הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ השפעת טווח התנועה על צורת השריר

BambaBuilder

משתמש פעיל
334
74
נק' מוניטין:
629
334
74
שלום!

יש עניין שמעניין אותי:

ידוע שטווח תנועה חלקי יפעיל את השריר בצורה חלקית.
אז זה אומר שהוא יגרה את השריר בצורה לא אחידה?

זאת אומרת האם שימוש בטווח תנועה שונה לאורך חודשים-שנים יגרום לגדילת שריר בצורה שונה?

אז מה שמשפיע על המראה של הגוף זה בעצם:
1. אחוז שומן
2. מסת שריר
3. כמות נוזלים (ייבוש לפני תחרויות)
4. גנטיקה
5. טווח תנועה (???)

"משתמשים בטווח תנועה מלא כדי להפעיל את כל השריר ובצורה מקסימלית" -

טווח תנועה מלא משמעו שהשריר מופעל לאורך הדרך הארוכה ביותר שאפשרית לו, אבל עניין ה"בצורה מקסימלית" קצת פחות ברור, הוא תלוי במה שאתה מנסה למקסם. למשל, אם אתה רוצה להגיע לנקודה בה השריר יפעיל כוח מכסימלי, טווח תנועה מלא הוא לא רעיון טוב כי ההתנגדות מוגבלת לתפוקה של השריר שלך בנקודות בהן הוא הכי חלש, ואלה בדיוק נקודות הקצה ש"טווח תנועה מכסימלי" כולל. "כל השריר" מופעל כך או כך, אי אפשר להפעיל חצי שריר.

• פותח/ת השרשור
(אני ניסחתי את עצמי ככה בכוונה, רק מנסה להבין את העיקרון פה)

אז מה בעצם ההגיון שמאחורי בחירת טווח תנועה חלקי\מלא? מה ההשפעה על השריר?
ולמה יש מפתחי גוף ומרימי משקולות ברמה גבוהה שמשתמשים לפעמים בטווח תנועה חלקי?

(אני ניסחתי את עצמי ככה בכוונה, רק מנסה להבין את העיקרון פה)

אז מה בעצם ההגיון שמאחורי בחירת טווח תנועה חלקי\מלא? מה ההשפעה על השריר?
ולמה יש מפתחי גוף ומרימי משקולות ברמה גבוהה שמשתמשים לפעמים בטווח תנועה חלקי?

הם משתמשים בשיטת אימונים שנקראת בקיצור FST שהמטרה שלה זה להזרים דם ולגרום לפאמפ כמה שיותר חזק בשביל לקרוע איזה קרום שיש מסביב לשריר מעבר לזה אל תנסה ללמוד שום דבר ממפתחי גוף "מתקדמים" הגוף שלהם פועל בצורה שונה לגמרי בגלל מאזן הורמונלי שונה לגמרי...

ועכשיו לחלק החשוב אני דווקא מכיר מקרא שבוא תווך התנועה משפיע על צורת השריר 😃 שעושים כפיפות מרפקים בעמידה עם משקולות טווך התנועה קצת יחסית אבל בישיבה בשיפוע חיובי תווך התנועה גדול יותר והדבר גורם ליותר צורה של פיק בביספ וזה דבר שכל מפתח גוף יעיד עליו (גם טבעי)

הם משתמשים בשיטת אימונים שנקראת בקיצור FST שהמטרה שלה זה להזרים דם ולגרום לפאמפ כמה שיותר חזק בשביל לקרוע איזה קרום שיש מסביב לשריר מעבר לזה אל תנסה ללמוד שום דבר ממפתחי גוף "מתקדמים" הגוף שלהם פועל בצורה שונה לגמרי בגלל מאזן הורמונלי שונה לגמרי...

ועכשיו לחלק החשוב אני דווקא מכיר מקרא שבוא תווך התנועה משפיע על צורת השריר 😃 שעושים כפיפות מרפקים בעמידה עם משקולות טווך התנועה קצת יחסית אבל בישיבה בשיפוע חיובי תווך התנועה גדול יותר והדבר גורם ליותר צורה של פיק בביספ וזה דבר שכל מפתח גוף יעיד עליו (גם טבעי)

מאיפה המידע הזה?

השריר מתכווץ ופועל גם בחצי תנועה...
טווח התנועה מועיל לנו מבחינת מומנטים.. שריר שיפעל ברכיב מפרק דוחס ו90 מעלות.. יוכל לשאת משקלים לכל פוזיציה אפשרית.
נוסף על כך - הסרקומרים יתקצרו עד המקסימום בטווח תנועה מלא..מה שאומר שעוד יחידות מוטוריות יתגייסו לתנועה

א. חזרות חלקיות לא הומצאו בתוכנית FST, ואת הפאשיה קשה מאוד לקרוע (אם בכלל), המטרה של חזרות חלקיות בקרב מפתחי גוף הוא לספק גירוי נוסף לשריר לאחר שהם הגיעו לכשל עם המשקל, נגיד מפתח גוף לוחץ 100 קילו ל10 חזרות, אחרי 10 חזרות הוא עושה עוד 20 חלקיות בשביל לגביר את ה"גירוי", יש לזה עוד הרבה הסברים, תלוי איזה מאמן אתה שואל

ב. תלמד קצת אנטומיה, טווח תנועה לא משנה את הצורה של השריר

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית