ייעוץ לינארית בשילוב עם אימוני שחייה

• פותח/ת השרשור MG24
  • פורסם בתאריך

MG24

משתמש מתחיל
232
0
נק' מוניטין:
0
232
0
שלום ,
בקרוב אני עובר ללינארית (שבועיים פלוס מינוס), ורציתי לשאול כיצד אני אשלב אותה עם אימוני שחייה בעצימות בינונית או ריצה בעצימות בינונית ..
בהתאם להתאוששות ולהתקדמות כמובן

תעשה אותה ביחד עם השחיה/ ריצה. אם אתה לא מתאושש תוריד מהנפח של התכנית או מהשחיה/ריצות, תלוי בסדר העדיפויות שלך.

• פותח/ת השרשור
זאת אומרת באותו יום ? לפני או אחרי ? , אני מבין בימי מנוחה מהלינארית לא בא בחשבון שחייה או ריצה ?

באף יקום מקביל, אתה לא תוכל לעשות בשבוע 3 אימוני כוח + נגיד 3 אימוני ריצה ו3 שחייה, כשאתה נח 4 ימים בשבוע.
ככה שכן, זה יצטרך להיות בימי המנוחה.

הריצה תפריע בעיקר בסקוואט והשחייה בעיקר בדדליפט.

איך לשלב, זו שאלה שהתשובה שלה תלויה בטכניקה ותחושת המים שלך בשחייה. אתה יכול לשחות קל? ברמה שזה לא קשה, אלא משעמם. נגיד 1500 קל, זה משהו שאתה יכול לעשות? ואם כן מה יהיו הזמנים?
למרות שבריצה זה יותר מובן מאליו, אותו כנ"ל לגביי הריצה (נגיד 6 ק"מ קל, אתה יכול?)

• פותח/ת השרשור
התכוונתי 3 אימוני כוח ו2-3 אימוני שחייה / ריצה
השחייה תיהיה בשבילי בהתחלה די קשה מהבחינה שלא שחיתי כבר שנה אבל אני אתחיל מ500 מטר לאימון ואנסה ללכת עד 3 בערך בתחשבות לזה שעשיתי פעם 7 פעמים בשבוע 6-7 קילומטר שחייה והריצה פעם , פעמיים מקסימום בשבוע היא ל 10-15 דקות בעצימות בינונית-קלה
נ.ב - האמנתי 10 שנים בנבחרת שחייה מקצועית

התכוונתי 3 אימוני כוח ו2-3 אימוני שחייה / ריצה
השחייה תיהיה בשבילי בהתחלה די קשה מהבחינה שלא שחיתי כבר שנה אבל אני אתחיל מ500 מטר לאימון ואנסה ללכת עד 3 בערך בתחשבות לזה שעשיתי פעם 7 פעמים בשבוע 6-7 קילומטר שחייה והריצה פעם , פעמיים מקסימום בשבוע היא ל 10-15 דקות בעצימות בינונית-קלה
נ.ב - האמנתי 10 שנים בנבחרת שחייה מקצועית
פשש יפה אז שחייה יכולה להיות מצויינת בשבילך כי אתה שחיין עבר... אבל אתה תצטרך לעשות אותה לא עצימה מידי. בטח בגלל שלא שחית הרבה זמן אין לך תחושת מים אבל זה יחזור מהר מאוד. דרך אגב מה מטרת התוכנית? חיטוב \ מסה \ כוח \ סיבולת \ וואטאבר

ובלי קשר תגיד מה היו התוצאות שלך כשהיית שחיין? ;a2gasg

• פותח/ת השרשור
פשש יפה אז שחייה יכולה להיות מצויינת בשבילך כי אתה שחיין עבר... אבל אתה תצטרך לעשות אותה לא עצימה מידי. בטח בגלל שלא שחית הרבה זמן אין לך תחושת מים אבל זה יחזור מהר מאוד. דרך אגב מה מטרת התוכנית? חיטוב \ מסה \ כוח \ סיבולת \ וואטאבר

ובלי קשר תגיד מה היו התוצאות שלך כשהיית שחיין? ;a2gasg

המטרה שלי היא מסה כמובן בתוכנית כוח - לינארית , השחייה שאני יעשה היא לא עצימה היא פשוט פעילות אירובית ולהחזיר את את הכושר האירובי , רציתי לשאול איך אני בונה אותה שבועית ביום מנוחה שחייה כך שלא תפריע להתאוששות או באותו יום אימון כוח ?
הייתי שחיין ספרינטים בעיקר שפרשתי בגיל 14 התוצאות שלי היו :
50 מ' חזה : 32 ש'
100 מ' חזה : 1:14 ד'
50 חתירה : 26 ש'
באימון אירובי אני זוכר עשינו בשעה 4 קילומטר רצוף

המטרה שלי היא מסה כמובן בתוכנית כוח - לינארית , השחייה שאני יעשה היא לא עצימה היא פשוט פעילות אירובית ולהחזיר את את הכושר האירובי , רציתי לשאול איך אני בונה אותה שבועית ביום מנוחה שחייה כך שלא תפריע להתאוששות או באותו יום אימון כוח ?
הייתי שחיין ספרינטים בעיקר שפרשתי בגיל 14 התוצאות שלי היו :
50 מ' חזה : 32 ש'
100 מ' חזה : 1:14 ד'
50 חתירה : 26 ש'
באימון אירובי אני זוכר עשינו בשעה 4 קילומטר רצוף
בעיקרון אחרי אימוני הכוח או בימי המנוחה, תלוי כמה אתה רוצה לשחות, אבל אין צורך בשחייה בשביל לקבל מסה ובטח ובטח שלא בשביל לעלות במשקלי עבודה. מה משקלי העבודה שלך? אולי אתה יכול לעשות אפילו SS ולהשיג שיפור מהיר יותר.

קשה לי להאמין ששחיתם דקה וחצי ל100 במשך שעה בגיל 14 נראה לי שאתה מתבלבל אבל בכל מקרה התוצאות שלך היו מאוד טובות... מהר מאוד אתה תשיג תחושת מים מספיק טובה ותוכל לשחות בקצב קל, בוודאות.

• פותח/ת השרשור
שחינו בממוצע הרבה יותר טוב אני הצלחתי לשחות 2500 מ' על 1.20 דק וזה לא כל כך טוב , כבר אמרתי שאני לא שחיין ארוכים ....
לגבי זה המטרה של אימוני הכוח הן מסה , המטרה של אימוני השחייה הן אירובי
ואני מאמין שאפשר לשלב אירובי עם מסה 😲

שחינו בממוצע הרבה יותר טוב אני הצלחתי לשחות 2500 מ' על 1.20 דק וזה לא כל כך טוב , כבר אמרתי שאני לא שחיין ארוכים ....
לגבי זה המטרה של אימוני הכוח הן מסה , המטרה של אימוני השחייה הן אירובי
ואני מאמין שאפשר לשלב אירובי עם מסה 😲
בוודאי שאפשר לשלב מסה עם אירובי
אבל חשוב להבין שאירובי זו לא מטרה אלא אמצעי.
בדרך כלל המטרה של פעילות אירובית היא הגדלת הגירעון הקלורי \ שיפור בענף ספורט אירובי כלשהו.
השאלה היא מה המטרה שלך? ציינת מטרה אחת והיא מסה. בשביל זה לא צריך לשחות.
במידה ואתה יכול להתקדם עדיין מאימון לאימון, תעשה SS, תשיג שיפור מהיר יותר.

• פותח/ת השרשור
המטרה שלי היא מסה אבל שתיהיה בשילוב עם אירובי
והבנתי שאני יכול לעשות בימי מנוחה שחייה בעצימות קלה- בינונית
אני מסיים את ה SS ועובר ללינארית בשילוב 3 ימים בשבוע שחייה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית