הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מרים כבד יותר, גדול ומפותח יותר?

avrahm90

משתמש משקיע
2,082
573
נק' מוניטין:
8,998
2,082
573
תמיד חשבתי (ועדיין אני חושב כך) שככל שאדם הוא מתאמן עם משקלים גבוהים יותר אז הגוף שלו בכלל, והשרירים בפרט, גדולים יותר.
לדוגמא: אדם שלוחץ בבנץ' משקל גבוהה יותר אז ממילא החזה שלו יהיה גדול ומפותח יותר מאדם שלוחץ משקל נמוך ממנו. אדם שלוחץ 100 קילו לחמישיה אז השריר שלו קטן מאדם שלוחץ 140 לחמישיה.

וכך גם בסקאווט ודדליפט וכו'... זה מה שאני חושב וזה מה שההגיון אומר לי.
אז בעצם איך זה שאני רואה אנשים שהמשקלי עבודה שלהם יחסית נמוכים, והם בכל זאת ניראים הרבה יותר גדולים ובעלי שרירים מפותחים יותר מאנשים שמתאמנים הרבה יותר כבד מהם?

לסיכום: האם הגיוני שאדם שמרים משקלים נמוכים יהיה הרבה יותר גדול ושרירי מאדם שמרים משקלים גבוהים?

אני מודע לעניין של הגנטיקה, התזונה, והוותק באימונים שגם הם משפיעים. אני שואל את זה על העיקרון. ובהנחה ששני האנשים (זה שמרים כבד וזה שמרים קל) שווים מבחינת שאר הפרמטרים.

תודה רבה!

הוו כן, טבלה!
בדרך כלל אני צוחק מהציניות שלך, אבל מדובר פה בדרך שנכתב ע"י אלוהים ועל זה לא צוחקים :nono:
repetitioncontinuum.jpg

מצוין, לפי הטבלה הזאת 1-3 חזרות זה ה-דבר להיפרטרופיה. איך הצלחת להסיק משהו אחר?

הבסיס לגדילה הוא כח לפי מה שהבנתי עד היום מומלץ לכל אחד להתחיל בתכנית כח כי אין טעם להגיע ל10 חזרות עם 5 קילו בכל צד של המוט הבסיס חייב להיות כח ומשם יש שתי כיוונים או להמשיך כח או לעבור לפיתוח גוף כמובן שתוכניות כח מביאות גם להיפרטרופיה כי כשהכח גודל אז גם הגוף גודל אבל פיתוח גוף עוסק יותר במראה החיצוני פרופורציות וחיטובים שבכח המטרה העיקרית היא הכח ולא הפרופורציות והמראה החיצוני - שני הכיוונים יביאו אותך לגדילה הבסיס חייב להתחיל מכח ואז כל אחד והכיוון שלו
בסופו של דבר פיתוח גוף יותר יידרוש ממך חומרים בהמשך הדרך כי הגוף (לא מדבר על אלה עם הגנטיקה) דיי מוגבל מבחינת העומס שאפשר להפעיל עליו והגודל שהוא יכול להגיע ולכן למתאמן טבעי תכניות כח יביאו לתוצאות יותר טובות כי הם ממצות את המקסימום שאפשר להגיע אליו והיכולות של הגוף ברמה הטבעית .

מצוין, לפי הטבלה הזאת 1-3 חזרות זה ה-דבר להיפרטרופיה. איך הצלחת להסיק משהו אחר?
לפי הטבלה, הטווח של 1-3 יתרום לך בהיפרטרופיה מסוג Myofibrillar (שאחרי הרצה בגוגל הבנתי שזה גדילה בעיקר בכוח השריר ופחות בגודל שלו)
וטווח של 10-20 חזרות יתרום יתרום לך לסוג השני, שהוא ריבוי תאים או בקיצר גודל המסת שריר.
אז טעיתי וזה לא 8 חזרות, זה 10+

לפי הטבלה, הטווח של 1-3 יתרום לך בהיפרטרופיה מסוג Myofibrillar (שאחרי הרצה בגוגל הבנתי שזה גדילה בעיקר בכוח השריר ופחות בגודל שלו)
וטווח של 10-20 חזרות יתרום יתרום לך לסוג השני, שהוא ריבוי תאים או בקיצר גודל המסת שריר.
אז טעיתי וזה לא 8 חזרות, זה 10+

אופק, אתה מביך את עצמך. לך תקרא קצת.

תנחם אותי בהסבר לפחות? 😣

בעצם מה אכפת לי, גם ככה אני לא אעבור את הטווח של ה5 חזרות חח.

היפרטרופיה מיופיברילית זו הגדילה האמיתית של השריר, וזה הרוב המוחץ של ההיפרטרופיה. היפרטרופיה סרקופלזמית זה נוזלים (גליקוגן, מים וכו') והתרומה של זה היא לא ממש משמעותית (אם בכלל).

היפרטרופיה מיופיברילית זו הגדילה האמיתית של השריר, וזה הרוב המוחץ של ההיפרטרופיה. היפרטרופיה סרקופלזמית זה נוזלים (גליקוגן, מים וכו') והתרומה של זה היא לא ממש משמעותית (אם בכלל).

אוקי הבנתי, אז למה באדי בילדרים בדרך כלל עובדים בטווח חזרות גדול יותר?

כי הם לא מסכימים עם הטבלה.

אז זה אומר שאם ניקח לדוגמא את אד כהן ונזריק לו חומר אנאבולי הוא יגיע לתוצאות טובות יותר מאשר רוני קולמן לדוגמא, או כל בילדר אחר ברמה עולמית?

אז זה אומר שאם ניקח לדוגמא את אד כהן ונזריק לו חומר אנאבולי הוא יגיע לתוצאות טובות יותר מאשר רוני קולמן לדוגמא, או כל בילדר אחר ברמה עולמית?

אד קואן כבר מזריק מספיק חומרים אנאבוליים, ורוני קולמן גם תמיד מרים כבד ובטווחים נמוכים בתרגילים הבסיסיים. אחרי זה הוא עושה מלא נפח בתרגילי עזר. חלק מלהיות בילדר זה גם להיות מסוגל להזריק יותר מאנשים רגילים ולא למות.

אד קואן כבר מזריק מספיק חומרים אנאבוליים, ורוני קולמן גם תמיד מרים כבד ובטווחים נמוכים בתרגילים הבסיסיים. אחרי זה הוא עושה מלא נפח בתרגילי עזר. חלק מלהיות בילדר זה גם להיות מסוגל להזריק יותר מאנשים רגילים ולא למות.
אוקיי מובן לי. תודה על ההסבר

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית