הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שאלה על עומס גליקמי

מומין טרול

משתמש קבוע
1,853
34
נק' מוניטין:
5,758
1,853
34
ידוע שמאכלים בעלי מדד גליקמי מעלים מהר את רמת הסוכר בדם ובעקבות את רמת האינסולין

השאלה היא אם הנזק "פוחת" אם אוכלים את אותם מאכלים כחלק מארוחה שלמה.

נגיד מה יהיה ההבדל בין לאכול פיתה לבד(אינדקס גבוה..) לבין פיתה עם בשר

או אכילה של משהו מתוק בנפרד או בתור קינוח לאחר ארוחה

אם תוסיף שומן הערך הגלקימי יצנח.
נניח תאכל בצהריים פיתה ואבוקדו,הערך הגלקימי של הפיתה ירד

מסתכלים על ערך גליקמי של ארוחה ככולל ולא של מוצר ספיציפי. במילים אחרות, כמו שאמרו לפני מספיק שתוסיף כמה אגוזים לתמרים שאתה אוכל בשביל להוריד את הערך הגליקמי של הארוחה. למה זה חשוב?

אני ינצל את הפוסט הזה אם כבר...אני הבנתי שיש אינדקס גלוקמי ועומס גלוקמי, ראיתי איפשהו אולי פה באתר לא זוכר ממש שנגיד החלב יש לו ערך גלוקמי נמוך אבל עומס גלוקמי גבוה .
אני אשמח אם מישהו יכול להסביר לי מה ההבדל בנהם ומה ההשלכות 😳

• פותח/ת השרשור
מסתכלים על ערך גליקמי של ארוחה ככולל ולא של מוצר ספיציפי. במילים אחרות, כמו שאמרו לפני מספיק שתוסיף כמה אגוזים לתמרים שאתה אוכל בשביל להוריד את הערך הגליקמי של הארוחה. למה זה חשוב?

זה לא כל כך חשוב כמו שזה עניין אותי למען הסקרנות..

אבל בעצם כמו שאתה אומר, יש לחשב את המדד הכולל של הארוחה אבל זה בכלל אפשרי? אפשר לחשב את זה למנה של פיתה עם שווארמה טחינה חומוס צ'יפס וחמוצים? נראה לי זה הופך לבלתי אפשרי ברגע שיש לך יותר ממרכיב 1 בארוחה

זה לא כל כך חשוב כמו שזה עניין אותי למען הסקרנות..

אבל בעצם כמו שאתה אומר, יש לחשב את המדד הכולל של הארוחה אבל זה בכלל אפשרי? אפשר לחשב את זה למנה של פיתה עם שווארמה טחינה חומוס צ'יפס וחמוצים? נראה לי זה הופך לבלתי אפשרי ברגע שיש לך יותר ממרכיב 1 בארוחה

יש נוסחאות לחישוב אבל כן, זה כמעט בלתי אפשרי וגם ככה מדברים על אינדקס כללי לגמרי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית