הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מתיחות סטטיות אחרי האימון: לעשות או לא לעשות?

Zeuthand Events

משתמש פעיל
836
1
נק' מוניטין:
548
836
1
זה באמת עוזר לשריר להתאושש?
באמת ניתן לשפר גמישות אם לעשות מתיחות אחרי כל אימון 5-10 דקות?
יש לזה חסרונות או שרק התרונות?

תודה לעונים.

זה באמת עוזר לשריר להתאושש?
באמת ניתן לשפר גמישות אם לעשות מתיחות אחרי כל אימון 5-10 דקות?
יש לזה חסרונות או שרק התרונות?

תודה לעונים.

אני יכול להגיד עלי שאני עושה אימון מתיחות של 15 דקות אחרי כל אימון ונהייתי מאוד גמיש,בקשר להתאוששות זה יכול לצמצם שרירים תפוסים למחרת...לא שידוע לי על חסרונות.

1. זה לא עוזר להתאוששות.

2. כן, אפשר לשפר גמישות ככה.

3. לגביי חסרונות - מתיחה חזקה יכולה להאט את ההתאוששות.

לא צריך לעשות אחרי אימון. זה לא עוזר להתאוששות.
אם אתה רוצה גמישות תעשה PNF ולא סטטי.

• פותח/ת השרשור
1. זה לא עוזר להתאוששות.

2. כן, אפשר לשפר גמישות ככה.

3. לגביי חסרונות - מתיחה חזקה יכולה להאט את ההתאוששות.

איך אני יודע אם המתיחה היא חזקה?

לא צריך לעשות אחרי אימון. זה לא עוזר להתאוששות.
אם אתה רוצה גמישות תעשה PNF ולא סטטי.

PNF זה דינמי?
ואם אני עושה SS אז לעשות מתיחות פעמיים בשבוע על כל הגוף בימים של מנוחה נשמע בסדר?
ולמה אתה לא ממליץ לעשות אחרי אימון?

אם תעבוד בהתמדה(אירובי ואנאירובי) אז אתה לא תתפס.
זה שאתה נתפס זה בגלל שאתה עובד והשרירים שלך לא מקבלים מספיק חמצן אז הם מייצרים חומצות חלב, והדרך היחידה לפנות אותם מהר זה שחרור לא מתיחות.

• פותח/ת השרשור
אם תעבוד בהתמדה(אירובי ואנאירובי) אז אתה לא תתפס.
זה שאתה נתפס זה בגלל שאתה עובד והשרירים שלך לא מקבלים מספיק חמצן אז הם מייצרים חומצות חלב, והדרך היחידה לפנות אותם מהר זה שחרור לא מתיחות.

מה?

לא דיברתי על מאמצים אנארובים-לקטיים בכלל. אין לי בעיה עם תפיסות השרירים. מי איפה הבאתה את הדברים האלה בכלל. אני ציינתי שאני עושה SS עכשיו.
הסיבה לזה שאני רוצה לעשות מתיחות זה לשפר גמישות. השאלה שלי הייתה האם טוב לעשות תמתיחות אחרי אימון או ביום נפרד ולמה. וגם לפי מה שאמרו פה PNF(?) יותר טוב מי מתיחות סטטיות ואת זה גם לא הבנתי...

מה?

לא דיברתי על מאמצים אנארובים-לקטיים בכלל. אין לי בעיה עם תפיסות השרירים. מי איפה הבאתה את הדברים האלה בכלל. אני ציינתי שאני עושה SS עכשיו.
הסיבה לזה שאני רוצה לעשות מתיחות זה לשפר גמישות. השאלה שלי הייתה האם טוב לעשות תמתיחות אחרי אימון או ביום נפרד ולמה. וגם לפי מה שאמרו פה PNF(?) יותר טוב מי מתיחות סטטיות ואת זה גם לא הבנתי...
PNF זה מתיחות עם גורם חיצוני, ז"א שמישהו/פרטנר עוזר לך להגיע לטווח המתיחה. לא יודע למה EMZ מתנגד לעבודה סטטית, אני דווקא חושב שעבודה דינמית מסוכנת יותר.

• פותח/ת השרשור
PNF זה מתיחות עם גורם חיצוני, ז"א שמישהו/פרטנר עוזר לך להגיע לטווח המתיחה. לא יודע למה EMZ מתנגד לעבודה סטטית, אני דווקא חושב שעבודה דינמית מסוכנת יותר.

אני גם לא מבין למה הוא אומר שלא כדאי אחרי האימון. נחכה ונראה...

לא אמרתי שזה לא כדאי. אמרתי שזה לא משנה מתי תעשה את זה.
אני לא מתנגד לעבודה סטטית, היא פשוט פחות מועילה מPNF. וPNF אפשר לעשות גם לבד.

• פותח/ת השרשור
לא אמרתי שזה לא כדאי. אמרתי שזה לא משנה מתי תעשה את זה.
אני לא מתנגד לעבודה סטטית, היא פשוט פחות מועילה מPNF. וPNF אפשר לעשות גם לבד.

הבנתי את הכוונה.
אני יעשה אחרי אימון SS 10-15 דקות מתיחות זה בסדר?

אתה יכול לעשות מתיחות סטטיות של 10 שניות אחרי כל אימון, לא תשפר את הגמישות אבל זה ימנע ממך להתכווץ לקראת האימון הבא.

לא דיברתי על DOMS אלא על תגובה עצבית שמתרחשת במהלך אימון עצים של כיווץ השריר וכדי להתנגד לזה ולשמר את הגמישות שלך אפשר לעשות מתיחות קצרות אחרי האימון.

PNF, מוביליזציות, חימום ועבודה עם פואם רולר ועיסויים יעשו העבודה טוב יותר (לדעתי).

אני מסכים, ניסיון לשלב כמה מהשיטות אולי אפילו יביא לשיפור טוב יותר. אני מחמם וזה מאוד אפקטיבי נגד כיווצים מקומיים וגם מותח. עבור PNF כמו שאמרו נדרשת עזרה חיצונית.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית