הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ עד כמה באמת יד קדמית מעורבת בתרגילים מורכבים

Zeuthand Events

משתמש פעיל
836
1
נק' מוניטין:
548
836
1
שבוע הבא אני מתחיל שבוע חמישי בביצוע תוכנית SS.
מי שבוע הבא אני רוצה להתחיל לעשות פוורקלין (עד עכשיו רק עבדתי על טכניקה).
לגבי תרגילי עזר אני רוצה להוסיף מתח 2 סטים. ועכשיו השיקול שלי האם להוסיף עוד 2 סטים בשבוע על יד קדמית.
ליד אחורית אני לא רוצה להוסיף כלום כי לדעתי זה יפגע לי בהתקמות שלי בפרס. אבל אני חושב שלמראות שיד קדמית מעורבת ברגילים כמו דדליפט ולחיצת חזה היא עדיין לא מקבלת מספיק גירוי. לכן אני חושב שהוספת 2 סטים של 8 חזרות בשבוע (רק באימון האחרון) לא יפגע כל כך בביצוע תרגילים בסיסיים ומצד שני תתן גירוי כלשהו לשריר.

עכשיו השאלה: מה אתם אומרים על ההחלטה שלי?
ואם יש איזה שהו מחקר שבדק עד כמה יד קדמית מעורבת בתרגילים כמו דדליפט ובנצ (למשל באחוזים) אני ישמח למקורות.

תודה לעוזרים.

שאני חושב על זה האמה יכולה לבצע רק פשיטה\כפיפה, במעבר בין פרונציה לסופינציה יש EXTERNAL ROTATION בכתף וזה לדעתי מה שמשנה את ה L.D

רק כאשר המרפק פשוט, אם הוא כפוף אז אין שינוי בכתף והבייספ עושה עבודה.

שאני חושב על זה האמה יכולה לבצע רק פשיטה\כפיפה, במעבר בין פרונציה לסופינציה יש EXTERNAL ROTATION בכתף וזה לדעתי מה שמשנה את ה L.D

רק כאשר המרפק פשוט, אם הוא כפוף אז אין שינוי בכתף והבייספ עושה עבודה.

האמה לא מבצעת פשיטה או כפיפה, זו תנועה של המרפק. אם כבר, אז סופינציה ופרונציה הם מנחים של כף היד.

אפשר לבצע סופינציה ופרונציה בלי קשר למצב המרפק. הרי פרונציה הוא מנח שבו הרדיוס עוברת מעל האולנה. אין לזה קשר בכלל למרפק או לכתף.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית