הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כמה סוגים של תרגילי בטן וסטים אתם עושים?!?!

קשור בתוכנית 😃
בדר"כ עושה כל 2-3 אימונים, תרגיל אחד, 3 סטים, 12 חזרות
כפיפות בטן בשיפוע עם משקל מאחורי הראש (המקסימום שאני יכול להכניס מאחורי הראש זה 20 קילו וזה כבר ממש קל לי ואין לי דרך להוסיף עוד משקל :()

קשור בתוכנית 😃
בדר"כ עושה כל 2-3 אימונים, תרגיל אחד, 3 סטים, 12 חזרות
כפיפות בטן בשיפוע עם משקל מאחורי הראש (המקסימום שאני יכול להכניס מאחורי הראש זה 20 קילו וזה כבר ממש קל לי ואין לי דרך להוסיף עוד משקל :()

תתחיל להתחבק עם דאמבלים.

א. אין לכם מכונה ?
ב. אתה מתחבק עם אנשים מאחורי הראש ( האא מפמפם חזה יד קדמית שכמוך ) ?
ג. תניח את הדאמבל על החזה, תאחוז בו בשתי הידיים ותדאג עם הראש להיכנס כמה שיותר פנימה תחשוב עגול.
ד. אתה יכול להיזק בצורה שחבר שלך מחזיק עניין של נוחות.

עובד על בטן 6 פעמים בשבוע אימוני סבולת, ועוד 3 פעמים אימוני היפרטרופיה, יום אחד מנוחה כללית לגוף
הסבולת שלי זה או הקוויקי שיש בהולמס פלייס, או שאני מארגן לעצמי קוויקי פרטי של איזה 20 דקות עבודה על מזרן עם סך הכול גג 40 שניות של מנוחה מצטברת.
התחלתי לפרט פה בדיוק מה שאני עושה לסבולת אבל יצא חפירה, אז אם מישהו ירצה אני ארשום פה.
להיפרטרופיה אני עושה 5 תרגילים קבועים: כפיפות בשיפוע (מרפקים פתוחים מבט לתקרה!), הרמות הרגליים על כיסא רומי/בתלייה (עם משקולת ואז בלי), 2 תרגילים לאלכסונים(OBLIQUES) ומכונת בטן: ירידה, נשאר שנייה-2 מכווץ ואז עולה לאט-לאט.
חשבתי האמת להחליף את אחד מתרגילי האלכסון(OBLIQUES) בתרגיל כפיפות לאלכסונים(INTERCOSTALS) עם חבל של פולי מאחורי הראש, מה אתם אומרים?

עובד על בטן 6 פעמים בשבוע אימוני סבולת, ועוד 3 פעמים אימוני היפרטרופיה, יום אחד מנוחה כללית לגוף
הסבולת שלי זה או הקוויקי שיש בהולמס פלייס, או שאני מארגן לעצמי קוויקי פרטי של איזה 20 דקות עבודה על מזרן עם סך הכול גג 40 שניות של מנוחה מצטברת.
התחלתי לפרט פה בדיוק מה שאני עושה לסבולת אבל יצא חפירה, אז אם מישהו ירצה אני ארשום פה.
להיפרטרופיה אני עושה 5 תרגילים קבועים: כפיפות בשיפוע (מרפקים פתוחים מבט לתקרה!), הרמות הרגליים על כיסא רומי/בתלייה (עם משקולת ואז בלי), 2 תרגילים לאלכסונים(OBLIQUES) ומכונת בטן: ירידה, נשאר שנייה-2 מכווץ ואז עולה לאט-לאט.
חשבתי האמת להחליף את אחד מתרגילי האלכסון(OBLIQUES) בתרגיל כפיפות לאלכסונים(INTERCOSTALS) עם חבל של פולי מאחורי הראש, מה אתם אומרים?
תהנה בלסבול 😃
גם מבזבז זמן, גם מבזבז אנרגיה, וגם בשביל מה אתה צריך סיבולת חחחחחחחחחחח

😳 למה אתה עושה את כל זה?

מיותר ולא יעיל...

אזואלי, קראנץ' זה כפיפות בטן. סיטאפ זה תרגיל שעובד בעיקר על האיליופסואס (מותן כסל) ומשאיר לבטן עבודת ייצוב חזקה מאוד. הכפיפות בפולי זה תרגיל נחמד גם כן, בד"כ יש מכונות כאלו שעושות את התנועה הזו יותר פשוטה.
בכל מקרה זה הכל עניין של מטרה.

כן כן, אני יודע שזה מיותר, לא יעיל, סבל וכל שאר המחמאות
אבל בשבילי זה עובד. תוך חודש התחלתי לראות קוביות, שרק נהיות יותר ויותר בולטות. גם האלכסונים כבר נראים בבירור - כל זה על כמעט 14%!! - וזה רק מדרבן אותי לעבוד יותר קשה. ואולי זה יישמע לכם כמו ניב פולני עתיק, אבל באמת כבר התרגלתי לסבל וגם למדתי ליהנות ממנו ומתחושת השרֵפה, שרק מעודדת אותי להמשיך ולבדוק את הגבולות של עצמי.
לפעמים כשאני עושה אימון היפרטרופיה לבטן אני כבר לא עושה אח"כ סבולת, אבל בכל מקרה אני לא מוותר על אימון בטן כל יום. (חוץ מיום מנוחה אחד).

נערך לאחרונה:
כן כן, אני יודע שזה מיותר, לא יעיל, סבל וכל שאר המחמאות
אבל בשבילי זה עובד. תוך חודש התחלתי לראות קוביות, שרק נהיות יותר ויותר בולטות. גם האלכסונים כבר נראים בבירור - כל זה על כמעט 14%!! - וזה רק מדרבן אותי לעבוד יותר קשה. ואולי זה יישמע לכם כמו ניב פולני עתיק, אבל באמת כבר התרגלתי לסבל וגם למדתי ליהנות ממנו ומתחושת השריפה, שרק מעודדת אותי להמשיך ולבדוק את הגבולות של עצמי.
לפעמים כשאני עושה אימון היפרטרופיה לבטן אני כבר לא עושה אח"כ סבולת, אבל בכל מקרה אני לא מוותר על אימון בטן כל יום. (חוץ מיום מנוחה אחד).

סבבה כולנו הינו כמוך פעם .
מקווה בשבילך שגם אתה תעבור את שלב "ילד הריבועים " .
אתה בעצמך יודע שיש דרכים יותר טובות לחזק את הבטן .

סבבה כולנו הינו כמוך פעם .
מקווה בשבילך שגם אתה תעבור את שלב "ילד הריבועים " .
אתה בעצמך יודע שיש דרכים יותר טובות לחזק את הבטן .

ילד ריבועים? 😛 מה זה אומר?
אם הכוונה לאחד שרק ריבועים יש לו וזהו, אז זה ממש לא אני כי אני עובד קשה מאוד על כל הגוף (כן, גם רגליים!)
פשוט על הבטן אני שם דגש כי זה החלק שהכי חשוב לי לפתח

מספר תרגילי הבטן מוגבל, הרי מדובר בשריר אחד גדול, ואליו קשורים כמה שרירים אחרים שנועדו (בין היתר) לייצב אותו. אני מאמין שניתן לספור אותם על שתים-שלוש אצבעות...

הענין הוא שבשלב מסויים אתה נתקל באחד משני האויבים של השגרה: שעמום, והסתגלות השריר למאמץ!!!

אחד הפתרונות: גרסאות שונות של התרגילים המוכרים. אני משתמש בכפיפות בטן רגילות על סוגיה, 3-4 סטים של 10-15 חזרות. אני משתלד להשתמש בכל גרסה לפחות שבועיים, ואז מחליף בשביל הגיוון.

אזואלי, קראנץ' זה כפיפות בטן. סיטאפ זה תרגיל שעובד בעיקר על האיליופסואס (מותן כסל) ומשאיר לבטן עבודת ייצוב חזקה מאוד. הכפיפות בפולי זה תרגיל נחמד גם כן, בד"כ יש מכונות כאלו שעושות את התנועה הזו יותר פשוטה.
בכל מקרה זה הכל עניין של מטרה.
הבנתי, למתאמן הממוצע שלך, שמתבסס על תרגילים מורכבים (בתוכנית), איזה תרגיל אתה נותן ? (או שזה לא משנה?)
אי אפשר לתת לך מוניטין כי אתה ברשימת ה 5 האחרונים:angry:
תודה.

• פותח/ת השרשור
רציתי לדעת עם מספיק 3 פעמים בשבוע לעשות 2 סוגי תרגילים לבטן של 3 סטים כל סט בערך 15 חזרות?~?

או שזה לא מספיק

ואיזה לדעתכתם התרגילים הכי מועלים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית