.
תכנון מורכב מאוד = מתאמן ברמה תחרותית גבוהה = התקדמות בסדר גודל שנתי.
כאמור, אם הנכם בעלי יכולת להתקדם מאימון לאימון אז תכנון מורכב יותר המאפשר התקדמות שבועית (או על בסיס גדול יותר) פשוט יעכב את ההתקדמות שלכם.
להרחבה בנושא מומלץ בחום לקרוא את המאמר: "מושגים בסיסיים בתכנון אימונים"

אם אתה מתאמן מתחיל אל תסתבך, תעשה SS.

נערך לאחרונה:
אם אתה מתאמן מספיק זמן, ויודע 1RM אמיתי, הכל סבבה.
אם אתה לא: היום התאמנת, תחזור ביום שלישי וכבר יש לך 1RM חדש, וכל החישובים שלך שווים לתחת.

• פותח/ת השרשור
אם אתה מתאמן מספיק זמן, ויודע 1RM אמיתי, הכל סבבה.
אם אתה לא: היום התאמנת, תחזור ביום שלישי וכבר יש לך 1RM חדש, וכל החישובים שלך שווים לתחת.

אז זהו אני מתאמן לפי אחוזים מrm1 שנבדקים כל 3 חודשים בערך...אני מתאמן כבר מספיק זמן ועברתי גם כמה תוכניות כוח בעבר.

ובנוגע לתגובה של ביסט אנד ציט- אולי לא הייתי ברור בדוגמא שלי אבל הכוונה היא לאימון של כל הגוף מחולק ל4 ימים כשכל יום מתרכז בתרגיל מורכב אחד שבו אני עובד לפי אחוז משתנה מאימון לאימון ואליו אני מוסיף 2 תרגילים שגם משתנים מאימון לאימון אשר נועדו לעבוד על שריר מטרה מסוים.
וההתקדמות היא כמובן בrm1 מדי 3 חודשים ולא מאימון לאימון.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית